TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

AK Partili Dağ’dan Büyükşehir’e: Mayıs virajını aşalım asıl hesap o zaman! Haber

AK Partili Dağ’dan Büyükşehir’e: Mayıs virajını aşalım asıl hesap o zaman!

TENZİLE AŞÇI AK Parti İzmir İl Başkanlığının düzenlediği bayramlaşma programında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne seslendi. 14 Mayıs seçimini işaret eden Dağ, seçimden 1 yıl sonra yapılacak 2024 yerel seçimlerini hatırlatırken üstü kapalı olarak ‘terör’ bağlantısı göndermesi yaptı. Dağ, yerel seçimlerde ‘hesaplaşma ve İzmir’de balkon konuşması’ mesajı verdi. BELEDİYEYİ DOLDURDUĞUNUZ HAİNLERİ KONUŞACAĞIZ 14 Mayıs öncesi il binamıza girişten itibaren gördüğüm heyecan bana 14 Mayıs için İzmir’de çok güzel bir müjde veriyor. İnşallah Kurban Bayramında da bu salonda bir araya geldiğimizde cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden cumhurbaşkanı seçtireceğiz ve vekil adaylarımızın bir çoğunu TBMM’de İzmir’i temsil ettiğine şahitlik edeceğiz. Sıra ondan sonra başka bir döneme gelecek Ama 14 Mayıs virajını bir alalım, asıl hesap ondan sonra. Asıl balkon konuşması o zaman. Öyle bir balkondan konuşmaya yapacağız ki İzmir’in dört bir yanından ses gelecek. Ama bunu bu seçim gecesinde konuşmayacağız. 14 Mayıs’tan sonra asıl sizi konuşmaya başlayacağız. 11 büyükşehirde yapmadıklarınız bırakmadığınız, belediyeyi doldurduğunuz hainleri konuşacağız” dedi. İCAZETİ ABD’DEN Mİ ALMIŞTIR? 14 Mayıs seçimlerine de değinen Dağ, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki göstererek “14 Mayıs çok önemli. Ülkemiz için çok önemli. Bu seçimlere giderken önümüzde 2 tercih var. Bu seçime giderken tartıştığımız konu birinin mezhebi değil, bu ülkeyi yönetecek olan kabiliyetteki kişi kimdir? Recep Tayyip Erdoğan mıdır, Kemal Kılıçdaroğlu mudur? Bugün gündemimize aldığımız konu, cumhurbaşkanı adayları icazeti, Kuva-i millîye şehri İzmir’den mi Anadolu’ndan mı almıştır yoksa cumhurbaşkanı adaylarından biri icazete 8 saat kaybolduğu ABD’den mi almıştır? ABD’den icazet alana bu güne kadar onay vermemiştir, bundan sonra da vermeyecektir. Bu millet bu ülkenin başında lider görmek istiyor. Kukla görmek istemiyor. Birileri bu ülkede kukla görmek isteyebilir. Ama biz lider görmek istiyoruz bu millet, bu emperyalistlere, bu ülkeye kukla getirmek isteyenlere 15 Temmuz’da canını ortaya koyarak cevap vermiştir. Şimdi de 14 Mayıs’ta yüreğini ortaya koyacak, o sandığa gidecek, o sandıkta Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı’na vereceği oyla 14 Mayıs’ta onlara yolu gösterecektir. Bir tarafta adaylık açıklandıktan sonra bir yan terör örgütlerinin sevinçle karşıladığı bir adam bir yandan da ‘Ben terörün karşısındayım’ diyen Recep Tayyip Erdoğan. Vereceğimiz karar budur. Biz doğru adımlarla buraya kadar geldik. Şimdi de önümüzdeki 5 sene doğru adımlarla, doğru adamla yola devam diyoruz. Türkiye yüzyılını başlatıyoruz. Huzurumuz bozulmasın. Onlar huzurumuzu bozmaya çalışacaklar ama biz buna izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Hamza Dağ başvuruyu yaptı, Binali Yıldırım kararı bekliyor Haber

Hamza Dağ başvuruyu yaptı, Binali Yıldırım kararı bekliyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın başvurusunu yaptığı, AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın ise başvurunu henüz yapmadığı, partisinden gelen karara göre hareket edeceği öğrenildi. Tüm partilerde olduğu gibi AK Parti’de de milletvekili aday adayı olmak isteyenler için başvurular devam ediyor. AK Parti’de ise en çok merak edilen konuların başında “3 dönem kuralları” geliyor; çünkü partinin önemli isimleri tüzük gereği 3 döneme takılıyor. 60’ın üzerinde milletvekilinin 3 dönem kuralına takıldığı ifade edilirken, AK Parti’nin bu konuda nasıl bir tavır alacağı merak ediliyor. 3 döneme takılan milletvekillerin bazılarının başvurusunu yaptığı, bazılarının ise kararı beklediği öğrenildi. İzmir'den 2 isim bu kuralı takılıyor: Binali Yıldırım-Hamza Dağ İzmir’de ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakın isimlerden AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ bu kurala takılıyor. Hamza Dağ’ın ise tekrar İzmir’den başvurusunu yaptığı öğrenildi. Yine İzmir Milletvekili olan Binali Yıldırım’ın ise başvurusunu henüz yapmadığı, partisinden gelecek kararı beklediği öğrenildi. 3 dönem kuralıyla ilgili son kararı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek. İHA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.