TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Buse Tosun Çavuşoğlu

Buse Tosun Çavuşoğlu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Buse Tosun Çavuşoğlu haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Buse Tosun Çavuşoğlu: Yeni bir tarih yazmak istiyoruz Haber

Buse Tosun Çavuşoğlu: Yeni bir tarih yazmak istiyoruz

Yalova Çiftlikköy Belediyespor güreşçisi Buse Tosun Çavuşoğlu, geçtiğimiz Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazandıktan sonra İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine değerlendirmelerde bulundu. Çavuşoğlu, şampiyonaya takım olarak çok iyi hazırlandıklarını belirtti ve "Gerçekten hedefimize ulaştık diyebiliriz. Kadınlar güreş tarihinde 3 altın madalya ile dönen tarihimizde böyle bir başarı daha önce görülmedi. Bu başarıya imza attık. Ben 68 kiloda ülkeme Avrupa şampiyonluğunu getirdim, 72 kiloda Nesrin Baş, 76 kilogramda Yasemin Adalar Yiğit ile birlikte 3 altın madalyayla evimize döndük. Ayrıca, Evin Demirhan Yavuz gümüş madalya, Zeynep Yetkin ise bronz madalya ile ülkemize döndü. Kadın güreşi tarihinde gerçekten önemli bir döneme imza attık. 2022 yılında takım olarak Avrupa şampiyonluğuna ulaşmıştık. Bu sene Ukrayna'nın ardında kalarak ikincilik kürsüsünde yer aldık, çok küçük bir farkla. Ancak yine de gururluyuz" şeklinde konuştu. "Sadece Olimpiyat Altın Madalyamız Eksik" 2024 Paris Olimpiyatları'na odaklandıklarını belirten Çavuşoğlu, "Gayemiz bütün çalışmalarımız bu yönde. Takımıma ve arkadaşlarıma güveniyorum. Aramızda genç yetenekler var. A milli Takım'da 18 yaşında güreşen arkadaşlarımız var. Bu, önümüzdeki 3-4 yıl içinde yeni Avrupa ve dünya şampiyonlarının ortaya çıkacağı anlamına geliyor. İnşallah kadın güreşini en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Takımımıza, milli takım antrenörlerimize ve herkese güveniyorum ve teşekkür ediyorum. Şu anda kadın güreşinde Avrupa, dünya şampiyonalarında, U23, gençler ve yıldız kategorilerinde alınmamış bir madalya kalmadı. Sadece Olimpiyat altın madalyamız eksik. Takım olarak bu madalyayı kazanmak için rekabet halindeyiz. İnşallah hepimize nasip olur ama gerçekten zorlu bir olimpiyat olacak. Olimpiyat şampiyonluğunu kazanarak yeni bir tarih yazmak ve ülkemize bunu kazandırmak istiyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Kadın gücünü, Türk milletinin gücünü tüm dünyaya göstermek için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Dünya şampiyonu Buse'nin hayali olimpiyatlar Haber

Dünya şampiyonu Buse'nin hayali olimpiyatlar

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda kadınlar 68 kiloda mücadele eden milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu, altın madalya kazandı.  Daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan milli güreşçi, "Rüya gibi bir gün yaşıyorum. Altın madalya alarak ülkeme dönüyorum. Şu anına hayalini o kadar kurdum ki, Avrupa şampiyonlarında son saniyelerde maçlarımı kaybetmiştim. Bugün bunu yaşayacağımı bilseydim, iyi ki kaybetmişim diyorum. Beni destekleyen federasyon başkanımıza, bakanlığımıza, beni yetişen Selahattin Karaman hocama, şu anki kulüp hocam Murat Gençtürk’e, kulübüm başkanı Silpagar’a, Spor Daire Başkanımız Selçuk Çebi’ye, Nurullah Kaya’ya teşekkür ediyorum. Bugün burada onların desteği ve emeği sayesinde altın madalyayı boyuma taktım. Mutluyum ve gururluyum. İnşallah olimpiyatlarda da ülkeme altın madalya kazandırırım. Bunun için çalışacağım. Çok emek verdik. Bu dünya şampiyonluğu bambaşka bir şey. Olimpiyattan bir sene önceki dünya şampiyonluğu. Her sporcuya nasip olmayan bir şey. Bugün Rabbim bana nasip etti. Çalışmalarımıza ara yok. Hedefimiz olimpiyatlar. İnşallah ülkeme altın madalya kazandıracağım. Aileme, eşime, arkadaşlarıma, beni destekleyen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. "İnşallah kadın güreşi her zaman adını tarihe altın harflerle yazdırır" Yaklaşık 10 aydır kampta olduklarını söyleyen milli güreşçi, "Çok büyük fedakarlıklar yaptık. Eve gitmedik. Bütün takım arkadaşlarım inanılmaz çaba sarf etti. Takımımla gurur duyuyorum. Genç arkadaşlarım bizden sonra bayrağı en iyi temsil edecek. İnşallah kadın güreşi her zaman adını tarihe altın harflerle yazdırır. Bizim tek amacımız bu" diye konuştu BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Buse Tosun Çavuşoğlu, Güreş'te şampiyon!

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.