TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#banka

banka haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, banka haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Bir Seçil Erzan vakası daha :205 milyon lira kuş oldu! Haber

Bir Seçil Erzan vakası daha :205 milyon lira kuş oldu!

Antalya’nın Manavgat ilçesindeki bir banka şubesinden 205 milyon liranın yok olduğu belirlendi. Futbol dünyasının ünlü isimlerinin adının karıştığı dolandırıcılık olayı ile gündeme gelen özel bankanın yönetimi, bütün şubeleri üzerinde denetim ve incelemelerini artırdı. Genel müdürlük uzmanları tarafından yapılan incelemeler sırasında bankanın Side Şube Müdür Yardımcısı Utku Erdem'in hesabında olağan dışı hareketlilik tespit edilince müfettiş görevlendirildi. Banka müfettişleri, nisan ayı başında şubeye gelerek soruşturma gerçekleştirdi. Müfettişlerin yaptığı inceleme ve soruşturma sonucunda Utku Erdem'in, 2021 yılından Nisan 2024'e kadar müşterilerin hesaplarından parça parça toplam 205 milyon lirayı tanıdığı kişilere aktardığı tespit edildi. Bu kişilerin daha sonra paraları, yeniden Utku Erdem'in hesabına gönderdiği belirlendi. Bankanın, suç duyurusunda bulunması sonrası Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda İlçe Jandarma Komutanlığı JASAT Timi ekibi, şube müdürü Rahşan Eylem Bulut, müdür yardımcısı Utku Erdem ve 2 banka personeli ile Utku Erdem'in yakın arkadaşı olduğu tespit edilen 4 şüpheliyi, 6 Nisan'da gözaltına aldı. Şüphelilerden Utku Erdem ifadesinde; 2021 yılından bu yana müşterilerin hesabından fark edilmeyecek şekilde paraları alıp, arkadaşlarına gönderdiğini, daha sonra bu paraların kendi hesabına geri geldiğini, toplanan paraları yurt dışında sanal bahis sitelerinde ve kripto para borsalarında kaybettiğini söylediği öğrenildi. Jandarmada işlemleri tamamlanan şüpheliler, 8 Nisan'da adliyeye sevk edildi. İfadeleri sonrası şüpheliler tutuklandı.

SSK, Bağ-Kur maaşa ek 13.550 TL’ye kadar ödeme müjdesi verildi! Haber

SSK, Bağ-Kur maaşa ek 13.550 TL’ye kadar ödeme müjdesi verildi!

Emeklilere müjdeli haber bitmek bilmiyor Bu yıl yapılan zam ile birlikte, en düşük emekli aylığı 7 bin 500 TL’den 10 bin TL’ye yükselerek, yüzü gülen emeklilere, birde bayram ikramiyesi için zam müjdesi verildi. Senenin başında beri müjdeli haberler almaya devam eden emekliler, promosyon tutarlarının ne kadar olacağı merakla bekliyor... ING promosyon kampanyası duyurdu! ING, emekliler 15 bin TL’ye varan emekli promosyonu fırsatı sunarak dikkatleri çekerken, bankanın sunmuş olduğu promosyon kampanyası şu şekilde; Emekli maaşını ING’den almaya başlayan emeklilere, 1 aylık toplam gelir tutarları kapsamında, 3.500 TL’ye kadar 6.000 TL, 3.500-7 500 TL arasında alanlara ise 7.000 TL, 7 .500-10.000 TL arası alanlara 9.000 TL, 10.000 lira ve üzeri ise 10.000 TL ek promosyon ödemesi yapılacak! Bankaların sunmuş olduğu promosyon kampanyaları! Garanti BBVA’da 3.500 TL’ye kadar 4.500 TL, 3.500-7.500 TL arasında olan maaşlar için 5.250 TL, 7.500 -10.000 TL arasında olan maaşlar için 6.750 TL 10.000 TL ve üstünde için ise 7.500 TL promosyon ödemesi yapılacak. Akbank Akbank, emeklilere 10.000 TL’ye varan promosyona ödemesine ek olarak 2.500 TL chip-para kampanyası ile birlikte toplamda 12.500 TL ek ödeme fırsatı sunuyor. Denizbank Denizbank, emekli maaşını Denizbank’tan 3 yıl süre ile alma sözü veren emeklilere 5.000 TL’ye varan nakit promosyon ödemesi yapıyor. Fibabanka, Fibabanka’ın maaşa göre verdiği promosyon tutarı şu şekilde; 3.500 TL’ye kadar emekli maaşı için 4.500 TL 3.500 ila 7.500 TL arasında olan emekli maaşları için 5.250 TL 7.500 ila 10.000 TL arasında olan emekliler için 6.750 TL 10.000 TL ve daha fazla olan emekliler için ise 7.500 TL promosyon ödemesi yapılacaktır. Bankalardan tarafından sunulan promosyon kampanyaları belli zaman aralıkları için geçerli olacaktır.

Kredi kartı faizleri için son durum ne? Artacak mı? Haber

Kredi kartı faizleri için son durum ne? Artacak mı?

Kredi kartları ödeme kolaylığından dolayı sıkça tercih ediliyor. Bu konuyla ilgili yapılan kısa bir araştırmada geçen hafta yaklaşık olarak 213,7 Milyar dolar harcama yapıldığı bildirildi. Önceki hafta da ise 240,9 Milyar dolar harcama yapıldığı tespit edildi. Yapılan bu araştırmalar sonrasında harcamaların gittikçe arttığı ve ek önlemlerin alınması gerektiğine vurgu yaptı. Kredi kartı düzenlemeleri için ise beklentiler gittikçe arttı. Ayrıca bankacılık ve reel sektör yetkililerinden de açıklamalar gelmeye başladı. Peki, bu araştırmalar sonucunda TCMB faiz için nasıl bir yol izleyecek? Faizler artacak mı? İşte tüm detaylar.. TCMB KREDİ KARTI FAİZİ İÇİN NASIL BİR YOL İZLEYECEK? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yani TCMB faiz kararıyla ilgili 22 Şubat Perşembe günü açıklamada bulunacak. TCMB, Kasım ayından bugüne kadar bir faiz artışı gerçekleştirmedi. Ancak Ocak ayında 250 baz puanı artırarak artık faizlerde son noktaya gelindiğini açıklamıştı. Ocak ayında meydana gelen yüksek faiz oranından sonra kredi kartları için referans faiz oranı sabit tutulmuştu. Bu oranın ise 3,11 olduğu belirtildi. Bunların dışında TCMB kredi kartı için referans faiz oranları hakkında da açıklama yapacağı düşünülüyor. Bu konuda gözler TCMB’ye dönmüş durumda. TCMB başkanı Fatih Karahan ise, “Bu konuda birkaç fikrimiz var. Çalışmalar sürüyor.” açıklaması ile kredi kartlarında bir düzenleme yapılmasının gerektiğini belirtti. KAMU BANKALARI İNDİRİME Mİ GİTTİ? Banka ve kredi kartları çok sık kullanılıyor. Çok sık tercih edilmesinden dolayı üç tane kamu bankası ise komisyon oranlarında indirime gitti. Yapılan bir araştırmaya göre 3,56 olan komisyon oranı 2,39’a düşürüldü. Ayrıca bu oran akaryakıt istasyonlarında yüzde 2,25’e çekildi. Pos makineleri ise aylık olan ücretlendirmeye yüzde 50 indirim uyguladı.

DenizBank’ın genel müdürü Hakan Ateş kimdir? Haber

DenizBank’ın genel müdürü Hakan Ateş kimdir?

Uzun yıllardır bankacılık sektöründe faaliyetlerde bulunan Hakan Ateş kimdir? Hakan Ateş’in eğitim hayatı ve çalışma hayatına dair bilgiler. Hakan Ateş hangi bankalarda görev aldı? Hakan Ateş hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik. Hakan Ateş kimdir? 1959 yılında dünyaya gelen Hakan Ateş, eğitim hayatını başkent Ankara’da tamamladı. TED Ankara Koleji’nden mezun olan Hakan Ateş, üniversite eğitimini Türkiye’nin köklü eğitim kurumlarından biri olan Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) aldı. Burada İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Fakültesi’nde öğrenim gördü. Çalışma hayatına 1981 yılında İş Bankası’nda başlayan Hakan Ateş, Teftiş Kurulu Müfettişi olarak göreve başladı. 1986 ve 1993 yılları arasında Interbank bünyesinde çeşitli pozisyonlarda görev alan Hakan Ateş Elmadağ, Şişli, Bakırköy, İzmir ve Merkez Şubeleri’nde şube müdürü olarak çalışmalarını yürüttü. Interbank’ın Nakit Yönetimi Sistemi’ni kuran isim olan Hakan Ateş, Merkezi Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevine 1993 senesinde atandı. 1994 ve 1996 seneleri arasında Bank Ekspress’te Mali İşler ve Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcı olarak görev alan Hakan Ateş, Bank of America danışmanlığında Bank Express’in yeniden yapılandırılması için proje yürüttü. GarantiBank Moscow’u Rusya’da kuran Hakan Ateş, Haziran 1996’da GarantiBank Moscow’un Genel Müdürü olarak hizmet verdi. Bir yıl boyunca bu görevini sürdürdü. Hakan Ateş nereden mezun? Hakan Ateş, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mezunudur. Hakan Ateş DenizBank pozisyonu ne? Hakan Ateş, 1997 yılında DenizBank’a başladı. Hakan Ateş, Kurucu Genel Müdür olarak başladığı pozisyonunu, bugün de devam ettirmektedir. Bununla birlikte Hakan Ateş Denizbank’ın Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Üyesi’dir. Hakan Ateş; DenizBank iştirakleri olan Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş., Intertech A.Ş. ve DenizBank AG'de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini de sürdürmektedir.

Günlük limit, maaşları parça parça ediyor Haber

Günlük limit, maaşları parça parça ediyor

TUNAY AFYON/ÖZEL HABER Milyonlarca banka kullanıcısı son dönemlerde ATM’lerden yaptıkları para çekimlerinde aynı sorunla karşılaşıyor. Bankamatiklerden yapılacak işlemlerde günlük para çekme üst limitini 5 bin TL olarak belirleyen bankalar, kullanıcıların bakiyelerinde para bulunmasına rağmen limit üstü çekimlerde de belli oranda para kesintisi uyguluyor. Türkiye’de milyonlarca kişinin banka kullanıcısı olduğunu belirten Tüketiciyi Koruma Derneği (TükoDer) İzmir Şube Başkan Yardımcısı Avukat Fatih Kurdoğlu’na göre bankaların yaptığı kesinti yasal değil. SINIRLAMA TÜKETİCİLERİN ALEYHİNE TükoDer olarak, bankaların belirlemiş olduğu günlük çekim limitleriyle ilgili vatandaşlardan çok sayıda şikayet ve başvuru aldıklarını kaydeden Avukat Kurdoğlu, “Üyesi olduğum İzmir İl Tüketici Hakem Heyeti’ne fazla kesinti olduğu ve limit aşımı durumlarında kesinti kaynaklı bedelin iadesi talebi ile şikayetler geliyor. Özellikle bazı bankalar, hukuken almaları gereken limitin üzerinde para kesimi yapıyor. Banka yönetmelikte alması gerekenin üzerinde kesinti yaparsa tespit ettiğimiz durumlarda bu kesintilerin hukuka aykırı olduğunu ve alınan bedelin tüketiciye iadesi yönünde kararlar veriyoruz” dedi. Şu an bankaların belirlemiş olduğu 5 bin TL’lik günlük para çekme limitinin enflasyonist ortamdan dolayı çok düşük bir meblağ olduğunu ifade eden Kurdoğlu, “Bu sınırlamanın yapılması tüketicilerin aleyhinde bir durum, tüketicilerin acil ihtiyaçlarını giderme noktasında ciddi probleme sebep oluyor, aynı zamanda da bankaların haksız kazanç elde etmesi anlamına geliyor. Bu yönde de binlerce şikayet mevcut ama bu buzdağının görünen kısmı. Bu konuda uğraşmak istemeyen, uğraşmayan milyonlarca kişi var” diye konuştu. BANKACILIK ŞİKAYETLERİ İLK 3’TE Günlük çekim limiti sorununun çözümü için vatandaşların özellikle Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden şikayet yollarını kullanmaları gerektiğini söyleyen Kurdoğlu, “Eğer kesilen rakamın yüksek olduğunu düşünüyorlarsa, kesilen rakamın yüksek ve haksız olduğu ile ilgili, iadesi yönünde il ve ilçe hakem heyetlerine başvuru yapabilirler. Özellikle bu yıl, İzmir Hakem Heyeti’ne bankacılık hizmet sözleşmelerinden kaynaklanan şikayetler ilk 3’te diyebilirim. Bankacılık işlemlerinden çok ciddi şikâyet var, bankalar şu sıralar hukuk dışı çalışıyor diyebiliriz” açıklamasında bulundu. Bankacılık üst limit çekiminde de bir yönetmelik nedeniyle belli miktarda kesinti yapılabileceğini aktaran Kurdoğlu, “Bankalar genellikle bu yönetmeliğin üzerinde kesintiler yapıyor. Bundan kaynaklı olarak tüketici, hakem heyeti başvurusunda bulunursa lehine karar tesis olunacaktır” dedi. HAKSIZ KAZANÇ EKONOMİSİ Son zamanlarda gündeme gelen bu sorunun 2 yıldan beri devam ettiğini söyleyen Kurdoğlu, “Belki birim miktarı olarak kesilen 10-15 TL gibi ücretler küçük gelebilir ama Türkiye’de milyonlarca insan banka kullanıcısı, kartları ile avans çekiyor ve milyonlarca kişiden alınan bu rakamlar toplama vurduğunuz zaman aylık belki yüz milyonlarca TL’ye karşılık geliyor. Bunlar bizim için, bankaların ciddi haksız kazancı ve tüketicinin sırtına bindirilmiş ekstra bir yük. Bu durumda da bize göre bir ayda milyar TL’lik haksız kazanç ekonomisi oluşuyor” diye konuştu. Bankaların, günlük çekim limitini arttırabilme inisiyatifine sahip olduğunu ancak gelir elde ettikleri için buna yanaşmadığını dile getiren Kurdoğlu, mağduriyet yaşayan vatandaşların Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu başta olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Bankalar Birliği’ne şikayet yoluyla farkındalık oluşturmak için başvuruda bulunmaları tavsiyesinde bulundu. Yakın geçmişte bu kadar enflasyonist bir ortam olmadığı için para çekme limitinin maaşlardan yüksek olduğunu hatırlatan Kurdoğlu, “Örneğin, asgari ücret 2 bin TL iken çekim limiti 3-4 bin TL’ydi ve bu durum kişinin gözüne batmıyordu. Ama şu an maaşın çok altında kaldığı için böyle bir durum söz konusu. Tahminimiz de işlemlerin havale üzerinden yapılması için bu duruma göz yumulduğu yönünde ve bankalar bundan çok ciddi gelir elde ediyor. Limitle ilgili şikayetler arttıkça, günlük çekim limitleri de yükselecektir” ifadelerini kullandı.

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran kimdir nerelidir? Haber

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran kimdir nerelidir?

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü olarak çalışmalarını sürdüren Hakan Aran, ekonomiye dair zaman zaman yaptığı açıklamalarla gündem oluyor. Bu durum da İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran kimdir nerelidir sorusunun sorulmasına neden oluyor. Türkiye’nin önde gelen bankalarından biri olan İş Bankası Yönetim Kurulu kaç kişi ve İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı kim sorularının cevaplarını, haberimizin devamında sizin için derledik. İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran kimdir nerelidir? Hakan Aran, 1968 yılında Hatay’ın Antakya isimli ilçesinde dünyaya geldi. Üniversite eğitimini hem Ankara’nın hem de ülkemizin en seçkin eğitim kurumlarından biri olan Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) aldı. Hakan Aran burada Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini yine Ankara’da bulunan Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamladı. Burada İşletme alanında yüksek lisans programını bitirdi. Hakan Aran, doktorasını yapmak için İstanbul Ticaret Üniversitesi’ne başladı. Bankacılık üzerine başladığı doktorasına günümüzde de devam eden Hakan Aran, 1990 yılında İş Bankası’nda çalışmaya başladı. İş Bankası’na ilk başladığında yazılım uzmanı olarak çalışan Hakan Aran, 2005 senesinde bankanın yazılım geliştirme bölümüne müdür olarak atandı. 2008 yılında genel müdür yardımcılığına yükselen Hakan Aran; operasyonlardan, dijital bankacılıktan ve teknolojiden sorumlu kişi oldu. İş Banka’sının önemli dönüşüm programlarında da görev alan Haran Aran, 1 Nisan 2021 tarihinde Türkiye İş Bankası 17. Genel Müdürü olarak atandı. Hakan Aran’ın üstlendiği diğer görevler ise şu şekildedir: Kredi Komitesi, İnsan Kaynakları Komitesi ve Bilgi Sistemleri Strateji Komitesi Başkanlığı ile Risk Komitesi ve Operasyonel Risk Komitesi Üyeliği. Hakan Aran kaç yaşında? 1968 yılında dünyaya gelen Hakan Aran, 55 yaşındadır. İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı kim? 1 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısı sonunda İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bali seçildi. Bali, o tarihten bugüne İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürüyor. İş Bankası Yönetim Kurulu kaç kişi? İş Bankası Yönetim Kurulu’nda 11 kişi yer alıyor. Bu kişiler ve görevleri şu şekildedir: Adnan Bali – Yönetim Kurulu Başkanı Güzide Meltem Kökden – Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hakan Aran – Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Fazlı Bulut – Yönetim Kurulu Üyesi Durmuş Öztek – Yönetim Kurulu Üyesi Recep Hakan Özyıldız – Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Rıdvan Selçuk – Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Gökhan Sungur – Yönetim Kurulu Üyesi Sadrettin Yurtsever – Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Aydın – Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Şen – Yönetim Kurulu Üyesi

Bankacılık sektörü kredi hacmi ne durumda? Haber

Bankacılık sektörü kredi hacmi ne durumda?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan haftalık bültene göre, sektörün kredi hacmi 3 Kasım itibarıyla 71 milyar 306 milyon lira arttı. Söz konusu dönemde toplam kredi hacmi 10 trilyon 924 milyar 148 milyon liradan 10 trilyon 995 milyar 454 milyon liraya yükseldi. Bankacılık sektöründe toplam mevduat ise bankalar arası dahil geçen hafta 67 milyar 682 milyon lira azaldı. Söz konusu haftada yüzde 0,5 azalan bankacılık sektörü toplam mevduatı 13 trilyon 839 milyar 733 milyon lira oldu. TÜKETİCİ KREDİLERİNİN TUTARI 1 TRİLYON 459,1 MİLYAR LİRAYA YÜKSELDİ Bültene göre, tüketici kredilerinin tutarı 3 Kasım itibarıyla 1 milyar 236 milyon lira artışla 1 trilyon 459 milyar 121 milyon liraya yükseldi. Söz konusu kredilerin 442 milyar 990 milyon lirası konut, 88 milyar 69 milyon lirası taşıt ve 927 milyar 61 milyon lirası ihtiyaç kredilerinden oluştu. Bu dönemde taksitli ticari kredilerin tutarı 15 milyar 997 milyon lira artarak 1 trilyon 289 milyar 228 milyon liraya çıktı. Bankaların bireysel kredi kartı alacakları ise yüzde 1,3 artışla 1 trilyon 4 milyar 411 milyon liraya yükseldi. Bireysel kredi kartı alacaklarının 441 milyar 472 milyon lirası taksitli, 562 milyar 940 milyon lirası taksitsiz borçlardan oluştu. YASAL ÖZ KAYNAKLAR ARTTI Bankacılık sektöründe takipteki alacaklar, 3 Kasım itibarıyla bir önceki haftaya göre 1 milyar 892 milyon lira artarak 172 milyar 115 milyon liraya yükseldi. Takipteki alacakların 145 milyar 139 milyon lirasına özel karşılık ayrıldı. Aynı dönemde, bankacılık sisteminin yasal öz kaynakları, 256 milyon lira artarak 2 trilyon 351 milyar 925 milyon lira oldu. Bu haber de ilginizi çekebilir: Bankacılık işlemlerinde yeni düzenlemeler

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.