TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#ABD Başkanı Joe Biden

ABD Başkanı Joe Biden haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, ABD Başkanı Joe Biden haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Rusya’dan ABD'ye küfür notası Haber

Rusya’dan ABD'ye küfür notası

ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik küfürlü konuşmasının ardından, iki ülke arasındaki ilişkiler gerginleşti. Rusya'nın Washington Büyükelçisi Anatoly Antonov, yaptığı açıklamada, ABD'ye bir protesto notası gönderdiklerini duyurarak, "Dışişleri Bakanlığı, ABD liderinin Rusya Devlet Başkanı'na yönelik hakaretlerinin çirkin doğası ve kabul edilemezliği nedeniyle ABD Dışişleri Bakanlığı'na güçlü bir protesto notası gönderdi" ifadelerini kullandı. Antonov ayrıca, Biden'ın konuşmasını eleştirerek, "Açıkçası, kaba ve küfürlü ifadeler, günümüz tarihi şartlarında dünya için bu kadar gerekli olan stratejik güvenliği güçlendirmeye hizmet etmiyor" dedi. Biden'ın Putin'e Yönelik İfadeleri ABD Başkanı Joe Biden, California eyaletinin San Francisco kentinde katıldığı bir bağış etkinliğinde, bazı liderler nedeniyle nükleer çatışma riskinin arttığına dair endişelerini dile getirmişti. Biden, Putin'in "çılgın" olduğunu ifade ederek, Putin'e karşı ağır bir dil kullanmıştı. Biden daha sonra, insanlığın karşı karşıya olduğu varoluşsal tehdidin "iklim değişikliği" olduğunu belirtmişti. Kremlin'den Gelen Tepki Biden'ın Putin'e yönelik sözlerine Kremlin'den hemen bir tepki geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov yaptığı açıklamada, "Putin, size hitap ederken hiç kaba bir dil kullandı mı? Hayır, kullanmadı. Bu nedenle, bu tür ifadelerin ABD'yi küçük düşürdüğünü düşünüyorum. Bu tür kelimeler, kullananların itibarını zedeliyor" demişti.

Joe Biden: ABD Abrams tankları Ukrayna'ya teslim edilecek Haber

Joe Biden: ABD Abrams tankları Ukrayna'ya teslim edilecek

Biden ve eşi Jill Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile eşi Olena Zelenska'yı Beyaz Saray'da ağırladı. Liderler, ikili ve heyetler arası görüşmeleri sonrası kameraların karşısına geçti. Ukrayna halkının gösterdiği cesareti öven Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna ve NATO'yu yıkabileceğine dair görüşlerinde yanıldığını söyledi. Biden, müttefikler ve ortaklarıyla birlikte ABD'nin, Ukrayna'ya topraklarını geri alması için askeri desteğin yanı sıra insani yardım sağlamaya devam edeceğini vurguladı. Ukrayna'nın egemenlik ve toprak bütünlüğüne saygı duyan, adil ve kalıcı bir barışı destekledikleri mesajını yineleyen Biden, Rusya'nın barışa engel olduğunu ve istese savaşı bugün bitirebileceğini kaydetti. Biden, bunun yerine Rusya'nın, İran ve Kuzey Kore'den daha fazla silah almanın peşinde olduğunu savundu. "Ukrayna'nın yanında olmaya devam edeceğiz" ABD'nin Ukrayna'ya 325 milyon dolarlık yeni askeri yardımını duyuran Biden, paketin daha fazla mühimmat ve ekipman içerdiğini bildirdi. Biden, "Önümüzdeki hafta ilk ABD Abrams tankları Ukrayna'ya teslim edilecek." dedi. Ukrayna'nın hava savunma yeteneklerini de güçlendirmeye odaklandıklarını söyleyen Biden, bu kapsamda ilave ekipman sağlayacaklarından bahsetti. Ukrayna'nın geleceği kapsamında reform ve finansman desteği de sağlayacaklarını anlatan Biden, bu ülkenin yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı. Zelenskiy de ABD'ye yardımlarından dolayı teşekkür ederek, verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade etti. Ukrayna'nın savunma yeteneklerinin geliştirilmesi, kış döneminde hava savunma yeteneklerinin güçlendirilmesi ve tahıl ihracatı gibi konularda belirli adımlar üzerinde anlaştıklarını bildiren Zelenskiy, barış formülü üzerinde de çalışmayı sürdüreceklerini kaydetti. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Karabağ’da Rus askerleri hayatını kaybetti

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.