TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Gençlik

Gençlik haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Gençlik haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Aklımızda yollar, yollarda gençlik var Haber

Aklımızda yollar, yollarda gençlik var

SULTAN GÜMÜŞ KAYA  Füsun Çetinel, gençler için yazdığı ilk romanı ‘Duvarda 3 Hafta’ ile okurunu, Türkiye’den başlayıp Almanya’ya uzanan bir yolculuğa davet ediyor. İlk kalp çarpıntıları ve türlü aksilikler eşliğinde gülümseten bir büyüme hikâyesi anlatıyor. Ortak amaç uğruna bir araya gelen gençlerin farklı kültürleriyle zenginleşen roman, özgürlük, sorumluluk ve dayanışma üzerine düşündürüyor; akıcı kurgusuyla her yaşa keyifli bir okuma vaat ediyor. Ayasofya Konuştu gibi çocuk romanlarıyla sevilen yazar, okur kitlesini genişletiyor. UNUTULMAZ DENEYİMLER  Melisa, annesi işten çıkarıldığı için en yakın arkadaşlarıyla Los Angeles’a gidememiştir. Aklı Amerika’da kalsa da, yaz tatilinin üç haftasını Almanya’daki çalışma kampında geçirmek zorundadır. Söylenmeler ve aksiliklerle başlayan yolculuğun ardından, Stuttgart’ın ufak bir kasabasına ulaşan Melisa’yı Ukrayna, İspanya ve Güney Kore gibi değişik ülkelerden gençler beklemektedir. Eski bir duvarın yenilenmesi işinde, doğayla iç içe çalışarak geçen günler hepsine unutulmaz deneyimler kazandıracaktır.  FÜSUN ÇETİNEL KİMDİR?  Yazar Çetinel, İstanbul’da doğdu. Avusturya Lisesi’nden sonra, Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nü tamamladı. Öğretmenliğin yanı sıra İngiltere’de dil okullarında görev yaptı. Yazı eğitmeni ve yazar danışmanı olarak çalışan Çetinel, çocuk ve gençlere hikaye atölyeleri düzenliyor, yurtdışında çeşitli gençlik kamplarında sosyal sorumluluk projelerinde çalışıyor. Ayasofya’nın gizemlerine tanık olan bir çocuğun öyküsünü anlattığı Ayasofya Konuştu (2015) adlı ilk çocuk romanının ardından, Almanya’dan Güney Ege kıyılarına, Antik Çağ’ın kaya mezarlarıyla ünlü Kaş’a uzanan Sırlar Yolu ’nu (2016) yazdı. Çiko’nun Seçimi (2018) adlı çocuk romanında hayvan sevgisine odaklanan Çetinel, Küçük Pis Yeşil Böcek’te (2019) köyden gelen bir çocuğun gözünden büyük kenti resmetti. Gençlere de seslenen yazarın Duvarda 3 Hafta (2017) adlı gençlik romanını, Olmayan Şeyler (2021) izledi. Küçüklere ilk resimli öyküsü olan Kraliçe’nin Maceraları – Neşeli 3 Öykü (2022) sıra dışı bir kraliçenin üç farklı çocukla sürprizli buluşmalarını konu ediyor. Çetinel, eşiyle birlikte İstanbul’da yaşıyor; bir kızı var.

73 yaşında motoruyla tarlasında Haber

73 yaşında motoruyla tarlasında

Önemli tarım kentlerinden olan Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan 73 yaşındaki Ayşe Ayak , çalışkanlığı ile adeta gençlere taş çıkarırken, her gün bindiği motoruyla tarlasına giderek üretmeye devam ediyor. Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Kızılcaköy Mahallesi’nde yaşayan 73 yaşındaki Ayşe Ayak, ilerleyen yaşına rağmen üretmeye devam ediyor. Çocuk yaşlardan bu yana toprakla uğraşan Ayşe Nine, çalışkanlığı ile adeta gençlere taş çıkarırken, muhtaçlıktan değil sağlık için üretiyor. Her gün atladığı motoruyla tarlasına giden ve ektiği ürünlerin bakımını yapan Ayşe Nine, hayatta en güzel şeyin dürüstlük ve üretmek olduğunu belirtti. Üreterek genç kaldığını belirten Ayşe nine “Zevkine üretiyorum. Ben öylece oturamam. Zaten oturup kendini dinlersen hasta olursun” dedi. ÇALIŞMADAN DURAMAM Meslek öğretilmeyen gençlerin hayat mücadelesine yenik düştüğünü belirten Ayşe Nine, gençlere nasihat vererek “Bizler tarlalarda büyüdük. Ben çalışmadan duramam. Şimdiki gençler çok fazla çiftçiliğe yönelmiyor ama ben çalışmadan duramam. Kendini dinlersen hasta olursun. Bahçeme gidiyorum, zeytine gidiyorum. Eşimden emekliyim ama hayatta en güzel şey dürüst olmak ve üretmek. Hayatı üreterek yaşamak en güzel duygu. Maalesef günümüzde büyüklerin küçüklere sevgisi, küçüklerin de büyüklere saygısı kalmadı. Artık el bebek gül bebek büyütülen çocuklar ve meslek öğretilmeyen gençler hayat mücadelesine yenik düşüyor. Burada annelere çok görev düşüyor aslında, anneler çocuklara hayatın zorluğunu göstermiyor” şeklinde konuştu. İHA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.