TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#fırtına

fırtına haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, fırtına haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İBB AKOM'dan yağış ve fırtına raporu Haber

İBB AKOM'dan yağış ve fırtına raporu

AKOM'un yağış ve fırtına raporunda, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde soğuk ve yağışlı havanın etkili olduğu belirtildi. Raporda, "İl genelinde sabah erken saatlerden itibaren etkili olan sağanak yağmur neticesinde İstanbul'un farklı bölgelerinde metrekareye 15 ila 50 kilogram arasında yağış kaydedilirken Çatalca'nın ormanlık bölgelerinde bu değer 75 kilograma ulaşmıştır. En fazla yağış Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Eyüp ve Büyükçekmece ilçelerimizde gözlenmiştir." denildi. Kent genelinde hafif şekilde devam eden yağışın ilerleyen saatlerde bölgeyi terk edeceği aktarılan raporda, halihazırda 8-11 derece aralığına gerileyen sıcaklıkların yarından itibaren tekrardan artarak yeni hafta boyunca 25 derece civarına ve yaz değerlerine yükseleceğinin öngörüldüğü ifade edildi. Ekiplerin müdahale ettiği olaylar Raporda, kuvvetli sağanak, yağmur ve fırtına nedeniyle yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı hazırda bekleyen İBB ekiplerinin, 3 bin 320 personel, 1717 araç ve iş makinesiyle il genelinden alınan ihbarlar doğrultusunda müdahale çalışmalarını yaptığı kaydedildi. Sorun yaşanan noktaların da yer aldığı raporda, "Çatalca Karacaköy Mahallesi Ahmetpaşa Caddesi Binkılıç Deresi mevkisi yoğun yağış sonrası derenin yükselmesi sonucu dere kenarında mahsur kalan 5 kişi itfaiye ve İstanbul İtfaiyesi Sualtı Arama Kurtarma (İSAK) ekipleri tarafından kurtarılmıştır." ifadelerine yer verildi. İstanbul İtfaiyesi de sosyal medya hesabından mahsur kalan kişilerin kurtarılma görüntülerini paylaştı. Öte yandan raporda, kentte etkili olan yağış nedeniyle M9 Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın Yenibosna istasyonunda su baskını, Küçükçekmece Cumhuriyet Mahallesi'nde de bir binanın bahçesindeki istinat duvarında çökme yaşandığı aktarıldı. Rapora göre, 12 göllenme, 10 ağaç devrilmesi, 5 su baskını, 3 yol çökmesi ve 2 toprak kayması olayına da müdahale edildi.

Çankırı’da fırtınanın ağır bilançosu: 78 olay meydana geldi, çok sayıda kişi yaralandı Haber

Çankırı’da fırtınanın ağır bilançosu: 78 olay meydana geldi, çok sayıda kişi yaralandı

Çankırı Valiliği, gün içerisinde etkili olan fırtınanın bilançosunu açıkladı. Açıklamada, 78 olayın meydana geldiği ve vakaların 65’i çatı uçması, 5’i ağaç devrilmesi, 5 ahırın zarar gördüğü 3 cami minaresinin yıkıldığı ve 6 vatandaşın yaralandığı yer aldı. “78 olay 6 yaralı” Çankırı Valiliğinden yapılan açıklamada, “20 Nisan 2024 tarihinde Çankırı ilinde meydana gelen fırtına, tayfun, hortum sonucu Çankırı 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen ihbarlar neticesinde Çankırı AFAD’a toplam 78 vaka bildirilmiştir. Bu vakalar, 65 çatı uçması, 5 ağaç devrilmesi, 5 ahır zarar gördü, 3 cami minaresi yıkıldı. İl genelinde 6 vatandaşımız yaralanmış olup, hiçbirinin hayati tehlikesi bulunmamaktadır. İl Merkezi’nde bulunan Bademlik Camii’nin bir minaresi yıkılmıştır. Aynı camiinin diğer minaresinin çevresinde bulunan binalar tahliye edilmiş ve bu binalarda bulunan vatandaşlarımız konaklama ve beslenme ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile ilimizde bulunan uygun otellere yönlendirilmiştir. İl genelinde 4 okul, 2 kamu binasında çatı hasarı meydana gelmiştir. 3 okulda sorun olmamakla beraber, Ilgaz ilçesinde bulunan okulda tadilatın 1 hafta süreceği öngörülmüştür. Bahsi geçen okulda öğrenim gören öğrencilerin eğitim-öğretim süreçlerinin aksamamasına yönelik planlama yapılmıştır. Fırtınaya bağlı olarak yaşanan elektrik kesintileri sonrası bakım onarım çalışmaları başlamış olup, saat 20.00 itibarıyla tüm abonelere elektrik verilmiştir. GSM operatörlerinde herhangi bir arıza meydana gelmemiş olup abonelerin yoğun telefon görüşmeleri sonucu meydana gelen trafik yoğunluğuna bağlı olarak erişim hızında zaman zaman yavaşlamalar gerçekleşmiştir. Yollarda meydana gelen hasarlar (Kaldırım taşı, parke vb.) ilgili Belediyelerin yaptığı çalışmalar sonucu onarılmıştır. Mevcut olay Seviye 1 kapsamında değerlendirilmiş olup, AFAD, Defterdarlık, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri alınan ihbarlar doğrultusunda Hasar Tespit ve Zarar Tespit Çalışmalarına başlanılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Fırtına ve sağanak birçok ilde hayatı felç etti Haber

Fırtına ve sağanak birçok ilde hayatı felç etti

Antalya, kent merkezi ile bazı ilçelerde sabahtan itibaren fırtına ve aralıklarla sağanak etkili olmaya başladı. Fırtına nedeniyle Konyaaltı Sahili'ndeki bazı ağaçlar devrildi, işletmeler uçuşan şemsiye ve tezgahlarını tutmaya çalıştı. Denizde dev dalgalar oluştu. Fırtına ve dalgaya rağmen bazı vatandaşlar sahile inerek fotoğraf çektirdi. Kentte sağanağa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar otobüs duraklarına sığındı, bazı bölgelerde trafikte aksama yaşandı. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünden alınan verilere göre, rüzgârın saatteki hızı kent merkezinde 68,4, Kemer ilçesindeki Sığlık Feneri'nde ise 118 kilometreye ulaştı. Hava sıcaklığının düne göre 2 derece düştüğü kentte, fırtına ve sağanak etkisini sürdürüyor. Denizli Bir otelin çatısı, gece saatlerinde etkili olmaya başlayan şiddetli rüzgâr nedeniyle uçtu. Park halindeki otomobillerin üzerine düşen çatı malzemeleri, 2 otomobilde hasar oluşturdu. Sağanak ve dolu yağışı nedeniyle ilçedeki bazı tütün seraları zarar gördü, yollarda su birikintileri oluştu. Ya-tu Otomotiv Hürriyet İlkokulu ve Ortaokulu bahçesinde ağaç şiddetli rüzgâr nedeniyle devrildi. Eskişehir Sabah saatlerinde aniden bastıran şiddetli yağmur, kent merkezindeki cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşmasına yol açtı. Bu nedenle sürücüler ile yayalar, yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Önlem alan polis ekipleri, sürücüleri trafikte dikkatli seyretmeleri konusunda uyardı. Karayolları ekipleri de çevre yolunda su biriken bölgelerde tedbir aldı. Kuvvetli rüzgâr nedeniyle bazı ağaçların dalları kırıldı, Odunpazarı ilçesinde bir apartmanın dış yalıtım malzemeleri söküldü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.