TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Milli Muharip uçağı KAAN'ın ilk pilotu Barbaros Demirbaş kimdir? Haber

Milli Muharip uçağı KAAN'ın ilk pilotu Barbaros Demirbaş kimdir?

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda Türk Havacılık Uzay Sanayii tarafından yönetilen KAAN projesi, Türkiye'nin önde gelen teknoloji projelerinden biri olarak ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Peki, Milli Muharip uçağı KAAN'ın ilk pilotu Barbaros Demirbaş kimdir? BARBAROS DEMİRBAŞ KİMDİR? Barbaros Demirbaş, uluslararası alanda tanınan bir test pilotu olarak bilinir ve dünya çapında ünlü test pilotu okullarında yüksek eğitim aldı. Kariyerinde 40'tan fazla farklı uçağı uçurarak geniş bir deneyim kazandı; özellikle Hava Kuvvetleri'nde F4 ve F16 gibi önemli uçaklarda yoğun olarak uçtu. 2014'e kadar geçen süreçte Test Filo'ya 5 yıl komutanlık yaptı ve Milli Muharip uçaklarında uçmaktan büyük keyif aldığını ifade etmektedir. Barbaros Demirbaş, uluslararası alanda deneyim paylaşımını teşvik etmek amacıyla The Society of Experimental Test Pilots tarafından 2016 yılında üye olarak kabul edilmiştir. Aynı zamanda International Test Pilots School mezunu olan Demirbaş, uluslararası alanda saygın bir test pilotu olarak tanımlanmaktadır. Kariyerine National Test Pilot School'dan aldığı kısa kurslarla başlayan Demirbaş, 2009 yılında bu okuldan sertifikasını almış ve uçuş testleri konusundaki uzmanlığını geliştirmiştir. Bu dönemde edindiği bilgi ve deneyimle Türkiye'nin savunma sanayisinde önemli projelerde yer alarak kariyerine devam etmiştir.

Türk savunma sanayisi yeni yıla teslimatla başladı Haber

Türk savunma sanayisi yeni yıla teslimatla başladı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığından (SSB) yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkanlık ile Meteksan Savunma firması arasında imzalanan Taşınabilir Elektronik Taarruz Sistemi Projesi kapsamında tamamen milli imkanlarla tasarlanıp üretilen MERTER Sırt Tipi Taktik Saha Elektronik Taarruz Sistemi'nin kabulleri tamamlanarak, güvenlik güçlerine teslimatı gerçekleştirildi. MERTER Sırt Tipi Taktik Saha Elektronik Taarruz Sistemi, muhabere bandında hedef unsurların haberleşmesinin uzak mesafeden engellenmesinde kullanılacak bir elektronik taarruz (ET) sistemi olarak tasarlandı ve geliştirildi. Farklı operasyonel ihtiyaçları karşılayabilmesi amacıyla geliştirilen sistem, muhabere bandının tamamını kapsayarak, tripod/mast üzerinde sabit konfigürasyonda veya sırtta taşıma aparatı ile tek-er konfigürasyonunda kullanılabilecek. Sistem, yüksek kazançlı yönlü ve eş yönlü antenleri ile yönlendirilmiş elektronik taarruz faaliyetini gerçekleştirirken, akıllı bir tablet veya bilgisayar vasıtasıyla da kontrol edilebilecek. Kendi bataryaları ile beslenebilen sistem, şehir şebekesi üzerinden de çalıştırılabilecek. Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, gelişmeyi sosyal medya hesabından duyurdu. Demir, "Gücün Yüzyılı" etiketiyle yaptığı paylaşımda, "Türkiye Yüzyılı'na yeni bir elektronik harp sistemimizin ilk teslimatıyla başlıyoruz. Merter Sırt Tipi Elektronik Taarruz Sistemi hedef unsurların haberleşmesini uzaktan engelleyerek güvenlik güçlerimize sahada avantaj sağlayacak. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. AA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.