TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#film festivali

film festivali haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, film festivali haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Film festivali seyircisini bekliyor Haber

Film festivali seyircisini bekliyor

SULTAN GÜMÜŞ KAYA  Seyir Derneği'nin düzenlediği Ayvalık Uluslararası Film Festivali bu yıl 14 - 19 Eylül tarihleri arasında Ayvalık'ta izleyiciyle buluşacak. Azize Tan direktörlüğünde, Fatih Özgüven'in program danışmanlığında düzenlenecek festivalde, uzun metraj, kısa metraj ve belgesel filmler gösterilecek, panel ve söyleşiler düzenlenecek.  Öte yandan, Ayvalık Uluslararası Film Festivali'nin geçen yıl başlattığı, Zonguldak'tan Antalya'ya, Ankara'dan Muğla'ya toplam 10 şehirden 30 öğrenciyi ağırladığı Genç Sinema programı bu sene de devam edecek ve 6 Şubat depreminden etkilenen illerden gelen öğrencilerin başvurularına öncelik verilecek. BAŞVURU SÜRESİ 30 HAZİRAN  Ayvalık Uluslararası Film Festivali kapsamında başta sinema bölümünde okuyan ya da üniversitelerin sinema kulüplerine üye olan öğrenciler olmak üzere, sinema alanında kendisini geliştirmek isteyen tüm öğrenciler başvurularını 30 Haziran 2023 tarihine kadar başvuru formu üzerinden yapabilir. Başvuran adaylar arasından seçilecek 30 öğrenci festival boyunca hem sektör profesyonellerinden eğitim alacak hem de festival ekibiyle çalışarak deneyim kazanacak. HANGİ FİLMLER YER ALACAK?  Festival öncesi ise 24 Haziran – 2 Temmuz tarihleri arasında Açık Hava Film Geceleri düzenlenecek. Ayvalık Belediyesi Yeni Binası'nın bahçesinde yapılacak gösterimlerde dünya festivallerinde gösterilen 10 film sinemaseverlerle buluşacak. Açık Hava Film Geceleri, James Cameron'ın yönettiği, 2023 Akademi Ödülleri'nde En iyi Efekt dalında Oscar kazanan Avatar: Suyun Yolu / Avatar: The Way of Water filminin gösterimiyle başlayacak. 25 Haziran akşamı ise Martin McDonagh'ın 2022 Venedik Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapan filmi ‘The Banshees of Inisherin’ beyazperdede olacak. 2022 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye kazanan Ruben Östlund imzalı Hüzün Üçgeni / Triangle of Sadness, 26 Haziran akşamı Ayvalıklı sinemaseverlerle buluşacak. 27 Haziran gecesi açık havada Emin Alper'in, prömiyerini 2022 Cannes Film Festivali'nde yapan, 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden En İyi Yönetmen başta olmak üzere 9 ödülle, 33. Ankara Film Festivali'nden En İyi Film dahil 6 ödülle ayrılan filmi Kurak Günler izleyiciyle buluşacak. Mary Harron'ın yeni filmi ‘Dali Diyarı’ / Daliland 28 Haziran akşamı Açık Hava Film Geceleri'nde gösterilecek. 29 Haziran akşamı İtalyan Yeni Gerçekçiliği içinde yetişse de kısa sürede kendi üslubunu geliştiren Luchino Visconti'nin uluslararası alanda ünlenmesine büyük katkı sağlayan filmi ‘Düşman Kardeşler’ / Rocco and His Brothers beyazperdede olacak. 30 Haziran akşamı, perdede iki film izleyiciyle buluşacak. İlki; François Ozon imzalı ‘Suç Bende’ / The Crime Is Mine. İkinci film ise; ‘Sonsuz Sır’ / The Eternal Daughter. 

Cannes Film Festivali ne zaman?  Haber

Cannes Film Festivali ne zaman? 

Cannes Film Festivali ilk olarak 20 Eylül 1946 tarihinde düzenlendi. Dünyanın en prestijli festivallerinden biri olmayı başaran Cannes için heyecan başladı. Büyük Ödül, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Kısa Film ve Jüri Ödülü’nün verildiği festivalde en prestijli ödülü Altın Palmiye’dir. İşte iddialı filmlerin Altın Palmiye için yarışacağı tarih… ONUR ÖDÜLÜ MICHAEL DOUGLAS’A Michael Douglas Cannes’da ilk ödülünü 1987 yılında “Wall Street” filminde canlandırdığı ikonik karakter Gordon Gekko ile kazandı. "Şamdanın Ardında","Öldüren Cazibe" ve “Sonun Başlangıcı” gibi filmlerde rol alan Michael Douglas’a festivalin "parlak kariyeri ve sinemayla olan ilişkisi" dolayısıyla Altın Palmiye Onur Ödülü verileceğini açıkladı. 76. CANNES FİLM FESTİVALİ TARİHİ 76. Cannes Film Festivali 16-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek. Festivali açılış filmini ise Johnny Depp’in başrolde oynadığı "Jeanne du Barry" yapacak. FESTİVALDE JÜRİ ÜYELERİ Altın Palmiye’yi iki kez kazanan İsveçli yönetmen Ruben Östlund festivalin jüri başkanlığını yapacak. Ruben Östlund, Cannes tarihinde Francis Ford Coppola ve Emir Kusturica’nın ardından iki Altın Palmiye ödülüne sahip olup jüri başkanlığı yapan üçüncü isim oldu. Jüri koltuğunda oturacak diğer isimler ise şunlar: ABD’li oyuncu Paul Dano, Faslı yönetmen ve oyuncu Maryam Touzani, Fransız yönetmen Julia Ducournau, Fransız oyuncu Denis Ménochet, Afgan yazar ve yönetmen Atiq Rahimi, Britanya-Zambiyalı yönetmen ve senarist Rungano Nyoni, Arjantinli yönetmen ve senarist Damián Szifrón ve ABD’li oyuncu Brie Larson. HABERTURK

İzmir'de Uluslararası Kadın Yönetmenler Film Festivali Haber

İzmir'de Uluslararası Kadın Yönetmenler Film Festivali

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 6. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali 7 Mart Salı günü (yarın) başlıyor. 32 ülkeden 125 filmin yarışacağı ve gösterileceği festival, Fransız Kültür Merkezi ve İzmir Sanat’ta sinemaseverler ile buluşacak. Kadın yönetmenler Altın Makara için yarışacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ve ev sahipliğinde Uluslararası Kadın Yönetmenler Film Festivali’nin altıncısı 7 Mart Salı günü (yarın) başlıyor. Avrupa Sivil Düşün Projesi desteğiyle, Megapol sponsorluğunda Kadın Yönetmenler Derneği tarafından 12 Mart’a kadar sürecek festivalde 56 film dünya prömiyerini, 70 film Türkiye prömiyerini yapacak. Festivalin internet sitesinden çevrim içi olarak 70 filme ulaşılabilecek. 32 ülkeden 125 film yarışacak 32 ülkeden 125 filmin yarışacağı ve gösterileceği festival, Fransız Kültür Merkezi ve İzmir Sanat’ta sinemaseverler ile buluşacak. Festivaldeki kadın yönetmenler, Altın Makara için yarışacak. Festivalin kurucu direktörü Gülten Taranç, “Bu yıl temamız dalgaları aşmak. Gerçekten ülke olarak olağanüstü zor bir dönemden geçiyoruz. Sanata ve sinemaya ihtiyacımız var, çünkü her birimiz yaşanan deprem felaketinden çok etkilendik ve derinden sarsıldık. Sanatın iyileştiriciliğine inanıyoruz. Bizler bu toplumun bellekleriyiz, bu dönemi asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Tüm sinemaseverleri festivalimize film izlemeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.