TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Alparslan Bayraktar

Alparslan Bayraktar haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Alparslan Bayraktar haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar’dan maden kazasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu! Haber

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar’dan maden kazasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, maden ocağı yerleşkesindeki Kriz Yönetim Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, haritalar kullanarak arama kurtarma çalışmalarındaki son durumu paylaştı. Bayraktar, heyelan sonrasında Sabırlı Deresi'ne yaklaşık 5 milyon metreküp toprağın hareket ettiğini ve toplamda 10 milyon metreküplük bir toprak kayması yaşandığını belirtti. İki yönlü gerçekleşen heyelanın ardından, arama kurtarma çalışmalarına devam eden ekiplerin 6 kişiyi dere yatağındaki toprak altında, 3 kişiyi ise manganez ocağının içinde aradığını ifade etti. Manganez ocağında bulunan 1,5 milyon metreküplük toprağın 35 metre yüksekliğe ulaştığını ve neredeyse 12 katlı bir apartmana eşdeğer olduğunu belirten Bayraktar, şu ifadelere yer verdi: "Dolayısıyla oraya erişmeye çalışıyoruz. Özellikle geçtiğimiz 3 gün içerisinde çok ciddi bir heyelan riski devam ediyordu. Dolayısıyla AFAD çalışanlarımızın da çalışma alanını riske sokacak bir durumdaydı. Biz özellikle dün akşam itibariyle biraz daha sahanın stabil, durgun olduğunu gördük. Onun için de çalışmalarımızı geceden itibaren yoğunlaştırdık. Çok büyük bir topraktan bahsediyoruz, yaklaşık 210 bin metrekarelik bir alanı etkiledi. Dolayısıyla burada özellikle yaptığımız radar ölçümleri, dedektörlerle yaptığımız çalışmalar neticesinde potansiyel işçi kardeşlerimizin ulaşacağı yerleri tespit edip oralara yoğunlaşmış durumdayız." Dere yatağına gelen toprağın kaldırılmasının öncelikli konulardan biri olduğunu, bunun çok zaman alabileceğini dile getiren Bayraktar, "Ama bu toprakları da herhangi bir yere gelişigüzel bir şekilde koyma şansımız yok. Dolayısıyla bu kontamine olmuş toprağı, en emniyetli olabilecek yer olarak manganez ocağının yanında geçmişte çalışılmış bir mermer ocağına aktarmayı planlıyoruz. Buna karar verdik. Mermer ocağını hazırlıyoruz. Gerekli tedbirleri almak suretiyle inşallah buradan toprağa hızlı bir şekilde şuraya aktarmış olacağız." diye konuştu.

Bakanlık tarih vererek duyurdu! O hat faaliyete geçiyor Haber

Bakanlık tarih vererek duyurdu! O hat faaliyete geçiyor

Bakan Bayraktar, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkentinde düzenlenen Abu Dabi Uluslararası Petrol Fuarı ve Konferansı'nın açılış oturumunda konuştu. Türkiye'nin petrol ve doğal gaz konusunda öteden beri güvenilir bir güzergah olduğunu belirten Bayraktar, bugün itibarıyla günlük 2 milyon varil petrolün Türkiye'nin boğazlarından geçtiğini ve yaklaşık 45 yıldır aktif olan Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı'nın da günlük 500 bin varil petrol kapasitesine sahip olduğunu kaydetti. Bayraktar, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler ile sel ve benzeri felaketler nedeniyle bakıma alınan Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı'na yönelik, "Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı bugün itibarıyla operasyona hazır. Hattı bu hafta içinde faaliyete geçireceğiz. Boru hattı faaliyete geçtikten sonra küresel petrol piyasalarına 500 bin varil petrol tedarik edilebilecek." ifadelerini kullandı. "TANAP ile Avrupa'ya önemli miktarda gaz sevk ediyoruz" Türkiye'nin Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ile Avrupa'ya önemli miktarda gaz sevk ettiğini dile getiren Bayraktar, "Bugün itibarıyla Batı Balkan Boru Hattıyla Macaristan, Bulgaristan, Romanya ve Moldova'ya gaz gönderiyoruz. Doğal gazda giderek daha fazla merkez haline geliyoruz." diye konuştu. Bayraktar, ayrıca enerjide dışa bağımlılığını azaltmayı hedefleyen Türkiye'nin petrol, gaz ve yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarına ağırlık verdiğini ve karbon emisyonları azaltmak için nükleer enerji yatırımlarını da önemli bir araç olarak gördüğünü anlattı. Bakan Bayraktar'ın forum kapsamında BAE hükümet yetkilileri ve dünyanın önde gelen enerji şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle görüşmesi bekleniyor. BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- Yeni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar kimdir?

Alparslan Bayraktar The National gazetesi için yazdı Haber

Alparslan Bayraktar The National gazetesi için yazdı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) yenilenebilir ve nükleer enerji dahil birçok alana yönelik projeleri birlikte hayata geçirme taahhüdünde bulunduğu belirterek, "Dost ve müttefiklerimizle yakın işbirliği içerisinde ithalata bağımlılığımızı bitirmeyi hedefliyoruz." ifadesini kullandı. BAKAN BAYRAKTAR İŞBİRLİĞİNİ DEĞERLENDİRDİ Bakan Bayraktar, BAE merkezli The National gazetesi için Türkiye ve BAE'nin enerji alanındaki işbirliğini değerlendiren bir makale kaleme aldı. Makalede, BAE ile enerji ve tabii kaynaklar alanında imzalanan stratejik ortaklık çerçeve anlaşmasının önemine dikkati çeken Bayraktar, "Toplam 29,7 milyar dolarlık bu anlaşmayla iki ülke, deniz üstü rüzgar ve güneş enerjisi dahil olmak üzere yenilenebilir enerjiden yeşil hidrojen ve nükleer enerjiye kadar birçok farklı alanda dev projeleri el birliğiyle hayata geçirme taahhüdünde bulundu." ifadelerini kullandı. Türkiye'nin 2053'e kadar karbon nötr bir ekonomi olma taahhüdünde bulunduğunu hatırlatan Bayraktar, bu doğrultuda elektriğinin yüzde 45'ini yenilenebilir kaynaklardan karşıladığını ve bu alanda Türkiye'nin Avrupa'da beşinci, dünyada ise 12'nci sırada olduğunun altını çizdi. “İTHALATA BAĞIMLILIĞIMIZI BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ” Bayraktar, makalede, "Dost ve müttefiklerimizle yakın işbirliği içerisinde ithalata bağımlılığımızı bitirmeyi hedefliyoruz. Kararları duygusal değil rasyonel şekilde alarak akıllı bir enerji dönüşümü öngörüyoruz. Böylece arz güvenliğimizi muhafaza ederken enerji sepetini çeşitlendirmeyi ve ülkemizi enerji merkezine dönüştürerek yatırımcılar için güvenli liman olmayı planlıyoruz. Bu hedefimiz doğrultusunda petrol ve doğal gaz üretimimizi artıracak, enerji sepetimizi çeşitlendirmek için nükleer santraller inşa edeceğiz" ifadelerine yer verdi. “YENİ BİR REFORM VE YATIRIM DÖNEMİ BAŞLADI” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimleri kazanmasıyla birlikte enerji piyasası için yeni bir reform ve yatırım döneminin başladığına işaret eden Bayraktar, "Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde üst düzey ekonomik ve sosyal kalkınmayı gerçekleştirmek, Avrupa ve Orta Doğu'da enerji güvenliğine katkıda bulunmak ve gelecek 30 yılda karbon-nötr bir ekonomiye sahip olmak için çabalarımızı iki kat artıracağız" değerlendirmesinde bulundu. Bayraktar, gelecek dönemde Türkiye'nin enerji ve tabii kaynaklar alanında kazan-kazan senaryoları oluşturmayı sürdüreceğini belirtti. Bu haber de ilginizi çekebilir: Altın fiyatları doların değişimine paralel dalgalı seyir izliyor: Gözler Fed Başkanına çevrildi

Bakan Bayraktar, Akkuyu NGS'de konuştu Haber

Bakan Bayraktar, Akkuyu NGS'de konuştu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne (NGS) ilişkin, "Çok kısa bir süre içerisinde bu projeden elektrik üretmeye ve inşallah her yıl birer reaktörü devreye alarak önümüzdeki süreçte 2028'e kadar bu projenin tümüyle devreye alınmasını hedefliyoruz." dedi. Bayraktar, Mersin'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu NGS sahasında çalışan işçilerle yemekte bir araya geldi. İşçilerin Kurban Bayramı'nı kutlayan ve onlarla sohbet eden Bayraktar, Akkuyu NGS'deki çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Bakan Bayraktar, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, herkesin Kurban Bayramı'nı tebrik etti. Göreve geldikten sonra ilk ziyaretlerini Adıyaman ve Hatay'a yaptığını belirten Bayraktar, bugün de Akkuyu NGS'de çalışan işçilerle bayram yemeği yediğini ve onlarla sohbet ettiğini söyledi. Bayraktar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin son 21 yılda enerji alanında yaptığı "sessiz devrimin" çok önemli olduğuna dikkati çekerek şöyle konuştu: "Zira Türkiye bu süre içerisinde enerjisini üçe katladı. Üç kat büyüklüğe ulaştı. Şimdi bu enerji devriminin yeni fazına geçmiş oluyoruz. Milli Enerji ve Maden Politikamızın en önemli sac ayaklarından bir tanesi nükleer enerji alanı. Türkiye'nin nükleer enerji programının ilk örneği Akkuyu Nükleer Güç Santrali için burada 27 Nisan'da ilk nükleer yakıtı sahaya getirdik. Dolayısıyla uluslararası anlamda bir nükleer tesisteyiz. Proje büyük bir hızla ilerliyor. Çok kısa bir süre içerisinde bu projeden elektrik üretmeye ve inşallah her yıl birer reaktörü devreye alarak önümüzdeki süreçte 2028'e kadar bu projenin tümüyle devreye alınmasını hedefliyoruz." Akkuyu NGS'nin Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 10'unu karşılayacağını vurgulayan Bayraktar, şöyle devam etti: "Bu çok önemli bir miktar. En az bunun kadar önemli olan bu enerjiyi karbonsuz bir şekilde üretmiş olacağız. Dolayısıyla çevre anlamında çok ciddi katkı sağlayacak. Yaklaşık 35 milyon ton karbon salınımına engel olacak bir proje. Nükleer enerji programımız hem çevresel açıdan hem enerji arz güvenliği açısından hem de Türkiye'nin enerji çeşitliliği açısından fevkalade önem arz ediyor. Tabii ki bu proje tek değil, bu projenin yanında 2. ve 3. santralle ilgili yoğun görüşmelerimiz devam ediyor." "NÜKLEER ALANINDA ÖNEMLİ GELİŞMELERİ GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ" Bayraktar, işçilerle yemek yediği sırada görüştüğü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamlarını çalışanlara ilettiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Telefonda bana hemen diğer projelerin akıbetini, bu projenin akıbetini sordu. Biz 2. ve 3. nükleer santral projemizi de hızlı bir şekilde adını koymak suretiyle devreye almak istiyoruz, önümüzdeki dönemde inşaatlarına başlamak istiyoruz. Türkiye'nin nükleer enerji programında küçük modüler reaktörler çok önemli bir yer kaplıyor. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde yatırım ve reform hamlesine yakışır şekilde nükleer alanında da önemli gelişmeleri gerçekleştirmek istiyoruz. Proje, Türkiye'nin nükleer enerji ekosistemine çok önemli bir katkı sağlıyor, insan kaynağı yönüyle, endüstri yönüyle katkı sağlıyor." Yaklaşık 800 öğrencinin yurt dışında eğitim aldığını anımsatan Bayraktar, 300'e yakının ülkeye dönerek Akkuyu NGS'de görev yaptığını ifade etti. Bakan Bayraktar, öğrencilerin bir kısmının eğitimine devam ettiğini söyleyerek şunları kaydetti: "Proje, nitelikli iş gücüne, istihdama katkı sağlaması açısından fevkalade önem arz ediyor. Dolayısıyla bütün bu yönleriyle istihdam, insan kaynağı yetiştirme, yerel halktan çalışan kazandırma noktasında da önem arz eden bir proje. Onun ötesinde yerlileştirme hedefi doğrultusunda yaklaşık 6,5 milyar dolarlık, yani bugünkü rakamlarla 170 milyar liralık bir yerel endüstriye, yerel sanayiye, Türkiye sanayisine katkısı olan bir proje. İnşallah bunun da diğer projelerde daha yoğun bir şekilde katma değeri artmış bir şekilde faydasını hep birlikte göreceğiz." Bakan Bayraktar'a ziyareti sırasında Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, Akkuyu NGS yetkilileri ve diğer ilgililer eşlik etti. AA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.