TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Fatih Erbakan

Fatih Erbakan haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Fatih Erbakan haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Yeniden Refah Partisi 2 il, 43 ilçe, 24 belde başkanlığı kazandı Haber

Yeniden Refah Partisi 2 il, 43 ilçe, 24 belde başkanlığı kazandı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan seçim sonuçlarını değerlendirerek, “Partimiz 31 Mart seçimlerinin tartışmasız yıldızı konumundadır” dedi. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerini genel merkezde değerlendirdi. Erbakan, açılan sandıklara göre Yeniden Refah Partisi’nin Türkiye genelinde yüzde 6’ya ulaşarak Türkiye’nin 3’üncü partisi olduğu kaydetti. Erbakan, şu ana kadar elde edilen verilere göre partisinin belediye meclis üyeliğinde ise ülke genelinde yüzde 8.7 oy oranına ulaştığını dile getirdi. “Partimiz 31 Mart seçimlerinin tartışmasız galibi ve yıldızı konumundadır” Fatih Erbakan, şu ana kadar açılan sandıklardan gelen verilere göre Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini ve Yozgat Belediyesini Yeniden Refah Partisi’nin kazandığını açıklayarak, “Bu iki il belediyesine ilaveten 43 ilçe ve 24 belde belediyesini de kazanmıştır. Toplamda 69 belediyi Yeniden Refah Partimiz kazanmış bulunuyor. Bu sonuçlar milletimizin tercihini milli görüşten ve Yeniden Refah'tan yana kullandığını açık bir şekilde göstermiştir. Bu sonuçlar milli görüşün yeniden şahlanışıdır ve Yeniden Refah'ın iktidar yürüyüşünün ayak sesleridir” dedi. “Milletimiz iktidar partisine açık bir şekilde sarı kart göstermiştir” Seçimle ilgili değerlendirmede bulunan Erbakan şu ifadeleri kullandı: “Bu seçimin diğer önemli bir sonucu da milletimizin iktidar partisine açık bir şekilde sarı kart göstermesi olmuştur. İktidar partisi 2019 yerel seçimlerine göre yüzde 8 oy kaybetmiş neredeyse 200 belediye başkanlığını kaybetmiş ve 574 belediye başkanlığından bugün 381 belediye başkanlığına düşmüştür. Bu sonucun oluşmasında seçim sürecinde de sürekli ifade ettiğimiz gibi iktidarın yıllardır inatla uyguladığı borç, faiz, zam, vergi ekonomisi ve bunun sonucunda oluşan yoksulluk ve ekonomik kriz rol oynamıştır. Yine bu sonucun oluşmasında İsrail ile siyonist katillerle ticareti devam ettirme ayıbı ve utancı çok büyük bir rol oynamıştır. Terör örgütlerine kucağını açan İslam ve Kur'an düşmanı İsveç'in göz göre göre NATO üyeliğine onay verilmesi bu oluşmasında rol oynamıştır. Ve yine seçim sürecinde de ısrarla ifade ettiğimiz gibi yıllardır uygulanan rantçı belediyecilik anlayışı iktidarın kaybetmesinde büyük rol oynamıştır.”

Fatih Erbakan Kayseri’de konuştu Haber

Fatih Erbakan Kayseri’de konuştu

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kayseri'ye gelen Erbakan, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan parti standını ziyaret etti. Burada vatandaşlara hitap eden Erbakan; milli görüş belediyeciliğini yeniden vatandaşla buluşturacaklarını kaydederek; "Belediyecilik anlamında en kuvvetli referanslara ve iş bitirme belgelerine milli görüş sahiptir. 1989 ve 1994 yılındaki milli görüş belediyecilik hizmetleri; rüşvetin, yolsuzluğun, adam kayırmanın, hırsızlığın, çifte standardın, adaletsizliğin olmadığı bir belediyecilik. Bugün olduğu gibi belediyeleri boğazına kadar borca batıran değil, bir yandan efsane hizmeti yaparken bir yandan belediyenin borçlarını kapatan bir belediyecilik. Halka hizmet hakka hizmettir anlayışıyla yapılan bir belediyecilik. Bunların örnekleri de var. Bugün Yeniden Refah Partisi olarak ne diyoruz? O mirasa sahip çıkan, o çizginin devamı olan, aynı aşkla yürüyen partimiz; Mart ayında Kayseri'de, ilçelerinde ve tüm Türkiye'de belediyeleri alacak ve efsane hizmetlerle milletimizi yeniden buluşturacak Allah'ın izniyle. Makam için, rakam için, ihale için, koltuk için, şöhret için çalışan değil Allah rızası için çalışan kadrolarımızla geleceğiz ve tertemiz bir sayfa açacağız inşallah. 1994'teki Türkiye'nin üçte ikisindeki belediyelerin Refah Partisi tarafından alınması ve anlattığımız efsane hizmetlerin gerçekleşmesi Refah Partisi'ni 1995 seçimlerinde birinci parti yaptı, 1996'da iktidar olduk. Şimdi yine aynısı olacak. İnşallah önce 2024'te yerel yönetimlerde iktidar, arkasından 2028'de merkezi iktidar olacak inşallah" dedi. Partinin, ülkenin en hızlı büyüyen partisinden biri olduğunu da sözlerine ekleyen Fatih Erbakan; "Milletimizin desteğini, teveccühünü bütün Türkiye'de görüyoruz. Geçtiğimiz gün Kahramanmaraş'taydık, ondan önce Konya'daydık. Nereye giderseniz gidin milletimiz akın akın Yeniden Refah Partisi'ne koşuyor. Yeniden Refah Partisi, aziz milletimizin umudu haline gelmiş durumda. Gittiğimiz yerlerde üye kaydetmekten esnafı gezmeye fırsat bulamıyoruz. Birkaç saatin içerisinde binlerce üye yapıyoruz. Partimiz, milletin umudu haline gelmiş. Geçtiğimiz ay 20 binin üzerinde yeni üye kaydını gerçekleştirerek partimiz, Türkiye'nin en hızlı büyüyen partisi olduğunu ortaya koydu. Bu ay da yine 20 binin üzerinde yapacağız. İnşallah en kısa zamanda üye sayımızı 500 binin üzerine çıkartacağız. Bu üye sayısındaki artış, milletimizin teveccühünün ispatıdır" ifadelerini kullandı. BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- Kayseri semt pazarları

Fatih Erbakan’dan İslam ülkelerine ‘Filistin’ çağrısı! Haber

Fatih Erbakan’dan İslam ülkelerine ‘Filistin’ çağrısı!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın Filistin konusundaki duruşunu hatırlatarak, “İslam ülkelerinin yöneticilerini, başbakanlığı esnasında El-Halil kentini korumak ve barışı muhafaza etmek üzere Mehmetçiği Filistin’e gönderen merhum Erbakan hocamız gibi kararlı ve cesur olmaya davet ediyoruz” dedi. ‘Aksa Tufanı’ İsrail’in vahşet politikalarının sonucu” Erbakan, İsrail’in Gazze’ye orantısız bir güç kullandığını belirterek, “İşgalci siyonist İsrail rejiminin son dönemlerde işgal altındaki Kudüs, Batı Şeria, Cenin ve Mescid-i Aksa’ya yönelik gayri insani orantısız güç kullanımı, şiddet uygulamaları, sivil, savunmasız ve masum Filistinlilere karşı vahşet politikaları karşısında Filistin’de tabandan yükselen ve dalga dalga yayılan büyük tepki ‘Aksa Tufanı’ operasyonu ile meşru müdafaa olarak ortaya çıktı” dedi. “Dünya İsrail vahşetine suskun kaldı” Erbakan, İslam dünyasına çağrıda bulunduğu açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Özellikle son yıllarda işgalci güçlerin kanlı eylemlerine sahne olan Gazze’deki vahim gidişat karşısında hiçbir önlemin alınmaması, dünyanın suskunluğu ve hatta İsrail’e arka çıkılması Filistin halkını yalnızlığa itmiştir. İşgalci İsrail, uluslararası kamuoyunun da sessizlik politikalarından büyük cesaret alarak Kudüs, Batı Şeria ve Gazze’ye yönelik şiddet eylemlerini çoğaltarak ve işgal toprakları üzerinde yeni yerleşim alanları oluşturarak Filistinlilerin hareket alanlarını daraltmaktadır. Bu tutum, Filistin halkının meşru haklarının gasp edilmesine neden olmaktadır.” “Yeniden Refah Partisi olarak her zaman Filistinli kardeşlerimizin yanındayız” Yeniden Refah Partisi olarak her zaman olduğu gibi bugün de Filistinlilerin yanında olduklarını ve her zaman savunucusu olacaklarını belirten Erbakan, “İşgalci İsrail güçlerinin Gazze’ye yönelik orantısız güç kullanımını şiddetle telin ettiğimizi, şimdiye kadar İsrail’e karşı sessizliği yeğleyen uluslararası toplumu İsrail zulmüne karşı duyarlı olmaya davet ettiğimizi, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın acilen toplanması ve gerekli somut ve caydırıcı önlemleri almasının artık kaçınılmaz olduğunu ifade ediyoruz” dedi. İslam dünyasına İsrail çağrısı İslam dünyasını İsrail ile Gazze konusunda cesur ve kararlı olmaya davet eden Erbakan, “Bu noktada İslam ülkelerinin yöneticilerini, başbakanlığı esnasında El-Halil kentini korumak ve barışı muhafaza etmek üzere Mehmetçiği Filistin’e gönderen merhum Erbakan hocamız gibi kararlı ve cesur olmaya davet ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Suat Kılıç, Yeniden Refah Partisi'nde Haber

Suat Kılıç, Yeniden Refah Partisi'nde

Erbakan, Suat Kılıç’a rozetini taktıktan sonra yaptığı açıklamada, “Partimize katılımların arkası da gelecek. Diğer partilerden de üst düzey yöneticiler, kurucular, başkan danışmanları seviyesinde Yeniden Refah Partimize katılımlar gerçekleşecektir” diye konuştu. Aylık Olağan İl Başkanları Toplantısı’ndaki konuşmasında sözlerine Ankara Elmadağ’daki MKE Fabrikası’ndaki patlamada hayatını kaybeden işçilere rahmet dileyerek başlayan Erbakan, yapılan Genel Seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlarında Yeniden Refah Partisi’nin belirleyici olduğunu söyledi. '' YENİDEN REFAH PARTİSİ GÖRMEZDEN GELİNMEYECEĞİNİ KANITLADI'' Erbakan Yeniden Refah Partisi’nin kısıtlı imkanlarla katıldığı  ilk seçimlerdeki başarısıyla Türk siyasetinde artık görmezden gelinemeyeceğini kanıtladığını belirterek, “Yüzde 3’e yakın oy oranı, bir milyon 529 bin oy alarak ve kendi alnının teriyle, kendi listeleri ile, kendi seçmeni ile Yeniden Refah Partimiz 5 milletvekilini Meclis’e göndermeyi başarmıştır. Bu başarısı ile Yeniden Refah Partisi gelecek için çok güçlü bir iktidar adayı olduğunu göstermiştir.” dedi.  KENDİ KISITLI İMKANLARIYLA... Seçimlerin kazananın açık bir şekilde Yeniden Refah Partisi ve Cumhur İttifakı’nın olduğunu, kaybedenin ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olduğunu belirten  Erbakan şöyle konuştu: “Bu seçimlerin kazananı çok açık bir şekilde Yeniden Refah Partisi’dir, Cumhur İttifakı’dır ve elbetteki Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’dır. Bu seçimlerin en büyük kaybedeni ise 2 Meclis grubu kuracak kadar milletvekilini yüzde 1 bile oyu olmayan partilere dağıtan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmuştur. Seçimin kaybedenleri 6’lı masa ve masadaki 4 tane küçük parti sıfıra yakın oylarıyla adeta bir tabela partisi haline geldikleri bu seçim sonucuyla ortaya çıkmıştır. Politik kurnazlıklar üzerine inşa edilen binalar eninde sonunda çökmeye mahkumdur. Her ne kadar CHP’nin sırtından milletvekili çıkararak kazançlı gibi görünseler de bu seçimin kaybedeni oldular. Bu seçim sonuçları da tescillemiştir ki; kendi kısıtlı imkanlarıyla almış olduğu oy oranı ve sandıkta temsiliyet bakımından Milli Görüş’ün tek adresi Yeniden Refah Partisidir! Partimiz bu seçimdeki başarısını 9 ay sonra yapılacak Yerel Seçimlere de taşıyacak ve arkasından da  2028 yılındaki Genel Seçimlere de iktidar hedefiyle yürüyecektir Allah’ın izniyle.” ''MİLLİ GÖRÜŞ FARKINI ORTAYA KOYACAĞIZ'' Meclis’te paylaşımda adalet, yönetimde adalet ve yargıda adaletin sözcüsü olacaklarını kaydeden Erbakan, “Cumhur İttifakına girerken AK Parti ile imzaladığımız mutabakat metnindeki maddelerin Gazi Meclisimiz’de takipçisi olacağız.  Bu sözün gereğini hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Mecliste hakkı ile yerine getireceğiz. Rahmetli Erbakan hocamızın ‘hayra motor şerre fren’ düsturu ile hareket edip Yeniden Refah Partimiz hazırladığı projelerle, yapacağı kanun teklifleri ile, Meclis’e getireceği konularla hayırlara vesile olacak ve şerlere fren olacaktır.  Yeniden Refah Partisi hazırladığı projelerle kamuoyunun gündeme getirdiği tekliflerle, yapıcı eleştirileriyle meclis dışında da çok faydalı işlere vesile olmuştu. Şimdi Allah’ın izni ile meclisteyiz. Yine projelerimizle önergelerimizle meclis gündemine getireceğimiz konularla Milli Görüş farkını Meclis’te de ortaya koyacağız.” ifadelerini kullandı. REFAH SEVİYESİNİN ARTIRILMASI HAKKINDA Yeni Bakanlar Kurulu’nun göreve başlar başlamaz ekonomik sorunları çözme iradesini göstermesini olumlu karşıladıklarını belirten Erbakan, konuşmasına şöyle devam etti: “Bakanlar Kurulu’nun bizim açımızdan en dikkat çekici tarafı daha ilk toplantısında aziz milletimizin en önemli sorunu olan hayat pahalılığını, geçim sıkıntısını çözebilecek irade ortaya koymasıdır.  Devletine bağlı cefakar milletimiz 14 Mayıs’te ve 28 Mayıs’ta sandıkta üzerine düşen görevi yapmış ve bütün ekonomik sıkıntılarına rağmen milli ve manvei değerlerine sahip çıkmış, ülkesine sahip çıkma iradesini göstermiştir. Şimdi yeni hükümetimize düşen de alınacak ekonomik tedbirlerle bir an önce milletimizi rahatlatacak adımları atmaktır. Ekonominin borç faiz zam ve vergi sarmalından kurtarılması, denk bütçe ile faize giden milyarlarca doların kurtarılması, milli kaynak paketlerimizin hayata geçirilmesi ile elde edilecek imkanların dar gelirli milyonların refah seviyesinin artırılması için kullanılması öncelik olmalıdır.” ''HALKA HİZMET HAKKA HİZMETTİR'' Genel Başkan Fatih Erbakan'ın ardından kürsüye gelerek konuşma yapan Gençlik ve Spor eski Bakanımız sayın Suat Kılıç, "Bu genel merkez binası bizim aşına olduğumuz bir yer. 18 yaşında öğrenci olarak Ankara'ya hukuk fakültesi için geldiğimiz günlerden beri bu genel merkeze çok geldik. Rahmetli Erbakan Hocamızın burada elini öpmüşlüğümüz var. Davanın geçmişinde her kim bu duvara bir tuğla ilave ettiyse Allah hepsinden razı olsun. Milli Görüş’ün ata tohumundan yeniden filizlendi. Yeniden Refah Partisi ile yeniden filizlenen Milli Görüş’ü, Cenab-ı hakkın lütfuyla bize de nasip olacaktır diye düşünüyorum. Sağlam adımlarla halka hizmet hakka hizmettir şuuruyla bereketli bir geleceği sağlam bir semin üzerinde inşa etmeye muvaffak olacağız diye düşünüyorum. Burası rahmetli Erbakan’ın fikirlerinin olduğu bir mekteptir. İnşallah bu mektepten öğrendiklerimizle daha güçlü yarınlara muvaffak oluruz" dedi. HABER MERKEZİ

Başkan Fatih Erbakan mazbatasını aldı Haber

Başkan Fatih Erbakan mazbatasını aldı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Fatih Erbakan, 14 Mayıs 2023’de gerçekleştirilen 28. Dönem Milletvekili seçimlerine ilişkin Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’ndaki İstanbul İl Seçim Kurulu’ndan mazbatasını teslim aldı. Erbakan’a partililerin yanı sıra İstanbul İl Başkanı Mustafa Doğan ile Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz de mazbata alırken eşlik etti.   ''YENİDEN REFAH PARTİSİ KENDİ LİSTESİYLE SEÇİME GİRDİ'' Mazbatasını aldıktan sonra açıklama yapan Erbakan, "Bugün İstanbul 2. Bölge'den milletvekili seçildiğimize dair mazbatamızı İl Seçim Kurulu’ndan teslim aldık. Cenabı Allah hayırlı, mübarek eylesin. İstanbul 2. Bölge'de bizleri bu göreve, milletvekilliğine layık gören halkımıza, seçmelerimize en içten teşekkürlerimizi, şükranlarımızı iletiyoruz. Bu başarının sağlanmasında emeği geçen İstanbul Teşkilatımız başta olmak üzere tüm teşkilatlarımıza, bütün emeği geçen dava erlerine en içten şükranlarımızı sunuyoruz. Bize oy versin, vermesin tüm seçmelerimize, aziz milletimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu seçimlerle milli görüş uzun bir aradan sonra yeniden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, Yeniden Refah Parti’mizle temsil edilme hakkını kazanmış oldu. Aziz milletimiz bu yetkiyi, bu görevi bize verdi. Allah kendilerinden razı olsun. İnşallah Meclis'te ülkemiz, devletimiz, milletimiz için, İslam alemi ve insanlık için en hayırlı hizmetleri yapmayı Allah Yeniden Refah Partisi milletvekilleri olarak bizlere nasip eylesin. Burada önemli bir diğer husus, Yeniden Refah Partimizin başka partilerin listesinden değil, kendi gücüyle ve kendi listesiyle seçim bölgelerinde seçime girerek bu 5 milletvekilini çıkarmaya hak kazanmış olması da son derece önemli bir olaydır’’ dedi.  ''PARTİYİ MECLİSE TAŞIDIK'' Erbakan bu seçimlerle 2023’te milli görüşü Yeniden Refah Partisi’ni meclise taşıdığını belirterek, ‘’İnşallah 2028’de de bu aziz millet Yeniden Refah Partimizi iktidara taşıyacaktır. 14 Mayıs seçimlerinde sadece Yeniden Refah Partimizin başarısı değil, Cumhur İttifakımız da belirgin bir başarı göstermiş. Milletimiz, TBMM’de çoğunluğu açık farkla Cumhur İttifakı’na vermiştir. Bundan dolayı da milletimize şükranlarımızı iletiyoruz. Cumhur İttifakımızın Cumhurbaşkanı adayı Sayın Cumhurbaşkanımızı da ilk turda rakibinin 5 puan önünde tamamlamasını milletimiz sağlamıştır. Şimdi inşallah ikinci adımda, bu pazar günü 28 Mayıs’ta milletimiz tekrar gerekeni yapacak ve bu sefer daha büyük bir farkla Sayın Cumhurbaşkanımızı yeniden Cumhurbaşkanı olarak seçecektir. Buna inanıyoruz. İnşallah dediğimiz gibi 28 Mayıs’ta milletimiz son noktayı koyacak ve Sayın Cumhurbaşkanımızı daha da büyük bir farkla seçmiş olacak. Böylece bu 2023 seçimleri hem Sayın Cumhurbaşkanımızın hem de Cumhur İttifakımızın zaferiyle tamamlanmış olacaktır’’ ifadelerini kullandı. İHA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.