TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#forbes

forbes haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, forbes haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Nihat Özdemir Türkiye’nin kaçıncı zengini? Nihat Özdemir hangi şirketin sahibi? Haber

Nihat Özdemir Türkiye’nin kaçıncı zengini? Nihat Özdemir hangi şirketin sahibi?

Forbes dergisi, dünya genelinde en zengin 500 kişiyi içeren Forbes 500 listesini güncelledi. Forbes'e göre, Türkiye'nin en zengin 10 ismi de belirlendi. Listede yer alan isimlerden biride Nihat Özdemir oldu. Nihat Özdemir Türkiye’nin kaçıncı zengini? Nihat Özdemir hangi şirketin sahibi? İşte detaylar… NİHAT ÖZDEMİR TÜRKİYE’NİN KAÇINCI ZENGİNİ? Nihat Özdemir, 2 milyar dolarlık serveti ile 10.sırada yerini aldı. NİHAT ÖZDEMİR KİMDİR? Nihat Özdemir, 5 Nisan 1950 tarihinde Diyarbakır'da doğmuş olan bir Türk iş insanı ve spor yöneticisidir. Aynı zamanda eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanıdır. Evli ve 2 çocuk babası olan Özdemir, Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi'nden (günümüzdeki adıyla Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi) makine yüksek mühendisi olarak mezun olmuştur. Üniversite yıllarında Necmettin Erbakan'ın asistanlığını üstlenmiştir ve İngilizce bilmektedir. Sanayi, turizm ve inşaat sektörlerinde yatırımları bulunmaktadır ve Bilkent semtinde ikamet etmektedir. Nihat Özdemir'in sahibi olduğu Limak adlı inşaat şirketi, Sabiha Gökçen Havaalanı'nın da hissedarıdır. Ayrıca MKE Ankaragücü ve Fenerbahçe'de yöneticilik yapmış, Fenerbahçe'de Ali Şen ve Aziz Yıldırım yönetimlerinde görev almıştır. Aziz Yıldırım yönetiminde uzun yıllar Fenerbahçe Başkan Vekili olarak görev yapmıştır. Nihat Özdemir, 2012 yılında gerçekleşen Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık seçimlerinde 179 oy alarak 4 yıllığına federasyonun 42. başkanı olmuştur. Ancak, 4 Nisan 2022 tarihinde görevinden istifa etmiştir. 2020 yılında yaptığı bir açıklamada, Türk futbolundaki şike tartışmaları hakkında yorum yaparak Türk futbolunda 9 yıldır şike tartışması olmadığını ifade etmiş ve bu açıklama sonrasında tepki çekmiştir. Forbes'in 2021 verilerine göre Nihat Özdemir, 2,3 milyar dolar servetiyle Türkiye'nin en zengin 5. kişisidir. NİHAT ÖZDEMİR HANGİ ŞİRKETİN SAHİBİ? 1976'da eğitim aldığı üniversiteden mezun olduktan sonra sınıf arkadaşı Sezai Bacaksız ile birlikte Limak İnşaat'ı kuran Nihat Özdemir, 2000 yılında Limak Holding'i kurarak faaliyet alanlarını genişletmiştir. Başlangıçta inşaat sektörüne odaklanan şirket, daha sonra enerji, havalimanı ve liman işletmeciliği, turizm, çimento ve gıda gibi sektörlere de yatırım yapmıştır.

Ali Erdemoğlu Türkiye’nin kaçıncı zengini? Ali Erdemoğlu neyin sahibi? Haber

Ali Erdemoğlu Türkiye’nin kaçıncı zengini? Ali Erdemoğlu neyin sahibi?

Forbes dergisi, dünya genelinde en zengin 500 kişiyi içeren Forbes 500 listesini güncelledi. Forbes'a göre, Türkiye'nin en zengin 10 ismi de belirlendi. Listede yer alan isimlerden biride Ali Erdemoğlu oldu. Ali Erdemoğlu Türkiye’nin kaçıncı zengini? Ali Erdemoğlu neyin sahibi? İşte detaylar… ALİ ERDEMOĞLU TÜRKİYE’NİN KAÇINCI ZENGİNİ? Ali Erdemoğlu, 2,2 milyar dolarlık serveti ile 9.sırada yerini aldı. ALİ ERDEMOĞLU KİMDİR? Forbes'in 2023 yılında açıkladığı zenginler listesinde Türkiye'nin üçüncü en varlıklı kişisi olarak yer alan Ali Erdemoğlu, listenin birinci sırasındaki İbrahim Erdemoğlu ile kardeş bir iş insanıdır. Son dönemde elde ettiği başarılarla dikkat çeken, özellikle SASA Polyester'in önde gelen yöneticilerinden biridir. Ali Erdemoğlu, doğum yeri olarak Adıyamanlıdır. Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Ali Erdemoğlu, kardeşi İbrahim Erdemoğlu ile birlikte halı üretiminde kullanılan temel malzeme üreticisi olan SASA Polyester'in %75'ten fazlasına sahiptir. İlk etapta 2015 yılında SASA'nın %51'ini 102 milyon dolara satın alarak bu başarıya ortak oldular. SASA daha sonra önemli bir büyüme kaydederek Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden biri haline geldi. Ali Erdemoğlu, 4.7 milyar dolarlık servetiyle dünya genelinde 580. sıradayken, Türkiye'nin en zenginleri arasında üçüncü sırada yer aldı. ALİ ERDEMOĞLU HANGİ ŞİRKETİN SAHİBİ? Ali Erdemoğlu şu şirketlerin sahibidir: SASA POLYESTER SANAYI A.Ş. ERDEMOĞLU HOLDİNG A.Ş. ALİ ERDEMOĞLU KAÇ DOĞUMLU? 1965 doğumlu Ali Erdemoğlu, 65 yaşındadır.

İbrahim Erdemoğlu Türkiye’nin kaçıncı zengini? İbrahim Erdemoğlu nelerin sahibi? Haber

İbrahim Erdemoğlu Türkiye’nin kaçıncı zengini? İbrahim Erdemoğlu nelerin sahibi?

Geçen yıl Türkiye'nin en varlıklı kişisi olan SASA'nın sahibi İbrahim Erdemoğlu, bir yıl içinde servetinin yarısını kaybederek liderlik pozisyonunu Murat Ülker'e bıraktı. İbrahim Erdemoğlu Türkiye’nin kaçıncı zengini? İbrahim Erdemoğlu nelerin sahibi? İBRAHİM ERDEMOĞLU TÜRKİYE’NİN KAÇINCI ZENGİNİ? İbrahim Erdemoğlu'nun 5,3 milyar dolarlık serveti yarı yarıya azalarak 2,5 milyar dolara düştü ve sıralamada 5. sıraya yerleşti. İBRAHİM ERDEMOĞLU NELERİN SAHİBİ? İbrahim Erdemoğlu, 1983 yılında iş dünyasına adım atarak, 1998 yılında Merinos Halı'yı kurdu. Parça halı ve iplik üretimindeki başarılarıyla tanınan Erdemoğlu, 2005 yılında Akkök Grup'tan Dinarsu'yu devraldı. Ayrıca, 2015 yılında Sabancı Holding'ten SASA Polyester A.Ş. şirketinin hisselerinin %51'ini satın aldı. İBRAHİM ERDEMOĞLU KİMDİR? Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, halı ticaretiyle ilgili kariyerine üniversite yıllarında başlamıştır. Fizik eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde tamamlayan Erdemoğlu, babası Mehmet Erdemoğlu'nun öğretileri doğrultusunda iş hayatında ilerlemiştir. Mehmet Erdemoğlu'nun ahlaki değerlerini benimseyen İbrahim Erdemoğlu, dürüstlük, zamanında ödeme, çalışanların haklarına saygı gibi prensiplere önem vermiştir. 1962 yılında Besni'de doğan İbrahim Erdemoğlu, eğitimini Gaziantep'te tamamlamıştır. İş hayatına 1983 yılında atılan Erdemoğlu, 1998 yılında dünya lideri haline gelen Merinos Halı'yı kurmuştur. Parça halı ve iplik üretimindeki başarısının ardından 2005 yılında köklü marka Dinarsu'yu Akkök Grup'tan devralmıştır. Ayrıca, 2015 yılında dünya çapında önemli bir üretici olan Sasa Polyester A.Ş. şirketinin %51'lik hissesini Sabancı Holding'den satın almıştır. Bu süreçte Erdemoğlu Holding'in Sasa Polyester A.Ş'deki hisse oranı %84,80'e ulaşmıştır. İbrahim Erdemoğlu, evli ve üç çocuk babasıdır. İstanbul ve Adana gibi şehirlerle duygusal bir bağa sahip olan Erdemoğlu, çeşitli kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle bu şehirlere katkıda bulunmuştur. Kendi ifadesiyle kazandıklarını paylaşma ilkesini benimseyen Erdemoğlu, camilerden taziye evlerine, okullardan müzelere kadar birçok projeyi hayata geçirmiştir. Son olarak Mehmet Erdemoğlu Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'ni kurarak eğitime katkı sağlamıştır. İbrahim Erdemoğlu, çalışanları, teknolojiyle donatılmış üretim alanları ve ihracat başarıları ile kariyerine yeni hedefler doğrultusunda devam etmektedir.

İpek Kıraç Türkiye’nin kaçıncı zengini? İpek Kıraç kimdir? Haber

İpek Kıraç Türkiye’nin kaçıncı zengini? İpek Kıraç kimdir?

Forbes dergisi, dünyanın en zengin 500 kişisinin yer aldığı Forbes 500 listesini yayınladı. Forbes'a göre, Türkiye'nin en varlıklı 10 ismi de belirlendi. Sıralamada 5,2 milyar dolarlık servetiyle ilk sırayı Murat Ülker aldı. İlk on içerisinde İpek Kıraç da yerini aldı. Peki, İpek Kıraç Türkiye’nin kaçıncı zengini? İşte İpek Kıraç hakkında merak edilenler… İPEK KIRAÇ SERVETİ NE KADAR? Türkiye’nin ilk 10 kişisinde yer alan İpek Kıraç, 2,8 milyar dolar ile 3 sırada yerini aldı. İPEK KIRAÇ KİMDİR? 29 Kasım 1984 tarihinde İstanbul'un Eminönü ilçesinde dünyaya gelen İpek Kıraç, küçük yaşta İnan ve Suna Kıraç tarafından evlat edinildi. Koç Özel Lisesi'nden 2002 yılında mezun olan İpek Kıraç, ardından 2007 yılında Brown Üniversitesi Biyoloji Bölümü'nden diploma aldı. 2009 yılında başladığı Brown Üniversitesi Halk Sağlığı programındaki yüksek lisans eğitimine ek olarak, ALS hastalığı üzerine araştırmalar yapan Cecil B. Day Laboratuvarı Nöromusküler Araştırmaları'nda görev aldı. İpek Kıraç, Amerikan Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümü'nde staj yaparak klinik deneyim kazandı. Sirena Marine Denizcilik San. Ticaret A.Ş.'nin 2012 - 2021 yılları arasındaki CEO'luğunu üstlenen İpek Kıraç, şirketi liderliği altında stratejik bir dönüşüm geçirerek kendi markasını oluşturdu ve Türkiye'nin en büyük ilk 500 ihracatçısı arasına girdi. İpek Kıraç'ın liderliğinde şirket, üretimdeki mükemmeliyet ve marka bilinirliği sayesinde savunma sanayi ve otomotiv sektörlerinde tercih edilen bir tedarikçi haline geldi. Şirketin cirosu 10 yıldan az bir sürede 5 kat büyürken, kârlılığı aynı sürede 20 kat arttı. Halen Sirena Marine'deki Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren İpek Kıraç, aynı zamanda Suna Kıraç ve İnan Kıraç Vakfı'nın Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği'ni yürütmekte ve 2021 yılında annesi Suna Kıraç'ın adını taşıyan "Suna'nın Kızları" adlı eğitim inisiyatifiyle hayır işlerine devam etmektedir. İpek Kıraç, SemtPati Vakfı'nı kurarak dijital teknolojiler ve gönüllü katılımı kullanarak sokak hayvanlarının refahına odaklandı. Ayrıca, Vehbi Koç Vakfı, Temel Ticaret ve Yatırım A.Ş., Amerikan Hastanesi, Zer Merkezi Hizmetler A.Ş., Arçelik Pazarlama A.Ş. ve Setur Servis Turistik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdüren İpek Kıraç, Koç Okulu Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmakta, Koç Üniversitesi ve Galatasaray Eğitim Vakfı Mütevelli Heyet Üyeliği, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Mütevelli Heyet Üyeliği görevlerine devam etmektedir. İNAN KIRAÇ İPEK KIRAÇ DAVASI NEDİR? İnan Kıraç, eşi ve Koç Holding kurucusu Vehbi Koç'un kızı olan Suna Kıraç'ın 2020 yılında vefat etmesi sonrasında, vasiyetinde belirtilen Temel Ticaret ve Yatırım A.Ş. hisselerinin kızı İpek Kıraç'a bırakılmasıyla ilgili miras konusunda mahkemeye başvurmuştu. 1 Kasım 2023 tarihinde bu durum gündeme gelmişti. İPEK KIRAÇ SERVETİ NE KADAR? İpek Kıraç’ın serveti, 2,8 milyar dolardır.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.