TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Bora Aşçılar

Bora Aşçılar haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bora Aşçılar haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İzmir haber: Oğulları kazada ölen aile aldığı tazminatı hasta çocuklara harcadı Haber

İzmir haber: Oğulları kazada ölen aile aldığı tazminatı hasta çocuklara harcadı

Bora Aşçılar, 24 Mart 2017'de solfej dersinden çıktıktan sonra Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda yolun karşısına geçmeye çalışırken Mehmet Emrah Kurtoğlu'nun kullandığı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. 1,03 promil alkollü olduğu belirlenen sürücü, hakkında açılan davada 2 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesi de bu kararı onadı. İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Aşçılar ailesinin açtığı manevi tazminat davasında anne Hayal Aşçılar'a 100 bin lira, baba Osman Aşçılar'a da 100 bin lira ödenmesine karar verdi. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 11. Hukuk Dairesi ise tarafların itirazı üzerine, yerel mahkeme kararını kaldırarak, anneye 150 bin lira, babaya 150 bin lira ödenmesini kararlaştırdı. Kurtoğlu, ayrıca mahkemenin hükmettiği 200 bin liralık tazminatı ödemesini isteyen Aşçılar ailesini tehdit ettiği iddiasıyla açılan davada da 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Aşçılar çifti, aldıkları tazminatı oğullarının yaşamını yitirdiği hastanedeki çocuklar için bağışlamaya karar verdi. Yaptıkları bağışla hastaneye "Kan alma ve Enjeksiyon Odası" açılmasına aracılık eden aile, aynı zamanda çocuk acil bölümünde bulunan gözlem odalarının refakatçi koltukları ve televizyon gereksinimlerini karşıladı. Aile, bölümdeki tüm koridorları da çizgi film karakterleriyle süsledi. Ünitenin açılışı Dokuz Eylül Üniversitesi Başhekimi Doç. Dr. Sefa Kurt tarafından yapıldı, açılışa da çok sayıda doktor katıldı. Baba Osman Aşçılar, oğlunun ölümüne sebep olan kişinin bir gün bile cezaevinde yatmadığını, cezasını en azından manevi tazminat ödeyerek çekmesini istediklerini söyledi. Bora'nın vefatının 7. yılında evlatlarının hayatını kaybettiği hastanedeki çocuklarla birlikte vakit geçirdiklerini dile getiren Aşçılar, şunları kaydetti: "Bora'yı kaybettikten sonra yaşamımızdaki tek amaç, çocukları mutlu etmek oldu. Bu etkinlikten önce hasta çocuklarımıza '3 dilek tut, 1'i senin olsun' anketi yaptırdık. 60 çocuğumuzun tutmuş oldukları bütün dilekleri yerine getirmeye çalıştık. Anma etkinliğimizin diğer tarafında ise animatör ve sihirbazlık gösterileri de yer aldı. Tedavi gören çocuklarımızla kahkaha içinde çok mutlu ve neşe dolu zaman geçirmek bizi çok mutlu etti."

Genç müzisyenin öldürülmesi davasında yeni gelişme Haber

Genç müzisyenin öldürülmesi davasında yeni gelişme

İzmir'de, müzisyen Bora Aşçılar'ın (16) ölümüne neden olan alkollü sürücü Mehmet Emrah Kurtoğlu, mahkemenin hükmettiği 200 bin liralık tazminatı ödemesini isteyen Aşçılar'ın ailesini tehdit ettiği iddiasıyla açılan davada 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. İzmir 33. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Mehmet Emrah Kurtoğlu katılmadı. Bora Aşçılar'ın babası müşteki Osman Aşçılar, annesi Hayal Aşçılar ile taraf avukatları ise duruşma salonunda hazır bulundu. Cumhuriyet savcısı, sanığın "tehdit" suçundan cezalandırılması yönünde görüş bildirdi. İNDİRİMSİZ CEZA TALEBİ Baba Osman Aşçılar ve avukatı sanığın indirimsiz cezalandırılmasını talep etti. BERAAT TALEBİ Sanık avukatı da beraat talebinde bulundu. Hakim, sanığın "tehdit" suçundan 9 ay hapisle cezalandırılmasına, duruşmadaki iyi hal ve tavırları nedeniyle cezanın 7 ay 15 güne indirilmesine karar verdi. Ayrıca, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına da karar verildi. ''KATİL OLMAK SUÇ DEĞİL'' Osman Aşçılar, oğlunun ölümüne neden olan sürücünün olaydan 5 yıl sonra kendilerini avukatları aracılığıyla tehdit ettiğini ve ağza alınmayacak küfürler kullandığını belirtti. Evladının alkollü sürücünün kullandığı araç nedeniyle yaşamını yitirdiğini anlatan Aşçılar şöyle konuştu: "Maalesef cezalar yeterli değil. Türkiye'de birinin ölümüne neden olup sonra da onun ailesini tehdit etmek cezasız kalıyor. Herkes istediği gibi davranabilir anlamına geliyor. Bu tehdit davasının olduğu gün aynı zamanda evimin önünden ayakkabı çalan kişinin de davası vardı. Evimin önünden ayakkabı çalan şahıs 2 ay tutuklu kaldı. Ama 103 promil alkol ile aşırı hızlı yayayı gördüğü halde fren yapmayan, olay sırasında cep telefonu ile konuşan ve oğlumun ölümüne sebep olan kişi 1 gün dahi hapis yatmadı. Hırsız olmak daha ciddi bir suç, katil olmak suç değil resmen." NE OLMUŞTU? Grubuyla amatör olarak konserler veren lise öğrencisi Bora Aşçılar, Konak ilçesindeki Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda 24 Mart 2017'de yolun karşısına geçmeye çalışırken Mehmet Emrah Kurtoğlu yönetimindeki otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Alkollü olduğu belirlenen ve Bora Aşçılar'ın ölümüne ilişkin yerel mahkemece 2 yıl 9 ay 10 gün hapse çarptırılan Kurtoğlu hakkındaki bu karar, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesince onanmıştı. Kurtoğlu hakkında açılan bir başka davada ise anne ve babaya 100'er bin lira manevi tazminat ödemesine hükmedilmişti.  Tazminat ödenmeyince Aşçılar ailesi, avukatları aracılığıyla icra takibi başlatmış, bu süreçte küfür ve tehdit ettiği gerekçesiyle Kurtoğlu hakkında "tehdit" suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. AA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.