TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Barcelona

Barcelona haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Barcelona haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

El Clasico iptal edilebilir! Barcelona başvurabilir Haber

El Clasico iptal edilebilir! Barcelona başvurabilir

Barcelona Kulübü Başkanı Joan Laporta, La Liga'da Real Madrid'de karşı dün oynadıkları El Clasico maçında Lamine Yamal'ın şutunda kaleci Andriy Lunin topu kale çizgisi içinden çıkardığına inandıklarını savunarak, bundan emin olmaları halinde yasal girişimde bulunacaklarını ve maçın tekrarını isteyeceklerini duyurdu. Laporta, yaptığı açıklamada, El Clasico'nun en çok tartışılan pozisyonu olan, skor 1-1 iken 28. dakikada Lamine Yamal'ın şutunda topun kale çizgisini geçtiğini ve iptal edilen golün geçerli sayılması gerektiğini kaydetti. İspanya Futbol Federasyonundan ve Hakem Komitesi'nden, Yamal'ın pozisyonuyla ilgili tüm ses kayıtlarını ve görüntüleri acil bir şekilde kendilerine ulaştırılmasını istediklerini ifade eden Laporta, "Barcelona'nın başkanı olarak, dünya futbolunun en önemli maçlarından bir gün sonra, VAR gibi bir aracın yanlış kullanılmasının gündemimizi belirlemesinin yarattığı memnuniyetsizliği aktarmak istiyorum." dedi. VAR kullanımını savunan birisi olmadığını ancak bunun futbolda olduğu gerçeğinden dolayı her zaman adil kullanılması gerektiğini dile getiren Laporta, "Biz bu pozisyonun gol olduğunu düşünüyoruz. Federasyondan ve Hakem Kurulu'ndan gelecek kayıtlardan sonra bizim düşündüğümüz teyit edilirse, daha da ileriye giderek yasal girişimlerde bulunma hakkımızı kullanabilir ve maçın tekrar edilmesi isteyebiliriz." şeklinde konuştu. “Utanç verici” Barcelona Kulübü Başkanı, sezon başından beri hakem hatalarının mağduru olduklarını ileri sürdü. Real Madrid'in 3-2 kazandığı maçın ardından basın toplantısında konuşan Barcelona Teknik Direktörü Xavi Hernandez, söz konusu pozisyonda golün geçersiz sayılmasının "utanç verici" olarak değerlendirmişti.

İspanya’da ‘El Clasico’ zamanı! Şampiyonluk düğümü çözülebilir Haber

İspanya’da ‘El Clasico’ zamanı! Şampiyonluk düğümü çözülebilir

Şampiyonluk yarışında büyük öneme sahip karşılaşma, Santiago Bernabeu Stadı'nda TSİ 22.00'de başlayacak. Karşılaşma öncesinde 78 puanla lider durumda olan Real Madrid, 70 puana sahip ikinci sıradaki rakibi karşısında galibiyetle ayrılması halinde şampiyonluk yarışında çok büyük bir avantaj elde edecek. Real Madrid’in üstünlüğü Barcelona, kazanması halinde ise ligde bitime 6 hafta kala liderle aradaki puan farkını 5'e indirecek. İki takım arasında ligin ilk yarısında oynanan maçı Real Madrid, 2-1 kazanmıştı. La Liga'nın en çok şampiyonluk yaşanan iki takımı olan Real Madrid (35) ve Barcelona (27) pazar günü ligde 189. kez karşı karşıya gelecek. Bu zamana kadar oynanan karşılaşmalarda Real Madrid 78, Barcelona 75 kez kazanırken, 35 maçta beraberlikle sonuçlandı. Tüm kupalarda şimdiye kadar oynanan 255 El Clasico'da ise 52 maç beraberlikle biterken, Real Madrid'in 103, Barcelona'nın 100 galibiyeti bulunuyor. El Clasico tarihinde bu zamana kadarki en gollü maç, 1934-1935 sezonunda Real Madrid'in 8-2 kazandığı müsabaka olarak tarihe geçti. Josep Guardiola'nın teknik direktörlüğü zamanında 2008-2009 sezonunda Barcelona'nın Santiago Bernabeu Stadı'nda 6-2 kazandığı maç da yakın tarihte futbolseverlerin hafızasında yer alıyor. İspanya futbolunun tanıtımında da önemli bir katkısı olan El Clasico için İspanya 1. ve 2. lig kulüplerinin bağlı olduğu LaLiga kurumu dünya genelinde sadece bir günde 40'tan fazla etkinlik düzenleyeceğini açıkladı. Arda Güler Real Madrid'de ilk sezonunu geçiren milli futbolcu Arda Güler, ikinci kez bir El Clasico maçında takımının kadrosunda yer alacak. Ligde Barcelona'nın sahasında 28 Ekim 2023'te oynanan ilk karşılaşmada sakatlığından dolayı kadroda yer almayan Arda, 14 Ocak'ta 4-1 kazandıkları Süper Kupa finalinde kadroda yer alsa da yedek beklemişti. Real Madrid'de son 4 resmi maçta yedek bekleyen genç futbolcunun yarın da yedekler arasında yer alması bekleniyor. Bu sezon ligde sadece 5 maçta forma giyen ve toplamda 31 dakika sahada kalan Arda Güler, bir kez ağları havalandırdı.

Paris Saint-Germain'in rakibi Barcelona Haber

Paris Saint-Germain'in rakibi Barcelona

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final turu, dev kulüplerin karşılaşmalarına sahne olacak. Fransız temsilcisi Paris Saint-Germain ile İspanyol ekibi Barcelona, çeyrek final ilk maçında yarın TSİ 22.00’da Parc des Princes’de karşı karşıya gelecek. Mücadelenin rövanşı ise 16 Nisan Salı günü Camp Nou 'da oynanacak. Son maçta gülen PSG oldu Paris Saint-Germain ile Barcelona, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bugüne kadar 12 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda Paris Saint-Germain 4 galibiyet elde ederken, Barcelona da 4 kez kazandı. İki takım arasında oynanan 4 maç da beraberlikle sonuçlandı. Fransız ekibi, bu karşılaşmalarda 21 gol atarken, İspanyol temsilcisi de 23 gol kaydetti. İki takım, son olarak UEFA Şampiyonlar Ligi 2020-2021 sezonu son 16 turunda rakip olmuştu. Paris Saint-Germain, deplasmanda oynadığı ilk müsabakayı 4-1 kazanırken, rövanşta ise 1-1'lik beraberliğin ardından tur atlayan taraf oldu. Barcelona gurubunu lider tamamladı Devler Ligi'nde bu sezon Borussia Dortmund, Milan ve Newcastle United ile F Grubu'nda yer alan PSG, grubunu 8 puanla 2. sırada tamamladı ve bir üst tura yükseldi. Son 16 turunda Real Sociedad ile karşılaşan Fransız ekibi, ilk maçta 2-0 mağlup ettiği rakibini ikinci karşılaşmada da 2-1'le geçerek çeyrek finale çıktı. Grup aşamasında Porto, Shakhtar Donetsk ve Royal Antwerp ile mücadele eden Barcelona ise grubunu 12 puanla lider tamamladı. Son 16 turunda Napoli ile eşleşen İspanyol temsilcisi, ilk maçta 1-1 berabere kaldığı rakibini rövanş müsabakasında 3-1 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.