TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Ahmet Aras

Ahmet Aras haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ahmet Aras haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

CHP Genel Başkanı Özel: Millet ve devlet için çalışan emeklilerin hakkını söke söke alacağız Haber

CHP Genel Başkanı Özel: Millet ve devlet için çalışan emeklilerin hakkını söke söke alacağız

Türkiye, pazar günü sandık başına gidiyor. Partilerinde seçim çalışmaları son sürat devam ediyor. Muğla Ortaca’da partililere hitap eden Özgür Özel, Ortaca’yı almaya geldiklerini belirtti. "Bu sefer sandıkta hep beraber kol kola olacağız ve Ortaca'ya Evren Tezcan'ı belediye başkanı yapacağız” diyen Özel, “Ahmet Aras Muğla'da, Bodrum'da başarılı işler yaptı. Muğlalılar anketlerden en çok onu istediler ve belediye başkan adayımız oldu. 3 gün sonra inşallah Muğla'nın yeni büyükşehir belediye başkanı Ahmet Aras olacak." dedi. “Orman köylüsünün emeği sömürülüyor” Orman köylülerinin hükümetin yok saydığı bir grup olduğunu iddia eden Özel, 500 bin orman köylüsünün 3,8 miyar lira devletten alacağının olduğunu ileri sürdü. Bu sene enflasyonun yüzde 120, TÜİK'e göre ise yüzde 68 olduğunu savunan Özel, "Ancak orman köylülerinin yaptıkları hizmet karşılığı aldıkları zam sadece yüzde 20. Orman köylüsü 30 gün çalışsa 9 bin lira alıyor. Bugün Türkiye'de emeği en çok sömürülen, devlet tarafından hiç görülmeyen ve sesini duyuramayan bir kitle. Seçimlerden sonra Muğla Büyükşehir ve Ortaca başkanımız hep beraber orman köylüsü için ne yapabiliyoruz diye çalışacağız. Onların sesini tüm Türkiye'ye duyuracağım." diye konuştu. Özgür Özel, 2021 yılında 66 bin dekar ormanın yangınlarda kaybolduğunu, bunun toplam orman varlığının yüzde 8'i olduğunu dile getirdi. Yangınlarda 93 bin futbol sahası büyüklüğünde ormanın yok olduğunu vurgulayan Özel, "Ahmet Aras o süreci yakından yaşayan birisi. Yapacaklarını söylerken, Muğla'nın orman varlığını artırmak, ormanları rant, madenci ve yangınlardan korumak için her türlü fedakarlığı yapacağını anlattı. Ona güvenimiz tam, desteğimiz arkasındadır. Ormanlarınıza sahip çıkacağız, ormanlarımızı koruyacağız." ifadesini kullandı. “Emeklinin hakkını söke söke alacağız” CHP Genel Başkanı Özel, 60 gün önce meydanlarda emeklilerin sorunlarını dile getirdiğini hatırlatarak, millet ve devlet için çalışan emeklilerin hakkını söke söke alacaklarını anlattı. 31 Mart'ta gençleri sandığa davet eden Özel, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Aras ile Ortaca Belediye başkan adayı Evren Tezcan'a destek istedi. Cumhur İttifakı'na karşı, umudun ittifakının Türkiye ittifakı olduğunu belirten Özel, "Türkiye ittifakı, adını ülkemizden, gücünü milletimizden, renklerini ay yıldızlı şanlı bayrağımızdan alır." sözlerini sarf etti.

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Aras kimdir? Haber

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Aras kimdir?

Mart 2024’te gerçekleştirilmesi planlanan Türkiye yerel seçimlerine 3 aydan az bir zaman kala, aday isimlerinin önemli bir kısmı kamuoyuna duyuruldu. Bu kapsamda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından 26 Ocak 2024 tarihinde açıklanan adayların kim olduğu, vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Ahmet Aras hakkındaki bilgiler de merak konusu oldu. Ahmet Aras kimdir? Birlikte inceleyelim. Ahmet Aras kimdir? Ahmet Aras, 3 Şubat 1970 tarihinde Muğla’nın Bodrum isimli ilçesinde dünyaya geldi. İlköğretim eğitimini Cumhuriyet İlkokulu ve Bodrum Ortaokulu'nda tamamladıktan sonra lise sınavlarına girdi ve Fen Lisesi'ne kabul edilerek parasız yatılı olarak okuma hakkı kazandı. İlk olarak İzmir Atatürk Lisesi'ne kaydını yaptıran Ahmet Aras, daha sonra Askeri Lise sınavını kazanarak Maltepe Askeri Lisesi'nde eğitimine devam etti. Ahmet Aras mesleki kariyerine nerede başladı? Maltepe Askeri Lisesi’ni bitiren Ahmet Aras, Kara Harp Okulu'ndan Teğmen rütbesiyle Sistem Mühendisi olarak mezun oldu ve 1992-1993 yılları arasında Konya'da başlayan mesleki kariyerine devam etti. 1993-1996 yılları arasında Ardahan'da Üsteğmen rütbesini aldı. 1996 yılında Bodrum Askerlik Şubesi Başkanlığı'na atanan Ahmet Aras, bu görevini 2000 yılına kadar sürdürerek Yüzbaşı rütbesini aldı. 2000 yılında Zara Askerlik Şubesi Başkanlığı'na atandı, 2004 yılına kadar bu görevi sürdürerek Binbaşı rütbesini aldı. Şanlıurfa Viranşehir Askerlik Şubesi Başkanlığı görevini 2008 yılına kadar sürdürdü ve emekli olana kadar Milli Savunma Bakanlığı'nda görev yaptı. 2012 yılında Kosova'da NATO önderliğindeki KFOR görevine atanan Ahmet Aras, Yarbay rütbesini aldı. 2013 yılında 30 yıl süren askerlik kariyerini tamamladı ve Bodrum'a dönüş yaptı. Bodrum’da turizm sektöründe yer almak üzere KEFİ adlı turizm işletmesini açtı. Ayrıca, Ortakent - Yahşi Geliştirme Derneği Başkanlığı gibi önemli görevler üstlendi ve Bodrum'un tanıtımına katkıda bulundu. Ahmet Aras siyasi hayatına ne zaman başladı? Ahmet Aras, 2018 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye olarak siyasete atıldı. 2019 yılında Bodrum Belediye Başkanlığı'na seçildi. Ahmet Aras, çocukluk, gençlik ve profesyonel yaşamında önem verdiği eğitim ve kişisel gelişimine siyaset yaşamında da devam ederek, Kastamonu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. Ayrıca, çeşitli sporlara ilgi duymakta olup; yüzme, pentatlon, kayak, dalış, yelken ve tenis sporlarıyla uğraşmaktadır. Ahmet Aras’ın kaç çocuğu var? Ahmet Aras’ın 13 ve 23 yaşlarında iki kız evladı vardır.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.