TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#boyoz

boyoz haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, boyoz haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İzmir’in meşhur yemekleri nelerdir? Haber

İzmir’in meşhur yemekleri nelerdir?

GURBET YAVUKLU Havasıyla suyuyla herkesi kendine mest eden bir şehir olmanın yanında İzmir, yemekleriyle de büyüleyici bir özelliğe sahip. İzmir, Türk mutfağına farklı anlamlar katan lezzetleriyle bilinir ve her seferinden yemeği görsel şölene dönüştürür. İşte bu yüzden İzmir’de tatmanız gereken o nefis lezzetler:  1.    Kumru 2.    Boyoz 3.    Söğüş 4.    Bomba 5.    İzmir Köfte 6.    Zeytinyağlı Deniz Börülcesi 7.    İzmir Lokması 8.    Çipura-Levrek KUMRU İsmi tüm Türkiye’ye yayılan eşsiz lezzet olan İzmir Kumrusu, İzmir’in popülerleri arasında. İzmir kumrusunun içerisinde İzmir tulumu da yer alarak yerel malzemelerin uyumlu bir şekilde birleşmesiyle tadı vatandaşları mest eder.  BOYOZ İzmir denince akla gelenlerden bir diğer enfes lezzet ise boyoz… İzmir’in en meşhur hamur işlerinden biri olan İzmir boyozu kahvaltıların vazgeçilmez bir parçası. İzmir sokaklarında veya fırın tezgahlarında sıcak bulabileceğiniz boyozu, çay ve yumurta eşliğinde ile harika bir öğün yapabilirsiniz. SÖĞÜŞ İzmir, sıcak iklimi ve lezzetli sokak yemekleriyle ünlü bir şehir…  Kuzu kellesinin etlerinin ayıklanıp elde edilen etleri ister tabakta ister bir ekmek arasında domates, soğan ve baharatlarla hazırlanır. İzmir’in vazgeçilmez sokak lezzetlerinden biri olan söğüşü mutlaka denemelisiniz! İZMİR BOMBASI  İzmir Bombası, İzmir'in özgün tatlılarından biri ve lezzetiyle tatlı severlerin ilgisini çeker. İncecik hamuru ve dolgusu bol olan bu tatlı İzmir’i ziyaret etme nedenlerinden bir tanesi…  İZMİR KÖFTE İzmir köfte, şehrin en popüler yemeklerinden biri. Bu nefis yemekte dana kıyma, soğan, ekmek içi, baharatlar ve taze otlar kullanılır. Köfteler özenle hazırlanır ve yağda kızartılır. Ardından fırına özel bir sos ve domates, biber gibi sebzelerle giren bu yemek ülkemizdeki yeri ayrı olan köftelerden... ZEYTİNYAĞLI DENİZ BÖRÜLCESİ Zeytinyağlı Deniz Börülcesi, Türk mutfağına ait geleneksel bir meze. Zeytinyağlı Deniz Börülcesi, genellikle soğuk olarak servis edilir. Üzerine zeytinyağı gezdirebilir ve dilerseniz limon dilimleriyle ile süsleyebilirsiniz.  İZMİR LOKMASI Türk mutfağına ait olan İzmir Lokması tatlı bir atıştırmalıktır. Hamuru kızartılıp üzerine şerbet dökülmesi ile elde edilen lokma, düğünlerden cenazelere kadar birçok etkinlikte dağıtılmakta ve severek yenmekte. ÇİPURA-LEVREK Levrek ve Çipura, zengin İzmir mutfağının deniz ürünlerindendir. Farklı pişirme teknikleri olan Levrek ve Çipura da genellikle Akdeniz tarzında pişirilir ve zeytinyağı ile lezzetlendirilir.  Sahil boyunca bulunan restoranlarda birbirinden çok deniz mahsulleri görmek mümkün.   

Mimar Kemalettin Moda Merkezi boyoza doydu Haber

Mimar Kemalettin Moda Merkezi boyoza doydu

Geçtiğimiz Mart ayında görevi devralan 8. dönem yönetim kurulu tarafından organize edilen etkinlik çerçevesinde, vatandaşlara ve davetlilere İzmir’in simge lezzetlerinden boyozlar ücretsiz olarak ikram edildi. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Kulu ve ekip arkadaşlarının öncülüğünde Mimar Kemalettin Moda Merkezi’nin Çankaya’daki meydanında düzenlenen şenlikte, 5 bin adet sıcak boyoz buz gibi limonatalar eşliğinde dağıtıldı. 2 GÜN SÜREN BİR DEFİLE YAPILACAK İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği başta olmak üzere birçok markanın sponsorluğunda hayata geçirilen organizasyon, yoğun ilgi gördü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un da yer aldığı şenlikte konuşan Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği (MKMMD) Başkanı Erdoğan Kulu, “Bu etkinliğimizi yapmamızda katkıda bulunan esnafımıza ve sponsorlarımıza çok teşekkür ediyorum. 20 kişilik ekibimizle derneğin yönetiminde işin başına geçtik. Zorlu bir görev olduğunun bilinciyle moda merkezine çok güzel bir vizyon kazandırmak için çalışıyoruz. Bu yaz dönemi bitmeden bu alanda 2 gün sürecek bir defile yapacağız” diye konuştu. "MODA MERKEZİ HALİNE GELDİ" Mimar Kemalettin Moda Merkezi’nin İzmir’in çok değerli esnaflarını içinde barındıran bir nokta olduğunu belirten Konak Belediye Başkanı Batur ise “Burası, bırakın Türkiye’yi dünyada bir moda merkezi haline geldi. Geçmişten günümüze katkı koyan herkese teşekkür ediyor, yeni yönetime de görevlerinde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. Mimar Kemalettin’in, dünya markası olmaya aday ve çok daha fazlasını başarmaya aday bir merkez olduğunu ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ise “Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, Konak Belediye Başkanı kardeşimle beraber sonuna kadar yanınızda duracağız, sonuna kadar sahip çıkacağız. Bunu göreceksiniz. Bunu kalben söylüyorum. Çünkü Mimar Kemalettin Moda Merkezi, İzmir’i dünyayla buluşturacak markalardan biri oldu. Bu bölgenin iyileştirilmesiyle ilgili daha yapacağımız çok iş var. Her şeyi yapmaya hazırız” diyerek destek mesajı verdi. Konuşmaların ardından belediye başkanlarına, sponsorlara ve Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği (MKMM) üyelerine teşekkür plaketleri verildi. İHA

İzmir'e özgü boyoz nedir? Evde boyoz yapılabilir mi? Haber

İzmir'e özgü boyoz nedir? Evde boyoz yapılabilir mi?

ŞÜKRAN ŞEYMANUR ARSLAN Boyoz, 1492'de Türkiye'ye yerleşen Sefarad Yahudileri tarafından Anadolu ve özellikle İzmir mutfağına katılmış, İzmir damak tadı ile özdeşleşmiş, mayasız bir hamur işidir. İzmir'in coğrafi işaret olarak tescillenen tatlarından boyoz, sadece Türkiye çapında değil, Dünyada da adını duyurdu. Boyoz, İspanyolca yazılışıyla bollos, "küçük somun" anlamına gelen bollo sözcüğünün çoğuludur. İzmir dışında hiçbir şehirde ticari olarak piyasaya sunulmadığından İzmir’in böreği olmuştur. İşte, İzmir’e özgü boyoz için gerekli malzemeler ve boyozun yapılış aşamaları: Malzemeler: 4 su bardağı un 1 buçuk su bardağı ılık su 1 çay kaşığı toz şeker 4/1 su bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: İşe ilk önce unu elemekle başlayın. Elenmiş unu derin bir kaba veya mutfak tezgahının üzerine alın. Una toz şekeri ve tuz ilave edin. Toz karışıma ılık su yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. Hamuru 10 dakika güzelce yoğurun. Kıvamı kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert olacak şekilde bir hamur elde edeceksiniz. Hamurun üzerini hava almayacak şekilde streç filmle kaplayın ve 20 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Dilenen hamuru rulo şeklinde açın ve ceviz büyüklüğünde hamur bezelerine ayırın. Bezelerin üzerini bir bezle örtün ve oda sıcaklığında tekrar 20 dakika kadar bekletin. Dinlenen hamurları merdane kullanarak açın. Üzerlerine zeytinyağı sürün. Açıp, yağladığınız bütün bezeleri üst üste dizin ve hamuru inceltebildiğiniz kadar açın. Yağlı hamur açma işlemini, mümkünse mermer bir tezgahta yapmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Üst üste dizdikten sonra incecik açtığınız yağlı hamur katlarını zarf şeklinde katlayın. Zarf şeklindeki hamuru rulo şeklinde sarın. Yağlı hamur rulosunu son kez oda sıcaklığında 20 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Fırını 200 derecede ısıtın. Kullanacağınız fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Dinlenen yağlı hamurdan istediğiniz büyüklükte hamur parçaları kesin. Bu parçaları elinizle hafifçe yuvarlayın. Yuvarladığınız hamur parçalarının orta kısımlarına parmağınızla bastırdıktan sonra aralıklarla fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. PÜF NOKTASI Hamuru dinlendirme sürelerine uymanız ve bolca yağladığınız hamurları mümkünse mermer bir tezgah üzerinde olabildiğince ince açmanız gerekmektedir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.