TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#arıza

arıza haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, arıza haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Karabük'te asansör arızalanınca aylarca evde mahsur kaldı Haber

Karabük'te asansör arızalanınca aylarca evde mahsur kaldı

Karabük Köyü Mahallesi'nde yaşayan Nurettin Tümen, küçük yaşta geçirdiği bir nöbetin ardından yürüme ve konuşma yetisini kaybeden oğlu Ömer için 20 yıl önce evlerine bir asansör yaptırdı. Bu asansör, yıllardır Ömer'in rahatça dışarı çıkmasını sağlıyordu. Ancak 8 ay önce asansör arızalandı ve maddi sıkıntılar nedeniyle tamir edilemediği için Ömer Tümen, evde mahsur kaldı. Nurettin Tümen, 2002 yılında kurulan asansör sayesinde oğlunu kolayca dışarı çıkarabildiğini ifade ederek, "Dışarıda birlikte dolaşıyorduk. 8 ay önce asansör bozuldu ve o günden beri Ömer'i yukarıya aşağıya taşıyamıyorum. Ömer, balkona hapsolmuş durumda. Onu dışarı çıkaramadığım için üzülüyorum. Dışarı çıktığımda bana 'Baba, nereye gidiyorsun?' dediğinde içim acıyor." şeklinde konuştu. Asansörü tamir ettirmek için maddi gücünün yetmediğini dile getiren Tümen, "Maddi imkansızlıklar nedeniyle durum böyle kaldı. Allah'ın rızası için yardım bekliyoruz. Asansör arızalandığında, durumu Karabük'teki ilgili birimlere ve kişilere ilettim, ancak bize kimse yardım eli uzatmadı." şeklinde konuştu. Tümen, asansör için gerekli malzemelerin bir firmadan Sakarya'dan gönderildiğini ancak bunları takacak maddi güçlerinin olmadığını belirterek, "Hiç kimse gelip montaj yapmıyor. Baba olarak ben de endişeleniyorum. Çocuğumun merdivenleri nasıl inip çıktığını düşünüyorum." dedi.

Karşıyaka Belediyesi'nden evde tamir hizmeti Haber

Karşıyaka Belediyesi'nden evde tamir hizmeti

Karşıyaka’da yaş almış pek çok vatandaş olduğunu vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Karşıyaka Belediyesi olarak yanınızdayız, kendinizi yalnız hissetmeyin” dedi.  Karşıyaka Belediyesi’nin sunduğu evlerde küçük arıza, elektrik problemleri, tesisat sorunları, tamir ve bakım hizmetinden 3 yılda toplam 3 bin 200 kişi yararlandı. Tamamen ücretsiz bir şekilde verilen hizmetten 65 yaş ve üzeri yaş almış büyükler belediye ile iletişime geçerek destek alabiliyor. Karşıyaka Belediyesi tamir bakım ve arıza hizmetleri için 444 1 575 veya 0232 324 82 68 numaralı hatlardan iletişim kurulabiliyor. Konuya ilişkin açıklama yapan belediye yetkilileri vatandaşlardan yoğun bir şekilde talep aldıklarını ve geri dönüşlerin çok olumlu olduğunu belirtti. “KENDİNİZİ YALNIZ HİSSETMEYİN” Karşıyaka’da 65 yaş ve üstü vatandaşların yalnız olmadığını vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Karşıyaka'mızda göreve geldiğimiz ilk günden itibaren dayanışma kültürünü hep büyüttük. Kentimizde yaş almış pek çok insan var. Yaş aldıkça, sağlığımız ve bilişsel kapasitemiz yerinde olduğu halde kendimizi maalesef kenara çekiyoruz. Toplumdan izole olan, aktif yaşamdan kopmuş, içine kapanmış bireyler normalde basit görülen ihtiyaçlarını kendileri gideremiyor. Evlerdeki basit tamir ve bakım işleri de biriktikçe onlar için çözümü daha zor hale geliyor. Karşıyaka Belediyesi olarak yanınızdayız, kendinizi yalnız hissetmeyin. Değerli büyüklerimiz için küçük arıza, tamir ve bakım hizmetlerimizin dışında pek çok alanda çalışmalar yürütüyoruz. Sorunlarınızın çözümü ve ihtiyaçlarınız için tüm kanallardan belediyemiz ile iletişime geçebilirsiniz. Yaşanmışlıklarıyla ve tecrübeleriyle yolumuzu aydınlatan, yaş almış kıymetlilerimizle birlikte Karşıyaka'mızda huzurlu bir yaşamı sürdürmek için tüm imkanları seferber etmeye devam edeceğiz” dedi. HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.