TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#FERİBOT

FERİBOT haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, FERİBOT haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Feribota son anda binmeye çalışan yolcu ölüme itildi Haber

Feribota son anda binmeye çalışan yolcu ölüme itildi

Yunanistan’da Girit Adası’nın Kandiye kentine gitmek üzere Pire Limanı’nda kalkmak üzere olan feribota son anda yetişen bir yolcu, görevliler tarafından engellendi. Bunun üzerine yolcu ile iki görevli arasında arbede yaşandı. Saniyeler sonra görevlilerden biri, yolcuyu denize itti. Geminin hareket ettiği anlarda rampa ile iskele arasında suya düşen yolcu, hayatını kaybetti. O anlar kameraya saniye saniye yansırken, sosyal medyada hızla yayılan video tepki çekti. 5 Eylül'de yaşan ve ülkede infiale yol açan olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında iki görevli ve kaptan dahil 4 mürettebat üyesi gözaltına alındı. Ölüm nedeni boğulma Sahil güvenlik yolcunun sudan baygın halde çıkarıldığını, daha sonra yaşamını yitirdiğini aktardı. Yapılan otopside yolcunun ölüm nedeninin "boğulma" olduğu tespit edildi. Yunan medyası ise hayatını kaybeden yolcunun isminin Antonis Karyotis olduğunu, bir mürettebat üyesinin kasten cinayetle, ikisinin suç ortaklığı, kaptanın ise gemicilik kurallarını ciddi biçimde ihlal etmekle suçlandığını aktardı. Denizcilik Bakanı Miltiadis Varvitsiotis yaptığı açıklamada, "Görüntüler net ve şoke edici. Adamın ölümünden dolayı büyük üzüntü duyuyorum" ifadelerini kullandı. Feribotun bağlı olduğu şirket tarafından yapılan açıklamada da yönetimin "trajik olay karşısında şoke olduğu" ve olayın aydınlatılması için yetkililerle iş birliği yapıldığı belirtildi. BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- Yunanistan’da yangının yol açtığı tahribat havadan görüntülendi

Avrupa’yı feribotla gezmek ister misiniz? Haber

Avrupa’yı feribotla gezmek ister misiniz?

Dünyanın en büyük feribot bileti sağlayıcılarından Direct Ferries ile iş birliği yapan Bilet.com, Avrupa kıtasında feribot sefer biletlerini kullanıcılarına sundu. Seyahat deneyim platformu Bilet.com, yurt dışında feribot bileti satışlarına başladı. Bilet.com'dan yapılan açıklamaya göre, güvenli, hızlı ve kolay bilet karşılaştırma ve satın alma modeliyle çalışmaya devam eden platform, yurt dışına açıldı. Yurt içinde İDO, Kıbrıs ve Yunan adaları feribot biletlerini kullanıcıları ile buluşturan Bilet.com, dünyanın en büyük feribot bileti sağlayıcılarından Direct Ferries ile iş birliği yaparak Avrupa kıtasında feribot sefer biletlerini kullanıcılarına sundu. Şirket, bu iş birliği sayesinde Yunanistan, İtalya, İspanya, Portekiz, İngiltere, Fransa, Danimarka, Norveç ve daha birçok ülkede feribot bileti satışlarını envanterine ekledi. Türkiye'de olduğu gibi Avrupa pazarında da hızlı bir başlangıç yapan Bilet.com, yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da kullanıcılarına uygun fiyat seçeneklerini karşılaştırma imkanı sunuyor. Bilet.com, Avrupa'nın tamamını feribotla gezme ve feribot biletlerini yerli bir platformdan kolayca satın alma imkanı sunuyor. ARAÇ KİRALAMA VE OTEL REZERVASYONU Bilet.com, seyahat biletlerinin yanı sıra etkinlik, araç kiralama, otel rezervasyonu gibi çeşitli ürün ve hizmetlerle kullanıcılarına 360 derece bir deneyim sunuyor. Tüm yolculuğu tek uygulamada planlama ve rezerve etme vaadiyle çıkılan yolda yurt dışı feribot biletlerini de bünyesine ekleyen şirket, vizyonunu uluslararası mecraya genişletme yolunda bir kilometre taşını daha geride bıraktı. Artık Bilet.com kullanıcıları firmanın hizmetlerine sadece Türkiye'de değil çok daha geniş bir coğrafyada kolaylıkla erişebiliyor ve aynı deneyimi sınır ötesinde de sürdürebiliyor. AA

İzmir'de feribot ücretlerine zam geldi! Haber

İzmir'de feribot ücretlerine zam geldi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde (UKOME) oy birliği ile alınan kararla İZDENİZ bünyesindeki araba vapurlarının ücret tarifesini güncelledi. 22 Temmuz Cumartesi günü yürürlüğe girecek yeni ücret tarifesiyle motosiklet biniş ücreti 20 TL’den 30 TL’ye, otomobil biniş ücreti 65 TL’den 80 TL’ye, minibüs-kamyonet-midibüs biniş ücreti 150 TL’den 185 TL’ye, otobüs-kamyon biniş ücreti 280 TL’den 400 TL’ye, TIR biniş ücreti ise 520 TL’den 700 TL’ye yükseltildi.   Akaryakıta yüzde 50 zam Feribot ücret tarifesinde son düzenlemenin yapıldığı tarihten bugüne motorin fiyatı yaklaşık yüzde 50, ABD Doları yüzde 42, Euro ise yüzde 49 arttı. Deniz ulaşım hizmetlerinin sürdürülebilirliğinin sağlanması için hazırlanan yeni tarifedeki zam oranı ise ortalama yüzde 34’te tutuldu. En çok biniş yapan binek otomobillerin geçiş ücreti yüzde 23 artırıldı. En ucuz taşıma Gemilere biniş yapan araçlarda bulunan yolculardan ücret alınmıyor. Bisikletli yolcular ise 5 kuruş biniş ücret ödemeye devam edecek. Farklı kentlerde deniz yoluyla araç taşımacılığı yapan diğer işletmelerle karşılaştırıldığında mil başına en düşük taşıma ücreti halen İzmir’de uygulanıyor.  Dev sübvansiyon Deniz ulaşımını desteklemeye devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, taşınan her araç için, yaklaşık iki araç taşıma bedeli kadar sübvansiyon sağlayacak.  

İzmir'de feribot deniz ortasında kaldı! Haber

İzmir'de feribot deniz ortasında kaldı!

ŞÜKRAN ŞEYMANUR ARSLAN İzmir'de Bostanlı-Üçkuyular seferi yapan arabalı feribot, denizin ortasında kaldı. Yolcular, kısa süre içerisinde tahliye edildi. İZDENİZ A.Ş. konuyla ilgili açıklama yaptı.  İZDENİZ'E ait Bostanlı - Üçkuyular seferi yapan Fetih Sekin isimli arabalı vapur, iskeleden ayrıldıktan kısa bir süre sonra karaya oturdu. Olay öğlen saatlerinde Bostanlı - Üçkuyular Feribot İskelesi arasına meydana geldi. Fethi Sekin isimli arabalıvapur kalkışından kısa bir süre sonra, bölgede bulunan diğer küçük teknelere çarpmamak için manevra yaptığı esnada, rüzgarın da etkisiyle rotadan çıkarak karaya oturdu. İZDENİZ A.Ş.'den yapılan açıklamada gemi kendi imkanlarıyla oturuğu yerden kurtularak rıhtıma yanaştığı bildirildi. Öte yandan, yaşanan olayda can kaybı yaşanmadığı ediniilen bilgiler arasında. İZDENİZ'DEN OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA Olayın ardından İZDENİZ'den yapılan açıklama ise şu şekilde; "Sayın Yolcularımız. 8 Haziran 2023 Saat: 11:10 civarında Bostanlı iskelesinde yolcu ve araç tahliyesini tamamlayıp, shifting ( yer değiştirme) için boş olarak yanaştığı nhtımdan hareket eden Fethi Sekin' isimli Arabali Vapur manevra sahasında bulunan çok sayıda küçük tekne ile çatışma yaşamamak amacıyla manevra yaptığı sırada şiddetli rüzgara (W) tabi kalmış ve yanaşma rıhtımının yaklaşık 400 metre açığındaki sığ bölgede monevra hâkimiyetini kaybetmiştir. Şiddetli rüzgâr nedeniyle bulunduğu konumdan daha kötü bir duruma düşmemesi için İZDENİZ filosunda yer alan tekneden gemiye halat verilmiş ve gemi kendi imkânlan ile kurtarma çalışmalarına başlamıştır. Kısa sürede kendi imkânları ile bulunduğu pozisyondan ayrılan gemi kendi makine gücü ile rihtima yanaşmıştır. Olay sırasında herhangi bir can kaybı, yaralanma veya çevre kirliliği oluşmamış olup, düzenli sefer programında da herhangi bir aksaklık yaşanmamıştır. Gerek gemide gerekse karinasında yapılan ilk kontrollerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamış olup, yetkili klas kuruluşun yapacağı ayrıntılı denetim sonrası gemi düzenli seferlerine devam edecektir. Saygılarımızla."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.