TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Xiaomi

Xiaomi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Xiaomi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Tablet dünyasında adından söz ettirecek ürün satışa sunuldu! Xiaomi Pad 6S Pro tam bir fiyat performans ürünü! Haber

Tablet dünyasında adından söz ettirecek ürün satışa sunuldu! Xiaomi Pad 6S Pro tam bir fiyat performans ürünü!

Teknoloji devi olan Xiaomi, teknoloji dünyasında adından söz ettirmeye devam ediyor. Xiaomi Pad 7 serisi üstünde yapılan çalışmalar devam ederken, son dönemde dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz sene tanıtmış olduğu Pad 6 serisine yeni bir ekleme daha yapma planları bulunuyor. Xiaomi'nin yeni tableti, Xiaomi Pad 6S Pro adıyla müşterinin beğenisine sunulacak ve 22 Şubat 2024 tarihinde gerçekleşmesi beklenen lansmanda tanıtımı yapılacak. XİAOMİ 6S PRO'NUN TEKNİK ÖZELLİKLERİ NELER? Xiaomi Pad 6S Pro, yenilenen özellikleri sayesinde tablet meraklılarını heyecanlandırıyor. 12,4 inçlik LCD panele sahip, 3K çözünürlüklü ve 3:2 genişlik boy oranı sayesinde kullanıcıları etkileyecek. Bu tablet Gücünü Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisinden alacak, bununla birlikte 4 nm mimariye sahip olan bu yonga seti ile üst düzey performans vaat ediyor. Adreno grafik birimine de ev sahipliği yapan bu cihaz oldukça kullanışlı. GENİŞ BİR DEPOLAMA ALANI SAĞLIYOR Xiaomi Pad 6S Pro, kullanıcılarının en çok dikkat ettiği özellik olarak geniş depolama alanı imkânı sunacak. 16 GB RAM ve 1 TB dahili depolama alanı ile hazırlanmış olan tablet, kullanıcıların ihtiyaçlarına uygun olarak farklı seçeneklerde de sunulabilir. Xiaomi, yeni çıkan tabletin pil kapasitesini henüz açıklamamış olsa bile, 120W hızlı şarj desteği sayesinde çok uzun ömürlü bir kullanım vaat ediyor. Ayrıca, ürün HyperOS arayüzüyle kutudan çıkar çıkmaz çalışmaya başlayacak ve Wi-Fi 7 bağlantısını destekliyor olacak. Kamera özellikleri konusunda halen net bir bilgi bulunmasa da Xiaomi'nin daha eski modellerinde görüldüğü gibi Pad 6S Pro'nun da etkileyici bir kamera kurulumuna sahip olarak üretilmesi bekleniyor. Muhtemelen 50 Megapiksel + 2 Megapiksel arka kamera ve 20 Megapiksel ön kamera ile tablet, kullanıcılara oldukça yüksek kaliteden oluşan fotoğraf ve video deneyimini sağlayacak.

Xiaomi’nin kendi işlemcisini üretmek için ARM ile iş birliği yaptığı açıklandı! Haber

Xiaomi’nin kendi işlemcisini üretmek için ARM ile iş birliği yaptığı açıklandı!

Xiaomi’nin ARM ile iş birliği çerçevesinde kendi işlemcilerini üreteceği ile ilgili bilgi verildi. Xiaomi, çip geliştirme alanına atılım yaparak, sektör için önemli hazırlıklar yaptığı bilgisi verildi. Teknoloji devinin dev projesi ile ilgili detaylar işte sizlerle... KENDİ İŞLEMCİLERİNİ ÜRETECEK ŞİRKET, RAKİP OLMAYA HAZIRLANIYOR! Xiaomi’nin, kendi işlemcilerini üretmek için önde gelen yarı iletken tasarım şirket olan ARM ile iş birliği yapacağı yönünde bilgi verildi. Şirket, bu dev iş birliği çerçevesinde, “Qualcomm ve MediaTek” gibi şirketlerin akıllı telefon işlemcisi pazarındaki hakimiyetine rakip olma yolunda avantaj elde etmeyi amaçlıyor. Teknoloji gündeminde büyük yer tutan bu konu, MediaTek CEO’su Rick Tsai’nin ARM’ın Xiaomi ile iş birliğini teyit etmesi sonucu ortaya çıkarken, konunun gündeme gelmesini sağlayan, Weibo’da Digital Chat Station’dan gelen açıklamadan elde edilen bilgilere göre, Xiaomi’nin Oppo’nun izinden giderek ARM ile çip geliştireceği bilgisi teknoloji dünyasını etkisi altına aldı. OPPO DEVAM ETTİREMEDİ, XİAOMİ SÜRDÜREBİLECEK Mİ? Benzer bir çalışma daha önce Oppo’dan gelmişti. Oppo ARM ile iş birliği çerçevesinde, kendi akıllı telefon çiplerini üretmek için çıkmış olduğu yolculuğunda, ARM’nin Cortex CPU’ları ve Mali GPU’larından yararlanmıştı. Fakat bu girişimler ve akıllı telefon pazarında yaşadığı engeller karşısında 2023 yılında, anlaşma fes edildi. Oppo’nun atmış olduğu bu geri adım sonrasında, Xiaomi, ARM ile bir ortaklık kurma fırsatını yakaladı. Xiaomi, akıllı telefon işlemci üretiminde statükoyu bozma potansiyeline sahip olacak bir planla ön plana çıktı. Oppo tarafından atılan geri sonrasında, Xiaomi bu yeni alanda ilerlemesi için, çip tasarımı ve üretimi alanında ve aynı zamanda da ortak seçimi konusunda önemli kararlar alması gerekecek gibi görünüyor. Apple ve Google gibi köklü şirketler, özel tasarım çiplerinin üretimi için sırasıyla TSMC ve Samsung ile ortaklıklar kurarken, Xiaomi’nin ARM tasarımlı akıllı telefonları için somut, ve yüksek performanslı işlemcilere dönüştürmek adına uygun bir ortak seçme konusunda ne yapacağı henüz bilinmiyor.

Amiral gemisi Xiaomi 14 serisi telefonun o özelliği kendine hayran bıraktı Haber

Amiral gemisi Xiaomi 14 serisi telefonun o özelliği kendine hayran bıraktı

Hayatımızın her anında yer alan cep telefonları birçok marka tarafından günümüz teknolojisine uyarlanarak, mevcut cep telefon modellerinin düzenli olarak bir üst modeli piyasası sürülüyor. Piyasaya sürülmesi heyecanla beklenen Xiaomi 14 serisinin özellikleri yavaş yavaş netlik kazanmaya başladı... Xiaomi, Xiaomi 14 serisi için çalışmalara devam ediyor Akıllı telefonlar, gibi her alanda insan hayatına birbirinden farklı kolaylıklar sunan teknoloji insan hayatını etkilediği gibi ekonomilere de yön veriyor. Teknoloji alanında yaşanan bu muhteşem gelişmeler ile birlikte birbirleriyle yarış içerisinde olan dev şirketlerin de kurulmasına vesile oldu. Dünya çapında yer alan en büyük şirketleri teknoloji alanında faaliyet göstermeye devam ederken, En büyük teknoloji şirketlerinden birisi olan, Çin merkezli bir teknoloji şirketi Xiaomi, Dünya çapında akıllı telefonlar başta olmak üzere teknoloji alanında da birbirinden farklı cihazlar sunmaya devam ediyor. Xiaomi, Xiaomi 14 serisini piyasaya sürmek için çalışmalara devam ederken, yeni modelin özellikleri merak konusu oldu. Xiaomi 14 serisinin yeni özellikler neler? Titanyum kasa model üretimi cep telefonu markaları tarafından yaygınlaşmaya devam etmesi ile birlikte, Çin merkezli bir teknoloji şirketi olan Xiaomi yeni modeli olan Xiaomi 14 Pro’nun da titanyum alaşımlı gövdeye sahip olarak piyasaya süreceği bilgisi verildi. Merakla beklenen Xiaomi 14 serisinin satışa sunulacağı an heyecanla beklenirken, Xiaomi 14 serisinin, Ekim ila Kasım ayında Xiaomi 14 ve 14 Pro olmak üzere iki farklı model olarak sevenleri ile buluşacağı bilgisi verildi. Ayrıca Çin’den gelen yeni bilgilere göre, amiral gemisi modelin daha dayanıklı olması için titanyum alaşımlı gövdeye sahip olacağı tüm dikkatleri üzerine çekti. Xiaomi 14 ve 14 Pro modellerinin dizaynı ve teknoloji özellikleri sır gibi saklansa da Xiaomi 14 serisi ile ilgili mevcut raporlar göre, oldukça ince ekran çerçevesine sahip olacağı ile ilgili bilgi paylaşımı yapıldı. Bu durumda da Xiaomi 14 serisi telefonun modellerinin Snapdragon 8 Gen 3 işlemci, 1./28 inç boyutlarında olması beklentiler arasında yer alırken, 50MP ana kamera sensörü ve 90W şarj destekli 4.820 mAh pil paketi gibi detayların yer verildiği söylentiler arasında yer alırken, Xiaomi 14 Pro, bu kapasiteyi 120W ve 5.000mAh’a taşıyacağı bekleniyor. BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Huawei, yeni model telefonu Mate 60 Pro Plus ile piyasaya bomba gibi bir giriş yaptı!

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.