TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Diyanet İşleri Başkanlığı

Diyanet İşleri Başkanlığı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Diyanet İşleri Başkanlığı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Ramazan hilali ne zaman, nerede görülecek? Haber

Ramazan hilali ne zaman, nerede görülecek?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Astronomu Gürhan Eren, Hicri takvimdeki 12 ayı belirlemek amacıyla yapılan "kameri ay" hesaplamalarında Ay'ın Dünya etrafındaki yaklaşık 29,5 günlük dönüş süresinin temel alındığını ve bu hesaplamalarda "içtima ile rüyet" kriterlerinin kullanıldığını ifade etti. Eren, "İçtima"nın Dünya, Ay ve Güneş'in aynı doğrultu üzerinde bulunmasını, "rüyet"in ise Ay'ın Dünya etrafındaki hareketine devam ederken içtima konumundan 8 derece açılmasını ifade etti. Ayrıca, ramazan ve Şevval hilalinin de bu hesaplamalara göre belirlendiğini açıkladı. Peki, Ramazan hilali ne zaman, nerede görülecek? RAMAZAN HİLALİ NE ZAMAN, NEREDE GÖRÜLECEK? 2016 yılında düzenlenen Uluslararası Hicri Takvim Birliği Kongresi'nde alınan kararlarla birlikte hilalin görülebilirlik kriterlerinin belirlendiğini aktaran Eren, "Ramazan hilali, ilk kez Atlas Okyanusu ile Kuzey ve Güney Amerika kıtalarında gözlemlenecek. 10 Mart'ta içtima ve rüyet aşamalarını geçecek. Kongrede alınan kararlara göre, Başkanlığımız dünyanın herhangi bir yerinde hilalin görülmesine itibar ettiği için Amerika kıtasında tespit edilen hilal nedeniyle 11 Mart'ta ramazan ayına başlayacağız." bilgisini paylaştı. Suudi Arabistan ile birlikte birçok İslam ülkesinin aynı gün ramazana başlamasını umut ettiğini belirten Eren, şevval (Ramazan Bayramı) hilalinin ise ilk olarak Asya kıtasının doğusunda gözlemleneceğini ifade etti. Şevval hilali öncesinde 8 Nisan'da içtima, 9 Nisan ise rüyet aşamalarının gerçekleşeceğini paylaşan Eren, "10 Nisan'da Ramazan Bayramı'na erişmiş olacağız. Şevval hilali Asya kıtasında gözlemleneceği için hava koşulları uygun olduğunda 9 Nisan'da, yani rüyet gününde hem Türkiye'de hem de Mekke'de hilalin görülebileceği umudunu taşıyoruz. Dolayısıyla, dünya genelindeki Müslümanların 10 Nisan'da Ramazan Bayramı'nı kutlamasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı. Eren, Türk vatandaşları ve dünya genelindeki Müslümanların namaz vakit taleplerini karşılamak adına yaklaşık 9 bin 500 yerleşim yerinin imsakiye bilgilerini web sitesi ve mobil uygulamalarda sunduklarını belirtti. Ayrıca, Avustralya'dan Amerika'ya kadar birçok ülkede Başkanlığın hazırladığı takvimleri paylaştıklarını ekledi.

Duha (kuşluk) namazı ne zaman ve nasıl kılınır? Duha namazı nedir? Haber

Duha (kuşluk) namazı ne zaman ve nasıl kılınır? Duha namazı nedir?

Müslümanlar arasında merak konusu olan duha namazının kılınma vakti ve kılınış şekli, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenmiştir. Duha namazı, 2 rekattan 12 rekata kadar farklı sayılarda kılınabilir. Duha namazı ne zaman kılınır? Kuşluk namazı nasıl kılır? Konuya dair detaylı bilgiler haberimizde… KUŞLUK NAMAZI NE ZAMAN KILINIR? Duha (kuşluk) namazı, güneşin doğuşundan yaklaşık 40-50 dakika sonrasından öğle vaktine yaklaşık 10 dakika kala kadar kılınabilen nâfile bir namazdır. Hadis kaynaklarında sıkça teşvik edilen duha (kuşluk) namazı, iki rekattan başlayarak on iki rekata kadar çeşitli sayılarda kılınabilir. KUŞLUK NAMAZI NASIL KILINIR? Besmele çekilerek duha namazına şöyle niyet edilir: “Niyet ettim Allah’ım senin rızan için duha namazını kılmaya.” Sonra tekbir alınır ve eller erkeklerde göbek hizasına, kadınlarda ise göğüs hizasına bağlanır. 1. Rekat - Sübhaneke, - Euzü besmele, - Fatiha Suresi, - Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim okunur - Rükû (3 defa "Sübhane Rabbiyel Azîm"), - Peşpeşe 2 secde (Her secdede 3'er defa, "Sübhane Rabbiyel Aliyyil âlâ"). 2. Rekat - Besmele - Fatiha Suresi, - Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim okunur, - Rükû (3 defa "Sübhane Rabbiyel Azîm"), - 2 defa Secde (Her secdede 3'er defa "Sübhane Rabbiyel Aliyyil âlâ"), - Tahiyyata oturulur. Ettehiyyatü, salli ve bârik duaları okunarak önce sağ tarafa, sonra sol tarafa selam verilir. DUHA NAMAZI NEDİR? Duha namazı, aynı zamanda kuşluk namazı olarak da bilinir. Güneşin bir mızrak boyu yükselmesinden, yani Güneş doğduktan 45 dakika sonra başlayan bu namaz, öğle namazına 45 dakika kala sona erer. Bir hadis-i Şerif'te şöyle buyurulur: "Kuşluk namazı, deve yavrusunun ayakları sıcaktan kızdığı zamandır." (Müslim, Misâfirîn, 143) Duha namazı, bu andan itibaren zevâl vaktine yarım saat kala kadar devam eder ve iki, dört, sekiz veya on iki rek'at olarak kılınabilir; ancak en faziletlisi sekiz rek'at kılmaktır.

2024 Berat Kandili: Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Kandili hangi güne denk geliyor? Berat kandili nedir? Haber

2024 Berat Kandili: Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Kandili hangi güne denk geliyor? Berat kandili nedir?

2024 Berat Kandili tarihi, milyonlarca Müslüman tarafından merakla bekleniyor. Yılın üçüncü kandili olarak önemli bir yere sahip Berat Kandil’inde, vatandaşlar dini vazifelerini yerine getirmenin hazırlığına başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı 2024 kandil takvimine göre, Berat Kandili tarihi belli oldu. Peki, Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Kandili hangi güne denk geliyor? Berat Kandili hakkında merak edilen detaylar haberimizde… BERAT KANDİLİ NE ZAMAN? Diyanet İşleri Başkanlığı'nın duyurduğu 2024 dini takvimine göre, Berat Kandili tarihi netlik kazandı. Yılın üçüncü kandili olarak önem arz eden Berat Kandili, 24 Şubat 2024 Cumartesi günü kutlanacak. BERAT KANDİLİ HANGİ GÜNE DENK GELİYOR? 2024 yılında Berat Kandili Cumartesi günü idrak edilecek. BERAT KANDİLİ NEDİR? Berat Kandili, İslam dininde kutsal sayılan gecelerden biridir ve Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gecedir. Osmanlı İmparatorluğu'nda II. Selim'den itibaren minarelerde kandil yakılmasıyla bu adı almıştır. Arapça'da "temize çıkma" anlamına gelen Berat (Berâet), İslam inancına göre bu gecenin bereketli ve feyizli bir gece olması nedeniyle "Mübarek Gece," günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle "Berat Gecesi," kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de "Rahmet Gecesi" gibi adlarla anılır. Bu geceyi ibadetle geçirmenin pek çok sevabı olduğuna inanan Müslümanlar, İslam Peygamberi Muhammed'in bir hadisine dayanarak bu geceyi özel bir ibadetle değerlendirirler. Hadise göre, Şaban ayının on beşinci gecesi, ibadetle geçirilmeli ve gündüzünde oruç tutulmalıdır. Çünkü bu gece Allah-u Teâlâ'nın rahmet ve mağfiretinin bolca ihsan edildiği bir gecedir. Ayrıca, Berat gecesi, Kur'an'ın Levh-i Mahfûz'dan Dünya semasına toptan indirildiği gece olarak kabul edilir, buna "inzâl" denir. Kadir Gecesi'nde ise Peygamber'e ilk kez ve parça parça indirilmeye başlanmıştır, buna da "tenzîl" denir. BERAT KANDİLİ DUASI NASIL OKUNUR? Peygamber efendimiz Berat gecesinde, (Allahümmerzuknâ kalben takıyyen mineşşirki beriyyen lâ kâfiren ve la şakiyyâ) duasını çok okurdu. Hazreti Muhammed Berat Kandili'nde şöyle dua ederdi; Peygamber efendimiz, Berat gecesinde şu duayı okurdu: "Allahümmerzuknâ kalben takıyyen mineşşirki beriyyen lâ kâfiren ve la şakiyyâ." Berat Kandili'nde Hazreti Muhammed'in yaptığı dua şu şekildeydi: "Allah'ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum, senden yine sana ilticâ ediyorum. Senin şanın yücedir. Sana yaptığım senayı, senin kendine yaptığın senaya denk bulmuyorum. Sana layık bir surette hamd etmekten acizim"

Filistinliler için 90 bin camide dualar edildi Haber

Filistinliler için 90 bin camide dualar edildi

Gazze’de saldırıya uğrayan Filistinliler için yatsı namazı sonrası tüm camilerde “Gazze İçin Duaya Duruyoruz” programı düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da Ankara’daki Hacı Bayram Veli Camii’nde gerçekleştirilen programa katıldı. Burada yatsı namazını kıldıran ve Kur’an-ı Kerim okuyan Başkan Erbaş, ardından Filistinliler için dua etti. Başkan Erbaş, duasında şu niyazda bulundu, “İlahi Ya Rabbi! Yetimler yurduna dönen Filistinliler için dua ediyoruz. Filistinli kardeşlerimiz Gazze’de zalimlere karşı mücadele ediyorlar, Filistinli kardeşlerimizi muzaffer eyle. Ya Rabbi! Zalimleri zalimlere musallat eyle, Kahhar isminin tecellisiyle kahru perişan eyle Ya Rabbi! İlahi Ya Rabbi! Gazze’de eşi benzeri görülmemiş katliamlar yapılıyor, tüyü bitmemiş bebekler, masum çocuklar, savunmasız kadınlar, yaşlılar hunharca katlediliyor, Filistin kan ağlıyor. Peygamberler mirası Kudüs’e, Gazze’nin masum ve savunmasız mazlumlarına imdat eyle Ya Rabbi! Hz. İbrahim’den Hz. Süleyman’a kadar birçok Peygamberin tevhit, hukuk, adalet ve ahlak mücadelesini verdiği o kutlu şehirde yaşanan acıları bir an önce durdur Ya Rabbi! İlahi Ya Rabbi, Kur’an-ı Kerim’de bizlere buyuruyorsun ki; ‘Ey Rabbimiz! Günahlarımızdan ve işimizdeki aşırılıklardan ötürü bizi bağışla, sebatımızı arttır, kafir topluluğa karşı bize yardım eyle!’ Ya Rab! Sen, mazlumların yardımcısı, zalimlerin hasmısın. Mahzun ve masum gönülleri her türlü zulüm, bela ve musibetten muhafaza eyle Ya Rabbi! Zulme uğrayan mazlum ve mağdur Filistinli kardeşlerimizi sahipsiz ve yardımsız bırakma Allah’ım! Ya Rab! Bugün Filistin ve Gazze başta olmak üzere yeryüzünün birçok yerinde zulme ve katliamlara maruz kalan, vatanları işgal edilen, camileri harap edilen, hakları ve hukukları ihlal edilen bütün kardeşlerimize yardım eyle! Bizi de onlara yardımcı eyle Ya Rabbi!” ERBAŞ VAHDET NİYAZINDA BULUNDU Duasında vahdet niyazında bulunan Erbaş, “Ya Rab! Ümmet-i Muhammed’e vahdet şuuru ver, Kudüs bilinci ihsan eyle! Evlerinden ve yurtlarından kovulan, öz vatanlarından uzak kalan bütün mazlum kardeşlerimize yardım eyle Ya Rabbi! İlahi Ya Rabbi! Bizleri Mescid-i Aksa’ya bizleri varis eyle, ona sahip çıkmayı bizlere nasip eyle Ya Rabbi! İlahi Ya Rabbi! Bizleri hiçbir zaman haktan, hakikatten, adaletten, samimiyetten, sadakatten ve salih amel çizgisinden ayırma! Yüreklerimizi dağlayan bu acılardan güçlü bir vahdet şuuruna erişmeyi bizlere nasip eyle Ya Rabbi! Bizlere zaferler nasip eyle Ya Rabbi! Ya Rabbi! Müslümanlara yardım eyle, Müslümanlara yardım edenlere de yardım eyle Ya Rabbi! Müslümanlara tuzak kuranların tuzaklarını kendi başlarına makus eyle Ya Rabbi! Gazze’de masum insanları, bebekleri, çocukları katleden hainleri Sana havale ediyoruz, onları Kahhar isminin tecellisiyle kahru perişan eyle Ya Rabbi! Hastanelere ve camilere sığınmış kimsesizlerin üzerine bombalar yağdıran, kutsal nedir bilmeyen, merhametten ve insanlıktan nasibini almamış vicdansız hainlere, zalimlere fırsat verme Ya Rabbi! Onları Kahhar isminin tecellisiyle kahru perişan eyle Ya Rabbi! İlahi Ya Rabbi! Milletimizin ve Müslümanların geleceğine kasteden her türlü dahili ve harici fitne ve fesada, hile ve tuzağa karşı bizleri uyanık eyle. Dünyayı yaşanmaz hale getiren zalimlere, ümmetin birliğini, dirliğini bozmak isteyen hainlere karşı koyabilmek için bizlere inayet eyle Ya Rabbi” ifadelerini kullandı. Ali Erbaş, güvenlik güçlerine de yer verdiği duasında, “Asırlardır Din-i Mübin-i İslam’a hizmet etmiş, hep zalimin karşısında mazlumun yanında durmuş, kimsesizlerin, gariplerin, ezilenlerin umudu olmuş milletimize, kahraman ordumuza ve tüm güvenlik güçlerimize şanlı zaferler nasip eyle Ya Rabbi. İlahi Ya Rabbi! Sen nurunu mutlaka tamamlayacaksın, bizleri bu vaadine vesile eyle. Dünyamızı huzur ve selamet yurduna dönüştürebilmek için bize güç ver Ya Rabbi! Ey hayatın ve ölümün sahibi olan ve şehadeti bizlere en kutlu ideal olarak tanıtan Rabbimiz! Geçmişten bugüne i’lay-ı kelimetullah için mücadele eden, başta miracın şehri Kudüs ve mazlumlar diyarı Gazze olmak üzere vatan ve mukaddesat uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimize rahmet eyle Ya Rabbi! Onları Sevgili Peygamberimize (s.a.s.) Bedir ve Uhud şehitleri ile birlikte haşreyle, Efendimize komşu eyle Ya Rabbi! Senin yolunda gaza edip yaralanan kardeşlerimize acil şifalar ihsan eyle Ya Rabbi! Ya Rabbi! Din, iman, hak, hakikat, adalet ve mukaddesat uğruna mücadele etmeyi ve gerekirse bu yolda şehit olmayı en büyük paye sayan inancı, kalbimizden, asil milletimizin ve nesillerimizin yüreğinden hiçbir zaman eksik eyleme Ya Rabbi” ifadelerine yer verdi. Hayatını kaybedenler için rahmet dileyen Erbaş, “Ya Rab! Sen bizim Mevla’mızsın, kafirlere, zalimlere ve azgın topluluklara karşı bizlere yardım eyle! Ey Yüce Rabbimiz! Sana inandık, Sana güvendik, Sana tevekkül ettik. Bizleri sensiz, sahipsiz, kimsesiz ve çaresiz bırakma Ya Rabbi! İslam’a, Müslümanlara, mazlumlara, garip kullarına yardım eyle Ya Rabbi! Hastalarına şifa, dertlilere deva ver Ya Rabbi! İlahi Ya Rabbi! Gerek Gazze’de, Filistin’de gerekse vatanımızın içinde ve sınır ötesinde i’lay-ı kelimetullah için çarpışarak şehit olan tüm şehitlerimize rahmet eyle. Gazilerimize acil şifalar ihsan eyle Ya Rabbi! Uzun ömürler nasip eyle Ya Rabbi! Gençliğimizi Senin yolundan ayırma Ya Rabbi! Çocuklarımızı namaz kılanlardan, ibadetli olanlardan eyle Ya Rabbi! Her türlü kötülüklerden, şerlerden, muhafaza eyle Ya Rabbi! Gönüllerinden Kur’an ve ibadet sevgisini çıkarma Ya Rabbi! Gençlerimizi yoldan çıkarmak isteyen her türlü hainlere, kötülere fırsat verme Ya Rabbi!” ifadeleri ile duasını bitirdi. Bu haber de ilginizi çekebilir: Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 hac kurasını yarın açıklayacak

Diyanet İşleri Başkanlığının Görev ve Çalışma Yönetmeliği değişti Haber

Diyanet İşleri Başkanlığının Görev ve Çalışma Yönetmeliği değişti

Yönetmelikle, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, yurt içi ve dışında, ihtida ile ilgili faaliyetleri yürütecek, ihtida edenlere yönelik işlemleri takip edecek, bu belgelere ilişkin kayıt tutacak. Genel Müdürlük, Kur'an-ı Kerim'in usulüne uygun olarak okunmasına, anlaşılmasına, öğrenilmesine yönelik çalışma yapmak, hafızlık yapmak isteyenler için Kur'an kursları ve Kur'an eğitim merkezleri açmak, din eğitimi almak isteyenler için kurslar düzenlemek, kurs ve merkezlerle ilgili işlemler yürütmek gibi görevleri de üstlenecek. Açılan kurs ve merkezlerde okuyan öğrenciler için yurt ve pansiyonlar açacak, buralarda kalan öğrencilerin giderlerinin karşılanmasını sağlayacak müdürlük, Kur'an kurslarının açılış, eğitime ara verme ve kapanışıyla ilgili iş ve işlemleri yürütecek. Yaygın din eğitimi faaliyetleri çerçevesinde 4-6 yaş grubu çocuklara, gençlere ve yetişkinlere yönelik eğitim programını, okutulacak ders kitaplarını ve yardımcı eğitim materyali ihtiyacını belirleyecek müdürlük, Kur'an eğitim merkezlerinde ve camilerde gündüzlü ve yatılı yaz Kur'an kurslarıyla iş ve işlemleri düzenleyecek. Müdürlük ayrıca hafızlık eğitimi ve hafızlık tespit sınavlarıyla ilgili iş ve işlemleri, Kur'an-ı Kerim'i okuma yarışmalarını, yurt dışından gelen öğrencilerin Kur'an kurslarında eğitilmeleriyle ilgili iş ve işlemleri, Kur'an Eğitimi ve Öğretimi Kurulunun sekretaryasını yürütecek.

81 ilde aynı anda selalar okunacak Haber

81 ilde aynı anda selalar okunacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Türkiye genelinde etkinlikler düzenleyecek. TÜM CAMİLERDE KUR'AN-I KERİM TİLAVETİ YAPILACAK Diyanet'in açıklamasına göre, Türkiye geneli 81 il ve 922 ilçedeki cami ile Kur'an kurslarında hatm-i şerifler okunarak, duaları 15 Temmuz'da icra edilecek programlarda yapılacak. 15 Temmuz günü öğle namazı öncesi tüm camilerde, şehitlerin ruhlarına ithafen Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılıp, mevlid-i şerifler okunacak. Tüm camilerde 14 Temmuz'da cuma namazından önce "Din İstismarıyla Mücadele ve 15 Temmuz Ruhu" temalı hutbe verilecek. Ülke genelindeki Diyanet gençlik hizmet merkezlerinde, gençlerin bilinçlendirilmesine yönelik "Din İstismarıyla Mücadelede Sahih Dini Bilginin Önemi" konulu sohbet, çevrim içi ve yüz yüze söyleşi, Kur'an tilaveti, dua ve benzeri 1615 faaliyet düzenlenecek. CAMİLER SABAH NAMAZINA KADAR AÇIK KALACAK Türkiye genelindeki tüm camilerde, 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece saat 00.13'te eş zamanlı selalar okunacak, camilerin minarelerinin ışıkları yakılacak. Ayrıca merkez camiler ve programların icra edileceği yerlere yakın camiler, sabah namazına kadar açık tutulacak. Tüm il ve ilçe müftülerinin başkanlığındaki heyetlerce şehitlikler, şehit yakınları ve gaziler ziyaret edilecek. YAKLAŞIK 90 BİN CAMİ DE ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK Yaklaşık 90 bin cami ve yaz Kur'an kurslarında eğitim gören 2 milyondan fazla çocuk ve gencin bilinçlendirilmesine yönelik sohbet, Kur'an tilaveti, dua, şiir okuma, resim yarışması gibi etkinlikler düzenlenecek. Ayrıca "Din İstismarıyla Mücadele ve Sahih Dini Bilginin Önemi" konulu kitap, slayt ve benzeri materyallerle tüm cami ve Kur'an kurslarında vatandaşlar ve gençler bilgilendirilecek. Diyanet TV, din istismarı ve 15 Temmuz konularında fragmanlar, haber bültenleri, canlı bağlantılar, ortak yayınlar, dinleyici görüşlerini de ihtiva eden yayınlar yapacak. Diyanet Radyo'da ise kısa ve etkili sunumlar, edebi metin seslendirmeleri yapılacak, hazırlanan bu çalışmalar ulusal radyo organlarıyla da paylaşılacak. AA

İzmir'de bayram namazı saat kaçta kılınacak? Haber

İzmir'de bayram namazı saat kaçta kılınacak?

Kurban Bayramı 28 Haziran Çarşamba günü başlıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı verilerine göre, illerdeki bayram namazı saatleri şöyle: Kurban Bayramı namazı Ankara'da saat 05.57, İstanbul'da 06.10, İzmir'de 06.24, Çanakkale'de 06.22, Iğdır'da 05.12'de kılınacak. "Adana 05.54, Adıyaman 05.41, Afyonkarahisar 06.09, Ağrı 05.17, Aksaray 05.56, Amasya 05.43, Ankara 05.57, Antalya 06.13, Ardahan 05.14, Artvin 05.18, Aydın 06.22, Balıkesir 06.18, Bartın 05.55, Batman 05.29, Bayburt 05.27, Bilecik 06.08, Bingöl 05.29, Bitlis 05.24, Bolu 06.00, Burdur 06.13, Bursa 06.12, Çanakkale 06.22, Çankırı 05.52, Çorum 05.47, Denizli 06.18, Diyarbakır 05.33, Düzce 06.01, Edirne 06.18, Elazığ 05.35, Erzincan 05.31, Erzurum 05.23, Eskişehir 06.07, Gaziantep 05.46, Giresun 05.32, Gümüşhane 05.29, Hakkari 05.19, Hatay 05.53, Iğdır 05.12, Isparta 06.12, İstanbul 06.10, İzmir 06.24, Kahramanmaraş 05.47, Karabük 05.55, Karaman 06.02, Kars 05.14, Kastamonu 05.49, Kayseri 05.50, Kilis 05.48, Kırıkkale 05.55, Kırklareli 06.15, Kırşehir 05.54, Kocaeli 06.07, Konya 06.04, Kütahya 06.10, Malatya 05.39, Manisa 06.22, Mardin 05.32, Mersin 05.58, Muğla 06.22, Muş 05.26, Nevşehir 05.53, Niğde 05.55, Ordu 05.34, Osmaniye 05.51, Rize 05.24, Sakarya 06.05, Samsun 05.40, Siirt 05.26, Sinop 05.42, Sivas 05.41, Şanlıurfa 05.40, Şırnak 05.25, Tekirdağ 06.16, Tokat 05.41, Trabzon 05.27, Tunceli 05.32, Uşak 06.14, Van 05.19, Yalova 06.09, Yozgat 05.50, Zonguldak 05.57." Bayram namazı, KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da saat 06.06, Almanya'nın başkenti Berlin'de 05.34, İngiltere'nin başkenti Londra'da 05.32, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da ise 05.44'te kılınacak. AA  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.