TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#A Milli Erkek Voleybol Takımı

A Milli Erkek Voleybol Takımı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, A Milli Erkek Voleybol Takımı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Türkiye- Sırbistan Erkek Voleybol maçı ne zaman? Filenin Efeleri madalya peşinde Haber

Türkiye- Sırbistan Erkek Voleybol maçı ne zaman? Filenin Efeleri madalya peşinde

Filenin Efeleri, 2024 Paris Olimpiyat oyunları için parkeye çıkıyor. Erkek Voleybol Milli Takımımız B Grubu’nda birbirinden zorlu maçlara çıkacak. Ay yıldızılılar grup etabında ev sahibi Japonya’nın yanı sıra ABD, Slovenya, Sırbistan, Tunus, Mısır ve Finlandiya ile karşı karşıya gelecek. Olimpiyat Elemeleri’nde gruplarını ilk iki sırada tamamlayan ülkeler, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı elde edecek. Türkiye-Sırbistan voleybol maçı 30 Eylül tarihinde TSİ ile sabah saat 07:00'da olacak. Erkek voleybolda ekol olan Sırbistan, ilk maça galibiyet ile başlamak istiyor. Filenin Efeleri ise turnuvaya iyi başlangıç yaparak olimpiyat biletini hedefliyor. Voleybol milli takımımızın maçları TRT Spor ve TRT Spor Yıldız ekranlarından yayınlanacak. Olimpiyat elemeleri'ne sayılı günler kala nefesler tutuldu. Tüm Türkiye'nin tek yürek, tek kalp ile izlediği Filenin Sultanları ülkemizin gururu olmuştu. Yine aynı başarı ve performansı Türkiye, Filenin Efeleri'nden bekliyor. A Milli Erkek Voleybol Takımımızın elemelerdeki kadrosu şu şekilde: Pasörler: Arslan Ekşi, Arda Bostan Pasör Çaprazları: Adis Lagumdzija, Kaan Gürbüz Smaçörler: Yiğit Gülmezoğlu, Mirza Lagumdzija, Yasin Aydın, Enes Atlı Orta Oyuncular: Bedirhan Bülbül, Faik Samet Güneş, Mert Matiç, Yunus Emre Tayaz Liberolar: Volkan Döne, Berkay Bayraktar Filenin Efeleri’nin maç programı şu şekilde: TARİH   SAAT     MAÇ 30 Eylül 2023    07.00    Türkiye-Sırbistan (TRT Spor) 1 Ekim 2023      04.00    Türkiye-Slovenya (TRT Spor) 3 Ekim 2023      10.00    Türkiye-ABD (TRT Spor) 4 Ekim 2023      13.30    Türkiye-Japonya (TRT Spor) 6 Ekim 2023      04.00    Türkiye-Finlandiya (TRT Spor) 7 Ekim 2023      04.00    Türkiye-Mısır (TRT Spor) 8 Ekim 2023      07.00    Türkiye-Tunus (TRT Spor)

Filenin Efeleri şampiyon oldu Haber

Filenin Efeleri şampiyon oldu

Şampiyonluk sonrası oyuncular ve teknik heyet büyük sevinç yaşadı. Milliler, maçın ardından düzenlenen törenle de şampiyonluk şiltini aldı. Bakan Osman Aşkın Bak, A Milli Erkek Voleybol Takımı'nı tebrik etti Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yayımladığı tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi: “Her geçen gün yükselen bir başarı grafiğimizin olduğu voleybol branşında tarihi bir başarı daha elde ettik. Katar'ın ev sahipliğinde Doha'da düzenlenen FIVB Challenger Kupası'nda Katar’ı finalde yenerek şampiyon olan A Milli Erkek Voleybol Takımı'mızı tebrik ediyorum. A Milli Kadın Voleybol Takımı'mızın FIVB Milletler Ligi'nde şampiyon olmasının ardından A Milli Erkek Voleybol Takımı'mızın da FIVB Challenger Kupası'nda şampiyonluğa ulaşması bizleri gururlandırdı. Türkiye’nin ‘voleybol ülkesi’ olmasında emeği geçen sporcu, teknik heyet ve yöneticileri kutluyorum. 2024 FIVB Voleybol Milletler Ligi’ne katılmaya hak kazanan A Milli Erkek Voleybol Takımı'mıza başarılar diliyorum.” Mehmet Akif Üstündağ: Tarihimizde ilk kez Milletler Ligi'ne çıktık. Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, kupa finalinin ardından yaptığı açıklamada, A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın ortaya iyi bir oyun koyarak maçı kazandıklarını söyledi. Aslında rahat kazanmaları gereken bir maç oynadıklarını aktaran Üstündağ, "Kolay bir maç olması gerekiyordu ancak biz zora soktuk. Ben her şeyden önce taraftara çok teşekkür ediyorum. Canı gönülden kendilerini kutluyorum. Maçın sonuna kadar bizleri yalnız bırakmadılar." ifadelerini kullandı. "Dünyada her yer Türkiye" diyen Üstündağ, şunları kaydetti: "Final maçı her zaman zordur. İddiaya ediyorum bu maç 3-2 olmamalıydı ama olduysa da yine bir Türk çocuğu yine bir karakter ortaya koydu. Yine sonunu mutlu bitirdi. Onun için ben bu başarıdan dolayı, bu çocukların buraya gelmesinden dolayı emeği geçen başta kulüplerimiz, antrenörlerimiz, sponsorlarımız bütün paydaşlara herkese teşekkür ediyorum. Bugün tarihi bir gündür. Tarihimizde ilk kez Milletler Ligi'ne çıktık. Tüm sporcularımı tebrik ediyorum. İlk kez burada bu şampiyonluğu aldık. İnşallah bundan sonra nice finallerde buluşuruz." TBMM Başkanı Kurtulmuş, A Milli Erkek Voleybol Takımı'nı tebrik etti TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Katar'ı 3-2 yenerek FIVB Challenger Kupası'nda şampiyon olan ve 2024 FIVB Voleybol Milletler Ligi'ne katılmaya hak kazanan A Milli Erkek Voleybol Takımı'nı kutladı. Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında,"FIVB Challenger Kupası'nı kazanan Voleybol Erkek Milli Takımı'mızı yürekten tebrik ediyorum. Alkışlar filenin efeleri için. 2024 Voleybol Milletler Ligi'nde başarılar." ifadesini kullandı. AA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.