TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#benzin

benzin haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, benzin haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Böyle evlat olmaz olsun dedirtti: Para vermeyen annesini benzinle yaktı! Haber

Böyle evlat olmaz olsun dedirtti: Para vermeyen annesini benzinle yaktı!

Sakarya’da para istediği annesinden ret cevabı alınca benzin dökerek  yakan kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay, 18 Nisan Perşembe günü Sakarya’nın Akyazı ilçesi Erdoğdu Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, geçen hafta annesi M.Y.’den (64) bir miktar para alan ve tekrar isteyince ret cevabı ile karşılaşan Ö.Y. (42) sinirlendi. Ö.Y., maddi ve ailevi sorunları iddiası ile benzin dökerek annesi ve kendisini ateşe verdi. Durumun ihbar edilmesi üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri geldi. Olay yerinde müdahalesi yapılan kadın, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Vücudunda 2 ve 3’üncü derece yanıklar oluşan ve hayati tehlikesi bulunan M.Y., buradaki müdahaleler sonrasında Kocaeli Şehir Hastanesi Yanık Ünitesi’ne sevk edildi. Her iki elinde de yanıklar olan şüpheli Ö.Y. ise olaydan kısa bir süre sonra yakalanarak ilçe jandarma komutanlığına götürüldü. Şahıs, burada tamamlanan işlemler sonrasında elleri sargılı bir şekilde adliyeye sevk edildi. Ö.Y.’nin kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” cevabını vermesi ve ‘Pişman mısınız?’ sorusunu ise yanıtsız bırakması dikkat çekti. Adliyeye sevk edilen Ö.Y., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hastanede tedavi gören anne M.Y.’nin hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.

Akaryakıta yeni bir zam daha mı geliyor? Haber

Akaryakıta yeni bir zam daha mı geliyor?

Her geçen gün döviz kurlarındaki hareketlilik, brent petrol fiyatlarının yükselmesi, KDV ve ÖTV oranlarının artması nedeniyle son dakika akaryakıt zamları gelmeye devam ediyor. Sektör kaynaklarının verdiği bilgiye göre, bu gece yarısından itibaren akaryakıt fiyatlarına zam bekleniyor. Bu geceden itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 1,30-1,55 TL  zam gelmesi iddia ediliyor. Son dakika akaryakıt zamlarının ardından benzinin litresi 38 lirayı aşacak. Ancak, akaryakıt zammında motorinde bu gece fiyat değişimi beklenmiyor.   AKARYAKITTA ZAM VAR MI? 11 Ağustos 2023 Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere 1,80 TL'lik fiyat artışı gerçekleşmişti. 14 Ağustos Pazartesi itibariyle akaryakıta herhangi bir zam ya da indirim beklenmiyor. Öte yandan 2 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere ise otogaz (LPG) grubunda gece yarısı itibarıyla 2 lira 3 kuruşluk zam geldi. AKARYAKITTA KDV ARTIŞI Akaryakıtta 16 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla 5 TL'lik ÖTV artışı gerçekleştirilmiş, KDV'nin de dahil edilmesiyle litre fiyatlarına artış 6 TL olarak yansımıştı. Seçimlerden bu yana akaryakıt fiyatlarına yüzde 80'in üzerinde zam yapıldı. Seçimlerden önce benzin fiyatları 19,81 TL; motorin fiyatları 18,59 TL seviyesindeydi. GÜNCEL AKARYAKIT POMPA FİYATLARINA GÖRE İstanbul Motorin litresi 38.35 Benzinin litresi 36.13 Ankara Motorin litresi 38.83 Benzinin litresi 36.63 İzmir Motorin litresi 39.01 Benzinin litresi 36.74 Fiyatlar iller, ilçeler ve bayiler arasında farklılık gösteriyor. AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR? Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor. CUMHURİYET 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.