TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Büyük Birlik Partisi

Büyük Birlik Partisi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Büyük Birlik Partisi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Sivas’ta BBP dönemi resmen başladı Haber

Sivas’ta BBP dönemi resmen başladı

Büyük Birlik Partisinden Sivas Belediye Başkan adayı gösterilen Âdem Uzun, 31 Mart Yerel Seçimlerinde yüzde 43 oy alarak belediye başkanı seçildi. Uzun için devir teslim töreni düzenlendi. Sivas Belediye Başkanlığı binasında düzenlenen törenle Başkan Uzun, eski Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’den görevi devraldı. “Kadın ve gençlerin şehri” Devir teslim töreninin ardından Belediye binası önünde toplanan vatandaşlara hitap eden Başkan Uzun, “Seçim zamanında bir söz vermiştim. ‘Sivas şehri, kadınların ve gençlerin şehri olacak. Artık şehrimizi hep birlikte yöneteceğiz’ demiştim. Buradan size ilk müjdemi veriyorum. ‘1 Belediye Başkan yardımcımız kadın olacak, Cumhuriyet tarihinin ilk kadın Belediye Başkan yardımcısı bizim dönemimizde olacak’ demiştim. İlk imzamız, ilk yapacağımız icraat bu oldu. Kadınlarımız Belediyemize gelsin, kendilerine bir muhatap bulsun, Sivas’a dışarıdan gelenler çarşıda, pazarda her yerde kadınlarımızı görsün. Esra Hanım bu anlamda yapacağımız ilk adım. Kendisine başarılar diliyorum. Benim ile siz kadınlarımız arasında köprü kuracak olan Başkan yardımcımız şehrimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. “Üreten Sivas” Şehirde çok güzel işleri hep birlikte başarmak istediğini vurgulayan Belediye Başkanı Âdem Uzun, “Artık değişim, yenilik dediniz. Sizler mesajınızı verdiniz, bizler mesajınızı aldık. Bundan sonraki süreçte çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız. Yeni bir Sivas, üreten bir Sivas’ı hep birlikte inşa edeceğiz. Birçok projeyi söz verdik. Hepsini tek tek başaracağız. Alevi’sinden, Sünni’sine, sağcısından, solcusuna bütün farklı görüşlerin başkanıyım. Bunu herkes böyle bilsin. Belediye’de çalışan arkadaşlarıma şu mesajı veriyorum; herkes sakin olsun, rahat olsun. Ben beş yıllığına geldim. Halkımız beş yıllığına bana yetki verdi. Sizler burada kalıcısınız. Herkes işinin başında çalışmaya devam etsin. Bu şehir hepimizin, bu şehre hep birlikte sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Seçim sonuçlarına bir itirazda Adana Kozan’da Haber

Seçim sonuçlarına bir itirazda Adana Kozan’da

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kozan Belediye Başkan adayı Gürdal Topal, Kozan İlçe Seçim Kuruluna giderek, kesin olmayan sonuçlara göre Kozan Belediye Başkanı seçilen MHP'nin adayı Mustafa Atlı'nın seçilme şartlarını yerine getirmediği iddiasıyla itiraz dilekçesi sundu. İtiraz dilekçesinde, Mustafa Atlı'nın kamu bankası yöneticisi olduğu ve görevinden 1 Aralık 2023 saat 17.00'den önce istifa etmediği gerekçesiyle adaylığının düşürülmesi gerektiği savunuldu. Topal, adliye çıkışında gazetecilere, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde ekibiyle yoğun şekilde çalıştıklarını, aldıkları 19 bin 636 oya sonuna kadar sahip çıkacaklarını söyledi. "Geç istifa etti" Mustafa Atlı'nın adaylığına itiraz ettiklerini dile getiren Topal, şöyle konuştu: "Mustafa Atlı'nın seçilme şartlarını yerine getirmediğini biliyoruz. Devlet memurluğundan ve ticaret odası üyeliğinden istifa etme şartını yerine getirmediği için Kozan İlçe Seçim Kuruluna itirazımızı yaparak dilekçemizi verdik. Yüksek Seçim Kurulunun kararına göre 1 Aralık 2023 saat 17.00'den önce devlet memurlarının ve kamu çalışanlarının, kamu bankalarında görev yapanların istifa etmesi gerekiyordu. Sayın Atlı'nın da 31 Ocak'ta istifa ettiğini gördük. Bu şekilde seçilme şartlarının uygun olmadığını gördük, itirazımızı yaptık. Durumu adalete teslim ettik. Bu süreci takip edeceğiz." Topal, başvurularının kabul edildiğini, dilekçelerinin 2 gün içerisinde değerlendirileceğini öğrendiklerini bildirdi. Gürdal Topal, ayrıca geçersiz oyların yüksek olması nedeniyle yeniden sayılması için başka partilerin başvuru yapacağını da sözlerine ekledi. Mustafa Atlı, kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 28,05 oyla Kozan Belediye Başkanı seçilmişti. BBP adayı Gürdal Topal ise kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 25,31 oyda kalmıştı.

Büyük Birlik Partisi Sivas Belediye Başkan adayı Adem Uzun kimdir? Haber

Büyük Birlik Partisi Sivas Belediye Başkan adayı Adem Uzun kimdir?

Yaklaşmakta olan 2024 Türkiye yerel seçimleri dolayısıyla, siyasi partilerin aday olarak belirlediği isimler çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. 31 Mart Pazar günü yapılacak olan bu seçimler için, oldukça kısıtlı bir zaman kaldı. Bu durum da belediye başkan adaylarının yoğun bir tempoda sürdürdüğü faaliyetleriyle sık sık gündem olmasına neden oluyor. Bu kapsamda Büyük Birlik Partisi Sivas Belediye Başkan adayı Adem Uzun’un ismi de özellikle kendi bölgesinde konuşuluyor. Adem Uzun kimdir? Büyük Birlik Partisi Sivas adayı Adem Uzun hakkındaki bilgileri, haberimizin devamında sizin için derledik. Adem Uzun kimdir? Adem Uzun, 1980 yılında Sivas’ta hayata gözlerini açtı. Lisans eğitimini Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Ana Bilim Dalı'nda tamamladı. Yüksek lisans ve doktora derecelerini ise Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü'nde yaptı. Özel yetenekli öğrencilere eğitim verilen Sivas Bilim ve Sanat Merkezi'nde (Sivas BİLSEM) 2014-2022 yılları arasında merkez müdürü olarak görev aldı. 2022 yılından itibaren ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak çalışan Uzun, belediye başkan adaylığı nedeniyle bu görevinden ayrıldı. Adem Uzun, 2003 yılında Ocak Yayınları'ndan yayınladığı "PKK'dan KADEK'e Bir Terör Örgütü'nün Anatomisi" adlı kitabıyla tanındı. Bugüne kadar 1 kitap, 2 ulusal makale ve 7 uluslararası makale yazdı; ayrıca 8 kitap bölümünde yazarlık yaptı. Uluslararası kongrelerde ve sempozyumlarda 23 bildiri sunan Uzun, AB (Avrupa Birliği) ve TÜBİTAK'tan (Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu) çeşitli projelerle ödüller aldı. Sivas BİLSEM'deki görev süresince birçok projenin hayata geçirilmesine liderlik etti ve Sivas'a Türkiye'nin en modern eğitim kurumlarından birini kazandırdı. Türk Ocakları Sivas Şubesi ve İlbeyliler Derneği yönetim kurullarında da aktif rol alan Adem Uzun, İlbeyliler Derneği Başkanlığı döneminde birçok sosyal projeye koordinatörlük yapmasıyla 2023 yılında Uluslararası Sivas Enleri Aşık Veysel Ödülleri'nde Gönüllere Dokunan Sivil Toplum Kuruluşu Başkanı Ödülü’nün sahibi oldu. Adem Uzun kaç dil biliyor? Adem Uzun, iyi derecede İngilizce dil bilgisine sahiptir. Adem Uzun evli mi? Kıbrıs Gazisi bir baba olan Dr. Adem Uzun, evli ve iki çocuk babasıdır.

BBP yerel seçimlere kendi adaylarıyla girecek Haber

BBP yerel seçimlere kendi adaylarıyla girecek

Büyük Birlik Partisi (BBP) Sivas İl Başkanlığı, Genişletilmiş İl Divan Toplantısı düzenledi. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya BBP Genel Başkan Yardımcıları Bülent İspir ve Uğur Bulut’un yanı sıra il, ilçe teşkilatları ve çok sayıda partili katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Açılış konuşmalarının ardından söz alan BBP Genel Başkan Yardımcısı Bülent İspir, ülke ve dünya gündemine dair açıklamalarda bulundu. İspir, “Bugünlerde Türk ve Müslüman ülkelerle ilişkilerimizi güçlendirdikçe bunun farkında olan batı toplumları, hakimiyetlerinin ellerinden kaydığını gördükleri için inşa ettiğimiz surlarda gedikler açmaya çalışıyor. Azerbaycan’da Ermenileri tahrik ederek ilk denemelerini yaptılar ve can Azerbaycan’ın demir yumruğu ile bütün hesapları 24 saatte çöktü. Hemen ardından terör kartı ile Türkiye’yi sindirmeye çalıştılar. Bu defa da kahraman Mehmetçiğimizin ve şanlı ordumuzun kararlılığı karşısında yapabilecekleri çok bir şey olmadığını anladılar. Korktukları için düşürdükleri İnsansız Hava Aracı’nın bedelini de kısa zamanda ödeyecekler inşallah” dedi. Filistin ve İsrail arasında yaşanan çatışmalara da değinen Bülent İspir, “Hamas’ın başlattığı harekatın nedenleri, oluş biçimi ve İsrail’in verdiği tepki üzerine birçok söz söylenebilir. Batı dünyasının bu hadiseyi fırsata çevirip Müslüman coğrafyasını ateşe vermeyi planladıklarını hiçbirimizin gözden kaçırmaması gerekiyor. Savunmasız sivil halka her ne nedenle olursa olsun saldırılmasını ve vahşet uygulanmasını tasvip etmemiz mümkün değildir. Bizim Türkiye olarak meseleye bakış açımız, kana susamış Batı medeniyeti unsurlarının aksine önce insanidir. Parti olarak bölgedeki sivil halkın ölmesini kabullenmiyoruz” dedi. 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili de konuşan Genel Başkan Yardımcısı Bülent İspir, “Cumhur İttifakı özü itibariyle bir halk hareketi olarak doğmuş ve muvaffak olmaya başlamıştır. Bu ittifak elbette seçimlerde ortak hareket etmektir fakat nihai amacı Türkiye Yüzyılı’nın inşasıdır. Biz kararlılıkla görevimizi yerine getirerek ittifak içinde kalmaya devam edeceğiz ve tarihi sorumluluklarımızı yerine getirmeyi sürdüreceğiz. Geçtiğimiz seçimlerde ittifak içinde kalarak kendi adaylarımızla seçime girdik ve diğer seçimlere göre oylarımızı artırdık. Tabi bu sonuçları yeterli görmüyoruz ve oylarımızı daha fazla artırmak için hep birlikte gece gündüz gayret gösteriyoruz. Önümüzdeki yerel seçimlerde de bunun sonuçlarını alacağımıza yürekten inanıyorum. Başta Sivas olmak üzere tüm illerimizde çok önemli sonuçlar alacağız. Sivas’ta ve her yerde kendi adaylarımızla seçime giriyoruz. Burada bütün dava arkadaşlarıma sonuna kadar güveniyorum” ifadelerine yer verdi. Toplantı Genel Başkan Yardımcısı Bülent İspir’in konuşmasının ardından basına kapalı şekilde devam etti. BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: TBMM'de yoğun mesai: Irak ve Suriye tezkeresi görüşülecek

Balıkesir BBP'de yeni İl Başkanı Hamza Başarır oldu Haber

Balıkesir BBP'de yeni İl Başkanı Hamza Başarır oldu

BBP Balıkesir İl Başkanlığında kan değişimi yaşandı. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Balıkesir İl Başkanı Zeki Uçar'ın yerine, Altıeylül İlçe Başkanı Hamza Başarır'ı atamıştı. Yeni Başkan Başarır'a atama belgesi BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı tarafından Fırıntaş Kafede BBP yönetim Kurulu üyeleri, Alperen Ocakları üyeleri ve partili vatandaşların katılımı ile Hamza Başarır'a tebliğ edildi. Devir ve teslim töreninde konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Alfatlı, "Yeni il başkanımızı sizlere takdim etmek üzere bir aradayız. İl Kongresine götürecek arkadaşımıza görevini tebliğ edeceğiz. Şehit Muhsin Başkanımızın emaneti olan zalimin karşınızda, mazlumun yanında olan dik duruşuyla BBP önümüzdeki seçimleriçin gereken ilgi ve alakayı gösteren bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. BBP önümüzdeki seçimlerde Balıkesir ve Türkiye'de ki tüm illerde önümüzdeki yerel seçimlerde gerekli ilgi ve sonuçlara ulaşacaktır. Bütün şehitlerimize yüce rabbimden rahmet diliyorum. Türkiye son dönemeçte yapılan seçimlerde BBP'si olarak 14 Mayıs seçimlere kendi aday ve amblemi ile seçime girdi. BBP olarak Cumhur ittifakının yanındayız dedik. BBP duruşunda herhangi bir sapma yok" şeklinde konuştu. Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı seçimler öncesi BBP'yi olağan il kongresine götürmek üzere görev tebliğ belgesini yeni İl Başkanı Hamza Başarır'a teslim etti. Alperen Ocakları Balıkesir Şubesi Başkanı Mesud Selim Erden, Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı'ya BBP'nin şehit Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun bir fotoğrafını gecenin anısına teslim etti. Bu haber de ilginizi çekebilir: Balıkesir'de elektrik kesintisi - 30 Ağustos 2023 Çarşamba

İzmir'in en genç adayı: Emirhan Kılıç Haber

İzmir'in en genç adayı: Emirhan Kılıç

İzmir'de doğup büyüdüğünü tüm yaşamı boyunca Bornova'da yaşadığını söyleyen BBP İzmir 2. bölge 3. sıra milletvekili adayı Emirhan Kılıç, "Ben çocukluk yaşlarımdan beri gerek partimizin gerekse Alperen Ocağı'nın içinde büyüdüm. Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi'nden geçtiğimiz yıl mezun oldum. Ben İzmir'i de yaşadığım ilçe olan Bornova'yı da çok seviyorum. Nasip olur da meclise gidersem kentim ve hemşehrilerim için çalışacağım. Özellikle Z kuşağı olarak ifade edilen gençliğin sesi olacağım. Bizim yaş grubunun tüm soru ve sorunlarına hakimim. Bu konuda hızlı ve etkin çözümlerle mücadele edeceğime söz veriyorum." diyerek gençlerin sorunlarını ve beklentilerini çok iyi bildiğini söyledi. YAZICIOĞLU'NUN HAYALLERİ YARIM KALMASIN Partisinin içinde doğduğunun altını çizen BBP'li Emirhan Kılıç, "Şehit liderimizin vefat ettiği gün olan 25 Mart tarihinde doğmuş olmam benim için çok önemli. Muhsin Başkan'ın davasını, ayak izini sürdürmek için partime hizmet etmeye çalışıyorum. O bizim için gerçek bir rol modeldir. Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayallerinin yarım kalmaması için değerli aday ağabeylerimle, ablalarımla davamızı anlatıyoruz." dedi. 30 YILDIR İLK KEZ BARAJSIZ BİR SEÇİM Partisinin seçim çalışmalarını sokak sokak sürdürdüklerini sözlerine ekleyen BBP İzmir 2. bölge 3. sıra milletvekili adayı Emirhan Kılıç, "Büyük Birlik'in 30 yıllık geçmişinde ilk kez baraj sorunu ile karşı karşıya kalmadan seçime gireceğiz. İttifakta seçime girdiğimiz için, ittifak mensubu bir partinin yüzde 7'yi geçmesiyle diğer partiler için bu sorun kalmıyor. Bu nedenle rahmetli Muhsin Başkanı ve bugünkü liderimiz Mustafa Destici'yi seven ancak oy vermeye gelince baraj nedeniyle bunu sandığa yansıtamayan seçmenlerimize artık baraj sorunu olmadığını anlatıyoruz. BBP'nin sempati alanının ne kadar geniş olduğunu çalışmalarda bir kere daha görüyoruz. Sempati alanımızdaki tüm oyları sandıkta BBP'ye evet şeklinde görmek istiyoruz." şeklinde konuştu. HABER MERKEZİ

Muhsin Yazıcıoğlu kimdir? Haber

Muhsin Yazıcıoğlu kimdir?

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu bu sene de ölüm yıl dönümünde anılıyor. Türk siyaset tarihinin en bilinen isimlerinden biri olan Muhsin Yazıcıoğlu’nun hem siyasi hem de kişisel yaşantısı merak ediliyor. Peki Muhsin Yazıcıoğlu kimdir? Muhsin Yazıcıoğlu ne zaman, neden öldü? İşte Muhsin Yazıcıoğlu’na dair bilinen her şey… Türk siyasetinin en çok bilinen isimlerinden biri olan Muhsin Yazıcıoğlu’nun kişisel hayatı birçok kişi tarafından araştırılıyor. Ölüm yıl dönümünde anılan Muhsin Yazıcıoğlu’nun siyasi yaşamı ve kişisel hayatı merak konusu olurken, bilinen tüm detayları sizler için topladık. Türk siyaset tarihinin unutulmaz isimlerinden olan Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatına ilişkin ayrıntılar haberimizde. Peki Muhsin Yazıcıoğlu kimdir? Muhsin Yazıcıoğlu neden öldü? İşte Muhsin Yazıcıoğlu’na dair bilinen her şey… MUHSİN YAZICIOĞLU KİMDİR? Muhsin Yazıcıoğlu, Halit ve Fidan Yazıcıoğlu çiftinin küçük oğludur. Muhsin Yazıcıoğlu ilkokul ve ortaokul öğrenimini Şarkışla’da tamamladı. Yükseköğretimini yapmak için ise Ankara’ya gitti. Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde eğitim görmeye başladı. Bu sırada gelecekte eşi olacak Gülefer Hanım ile tanıştı. Kısa süre içerisinde evlenen Muhsin Yazıcıoğlu, iki çocuk babasıydı. Muhsin Yazıcıoğlu 1968 yılında Şarkışla’da Genç Ülkücüler Hareketi’ne katılmaya karar verdi. Ankara’da eğitim gördüğü dönemde aynı zamanda Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nde göreve başladı. Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı ve Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevlerini yerine getirdi. 1978 yılında faaliyete geçen Ülkücü Gençlik Derneği'nin ise kurucu Genel Başkanı olarak seçildi. Bu dönemde yaşanan Bahçelievler ve Kahramanmaraş katliamları nedeniyle suçlandı fakat serbest bırakıldı. 1980 sonrası yapılan yargılamalarda da beş yılı hücrede olmak üzere yedi buçuk yıl boyunca cezaevinde kaldı. Daha sonra suçsuz bulundu ve beraat etti. 1980 yılına kadar Milliyetçi Hareket Partisi'nde Genel Başkan Müşaviri olarak yer aldı.  12 Eylül 1980'den sonra MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası nedeniyle yargı süreci geçirdi. 5,5 yılı hücrede olmak üzere 7,5 yıl Mamak Cezaevi'nde yattı. Bu süreçte “Üşüyorum” isimli şiiri yazdı. SİVAS’TAN MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİ Cezaevinden çıktıktan sonra, cezaevindeki ülkücüler ve onların ailelerine yardım amacıyla kurulan Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfı başkanı oldu. Yazıcıoğlu, 1987'de Milliyetçi Çalışma Partisi'ne (MÇP) girdi ve Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yaptı. 20 Ekim 1991 Milletvekili Genel Seçimlerinde, Refah Partisi (RP), Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) ve Islahatçı Demokrasi Partisi'nin (IDP) oluşturduğu ittifak bünyesinde milletvekili adayı olan Muhsin Yazıcıoğlu, Sivas'tan milletvekili seçildi. 24 Aralık 1995 tarihinde yapılan erken genel seçimlerinde ANAP-BBP ittifakından 20. Dönem Sivas milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki yerini korudu. 28 Şubat 1996 yılında ANAP’taki görevlerini bırakarak istifa etti. BBP'ye dönüş yaptı. 8 Ekim 2000 tarihindeki 4., 20 Temmuz 2003 tarihli 5. ve 30 Nisan 2006 tarihli 6. Olağan ve 15 Nisan 2007 tarihli 2. Olağanüstü Büyük Kurultaylarda üst üste genel başkan seçildi. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde Sivas'tan bağımsız milletvekili olarak TBMM'ye girdi ve seçimlerden önce bıraktığı BBP Genel Başkanlığı görevine yeniden getirildi. 25 Mart 2009 tarihinde, Kahramanmaraş mitinginden Yozgat-Yerköy mitingine hareket etmek üzere içinde bulunduğu helikopter bilinmeyen bir sebepten dolayı düştü. Kazadan 48 saat sonra helikopterin enkazı ve Muhsin Yazıcıoğlu dâhil 6 kişinin cenazesi arama ekipleri içerisinden 17 gönüllü civar köylüsü tarafından Sisne ve Kızılöz Köyleri arasındaki Keş Dağı Kuru Dere Kanlıçukur mevkiinde bulundu. BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve yanındaki herkes kaza sonucunda hayatını kaybetti. İHA

Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının üzerinden 14 yıl geçti Haber

Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının üzerinden 14 yıl geçti

Seçim gezisi için kiralanan helikopterin 25 Mart 2009'da Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde düşmesi sonucu beraberindeki 5 kişiyle hayatını kaybeden Yazıcıoğlu'nun vefatının üzerinden 14 yıl geçti. Genç yaşta atıldığı siyasette ilkeli ve dik duruşuyla tanınan, darbe karşıtı söylemleriyle öne çıkan Yazıcıoğlu, Türk siyasetinin unutulmazları arasında yer aldı. Derlenen bilgilere göre, 31 Aralık 1954'te Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Elmalı köyünde doğan, ilk ve orta öğrenimini Şarkışla'da tamamlayan Yazıcıoğlu, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesini bitirdi. Siyasete giden yolda ilk adımı 14 yaşındayken Şarkışla'da Genç Ülkücüler Hareketine katılarak atan Yazıcıoğlu, 1972'de Ankara'ya geldikten sonra Ülkü Ocakları Genel Merkezinde görev yapmaya başladı. Yazıcıoğlu, devam eden yıllarda Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevini yürüttü. Yoluna 1978'de Ülkücü Gençlik Derneğinin Kurucu Genel Başkanı olarak devam eden Muhsin Yazıcıoğlu, 1980'de Genel Başkan Müşaviri olarak MHP'de görev aldı. Ömrünün 7,5 yılı cezaevinde geçti Yaşamı boyunca Anadolu gençliğinin en iyi şekilde yetişmesi düşüncesiyle hareket eden Yazıcıoğlu, gençlerin iyi bir eğitim alıp, vatanına ve milletine hizmet etmesi gerektiğini her zaman dile getirdi. Muhsin Yazıcıoğlu, 24 yaşındayken dönemin Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk'e mektup yazarak, "Eller silah değil, kalem tutmalı." diyen lider olarak öne çıktı. Yazıcıoğlu, 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi öncesi dönemin Ülkü Ocakları Genel Başkanı olarak gençliğin sürüklendiği kaos ve kardeş kavgasını gören bir siyasi ferasetin de sahibiydi. Yazıcıoğlu, askeri darbenin ardından "MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'nda" yargılandığı sırada 5,5 yılı hücrede olmak üzere 7,5 yıl cezaevinde kaldı. Dava sonunda herhangi bir ceza almayan Yazıcıoğlu, milletine ve devletine bağlılığından hiçbir zaman vazgeçmedi. Yazıcıoğlu, milletine hizmet için 1987'de siyasete kaldığı yerden devam etti, Milliyetçi Çalışma Partisinin (MÇP) Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi. BBP'yi kurdu Yazıcıoğlu, 1991'deki genel seçimlerde tercihli sistemle Sivas'tan milletvekili seçilirken, partisiyle 1992'de yol ayrımına geldi. "Siyasi anlayışımız uyuşmuyor" diyerek bir grup arkadaşıyla MÇP'den ayrılan Yazıcıoğlu, 1993'te kurucu genel başkanı olduğu Büyük Birlik Partisini (BBP) kurdu. Muhsin Yazıcıoğlu, 24 Aralık 1995 erken genel seçimlerinde ANAP'la yaptıkları ittifakla yeniden Meclis'e girdi. Yazıcıoğlu, 1996'da ANAP'tan istifa ederek BBP'ye döndü. Yazıcıoğlu, 22 Temmuz 2007'de yapılan seçimlerde Sivas'tan bağımsız milletvekili seçildi ve TBMM'ye girerek seçimden önce bıraktığı Genel Başkanlık görevini yeniden devraldı. İlk kez kiraladıkları helikopter düştü Muhsin Yazıcıoğlu, 2009'daki yerel seçimler için ilk kez helikopter kiralayarak Kahramanmaraş'taki mitinge katıldı. "Hazineden yardım almadan siyaset yapan tek partiyiz. İlk defa helikopter kiralayarak miting yapıyoruz. Seçimlerde iddialıyız." diyen Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopter, Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesindeki mitingin ardından Yozgat'ın Yerköy ilçesine giderken 25 Mart 2009'da Göksun ilçesi kırsalında düştü. Bölgede yapılan arama çalışmaları sonrasında Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin cansız bedeni, Keş Dağı Kurudere Kanlıçukur mevkisinde bulundu. Yazıcıoğlu, 31 Mart 2009'da Kocatepe Camisi'nden son yolculuğuna uğurlandı. Türkiye Büyük Millet Meclisindeki törende, Yazıcıoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutunun üzeri, sevenleri tarafından çiçeklerle donatıldı. Binlerce seveni tarafından son yolculuğuna uğurlanan Yazıcıoğlu'nun naaşı, vasiyeti üzerine Taceddin Dergahı'na defnedildi. Muhsin Yazıcıoğlu'nun ismi, memleketi Sivas başta olmak üzere Anadolu'nun birçok şehri ile Pakistan gibi dost ve kardeş ülkelerde cami, cadde, park, okul ve vakıflara verilerek yaşatılıyor. Darbelerin karşısında yer aldı Yazıcıoğlu, siyasi yaşamı boyunca darbelere her zaman karşı çıktı. Millet iradesinin yanında yer alan, siyasi yaşamı boyunca görüşünü her zaman yüksek sesle dile getiren Yazıcıoğlu, 28 Şubat postmodern darbesine karşı duran liderlerden biri olarak da öne çıktı. Muhsin Yazıcıoğlu'nun "Ordu gözbebeğimizdir ancak namlusunu millete çevirmiş tanka selam durmam." sözü, o dönem ve sonrasında darbelere karşı adeta simge haline geldi. BBP'nin kurucu lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun, siyasi yaşamı boyunca yaptığı bazı açıklama ve söylemleri de siyasete damga vurdu. Yazıcıoğlu'nun o sözlerinden bazıları şöyle: "Bir saniyesine bile hükmedemediğimiz bir dünya için bu kadar fırıldak olmaya gerek yok.", "Firavun'a karşı çıkmak yetmez, Musa'nın yanında olmak gerekir.", "Ben devlete, millete kurşun sıkanlara değil, 'ben okumak istiyorum' diyenlere af istiyorum." ve "Kan dökmeyi seven bir millet değiliz ancak söz konusu vatan ise dünyanın şah damarını keseriz." Şiirleri hafızalarda Vatan ve millet sevgisiyle, ilkeli duruşuyla Türk siyasi hayatında iz bırakan liderlerden biri olan Muhsin Yazıcıoğlu, siyasetçi kimliğinin yanı sıra şiire tutkusuyla da biliniyordu. Yazıcıoğlu'nun naaşının, helikopter düştükten sonra karların üzerinde bulunması, sevenlerine "Üşüyorum" şiirini hatırlattı ve sevenleri tarafından adeta sembol haline getirildi. Muhsin Yazıcıoğlu'nun şiirinde, "...Huzur dolu içimde / Ben sonsuzluğu düşünüyorum / Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum / Durun kapanmayın pencerelerim / Güneşimi kapatmayın / Beton çok soğuk, üşüyorum..." dizeleri yer almaktaydı. Cezaevinde bulunduğu dönemde yazdığı "Gül" isimli şiirindeki "Gül, gül ki gül yüzünde binlerce güller açsın / Gül bahçesi gül yüzünden sevgi topla demet demet / Sevgide güller açsın, güller sevgi dağıtsın / Sevgiyle bakıyor gül gibi görüyorsan sen bahtiyarsın..." dizeleri de Yazıcıoğlu'nun umuda ve sevgiye verdiği önemi gözler önüne seriyor. AA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.