TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#devlet

devlet haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, devlet haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Beka nedir? Beka sorunu neyi ifade eder? Haber

Beka nedir? Beka sorunu neyi ifade eder?

Beka bir ülkenin temel varlığını, egemenliğini ve ulusal güvenliğini tehdit eden unsurları ifade eden önemli bir kavramdır. Beka iç ve dış kaynaklı tehlikelere karşı korunması gereken ulusal bütünlüğü ve istikrarı içerir. Ülkenin geleceği ve devamlılığı açısından hayati öneme sahip olan beka nedir? Beka konusu hakkında merak dilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik. Beka nedir? Beka, Arapça kökenli bir kelimedir. Kalıcılık, devamlılık ve varoluşun sürmesi gibi anlamlara gelir. Türkçede ise beka terimi; bir toplumun, bir devletin veya bir ulusun varlığının sürdürülmesi, korunması ve devam ettirilmesi anlamında kullanılır. Bu kavram genellikle siyasi ve toplumsal bağlamlarda, devletin güvenliği, bütünlüğü ve istikrarıyla ilişkilendirilir. Dolayısıyla beka kavramı, bir toplumun veya devletin iç ve dış tehditlere karşı dayanıklılığını, sürekliliğini ve sağlamlığını ifade eder. Beka sorunu nedir? Beka sorunu terimi, bir ülkenin veya bir toplumun varlığının devamını tehdit eden iç ya da dış faktörlerin ortaya çıkması durumunu ifade eder. Bu faktörler siyasi, askeri, ekonomik, toplumsal ve kültürel alanlarda ortaya çıkabilir. Beka sorunu bir ülkenin egemenliğini, toprak bütünlüğünü, milli güvenliğini, siyasi istikrarını ve sosyal dokusunu tehlikeye sokabilecek durumlar olarak tanımlanabilir. Örneğin; terör saldırıları, dış müdahaleler, ekonomik krizler, iç çatışmalar ve toplumsal huzursuzluklar gibi durumlar beka sorunlarına örnek olarak gösterilebilir. Bu tür sorunlar, bir ülkenin devlet yapısını ve toplumsal düzenini tehdit edebilir. İlerlemesi durumunda ciddi sonuçlar doğurabilir. Dolayısıyla, beka sorunları, yönetimlerin öncelikli olarak ele aldığı konulardan biri olabilir. Beka askeri ne demek? Beka askeri, bir ülkenin milli güvenliğini, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü korumakla görevli olan askeri unsurları ifade eder. Beka askeri ordular, donanmalar, hava kuvvetleri ve diğer askeri birimlerden oluşur. Bu unsurlar ülkenin iç ve dış tehditlere karşı savunma sağlamak, ulusal çıkarları korumak ve egemenliği temin etmek için faaliyet gösterirler. Beka askeri, bir ülkenin milli güvenliği ve istikrarı için kritik bir rol oynar ve devletin en önemli görevlerinden biri olarak kabul edilir.

Poliklinikler sosyal devletin temelidir Haber

Poliklinikler sosyal devletin temelidir

İzmir’de eylül alında açılması planlanan Bayraklı Şehir Hastanesi nedeniyle İzmir’in belirli yerlerindeki hastane ve polikliniklerin kapatılacağı iddia edilmişti. Bu iddialar üzerine ise İzmir Konak Belediyesi Meclis Üyesi CHP’li Cumhur Ter, bu durumun sağlık hizmetinin ilk kademesinde bir boşluk yaratacağına ve her evreden hastanın büyük hastanelere gitmek zorunda kalacağına belirtti. Bu nedenle verilen sağlık hizmetinin kalitesinin de düşeceğini söyleyen Ter, “Eşrefpaşa semt polikliniği yıllardır semtimize hizmet vermektedir. Zaten sağlık hizmetinin ilk basamağı da sağlık ocağıdır. Bizim gibi gelişmemiş, gelişmekte olan ülkeler için çok önemli bir hizmet olduğunu düşünüyorum. Bizler yetkililerden bu kapatma kararının gözden geçirilmesini bekliyoruz ve bu konuda gerekeni yapılmasını semtimiz ve insanlarımız için talep ediyoruz” dedi. KARARIN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ İSTİYORUZ Geçtiğimiz günlerde Eşrefpaşa’da faaliyet gösteren Süleyman Taştekin Semt Polikliniği’nin kapatılacağı iddiaları üzerine poliklinik önünde basın açıklaması yaparak, böyle bir şeyin gerçekleşmesi halinde özellikle yaşlı ve engelli bireylerin sağlık hizmeti almakta zorlanacağını vurgulayan Cumhur Ter, semt polikliniklerinin sosyal devletin temeli olduğunu söyledi. Öte yandan kapatılan hastanelerin açığını ancak polikliniklerin kapatabileceğini belirten Ter, “Poliklinik öncelikle kronik hastalığı olanların mahallerinde ilacını yazdırıp takip edildiği hizmettir. Ülkemizde ki insanlarımızın ekonomik koşulları zaten çok yetersizdir. Durum böyleyken bir de semtlerdeki poliklinikler kapatılınca sağlık hizmetlerine erişim de gün geçtikçe zorlaşacaktır. Eşrefpaşa Semt Polikliniği yıllardır semtimize hizmet vermektedir. Zaten sağlık hizmetinin ilk basamağı sağlık ocağıdır. Bizim gibi gelişmemiş, gelişmekte olan ülkeler için çok önemli bir hizmet olduğunu düşünüyorum. Bizler yetkililerden bu kapatma kararının gözden geçirilmesini bekliyoruz ve bu konuda gerekeni yapılmasını semtimiz ve insanlarımız için talep ediyoruz. Bayraklı da yeni açılacak Şehir hastanesi nedeniyle bölgemizde kapanacak olan Bozyaka SSK ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Hastanesi’nin açığını bu tarz poliklinikler ciddi oranda kapatacağını düşünüyorum. Çünkü az çok her rahatsızlıkta büyük ve ulaşımı zor olan hastanelere gidemeyecek yaşlı ve engelli bireylerimizin de var. Semt poliklinikleri bu kapsamda bu tarz bireylerin de sağlık hizmetlerine kolayca ulaşmaları sağlanacaktır” açıklamasında bulundu. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Eşrefpaşa'da semt polikliniği isyanı: Polikliniğin kapatılmasını istemiyoruz

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.