TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İzmir’de 1 Mayıs çağrısı: Birleşe birleşe kazanacağız Haber

İzmir’de 1 Mayıs çağrısı: Birleşe birleşe kazanacağız

YAREN ELMAS GÜZELKAN Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), İzmir Tabip Odası ve İzmir Barosu’nun oluşturduğu İzmir 1 Mayıs Tertip Komitesi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamayı komite adına Türk-İş Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak okudu. Açıklamada aydınlık yarınlar için Haydi 1 Mayıs’a yazılı pankart açılırken kitle “Ya hep beraber ya hiçbirimiz; kurtuluş yok tek başına” sloganları attı. 1 MAYIS’TA ALANLARDAYIZ Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, “Biz işçiler, emekçiler, emekliler, kadınlar, gençler 1 Mayıs’ta alanlarda buluşuyoruz. Yandaşların, çetelerin, rantçıların, fırsatçıların ve emek hırsızlarının geliri artarken bu adaletsiz düzene karşı enflasyonun rekor kırdığı, halkın yoksullaştığı ve asgari ücretin ortalama ücret olduğu bir ülke- de güvenceli bir iş, güvenceli bir gelecek, insanca bir yaşam ve insan onuruna yaraşır bir ücret talebi için 1 Mayıs’ta alanlardayız. Ülkenin enkaz altında bırakıldığı bir deprem felaketi ile karşı karşıya kalmışken, asırlık yardım kuruluşlarını bile depremde çadır satar hale getiren insan yaşamını hiçe sayanlara karşı bozuk düzende sağlam çark olmaz demek için 1 Mayıs’ta alanlardayız. Kuvvetler ayrılığının ortadan kalkmasıyla, yargı bağımsızlığını tamamen yitirdi, uluslararası anlaşmalar bir kenara bırakıldı, başkanlık rejimi hayata geçirildi ve adalet, demokrasi barış ortadan kalktı. Adalet, barış, demokrasi ve kardeşliği yeniden inşa etmek için 1 Mayıs’ta alanlardayız. Emperyalistlerin yürüttüğü savaşlar sonucunda yerinden yurdundan edilen mülteciler ile yaşanan kriz sonucunda Aylan bebeğin sahile vuran küçücük bedenini unutturmamak ve ‘En güzel şiir barıştır’ demek için 1 Mayıs’ta alanlardayız. İklim krizinin ortasında, doğanın talanıyla yok oluşa dur demek için 1 Mayıs’ta alanlardayız. En temel ihtiyacımız olan ücretsiz sağlık ve ücretsiz eğitim hakkı için 1 Mayıs’ta alanlardayız. Çocuk istismarına, şiddete, mobbinge, tacize, tecavüze ve kadın cinayetlerine karşı 1 Mayıs’ta alanlardayız. Çocuklarımızın, gençlerimizin gülümseyerek mutlu, umutlu bir sabaha uyanmaları için 1 Mayıs’ta alanlardayız. Karanlık gider Gezi kalır diyen ve geleceği çalınan gençlerin aydınlık yarınları için 1 Mayıs’ta alanlardayız. 1 Mayıs mücadeledir 1 Mayıs dayanışmadır 1 Mayıs gelecektir. 2023 1 Mayıs’ı yeni bir başlangıç olacaktır. Yaşasın 1 Mayıs!” açıklamasında bulundu.  

İki belediyede greve doğru: “Masadan ayrılan taraf olmayacağız” Haber

İki belediyede greve doğru: “Masadan ayrılan taraf olmayacağız”

ÇAĞLA GENİŞ-ÖZEL HABER İzmir’in Karabağlar ve Konak belediyelerinde Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel-İş’te örgütlü işçilerle belediye yetkilileri ve Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) arasında yürütülen toplu iş sözleşmeleri tıkanmıştı. 23 Aralık 2023 tarihinde işçiler ve sendika yetkilileri iki belediye binasına da grev kararlarını asarak, 16 Ocak’ta greve çıkacaklarını açıklamıştı. Süreçte sendika yetkililerinin uzlaşı için yaptığı ‘masa’ çağrısına iki belediyeden de yanıt geldi. Bugün ve yarın yapılacak görüşmelerde ücret, ikramiye ve aylık gıda kartı konularında yine anlaşma sağlanamazsa, Karabağlar Belediyesi’ne ait Karbel şirketinde 891, Konak Belediyesi’ne ait Merbel şirketinde ise bin 377 işçi 16 Ocak tarihinde greve çıkacak. SAĞLIK DIŞINDA PEK ÇOK HİZMET DURACAK Bu hafta yapılacak görüşmeler sonucunda grev sürecinin netlik kazanacağını kaydeden Genel-İş 5 No’lu Şube Başkanı Savaş Aras, “İşverenler bu hafta içerisinde görüşmek istiyor. Görüşmeden çıkan sonuçla belli olacak her şey. Bizim masada uzlaşı için bir çağrımız vardı. Çağrıya cevap verdiler. Bugün ve yarın için görüşme talepleri var. Ücret, ikramiye ve aylık gıda kartı konularında bir anlaşmazlık var. Biz masadan ayrılan, masayı terk eden taraf olmayacağız. Ancak taleplerimiz yerine gelene kadar... Gelmezse kararımız ortada zaten! Greve çıkıldığı takdirde iki belediyede de sağlık dışında pek çok hizmet duracak” ifadelerini kullandı. İNSANCA YAŞAM İÇİN GREVE Karabağlar Belediyesi’ne ait Karbel şirketinde çalışan bir emekçi ise alınan grev kararının gerekçelerini şu sözlerle anlattı: “Devletin maaş zammı yaparken yüzde 84’lük tüketici enflasyonunu, vergilere zam yaparken yüzde 136’daki üretici enflasyonunu dikkate almasının mantığı nedir? Gerçek enflasyonun yüzde 84 olmaması mı?  Bu mantıkla en düşük ücret 6 bin TL olan bir işçiye yüzde 60 sefalet ücreti ile gelen sosyal belediyecilik anlayışına ters düşen bu mantığa karşı insanca yaşam için greve çıkıyoruz. Yaklaşık 1 yıldır 6 bin TL ile çalışan Karabağlar emekçileri, Muhittin Selvitopu’nun hiçbir iyileştirme yapmaması, sürekli Toplu İş Sözleşmesi zamanını işaret etmesi ve gelinen süreçte hala bir adım atmadan işçileri sefalet ücretine mahkum etmesine karşı işçi, üretimden gelen gücünü kullanarak alanlarda olacak. Gerçek enflasyonu baz almıyoruz, TÜİK’in verdiği rakamlar üzerinde ekim ayındaki yüzde 85 enflasyon, 1 yıllık kayıplarımız ve refah payımızı istiyoruz. Ama gelinen süreçte en düşük ücret bugün yüzde 60 verildiğinde 9 bin TL’ye tekabül ediyor. Sermayeye meydan okuyan işçiler, sermayenin egemenliğinde meşru hale getirilen ‘emek sömürüsü’ne karşı kararlı ve dayanışma içindeyiz. İşçi emek verendir! Grev, haktır! O yüzden 16 Ocak’ta tüm Karbel emek cephesi hiçbir şekilde taviz vermeden emeğinin hakkını alana kadar sonuna kadar mücadele edecektir.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.