TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Yemek

Yemek haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yemek haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Anı defterinize bir yenisi eklendi: Anne kurabiyesi tarifi… Haber

Anı defterinize bir yenisi eklendi: Anne kurabiyesi tarifi…

Misafirler kapıya mı dayandı? Eyvah ne pişirsem diye mi düşünüyorsunuz? Bir yandan çocuklarınız kurabiye kurabiye diye ısrar mı ediyor? Bu tarif için doğru adrestesiniz. Anne deyince akan suların durduğunu hepimiz biliriz ve anne eli değen herşeyin lezzetli olduğunu da. İşte bu noktada çocuklarının isteğini kırmayan anneler kollarını anne kurabiyesi için sıvıyor. Hazırlaması oldukça pratik pişirmesi ise günümüz internet çağından daha hızlı olan anne kurabiyesi tarifini sizler için derledik. Gelin anne kurabiyesi tarifine birlikte bakalım  ANNE KURABİYESİNİN MALZEMELERİ Yumurta (1 adet) Yumurta sarısı (1 adet) Tereyağı ( 2 yemek kaşığı) Un (4 su bardağı) Pudra şekeri ( 2 çay bardağı) Yoğurt (1 çay bardağı) Sıvı yağ (1 çay bardağı) Kabartma tozu ( 2 paket) Vanili (2 paket) Limon kabuğu rendesi ( 1 adet) ANNE KURABİYESİ NASIL YAPILIR? İŞTE ANNE KURABİYESİ TARİFİ... Tarife geçmeden önce size sihirli bir notum var. Anne kurabiyesi için kullanacağımız tereyağı oda sıcaklığında olmalı. Şimdi gelelim kıyır kıyır anne kurabiyesi tarifine. Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini bir kaba alıp yoğuralım. Daha sonra 1 adet yumurtayı ekleyelim. Ardından diğer 1 adet yumurtanın beyazını karışıma ekleyelim. Sarısını sakın çöpe atmayın bir kenarda dursun çünkü ilerleyen süreçte lazım olacak. Elde edilen karışıma un, yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilin ve limon kabuğu rendesini de ekleyelim ve yoğuralım. Marifeti yoğurmakta. Ne kadar çok yoğurulursa malzemeler o kadar iyi karışır. Gelelim hamurun kıvamına. Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde orta büyüklükte parçalar koparıp yuvarlayalım. Üstünden hafif bastırdığımız kurabiyeleri fırın tepsisine yerleştirelim. Sıra geldi yumurtanın sarısına. Kenarıya ayırdığımız yumurta sarısını fırça ile kurabiyelerin üzerine sürelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirelim. Şimdiden afiyet olsun. ANNE KURABİYESİ YUMUŞAK OLMASI İÇİN NE YAPILMALI? Anne kurabiyesinin yumuşak olması için hamur kıvamının ele olduğunca az yapışması gerekir ve kabartma tozunun yanı sıra 1 çay kaşığı karbonat eklemek kurabiyenin yumuşak olması için yardımcı olacaktır.

Türk mutfağının vazgeçilmezi Ekşili köfte nasıl yapılır? Haber

Türk mutfağının vazgeçilmezi Ekşili köfte nasıl yapılır?

Canınız ekşili lezzetler mi çekti? Bugün ne yesem diye mi düşünüyorsunuz? Çok fazla düşünmenize gerek yok. Bu tarif buram buram anne eli kokuyor. 500 gram kıymanız e bir de limonunuz varsa koşun ekşili köfte yapmaya. Bu tarif yaz kış araştırılıyor. Bu eşsiz lezzetin sofraları süslemesini isteyen herkes ekşili köfte nasıl yapılır diye araştırırken bizler de ekşili köfte tarifini sizler için derledik. Gelin birlikte pişirelim… EKŞİLİ KÖFTE MALZEMELERİ Köftesi için Kıyma (500 gram) Soğan (1 adet) Pirinç ( Yarım çay bardağı) Pirinç ( 1 çay kaşığı) Tuz (1 çay kaşığı) Karabiber Pulbiber Un ( Yarım su bardağı) Köfte harici malzemeler: Ayçiçek yağı (2 yemek kaşığı) Patates (1 adet) Havuç ( 1 adet) Sarımsak (1 diş) Domates Salçası (1 yemek kaşığı) Su ( 8 bardak) Su Kekik (1 çay kaşığı) Karabiber (1 çay kaşığı) Tuz (1,5 çay kaşığı) Limonun köfteyle buluştuğu nokta (Terbiyesi için) Yumurta sarısı (1 adet) Limon suyu (1 adet) Yoğurt (3 yemek kaşığı) EKŞİLİ KÖFTE NASIL YAPILIR? Öncelikle köftemizi hazırlayalım. Bunun için 500 gram kıymayı, yıkanmış pirinç, suyu sıkılmış soğan ve baharatlarla birlikte bir kaseye alıp yoğuralım. Yoğurduğumuz kıymadan parçalar alıp irili ufaklı büyüklükte köfteler oluşturun. Aynı zamanda başka bir kaba ya da tepsiye un dökelim. Daha sonra hazırladığımız köfteleri una bulayalım. Havuç ve patatesleri de küp küp doğrayalım. Ayçiçek yağı ile sarımsak patates ve havuçları kavuralım. Salça ekleyip biraz daha kavuralım. Tencereye 8 bardak suyu ekledikten sonra kapağı kapalı olacak şekilde pişmeye bırakalım. Kaynadıktan sonra köfte harici malzemeler listesinde yazılı olan baharatları ekleyelim ve hazırladığımız köfteleri kavurduğumuz sebzelerin üstüne ekleyelim. Ekşili köfteyi pişmeye bırakalım. Pişirdikten sonra yumurta sarısı, limon ve yoğurdu çırparak elde ettiğimiz terbiyeli karışımı yemeğin suyundan bir kepçe aldığımız suyla karıştırıp tencerenin içine ekleyelim. Son olarak kısık ateşte 10 dakika pişirelim. Şimdiden afiyet olsun. EKŞİLİ KÖFTE HANGİ YÖREYE AİTTİR? Türk mutfağının olmazsa olmaz yemeği, sofralara bayram havası katan yöresel mi yöresel ekşili köfte tarifi birçok vatandaş tarafından araştırılırken gerçek gurmeler ekşili köftenin hangi yöreye ait olduğunu da araştırıyor. Araştırmaların sonucu ise doğu bölgesine ait olduğu yönünde. Evet bu bilgi doğru. Ekşili köfte Gaziantep yöresine ait bir yemektir.

Sağlıklı olduğu kadar da lezzetli olan kereviz yemeği nasıl yapılır? Haber

Sağlıklı olduğu kadar da lezzetli olan kereviz yemeği nasıl yapılır?

Hem sağlıklı hem de son derece lezzetli yemeklerden biri olan kereviz yemeği, pek çok kişinin severek tükettiği lezzetler arasında yer alıyor. Hazırlanış aşaması diğer zeytinyağlı yemeklerle benzerlikler gösteren kereviz yemeği, son derece sağlıklı bir yemek çeşidi olarak her yaştan insan tarafından tercih ediliyor. Zeytinyağlı kereviz yemeği nasıl yapılır, birlikte inceleyelim. Kereviz yemeğine kereviz sapı konur mu? Kereviz yemeği hazırlarken içerisine kerevizin sap kısmı da eklenir. Kereviz sapları, tencereye alınmadan önce ince bir şekilde doğranır. Kereviz yemeği nasıl yapılır? Son derece sağlıklı yemek çeşitlerinden biri olan kereviz yemeği yapmak için gereken malzemeler şu şekildedir: Kereviz (1 adet – Orta boy) Patates (2 adet) Soğan (1 adet) Havuç (2 adet) Zeytinyağı Tuz Kereviz yemeği terbiyesi için: Un (1 yemek kaşığı) Yumurta sarısı (1 adet) Limon tuzu ya da limon suyu (1 adet) Sıcak su Kereviz yemeği tarifi: Öncelikle patateslerin kabuğu soyulur, ardından güzelce yıkanır. Kerevizin kafa kısmı ve havuçlar da soyularak, iyice yıkanır. Tüm sebzeler küp küp olacak şekilde doğranır. Uygun bir tencere, ocağın üzerine alınır. Altı kısık olacak şekilde açılır. Küp küp doğranan sebzeler, içerisine zeytinyağı koyulan tencere kavurulur. Soğanlar yemeklik şekilde doğranır. Ardından kavrulan sebzelerin içerisine ilave edilir. Soğanlar kavrulurken kerevizin sap kısımları ile yaprakları ince bir şekilde doğranır. Güzelce yıkanarak temizlenir. Soğanlar kavrulduktan sonra, yıkanan sap ve yapraklar da tencereye eklenir. Ters yüz olacak kadar karıştırılır ve içerisine üzerine gelecek kadar sıcak su eklenir. Tuz da eklenerek pişmeye bırakılır. Malzemeler pişerken, terbiye hazırlığına geçilir. Bir kavanozun içerisinde un, limon ve yumurta sarısı koyulur. Kavanozun ağzı kapatılarak güzelce çalkalanır. Tenceredeki sebzeler piştiğinde, içerisine hazırlanan terbiye eklenir ve 5 dakika daha kaynatılır. Afiyet olsun! Kereviz yapraklarından yemek yapılır mı? Kerevizin yalnızca yaprak kısımları kullanılarak da yemek hazırlanabilir. Kereviz yaprakları ile salata, omlet, çorba ve kavurma yapılabilir.

Suyuna ekmek bandıran patlıcan musakka nasıl yapılır? Leziz patlıcan musakka tarifi… Haber

Suyuna ekmek bandıran patlıcan musakka nasıl yapılır? Leziz patlıcan musakka tarifi…

Sofraların vazgeçilmezi, mis gibi kızartılmış patlıcan dilimleri, kıyma harcı ve sosun muazzam uyumuyla buluşan enfes bir yemek olan patlıcan musakka, özellikle mutfakların vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Peki, evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz patlıcan musakka tarifi nasıl yapılır?  Patlıcan musakka yanına ne gider? İşte lezzetli bir patlıcan musakka tarifi... İşte patlıcan musakka malzemeleri; MUSAKKANIN İÇİNDE NE VAR? 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 2 adetdomates 1 su bardağı su 2 yemek kaşığı sıvı yağ 4 adet orta boy patlıcan 300 gram az yağlı kıyma 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı tuz 1 adet orta boy kuru soğan3 adet orta boy çarliston biber Patlıcanları kızartmak için: 1 su bardağı ay çiçek yağı PATLICAN MUSAKKA NASIL YAPILIR? Patlıcan musakka yapmak için ilk adım olarak, patlıcanların uç kısımlarını kesip, kabuklarını alacalı bir şekilde soyun. Dilimlediğiniz patlıcanları, acısını çıkarmak için bol tuzlu suda bekletin. Sıvı yağını kızdırdığınız geniş bir tavada yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra biberi ilave edin ve kavurmaya devam edin. Kıyma, salça, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyerek nefis bir kıymalı harç elde edene kadar karışımı pişirin. Küp doğranmış domatesleri de ekleyip domatesler tamamen pişene kadar karışımı ocaktan alın. Patlıcanları kızartmak için geniş tabanlı bir tavada ayçiçek yağını kızdırın. Tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları kurulayın ve ardından kızgın yağda her iki tarafını da çevirerek kızartın. Altın rengine ulaşan patlıcanları çıkarın ve ayrı bir tencereye dizin. Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı ekleyin. Son olarak, 1 su bardağı su ilave edin ve 15 dakika boyunca pişirin. Bu süreç, malzemelerin birbirine geçmesini sağlayarak musakkanın lezzetini zirveye taşıyacaktır. Hazırladığınız patlıcan musakkayı sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. PATLICAN MUSAKKANIN YANINA EN İYİ NE GİDER?          Patlıcan yemeğinizin vazgeçilmezi, özellikle sade pirinç pilavıdır. Pilavınızın yanında veya üstünde patlıcanı servis edebilirsiniz. Pirinç pilavını tercih etmek istemeyenler içinse, bulgur pilavı harika bir alternatiftir. Bulgur pilavını sebzeli ya da sade olarak hazırlayabilir ve patlıcan yemeğinizle birlikte lezzetli bir ikili oluşturabilirsiniz.

Antep mutfağından ağızda dağılan lezzet Ali Nazik tarifi… Haber

Antep mutfağından ağızda dağılan lezzet Ali Nazik tarifi…

Alinazik, Türk Mutfağı'nın gözde yemeklerinden biri olarak bilinir. Evlerinde bu lezzeti denemek isteyen ve konuya merakı olan tarafından sıklıkla araştırılmaktadır. Alinazik Kebabı, özgün bir tat olan ve Gaziantep yöresine ait olan bir lezzettir. Bu özel yemek, tescillenmiş ve coğrafi işaret almış bir kimliğe sahiptir. Peki, neden Ali nazik denir? İşte Ali nazik tarifi sizler için haberimizde… ALİ NAZİK TARİFİ Alinazik, Türk mutfağına ait geleneksel bir meze veya ana yemektir. Bu lezzetli yemekte, közlenmiş patlıcan, süzme yoğurt ve sarımsak vardır. İsteğe bağlı olarak üzerine zeytinyağı, tuz ve baharatlar eklenir. Genel olarak ekmek, pide veya lavaş ile servis edilir. Ali nazik tarifi İçin Malzemeler •             3,5 yemek kaşığı tereyağı •             250 gram kuşbaşı et (küçük doğranmış) •             1 yemek kaşığı biber salçası •             1 çay kaşığı tuz •             1 çay kaşığı toz kırmızı biber •             1 diş sarımsak Patlıcanlı karışım için: •             1 kase yoğurt •             3 adet közlenmiş patlıcan •             1 çay kaşığı tuz ALİ NAZİK NASIL YAPILIR? 1 - Patlıcanlar ve biberler, yaklaşık 25-30 dakika kadar közlenir. 2 - Tavaya 3 yemek kaşığı tereyağı ve bir yemek kaşığı sıvı yağ eklenir. Bu karışımda soğanlar ve doğranmış yeşilbiberler kavrulur. Soğanlar güzelce pembeleştikten sonra kıyma ilave edilir ve suyunu çekene kadar özenle kavrulur. 3 - Kavrulan kıymaya, 1 yemek kaşığı domates salçası, tuz, karabiber, kekik ve pul biber eklenir. Malzemeler karıştırılıp ocaktan alınır. 4 - Ayrı bir kapta süzme yoğurt, tuz ve ezilmiş sarımsak ile özenle karıştırılır. Közlenmiş patlıcanlar ve biberler ince ince doğranarak, yoğurt karışımına eklenir ve bir araya getirilir. 5 - Servis tabağına önce patlıcan ve yoğurt karışımı konulur, ardından kıymalı harç eklenir. İsteğe göre maydanoz ile süslenerek, görselliği zenginleştirilen yemek servise sunulur. NEDEN ALİ NAZİK DENİR? Yavuz Sultan Selim Han, bu özel yemeği oldukça lezzetli bulmuş ve yemeği hazırlayan ustasıyla tanışma isteğini dile getirmiştir. Yemeğin inceliklerine hayran kalan Sultan, ustaya yönelterek, "Bu eli nazik eller kimin?" diye sormuştur. Usta, bu özel tarifi saray mutfağında hazırlamaya başlar ve yemeğin adı "Eli Nazik" olarak anılmaya başlanır. Zaman içinde ise adı değişerek Alinazik olarak kalır.

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti keşkek nasıl yapılır? Haber

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti keşkek nasıl yapılır?

Türk mutfağının geçmişten bugüne en önemli lezzetleri arasında yer alan ve pek çok yörede kendine yer bulan keşkek nasıl yapılır? Önemli günlerde sofraların baş tacı olarak görülen keşkek nerenin? Keşkek tarifi hakkında merak edilenleri ve bu lezzetin hazırlanışındaki incelikleri, haberimizin devamında sizin için derledik. Keşkek sıcak suyla mı ıslanır soğuk suyla mı yapılır? Keşkek yaparken kullanılacak suyun sıcak, hatta kaynar olması gerekir. Keşkek nasıl yapılır? Türk mutfağının en önemli lezzetlerinden biri olan insanı ciddi oranda tok tutan keşkek, birçok şehirde yapılan bir yemektir. Keşkek nasıl yapılır, birlikte inceleyelim. Keşkek yapmak için gereken malzemeler: Buğday (3 su bardağı) Tavuk (Yarım kilo) Tavuk suyu (2 litre – Yetmezse 1 ya da 2 su bardağı kaynar su eklenebilir) Keşkek üzeri için kullanılacak malzemeler: Tereyağı (2 yemek kaşığı) Keşkek tarifi: Bir gece önceden buğday ıslatılır. Bir tencerenin içerisine tavuk koyulur. Bir tatlı kaşığı tuz ile haşlanır. (İsteğe göre düdüklü tencere de tercih edilebilir) Bir gece önceden ıslatılan buğdayın suyu süzülür ve büyük bir tencerenin içerisine alınır. Tavuklar pişince ayrı bir kabın içerisine alınır. Tencerede kalan tavuk suyu buğdayların üzerine eklenir. Buğdayın olduğu tencere ocağın orta gözüne alınır ve orta ateşte kaynayana kadar pişirilir. Buğdaylar kaynayınca, ocağın altı en kısığa alınır ve 4 saat boyunca pişirilir. Bu süreçte ara ara karıştırılır. Buğdayların suyu kıvam aldığında karıştırma işlemi daha sık yapılır. Böylelikle dibinin tutmaması sağlanmış olur. 4 saatlik sürenin 3 saati dolduğunda, didiklenen tavuklar tencerenin içerisine eklenir. Karıştırma işlemi sürdürülür. Bu noktada dikkat edilmesi gereken unsur, suyunun kontrol edilmesidir. Eğer çok katıysa, içerisine bir miktar kaynar su eklenmelidir. 4 saat dolduğunda buğdaydan bir kaşık alınır. El yardımı ile ezilir. Eğer buğday eziliyorsa pişmiş demektir, ancak ezilmiyor ise bir süre daha pişirilmelidir. Pişen buğday ocaktan alındığı anda bir tahta kaşık yardımıyla ezilir. Tencerenin kenarına doğru yapılan bu ezme işlemi, keşkek istenilen kıvama getirilinceye kadar sürdürülür. Bir tavanın içerisine 2 yemek kaşığı tereyağı koyulur ve eritilir eafif kahverengi renk alınca altı kapatılır. Eritilen yağ, keşkeğe eklenir. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun! Keşkek hangi yöreye ait? Doyuruculuğuyla ünlü olan keşkek yemeği, geleneksel Türk mutfağının en önemli ürünlerinden biridir. Ülkemizin pek çok noktasında pişirilen bu yemek özellikle Hatay, Mersin, Balıkesir, Tekirdağ, Tokat, Sinop, Denizli, Aydın ve Çorum’da ünlüdür.

Tadı ağızda dağılan beyti kebabı nasıl yapılır? Beyti kebabının yanına ne gider? Haber

Tadı ağızda dağılan beyti kebabı nasıl yapılır? Beyti kebabının yanına ne gider?

Mutfakların baş tacı lezzetlerinden beyti kebabı hem görüntüsü hem de tadı ile milyonlarca kişinin severek tükettiği yemeklerden biri olarak kendini gösteriyor. Bu nedenle pek çok insan beyti kebabı tarifi ve beyti kebabı nasıl yapılır gibi konularda araştırmalar yapıyor. Beyti hangi yöreye ait? Konuya ilişkin bilgileri, haberimizin devamında sizin için derledik. Beyti kebabı nasıl yapılır? Deneyen pek çok kişinin favori yemeği olmayı başaran hem görüntüsü hem de tadıyla sofraları şenlendiren beyti kebabı yapmak için gereken malzemeler şu şekildedir: Yufka (2 adet) Beyti kebabı köftesi için gereken malzemeler: Kıyma (400 gram) Kuru soğan (1 adet) Sarımsak (1 diş) Yumurta (1 adet) Galeta unu (Yarım çay bardağı) Karabiber (Yarım çay kaşığı) Tuz (Yarım çay kaşığı) Pul biber (Yarım çay kaşığı) Beyti kebabı sosu için gereken malzemeler: Tereyağı (2 yemek kaşığı) Domates salçası (1 yemek kaşığı) Domates rendesi (1 su bardağı) Tuz (1 tutam) Karabiber (1 tutam) Beyti kebabı yufkasına sürmek için gereken malzemeler: Tereyağı (3 yemek kaşığı) Beyti kebabı tarifi: Yumurta, soğan ve sarımsak aynı anda rondodan geçirilir. Derin bir yoğurma kabı içerisine kıyma, galeta unu, tuz, karabiber ve pul biber koyulur. Üzerine rondodan geçirilen karışım eklenir. Kabın içerisindeki malzemeler güzelce yoğrulur. Fırın tepsisinin üzerine pişirme kağıdı serilir. Hazırlanan harçtan bir parça alınarak uzun ve yassı şekil verilerek köfteler hazırlanır. Hazırlanan köfteler tepsiye dizilir. Burada dikkat edilmesi gereken unsur köftelerin kalın olmamasıdır. Önceden 190 derecede ısıtılan fırına tepsi yerleştirilir. Köftelerin üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Yufka ortaya ikiye kesilir. Yarım tezgahın üzerine açılır ve eritilmiş tereyağı üzerinde gezdirilir. Boşluk kalmamasına özen gösterilerek pişen köfteler yufkaya dizilir. Rulo şeklinde sarılır. Yufka verev şeklinde dilimlenir ve üzerine tereyağı sürülür. Fırına verilir. Derin bir tava ocağa alınır. İçerisine tereyağı eklenir. Tereyağı eridiğinde, üzerine domates rendesi eklenir ve birkaç dakika boyunca kaynatılır. Tuz ve karabiber de eklenerek karıştırılır. Daha sonra ocaktan alınır. Beytiler kızardığında fırından alınır ve üzerine ocakta hazırlanan sos dökülür. Yanına yoğurt koyularak servis edilir. Afiyet olsun! Beyti kebabının yanına ne gider? Beyti kebabının yanında sıklıkla bulgur pilavı servis edilir. Bunun yanı sıra soğan salatası ve mor lahana salatası da beyti yanında tercih edilen ürünlerdir. Beyti hangi yöreye ait? Beyti kebabı Adana ve Şanlıurfa’da sıklıkla yapılan bir Güneydoğu Anadolu yemeğidir.

Denizli’de bedava yemek için 'Mevlüt Bulma' grubu kurdular Video Galeri

Denizli’de bedava yemek için 'Mevlüt Bulma' grubu kurdular

Denizli'de sosyal medya üzerinde kurulan 'Denizli Mevlüt Bulma" Grubu sayesinde özellikle gençler nerede mevlüt var kolay yoldan tespit ediyor. Yapılan paylaşımlarla nerede yemekli hayrın olduğu paylaşılıyor. Hatta grup üyelerinin adres bulmakta zorlanmaması için paylaşımı yapan üyeler haritalar üzerinden konum paylaşıyor. Yemeği yiyen üyeler diğer üyelerin de karınlarını doyurabilmesi için menü paylaşımında da bulunuyor. Birden fazla yemekli hayır var ise üyeler köfteli ya da tavuklu olan hayır arasında seçim yaparak istediğine gidiyor. Denizli'nin her bölgesinde yayılı olan grup üyeleri yemek hazırlıklarının başladığını tespit ederse hemen diğer grup üyelerine fotoğraflı olarak duyuru yapıyor. Karnı doyanlar da hayır yapanlar da bu grubu yararlı bularak her geçen gün bu platformun büyümesini istiyor. Sıkı takipçisi olduğu grup aracığıyla öğrendiği mevlütte karnını doyuran Mustafa Göken, "Buraya sosyal medyadaki Mevlüt Bulma Grubundan geldim. Yemeğimizi yiyelim dedik. Mevlüt yapanlardan Allah razı olsun. Bizim için de iyi oldu. Olabildiğince gruptan faydalanmaya çalışıyoruz. Yani genç olduğumuz için de bizim için iyi oluyor. Dışarıdan yemekten daha iyi oluyor" dedi. "Hayır soframız herkese açık" Grubun kurulmasından büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen cemiyet sahibi Mehmet Ali Gümüş de "Bugün oğlumun sünnet düğününü gerçekleştiriyoruz. Sosyal medya platformunda yapılan güzel çalışmayı duydum. Çok beğendim. Grup sayesinde bugün tanımadığımız dostlarımız, kardeşlerimiz geldi. Yemeğimiz onlara da nasip oldu. Grubu kuranlardan Allah razı olsun. Zaten bu bir hayır. Soframız herkese açık. Buyursunlar gelsinler. Bu platformu kuranlara teşekkür ederim" dedi. "Hem biz hem cemiyet sahibi mutlu" Cemiyet yemeğinden sosyal medya grubu sayesinde haberdar olan bularakn Bayram Tekin ise "Burayı sosyal medya aracılığıyla buldum. Mevlüt bulma grubu sayesinde geldim. Biri paylaşmış orada denk geldim. Benim de karnım açtı. Tesadüf de yakındı. Hem hayırlı olsun diyeyim, hem de karnımı doyurayım diye geldim. Çok güzel bir platform. Kim yaptıysa, kim bulduysa güzel olmuş. Yani aç olanlar karnını bu sayede doyuruyor. Dışarıda bir sürü aç insan var. Hiç olmazsa böyle yerlerde, bu platformu kullanarak karınlarını doyurabilirler. Gelsinler karınlarını doyursunlar. Sevap kazanmış olurlar. Paylaşmak güzeldir. Bunu yapan düğün sahibi de olsa sünnet sahibi de olsa sonuç olarak paylaşıyor. Sofrasını bizlerle paylaşıyor. Sokaktaki insanlarla paylaşıyor. Eşiyle, dostuyla paylaşıyor. Güzel bir şey yani. Teşekkür ediyorum kendisine" diye konuştu. BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- Denizli'de yerli buğday tohumu yüzleri güldürdü

SON GİRİLEN HABERLER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.