TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#analiz

analiz haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, analiz haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Muğla’da 8 yılda 16 bin 714 analiz yapıldı Haber

Muğla’da 8 yılda 16 bin 714 analiz yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliği ile 2015 yılında Araştırma Laboratuvarları Merkezi içerisinde kurulan Muğla Tarımsal Maksatlı Toprak, Bitki, Sulama Suyu Analiz laboratuvarı tarımsal üretimde verim ve kaliteyi arttırmak için çalışmaya devam ediyor. Toprakta Temel Analizler, Detaylı Toprak Analizleri, Sulama suyu analizleri, Bitki Analizleri olmak üzere 4 yetki belgesine sahip laboratuvarda bugüne kadar 10 bin 957 toprak, 5 bin 150 bitki, 607 su toplam 16 bin 714 analiz gerçekleştirildi. Ayrıca 2023 yılı içerisinde 14 farklı ilden gelen 324 adet analiz de yapılarak üreticiye destek olundu. Muğla Tarımsal Maksatlı Toprak, Bitki, Sulama Suyu Analiz laboratuvarı sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Nureddin Öner, Büyükşehir ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliği ile kurulan laboratuvarın gerçekleştirdiği analizlerle Muğla toprak haritasının çıkarılmasını sağladığını söyledi ve yapılan bilimsel çalışmalar sonucunda üreticilere verilen gübreleme programı ile üretimde yüzde 90 başarı sağlandığını belirtti. “Bugüne kadar yaklaşık 17 bin analiz gerçekleştirdik” Dr. Öğretim Üyesi Nureddin Öner; “2015 yılında Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından kurular bir laboratuvar. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan 4 başlıkta yetkili laboratuvarımızı kurduk. 2015 yılından beri de yaklaşık 17 bin analiz yaptık. 2019 yılında da bu analiz verilerinin Muğla haritasını yaptık. Burada üreticilerimiz tarla bitkilerine bahçe bitkileri ve sebze üretiminde hangisini yapacaklarına puanlama yapılıyor. Bu puanlama nasıl yapılıyor? Toprağın yaprak analizlerinin bir puanı ve kalitesi, sonra da istenilen bitkinin bir puanı ve kalitesi bunlar çakıştırıldıktan sonra bir sıralama yapılıyor. 60 puanın üzerindeki bitkiler ekilebilirliği, getirisi daha yüksek olabilir diye böyle bir haritalama yapıldı. Yaptığımız toprak bitki ya da su analizleri tarımsal maksatlı su analizleri üreticilerimiz bunu bire bir uyguladığı zaman başarı oranı en az yüzde 80-90. Yani biz 5 ton/dekar demişsek narenciyede bu gübre uygulamasını yaptığımızda kesinlikle yüzde 80-90 çok rahatlıkla ulaşabilir” dedi. Muğla’da yaptıkları analizler sonucu çinko ve bor elementlerinin eksik olduğunu belirlediklerini söyleyen Nureddin Öner; bitki analizleri sonucunda Muğla’da özellikle çinko ve bor elementleri noksanlıkları belirlendiğini açıkladı. Bu haber de ilginizi çekebilir: Muğla’da öğrenciler için ilk ders zili çaldı

Potada derbi heyecanı: Fenerbahçe Beko- Galatasaray Nef maç öncesi analiz Haber

Potada derbi heyecanı: Fenerbahçe Beko- Galatasaray Nef maç öncesi analiz

RIDVAN AKÇAY  Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda bugün oynanacak olan mücadele saat 20.30’da başlayacak. Maç BeIN Sports 5’ten canlı olarak yayınlanacak. Derbiyi: Zafer Yılmaz, Mehmet Şahin, Murat Ciner hakem üçlüsü yönetecek. Galatasaray Nef kritik maça çıkıyor  Süper lige istediği gibi başlayamayan sarı kırmızlılılar, inişi çıkışlı sezona devam ederken son maçlarda Darüşşafaka Lassa, Tofaş ve Frutti Extra Bursaspor karşısında seri galibiyetler alarak tekrardan ivme yakaladı. Geçen sezon en son derbide Galatsaray ezeli rakibi Fenerbahçe'yi Ülker Arena'da mağlup etmişti. Koç Pistiolis ve öğrencileri son hazırlıklarını tamamlayarak akşam maça hazır çıkacak...  Dylan Ennis skorer oyunuyla tehlikeli  Galatsaray Nef, son oynadığı maçta Frutti Extra Bursaspor maçını 91-80 kazandı. Daron Russell, Dylan Ennis, Göksenin Köksal, Sadık Kabaca ve Dusan Ristic beşiyle başlayan aslanlar çift haneli sayılarla maçı tamamladı. Dylan Ennis ve Daron Russsel gibi skorer oyuncularından verim alan Galaltasaray Nef derbiye odaklanmış durumda... Deneyim ve tecrübesiyle derbi maçlarında sorumluluk alan kaptan Göksenin Köksal, Fenerbahçe hücumuna karşı savunmasıyla etkili olacaktır. Galatasaray Nef, oynadığı 22 maçta 10 galibiyet 12 mağlubiyet ile 8.sırada yer alıyor. Fenerbahçe Beko bu hafta iki önemli maça çıkıyor Fenerbahçe Beko, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’ndeki son karşılaşmasında Pazar günü konuk olduğu Tofaş’a 94-89 yenilerek 22. maçında 4. mağlubiyetini almıştı. Sarı lacivertli ekipte Johnathan Motley 32 sayı ve 10 ribaund; Carsen Edwards ise 24 sayı, 5 ribaund, 5 asist ile mücadele etti.2022-23 sezonu ilk yarısında 27 Kasım 2022 tarihinde Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan mücadeleyi Fenerbahçe Beko 91-97 kazanmıştı. Fenerbahçe Beko 148 lig maçında 79 galibiyet aldı Euroleague'de üst üste mağlubiyetler alan sarıı lacivertliler bu hafta iki önemli maça çıkıyor. Bugün oynayacağı Galatasaray derbisinden sonra perşembe günü Euroleague'de kritik Anadolu Efes maçına çıkacak. Fenerbahçe Beko,ezeli rakibiyle bugüne dek oynadığı 148 lig maçında 79 galibiyet aldı. Motley pota altında etkili  Fenerbahçe Beko'nun formda isimlerinden Motley bugün pota altında yine etkili olabilir. Koç Itoudis ve ekikibi zorlu Galatasaray maçını yenerek moral depolamak istiyor. Nick Calathes ve Guduric oyuna yön veren isimler olduğunda Fenerbahçe Beko hücum organizasyonunu daha iyi kuracaktır. Bugün oynanacak mücadelede Fenerbahçe yayın gerisinden isabetli oynarsa istediği sonucu elde edebilir. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.