TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Apple

Apple haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Apple haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İPhone’larda neden radyo yok, gelecek mi? Haber

İPhone’larda neden radyo yok, gelecek mi?

Ancak, iPhone kullanıcıları herhangi bir iPhone modelinde tek bir tuşla radyoya erişemiyorlar. Özellikle Android'den iPhone'a geçenler için FM radyo eksikliği oldukça dikkat çekici. Peki, neden Apple, iPhone'lara FM radyo erişimi sağlamıyor? Aslında, iPhone 7'den önceki modellerde FM radyo alıcıları bulunuyordu. iPhone'da kullanılan Wi-Fi/Bluetooth yonga seti kombinasyonu, Apple tarafından tasarlanmak yerine Broadcom tarafından sağlanıyordu ve bu üretici yonga setine bir radyo alıcısı entegre etmişti. Bu durumda, Apple'ın mevcut alıcıyı kullanmaya devam etmesi oldukça mantıklıydı. Ancak, ilk iPhone'larda bu ayarlayıcının bulunmasına rağmen, radyo desteği Apple'a bağlıydı. Çünkü radyonun çalışması için FM devresi kurulması gerekiyordu, ancak bu kurulum hiçbir zaman gerçekleşmedi. Yani, Apple, istese bile iPhone'un FM alıcısını etkinleştirebilir ve kullanıcılara radyo deneyimi sunabilirdi. Ancak Apple, cihazlarına ekleyeceği her şey için oldukça seçici bir şirkettir. Onların yaklaşımı bir şeyin yapılıp yapılmayacağından çok, neden yapılması gerektiğine odaklanır ve bu bakış açısı, radyonun tüm iOS ürünlerinin dışında bırakılmasına yol açar. Apple, FM radyoların kullanıcı deneyimlerini temel standartlarda bile karşılamadığına inanmaktadır. Örneğin, radyo istasyonlarının erişilebilirliği, kullanıcının bulunduğu konuma bağlıdır. Bir kullanıcı, yaşadığı şehirde favori bir istasyona sahip olabilir ancak farklı bir şehre seyahat ettiğinde bu istasyona, yani radyo kanalına erişimini kaybedebilir. Ayrıca, radyolardaki ortalama ses kalitesi 128 kbps iken, Apple Music 256 kbps ses sunar, bu da daha yüksek bir ses kalitesi sağlar. Bununla birlikte, Apple'ın ve çoğu kullanıcının hoşlanmadığı uzun reklam araları radyolarda yaygındır. Dolayısıyla, tüm bu nedenlerden dolayı FM radyo, yalnızca ilk iPhone'ların FM alıcılarını devre dışı bırakmakla kalmayıp, iPhone 7'den başlayarak tamamen ortadan kaldırılması, Apple için hiçbir zaman bir öncelik olmadı.

Samsung, akıllı telefon satışında Apple'ı geçti Haber

Samsung, akıllı telefon satışında Apple'ı geçti

Uluslararası veri şirketi IDC, 2024'ün ilk çeyreğinde küresel bazda akıllı telefon sevkiyatlarına ilişkin verileri açıkladı. Buna göre, yılın ocak-mart döneminde küresel pazarda 289,4 milyon adet akıllı telefon satışı gerçekleştirildi. Yılın ilk 3 ayında akıllı telefon satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,8 artarken, Samsung en fazla akıllı telefon satan şirket oldu. Apple yüzde 9,6 düştü İlk çeyrekte 60,1 milyon akıllı telefon satmayı başaran Samsung, dünyanın en fazla akıllı telefon satıcısı sıralamasında Apple'ı geçti. Güney Koreli akıllı telefon üreticisi Samsung'un ilk çeyrekte satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,7 düşerken, pazar payı yüzde 20,8 oldu. Apple'ın ocak-mart döneminde satışları yüzde 9,6 düşerek 50,1 milyona geriledi. Şirketin pazar payı ise yüzde 20,7'den yüzde 17,3'e indi. iPhone sevkiyatlarındaki düşüş, Çin'de şirket ve devlet kurumlarında çalışanların Apple marka cihaz kullanımının sınırlandırılmasından kaynaklandı. Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi'nin ilk çeyrekte satışlarını yüzde 33,8 artırması dikkati çekti. Şirket, 40,8 milyon adet satış yaparak üçüncü sırada yer alırken, pazar payı da yüzde 11,4'ten yüzde 14,1'e yükseldi. Çinli üretici Transsion da söz konusu dönemde 28,5 milyon telefon satışıyla pazar payını yüzde 9,9'a çıkararak dördüncü sıraya yerleşti. Oppo beşinci sırada Söz konusu dönemde Çinli üretici Oppo da 25,2 milyon adet akıllı telefon satarak beşinci sırada yer aldı. Şirketin satışları yılın ilk çeyreğinde 2023'ün aynı çeyreğine göre yüzde 8,5 azalırken, pazar payı yüzde 10,3'den yüzde 8,7'ye geriledi. LG, Vivo, Nokia ve Blackberry gibi diğer akıllı telefon markalarının satışları ise 84,7 milyon adet olarak hesaplanırken, pazar payları yüzde 29,3 olarak tespit edildi.

iPhone 16 ne zaman çıkacak? iPhone 16'nın renkleri sızdırıldı Haber

iPhone 16 ne zaman çıkacak? iPhone 16'nın renkleri sızdırıldı

Bu yıl içinde tanıtılması planlanan en yeni amiral gemisi modeli iPhone 16, bir dizi yenilik ve geliştirme ile kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Apple, yeni iPhone modellerini geliştirirken, kullanıcılar iPhone 16'nın özellikleri hakkında merak içindeler. Peki iPhone 16 ne zaman çıkacak? İşte, şimdiye kadar iPhone 16 ile ilgili bilinenler... Renk seçenekleriyle ilgili sızdırılan bilgilere göre iPhone 16 renkleri; siyah, beyaz, yeşil, sarı, pembe, mavi ve mor gibi çeşitli renk seçenekleriyle piyasaya sürülecek. İPHONE 16’DA BEKLENİLEN ÖZELLİKLER iPhone 16 modellerine dair yeni gelişmeler gün yüzüne çıktı. iPhone 16 ve iPhone 16 Plus modellerinde dikey olarak hizalanmış bir kamera çıkıntısı olduğu görülüyor ki bu, muhtemelen standart iPhone 16 modellerinin uzamsal video kaydetme yeteneğini artıracak bir özellik olacak. Ayrıca, dört iPhone 16 modelinde de eylem düğmesi görülüyor ki şu anda yalnızca iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinde bulunan bir özellik. iPhone 16 serisinin ultra ince çerçevelere sahip olacağı ve tüm modellerin daha ince çerçevelerle geleceği belirtiliyor. İPHONE 16 KAMERA ÖZELLİKLERİ Pu'ya göre iPhone 16, mevcut iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modellerindeki 6GB RAM'e kıyasla 8GB RAM'e sahip olacak. Ayrıca, iPhone 16 Pro modelleri, gelişmiş yetenekler için A18 Pro çipe sahip olacaklar. Arka kameralarda da değişiklik yapılması bekleniyor ve iPhone 16 Pro'nun Ultra Geniş kamerasının çözünürlüğünün 12 MP'den 48MP'ye yükseltileceği söyleniyor. Ayrıca, iPhone 16 ve iPhone 16 Plus modellerinin Qualcomm X70 modemi, Pro sürümlerinin ise daha gelişmiş Qualcomm X75 modemi kullanacağı ifade ediliyor. Bu, daha yüksek hızlar, daha düşük gecikme süresi ve gelişmiş ağ performansı sağlayacak Wi-Fi 6E desteği ile birlikte gelecek. İPHONE 16 BATARYA iPhone 16 Pro modellerinin daha yüksek kapasiteli ve daha uzun ömürlü bir pil kullanacağı söyleniyor. Bununla birlikte, iPhone 16'nın daha hızlı 40W kablolu şarj ve 20W MagSafe şarj desteğiyle gelebileceği öngörülüyor. Yeni bir tasarıma ve güncellenmiş konektöre sahip olduğu iddia edilen iPhone 16 Pro pilinin bir görüntüsü de sızdırıldı. Apple'ın iPhone 16'da A18 işlemcisiyle birlikte iOS 18'i tanıtması bekleniyor. Ayrıca, iPhone 16 modellerinde yeni eylem düğmesi ve iPhone 16'nın tasarımının belirlendiği söyleniyor. Ekran altı parmak izi okuma teknolojisinin de 2026'da piyasaya sürülecek yeni bir telefonla birlikte gelebileceği ifade ediliyor. Bununla birlikte, Apple'ın Siri'ye yapay zeka özelliklerini getirmesi ve Siri'nin yanı sıra Apple'ın diğer uygulamalarına yapay zeka entegrasyonu planladığı da belirtiliyor. IPHONE 16 NE ZAMAN ÇIKACAK? Eylül 2024'te duyurulması ve piyasaya sürülmesi planlanan iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max, tedarik zinciri aksaklıkları gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak bu zaman çerçevesinde değişebilir. Bununla birlikte, iPhone 16 modelleriyle birlikte iOS 18 işletim sistemi güncellemesinin sunulması bekleniyor.

iOS 18 çıkıyor mu? İşte iOS 18 özellikleri ve tarihi Haber

iOS 18 çıkıyor mu? İşte iOS 18 özellikleri ve tarihi

Apple, iOS 18 ile iPhone için çeşitli erişilebilirlik özellikleri sunacak. Şirket, bu yeni özellikleri Haziran ayındaki WWDC etkinliğinde tanıtacak ve bunlar arasında Siri ve diğer yapay zeka özellikleri de bulunacak. Erişilebilirlik özelliklerinin yanı sıra, görme, hareket etme, işitme, konuşma ve bilişsel ihtiyaçları olan bireyler için tasarlanmış özellikler de bulunacak. MacRumors, iOS 18'e eklenmesi beklenen bazı yeni erişilebilirlik özellikleri hakkında sektör kaynaklarıyla görüştü. Genellikle bu tür özellikler WWDC'den önce duyurulur, bu da sızan bilgilerin zamanlamasının Apple'ın özellik geliştirmeyi tamamlamasının bir sonucu olabileceği anlamına gelebilir. iOS 18 ÖZELLİKLERİ Ses Kısayolları, bir iPhone kullanıcısının belirli bir erişilebilirlik özelliğini başlatmak için bir ifadeyi bağlamasına olanak sağlar. Bu özellik, "Hey Siri" gibi özel bir uyandırma ifadesi olmadan çalışır. Ses Kısayolları'nın VoiceOver, Ses Kontrolü ve diğer erişilebilirlik özellikleriyle uyumlu olması beklenmektedir. Bu özelliklerden biri, içeriği okurken sesli komutlar kullanarak etkileşimde bulunma imkanı tanırken, diğeri "hareketleri gerçekleştirmek, ekran öğeleriyle etkileşimde bulunmak, metni dikte etmek ve daha fazlası" için sesli komutlar verme olanağı sunar. Bir diğer güncelleme ise Apple'ın yazı tipi boyutu kontrolünü sisteme eklemesini sağlayacak. Şu anda, kullanıcılar bir uygulamanın yazı tipi boyutunu değiştirebiliyor, ancak bu özellik uygulama tarafından destekleniyorsa mümkündür. Bazı sistem uygulamaları ise bu tür bir kontrolü sunmamaktadır. Ancak, tüm bu güncellemelerin iOS 18'de yer alması planlanmaktadır. Şirket ayrıca, kullanıcının sesini dijital bir versiyona dönüştüren Canlı Konuşma için Kişisel Ses'i duyurmuştu. Bu özellik, birinin konuşma yeteneğini kaybetmesi durumunda, kullanıcının önceki sesini kullanarak konuşmasına olanak tanır.

Apple ürünleri alacaklar dikkat: AppleTürkiye fiyatlarına zam mı geliyor? Haber

Apple ürünleri alacaklar dikkat: AppleTürkiye fiyatlarına zam mı geliyor?

MacRumors'un iddiasına göre, Apple'ın bu hafta yeni ürün lansmanını gerçekleştirmesi bekleniyor. Mark Gurman'ın açıklamalarına göre, şirket 2024'ün ilk çeyreğinde M3 işlemcili yeni iPad'leri ve Mac'leri için özel bir etkinlik düzenlemeyecek; bunun yerine ürün tanıtımlarını bültenler ve reklamlar aracılığıyla gerçekleştirecek. AppleTürkiye fiyatlarına zam mı geliyor?  APPLETÜRKİYE FİYATLARINA ZAM MI GELİYOR? Son bilgilere göre, Apple bu yıl içinde kullanıcılarına sunmak üzere Magic Keyboard ve Apple Pencil modellerini tanıtmaya hazırlanıyor. Bu gelişmelerin yanı sıra, kullanıcılar yeni MacBook Air ve iPad modellerini merakla bekliyor. Özellikle OLED ekranlı ve ince tasarımlı iPad Pro modellerinin, bu yılın en popüler ürünleri arasında öne çıkması bekleniyor. Daha önceki iddialara göre, iPad Pro ailesinin başlangıç fiyatlarının 1.500 dolardan başlayacağı belirtilmişti. Bir diğer önemli gelişme ise, modellerin fiyatlarında bir artış olacağı yönündeki iddiadır. Ancak bu artışın çok yüksek olmayacağı ve yaklaşık olarak 160 dolar civarında olması beklenmektedir. Şu anda mevcut olan iPad Pro modeli 799 dolar, mini LED ekranlı Pro modeli ise 1.099 dolardan satılmaktadır. Bu hafta gerçekleşmesi iddia edilen tanıtım etkinliği sonrasında, yeni ürünlerin küresel satışa çıkmasıyla birlikte AppleTürkiye ürünlerine de zam gelmesi bekleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.