TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#ADLİYE

ADLİYE haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, ADLİYE haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Eski kulüp başkanı adliyeye sevk edildi Haber

Eski kulüp başkanı adliyeye sevk edildi

Kaza, saat 06.00 sıralarında, Ankara Asfaltı Caddesi Osman Kibar Kavşağı’nda meydana geldi. İddiaya göre, eski Manisaspor Kulüp Başkanı Mehmet Haluk Çubukçu (71) idaresindeki 34 BCF 338 plakalı otomobil ile üzerinde 3 kişi bulunan ve ters yönde gittikleri ileri sürülen motosiklet çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle motosiklette bulunan Mertan Deniz İrez (21), Bünyamin Ceylan (21) ve Rüçhan Sami Yüzgeç (20) yola savruldu. Kazayı gören çevredeki diğer sürücülerin ihbarı üzerine adrese polis ve çok sayıda 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan kontrollerde Mertan Deniz İrez'in olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Ambulanslarla hastaneye kaldırılan 2 kişinin de tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği öğrenildi. Trafik yoğunluğunun oluştuğu noktada kazaya karışan otomobil ve motosiklet olay yerinden kaldırılırken, otomobil sürüsünün ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kazada hayatını kaybeden 3 gencin cenazesi, yapılan işlemlerin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Eski başkan adliyeye sevk edildi Öte yandan, kazayı yara almadan atlatan otomobil sürücüsü eski Manisaspor Kulüp Başkanı Mehmet Haluk Çubukçu, polis tarafından gözaltına alındı. Çubukçu, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - İzmir'de 4 DEAŞ şüphelisi gözaltında

İzmir'de 'Akbaba Operasyonu': 18 şüpheli adliyede Haber

İzmir'de 'Akbaba Operasyonu': 18 şüpheli adliyede

İzmir'in Ödemiş ve Tire ilçesinde, aralarında adliye çalışanlarının da bulunduğu mafya tipi yapılanma üyelerine düzenlenen 'Akbaba Operasyonu'nda gözaltına alınan 18 şüpheli adliyeye sevk edildi. Operasyonda gözaltına alınan adliye çalışanlarının ise ihaleye katılanların kimliklerini deşifre ettiği, bu yöntemle çete üyelerinin ihaleye gireceklere baskı ve tehdit yaparak ihaleleri elde ettikleri öğrenildi. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, özellikle ihaleye fesat karıştırma suçu başta olmak üzere; mağdur edilen şahıslara yönelik silahlı tehdit ve şiddet uygulayan, nitelikli yağma ve şantaj yapan, kasten yaralama suçu işleyen, örgüt bünyesinde açık veya gizli iş bölümü bulunan, hiyerarşik yapıya sahip, aile tipi mafya yapılanmasını tespit etti. Liderliğini K.A.'nın yaptığı suç örgütünü çökertmeye yönelik harekete geçen polis, 28 Mart sabahı saat 07.00 sıralarında İzmir'in Ödemiş ve Tire ilçeleri ile Manisa ilinde bulunan 24 ikamet, 5 iş yeri ve 16 araca eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Polis Özel Harekat Timleri tarafından da destek verilen, 54 ekip ve 135 personelin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda, aralarında Ödemiş Adliyesinde görevli Sulh Hukuk Satış Müdürü ve zabıt katibinin de bulunduğu 18 hedef şüphelinin tamamı gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda; 3 tabanca, 4 tüfek, çok sayıda tabanca fişeği ve tüfek kartuşu, bir miktar kokain ve esrar maddesi ile çok sayıda senet, imza beyannamesi, tapu örneği, çek, makbuz ve doküman ele geçirildi. ADLİYE ÇALIŞANLARI KİMLİKLERİ DEŞİFRE ETMİŞ Operasyon çerçevesinde gözaltına alınan Ödemiş Adliyesinde görevli Sulh Hukuk Satış Müdürü S.C. ve Zabıt Katibi A.Y.'nin, adliyedeki önemli ihale dosya bilgilerini çete üyelerine önceden bildirdiği, ihaleye katılanların kimliklerini deşifre ettiği ve bu yöntemle çete üyelerinin ihaleye gireceklere baskı ve tehdit uygulayarak ihaleleri elde ettikleri öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 18 şüpheli, Ödemiş Adliyesine sevk edildi.

‘Gazi Turgut Aslan Operasyonu’nda 30 tutuklama Haber

‘Gazi Turgut Aslan Operasyonu’nda 30 tutuklama

İzmir merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ/PDY) finansal destek sağlayan ve kendilerini mahrem kurye olarak adlandıran, örgütün güncel yapılanmasında faaliyet gösteren, hücre evlerinde barınan ve ByLock kullandığı tespit edilen şüphelilere yönelik gerçekleştirilen ‘Gazi Turgut Aslan Operasyonu’nda gözaltına alınan 49 kişiden 30’u tutuklanırken, 18 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 30 KİŞİ TUTUKLANDI İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik yürütülen çalışmalar sonucu örgüte finansal destek sağlayan ve kendilerini mahrem/kurye olarak adlandıran, örgütün güncel yapılanmasında faaliyet gösterdikleri tespit edilen, haklarında yakalama kararı olan örgüt mensuplarının yakalanmamak için tedbir uyguladıkları ve gizlilik içerisinde hücre (gaybubet) evlerinde barınan, haklarında ihbar ve beyanlar bulunan, ByLock kullanıcısı 54 şüpheli tespit edildi. İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, 17 Mart günü saat 06.30 sıralarında İzmir, İstanbul, Ankara, Samsun ve Muğla'da 40 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. 15 Temmuz hain darbe girişiminde darbeciler tarafından başından vurulan Devlet Övünç Madalyası sahibi eski Emniyet Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan'ın adı verilen operasyonda hakkında gözaltı kararı bulunan 54 şüpheliden 49’u yakalanırken, adreslerde yapılan aramalarda 180 bin 305 lira, 400 euro, 4 bin 900 dolar, 47 adet ziynet eşyası, örgütsel faaliyetlere ve örgüt içinde finansal dağılıma dair bilgilerin yer aldığı değerlendirilen çok sayıda doküman, çok sayıda dijital materyal ve 2 adet F serisi Amerikan doları ele geçirildi. 1 şüpheli emniyetten salıverilirken, işlemleri sonrası adliyeye sevk edilen 48 şüpheliden 30’u tutuklanarak cezaevine gönderildi, 18 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İHA

Barodan yargıya başvuru: Adliyeler depreme dayanıklı mı? Haber

Barodan yargıya başvuru: Adliyeler depreme dayanıklı mı?

BURCU YANAR Türkiye Kahramanmaraş’ta meydana gelen 2 büyük depremle büyük bir felaket yaşarken, ülkenin dört bir yanında kaygıların eşiğinde dirençli kent çalışmaları da hız kazandı. Deprem kuşağında yer alan İzmir’de de bölgesel riskler sık sık gündeme geliyor. Son gelişme İzmir Barosu’nun yaptığı başvuruyla yaşandı. İzmir Barosu, İzmir ve Karşıyaka Sulh Hukuk Mahkemelerine başvuru yapılarak İzmir Merkez Adliye binası, İzmir Adliyesi ek binası, Karşıyaka Adliyesi ana binası, Karşıyaka Adliyesi ek binası (İcra ve İş Mahkemelerinin bulunduğu bina), Karşıyaka Adliyesi Çiğli ek binasının mevcut halinin depreme dayanıklı olup olmadığının tespit edilmesini istedi. BİLİRKİŞİ TESPİTİ İSTENDİ Baro konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İzmir Barosu Başkanlığı olarak; İzmir Barosu Yönetim Kurulunun 22.02.2023 tarihli kararı doğrultusunda, İzmir ve Karşıyaka Sulh Hukuk Mahkemelerine başvuru yapılarak: İzmir Merkez Adliye binası, İzmir Adliyesi ek binası, Karşıyaka Adliyesi ana binası, Karşıyaka Adliyesi ek binası (İcra ve İş Mahkemelerinin bulunduğu bina), Karşıyaka Adliyesi Çiğli ek binasının mevcut halinin depreme dayanıklı olup olmadığının tespiti amacıyla başta binaların zemin etüdünün yapılması olmak üzere yapı malzemelerinin (demir, beton vs.) ve kolon, kiriş, beton perde gibi taşıyıcı bileşenlerin incelenmesi ile tüm deprem dayanıklılık ve risk analizi testlerinin yapılması, Anılı binaların depreme dayanıklı olmadığının tespiti halinde bunların depreme dayanıklı hale getirilmesinin mümkün olup olamadığının, Ana taşıyıcılarında binaların mevcut haliyle kullanılmasının risk oluşturup oluşturmadığının ve risk oluşturması halinde bu risklerin neler olduğunun ve giderilmesinin mümkün olup olmadığının, İnşaat mühendisi, jeolog ve jeofizik mühendisleri tarafından değerlendirilerek, mevcut risklerin ve tamamlanması gereken yapısal eksikliklerin atanacak uzman bilirkişi heyetiyle, tespiti talep edilmiştir.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.