TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Dışişleri Bakanlığı

Dışişleri Bakanlığı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Dışişleri Bakanlığı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Binlerce kişi istihdam edilecek! Dışişleri Bakanlığı duyurdu Haber

Binlerce kişi istihdam edilecek! Dışişleri Bakanlığı duyurdu

Dışişleri Bakanlığı, bünyesinde Avrupa Birliği Başkanlığı'na personel alımı gerçekleştirecek. Bakanlık, Başkanlık için Genel İdari Hizmetler GİH sınıfı kadrolarına yapılacak başvuru atama sürecini değerlendiriyor. Dışişleri Bakanlığı memur alımı başvuru şartları neler? Dışişleri Bakanlığı memur alımı ne zamana kadar? DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI MEMUR ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER? Başvuruda bulunacak adayların, Devlet Memurları Kanunu'nda belirtilen genel şartları karşılamaları gerekmektedir. Başvuru için adayların Türk vatandaşı olmaları, askerlikle herhangi bir ilişkilerinin bulunmaması, 35 yaşını doldurmamış olmaları, 2023-2024 KPSS sınavından en az 80 puan almış olmaları ve YDS'den ilgili puan türlerinde en az B seviyesinde puan almış olmaları gerekmektedir. PERSONEL ALIMI NİTELİKLERİ NELERDİR? Personel alımı için KPSS P3, P14, P19, P24, P29, P34, P39 puan türleri aranmaktadır. Başvuruda bulunabilmek için adayların lisans düzeyinde siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler ile Avrupa Birliği bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir. Yurtdışında alınan diplomalarda ise denklik belgesi talep edilmektedir. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI MEMUR ALIMI NE ZAMANA KADAR? Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı'nda görevlendirmek üzere memur alımı için başvuruların 11 Mart ile 25 Mart 2024 tarihleri arasında alınacağını duyurdu. Adaylar, başvurularını online olarak gerçekleştirebilecekler.

Dışişleri Bakanlığı: İsrailli yetkililerin iftiralarını kesinlikle reddediyoruz Haber

Dışişleri Bakanlığı: İsrailli yetkililerin iftiralarını kesinlikle reddediyoruz

Dışişleri Bakanlığı, İsrailli bazı yetkililerin açıklamaları hakkında yazılı bildirimde bulundu. "İsrailli bir takım yetkililerin (Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik) iftiralarını ve mesnetsiz iddialarını kesinlikle reddediyoruz." ifadesi kullanılan açıklamada, doğruların ve gerçeklerin dile getirilmesine dahi tahammül edemeyen kimi İsrailli yetkililerin, Gazze’de Filistinli sivilleri topluca hedef alan acımasız katliamı örtbas etme umuduyla, çarpıtmalar ve iftiralar eşliğinde gündemi değiştirme çabalarının sonuç vermeyeceği vurgulandı. Açıklamada, tüm dünyanın gözü önünde bir insanlık suçu işleyen, ancak eleştiriye ve kınamaya bile tahammül edemeyen bu yetkililerin, Birleşmiş Milletler'i (BM), BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef almalarının, içine düştükleri aczin açık bir göstergesi olduğu aktarılarak, şunlar kaydedildi: "(İsrailli yetkililerin) Sayın Cumhurbaşkanı'mıza ve ülkemize yönelik antisemitizm suçlamasını, iftira ve hakaretleri, muhataplarına misliyle iade ediyoruz. Bugün İsrail’e kayıtsız şartsız destek veren birçok ülkenin aksine, Türkiye’nin bu konudaki sicilinin lekesiz, tertemiz olduğu herkesin malumudur. Türkiye’nin tarih boyunca Yahudiler dahil zulme uğrayan herkese güvenli bir melce olduğu, tüm tarihçilerin teslim ettiği bir hakikattir. Gazze sakinlerini topyekün yok etmeyi amaçlayan bu barbarlığın son bulması için İsrail makamlarına, kendilerine yapılan ateşkes ve barış çağrılarına acilen kulak vermeleri çağrısında bulunuyoruz." BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: İsrail'in, Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 130'u aşkın kişi öldü

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.