TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Tunceli

Tunceli haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Tunceli haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Tunceli'de Haber

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Tunceli'de

Elazığ'dan askeri helikopterle Tunceli'ye gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, burada Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, protokol üyeleri ve partililer tarafından karşılandı. İlk olarak Tunceli Valiliği'ni ziyaret eden Yılmaz, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu'ndan kente ilişkin brifing aldı. Ardından kentte bir otelde düzenlenen "Tunceli İş Dünyası ve Kanaat Önderleri Buluşması"’na katılan Yılmaz, burada kısa bir konuşma yaptı. Yılmaz, kuruldukları günden bu yana bölgesel milliyetçiliğe karşı olduklarını ifade ederek, "Bu anlamda son 20 yılda önemli, cesur adımlar attık. İnsanların anadillerini rahatça konuşup, kullanabilmeleri, mezhep, inançlarını rahatça ifade etmeleri noktasında önemli gelişmeler sağlandı. Demokratik standartlar daha da gelişime açıktır. Demokrasi dediğimiz şey bir süreçtir. İnsanlar, konuşurlar, meselelerini tartışırlar, farklı çözümler ortaya koyarlar. Bu konuda da hiç kimsenin aracılığına ihtiyaç duymadığımızı vurgulamak isterim" şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katılımcıların görüşlerini dinledikten sonra merkez Moğultay Mahallesi’nde Tuncelili iş adamı Kazım Güntaş tarafından yaptırılan Hüseyin Güntaş Kütüphanesi ve Konferans Salonu'nun açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından Yılmaz, karayoluyla Pertek ilçesine geçti. Buradaki ziyaretlerinin ardından Elazığ'a hareket etti.

Tunceli aynı anda iki farklı mevsimi yaşıyor Haber

Tunceli aynı anda iki farklı mevsimi yaşıyor

Türkiye'nin genelinde bahar ayları kendini iyiden iyiye gösterirken, Tunceli'de ilginç bir durum yaşanıyor. Aynı anda iki mevsimi deneyimleyen birkaç ilçe bulunuyor. Yüksek rakımlı Pülümür ve Ovacık ilçelerinde kar yağışı devam ederken, Çemişgezek ilçesinde ise bahar esintileri hissediliyor. Keş aylarının zorlu geçtiği kentte, vatandaşlar bu duruma alışmaya başladı. Pülümür ilçesinde yaşayan Nazım Tanık, bu yıl kar yağışının geçmiş yıllara göre daha az olduğunu belirtti. Tanık, "İlkbaharın gelmesine az bir süre kala ilçemiz beyaz örtüyle kaplandı. Mazgirt, Çemişgezek ve Pertek ilçelerinde badem ağaçlarının çiçek açtığını gördük. Kar yağışı bizim için her zaman önemlidir çünkü doğamızda yaban hayatı, barajlar ve su kaynakları genellikle kar ve yağmurdan beslenir. Bu nedenle kar yağışı bizim için çok önemli. İnşallah önümüzdeki yıllarda beklenen kar yağışı yoğun bir şekilde gerçekleşir" şeklinde konuştu. Tarık Dursun adlı vatandaş, ilçelerinde geçmiş yıllarda ocak ve şubat aylarında metrelerce kar yağdığını ancak son yıllarda kar yağışının azaldığını ifade etti. Dursun, "Dönem dönem belli aralıklarla kar yağdı ancak bu kar yağışı azaldı. Mart ayındayız ve ilçemize kar yağdı, oysa şu anda Çemişgezek'te badem ağaçları çiçek açarken biz burada karla yüz yüze kaldık. Bu azalan kar yağışını aslında iklim değişikliğine bağlıyoruz. Azalan kar yağışı yer altı ve yer üstü sularının azalmasına neden oluyor, bu da doğamız için kötü bir durum. Sonuç olarak, hayvancılık ve arıcılığı etkiliyor, yeterli miktarda ot ve çiçek olmuyor, bu da verimi düşürüyor. Umarım Mayıs ayında yağmur yağar ve bu denge sağlanır. Pülümür ve Munzur çayı, doğamız için olmazsa olmazımız. Umuyorum ki gelecek yıllarda doğanın eski dengesine kavuşması için gerektiği zaman kar yağışı gerçekleşir" şeklinde konuştu. Zeynep Eslem Çelebi, aynı anda iki mevsimi yaşamanın ayrıcalığını vurgulayarak, "Tunceli'nin bazı ilçelerinde kar yağıyor, ancak Çemişgezek ilçemizde çiçekler açıyor. Bu durum kentimizin doğal güzelliklerinin ne kadar kıymetli olduğunu gösteriyor. Karın yağdığı yerlerde çiçekler açıyor, aynı anda farklı iklimler yaşanıyor. Bu gerçekten çok güzel bir görüntü. Burada çiçekler açarken orada kar yağıyor. Aynı anda 2 farklı iklim yaşanıyor. Bence bu çok güzel. Sizlere de buraları görmeyi tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu. Bahar havası yaşadıklarını ifade eden Bayram Ekici ise, "Güzel Tunceli'mizin diğer ilçelerinde yoğun kar yağışı olsa da, Çemişgezek ilçemizde insanlar piknik havası yaşıyorlar. İnsanlarımız pikniğe gidiyor. Badem ağaçlarımız çiçek açtı. Yani Tunceli'de 2 mevsimi birlikte yaşıyoruz. Tunceli gerçekten doğal anlamda güzel bir kentimiz. Tunceli'mizi çok seviyoruz" dedi. Yöre sakinlerinden Hüseyin Balcı ise, "Tunceli'nin Ovacık ve Pülümür ilçelerinde kar yağışı etkili olmasına rağmen, Pertek ve Çemişgezek ilçelerimizde baharı yaşıyoruz. Badem ağaçlarımız çiçekler açtı. Çemişgezek ilçemizde bahar havasını yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.