TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#ambulans şoförü

ambulans şoförü haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, ambulans şoförü haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Hastanelere ambulans şoförü alımı yapılacak! En az lise mezunu olması yeterli! Haber

Hastanelere ambulans şoförü alımı yapılacak! En az lise mezunu olması yeterli!

Sağlık Bakanlığı’nın yapmış olduğu son dakika açıklamalarına göre; en az lise mezunu olması belirlenen 1000 personel alımına ilişkin detaylar belli oldu. Hastanelerde ambulans şoförü olarak çalışmak isteyen kişiler başvuru detaylarına ulaşmak ve kontenjan durumuyla ilgili bilgi almak için araştırmalar yapmaya devam ediyor. Hastanelere yapılacak olan 1000 personel alımında kontenjan durumu nedir? Sağlık Bakanlığı tarafından hastanelerde istihdam edilmek üzere 1000 personel alımına ilişkin detaylar belli oldu. Kontenjan detayları belirtilen personel alımında; Destek personeli (Şoför) olarak; 600 kişinin, Sağlık Teknisyeni (İlk ve Acil Yardım) personeli olarak da 400 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor. 1000 personel alımına başvurmak için gereken şartlar Sağlık Bakanlığı 1000 personel alımı için belirlemiş olduğu şartları şu şekilde: - Bu kılavuzda bulunan sözleşmeli pozisyonları tercih etmiş olan adayların, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasıyla birlikte aynı Kanunun 48 inci maddesi ve Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda belirtilmiş olan tüm şartları taşımaları gerekmektedir. - Yine bu kılavuzda bulunmakta olan sözleşmeli pozisyonlara başvuracak adaylarda Türk Vatandaşı olması şartı aranmaktadır. Uyruğu KKTC ve/veya 2527 sayılı Kanun kapsamında bulunan adaylarda, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesinin gerektirdiği şekilde mavi kart sahibi olan ve mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı bulunan adayların ve yabancı uyruklu adayların yapacağı tercihler kabul edilmeyecektir. - 7315 sayılı olan Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri gerektirdiği üzere yapılacak olan arşiv araştırması sonucuna bakılarak atama işlemi yapılacaktır. - Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı almakta olan ve 65 yaşını doldurmuş olan kişiler göreve alınmayacaktır. - Durumu “Başvuru Genel ve Özel Şartlarına” uygun bulunmayan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun gerekçelerini taşımayan, belirtilen nitelikleri taşıdığı halde talep edilen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar, göreve alınmayacaktır.

Ege'de korkunç olay! Ambulans şoförü babasını, başına ateş ederek öldürdü Haber

Ege'de korkunç olay! Ambulans şoförü babasını, başına ateş ederek öldürdü

Denizli’de 16 yaşındaki çocuk, ambulans şoförlüğü yapan babasını pompalı tüfekle başına ateş ederek öldürdü. O esnada evde bulunan abla sinir krizi geçirirken, hemşire annenin nöbette olduğu ortaya çıktı. Olay, Merkezefendi ilçesine bağlı Gültepe Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; sabah saatlerinde K. G. (16) ile ambulans şoförü olan babası Hakan G. arasında henüz bilinmeyen nedenden dolayı tartışma çıktı. Çıkan tartışmanın ardından 16 yaşındaki çocuk, eline aldığı pompalı tüfekle babasının başına ateş etti. Saçmaların isabet etti ettiği baba kanlar içinde kalarak yere yığıldı. O esnada evde olan abla ise karşılaştığı manzara sonrası sinir krizi geçirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Olay yerine giden ekipler, kanlar içinde kalan babanın hayatını kaybettiğini belirledi. Hemşire anne nöbetteymiş Ekipler ardından 16 yaşındaki çocuğu suç aletiyle birlikte gözaltına aldı. Yapılan olay yeri incelemenin ardından Hakan G’nin cansız bedeni otopsi yapılmak üzere adli tıp kurumu morguna kaldırıldı. Sinir krizi geçiren abla güçlükle sakinleştirilirken, hemşire annenin ise ilçedeki devlet hastanesinde nöbette olduğu ortaya çıktı. Acı haberi alan aile yakınları gözyaşlarına boğuldu. Öte yandan; baba ile çocuk arasında öncesinden sık sık tartışma olduğu ve çocuğun karakolda işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. İHA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.