TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Teknokent

Teknokent haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Teknokent haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

ADÜ Rektörü Kent’ten Teknokent’e ziyaret Haber

ADÜ Rektörü Kent’ten Teknokent’e ziyaret

Üniversite-sanayi işbirliğinden doğan rekabet anlayışı ile teknoloji üreten bilim insanlarıyla sanayi kuruluşlarının ortak projelerin yürütüldüğü ADÜ Teknokent’te çalışmalarını sürdüren ve 17 patente imza atan Karya Farma HBX Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi verdi. Aynı zamanda kutsal kitaplarda adından söz edilen incir ve zeytinin ana vatanı Aydın’da yetişen ürünlerin yanında Ege’deki endemik bitkilere değer kazandırmak için birçok çalışmaya imza atan HBX Ar-Ge Projeler Koordinatörü Hakan Başlık, başta insan sağlığı olmak üzere çevre, tarım ve hayvancılık alanında yaptıkları çalışmalardan söz etti. Biyoteknoloji üzerine Ar-Ge çalışmalarını 15 yıldan bu yana aralıksız sürdürdüklerini ve bugüne kadar ADÜ Teknokent içerisinde sürdürdükleri çalışmalardan önemli sonuçlar aldıklarını belirten Başlık, desteklerinden dolayı ADÜ yönetimine teşekkür etti. Aydın’ın kıymetlerini değere dönüştürmeye gayret ediyoruz İlk olarak zeytin ve incir ağaçları ve meyveleri ile çeşitli endemik bitkilerin özlerini kullanarak ürettikleri ve HBX adını verdikleri ürünle çalışmalara başladıklarını kaydeden Başlık, bugün sahip oldukları 17 patent ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. İnsan ve hayvan sağlığı alanında yaptıkları çalışmaların yanında akıllı tarım üzerinde de faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydeden Başlık, desteklerinden dolayı Rektör Kent ve ADÜ Yönetimine teşekkür etti. Üniversite ile Aydın’ı ve ilin sanayisi ile her zaman işbirliği içerisinde olduklarını belirten Rektör Kent, ilin ve ülkenin kalkınması için emek veren herkese teşekkür etti. BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- Aydın'da Vali Canbolat, çalışmaları yerinde inceledi

Bakan Uraloğlu’ndan Hacettepe Teknokent'e ziyaret Haber

Bakan Uraloğlu’ndan Hacettepe Teknokent'e ziyaret

Bakan Uraloğlu, ilk olarak iletişim sağlayan elektronik cihazların elektromanyetik çıkış gücünün test edildiği "yarı yansımasız" ve "tam yansımalı" laboratuvarları, ardından telsiz testlerinin yapıldığı ve frekans ölçümlerinin alındığı odaları ziyaret etti. Son olarak mobil haberleşme cihazlarının fiziki testlerinin gerçekleştirildiği laboratuvarı gezen Uraloğlu, hasar testinin yapıldığı alanda bir cep telefonunu mekanizma marifetiyle 1 metre yüksekten ahşap zemine bıraktı. Uraloğlu, burada yaptığı açıklamada, bu alanda yetkililerin cep telefonlarını 3'er kez yere bırakarak hasar testi yaptıklarını ifade ederek, daha sonra telefonlarda oluşabilecek muhtemel hasarları belli kriterlere göre kayıt altına aldıklarını anlattı. Aynı laboratuvarda voltaj, batarya ve şarj cihazlarının da testlerinin gerçekleştirildiğini belirten Uraloğlu, bir şarj cihazına 1 dakika süresince verilen 3 bin voltluk elektrik testini izledi. Batarya testlerinin uygulandığı alanı da inceleyerek uzmanlardan tamir atölyeleri ve vatandaşların cebinde patlayan cep telefonları hakkında bilgi alan Uraloğlu, şunları kaydetti: "Buradan vatandaşlarımıza da herhangi bir cep telefonu patlamasına maruz kalınmaması için cihazlarda standart olan, yan sanayi olmayan, testlerden geçmiş bataryaları kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Şu ana kadarki testlerde firmalardan genel standart hiçbir ürün patlamamış." Piyasa Gözetim Laboratuvarı AB ile uyum çalışmaları kapsamında Türkiye'nin telekomünikasyon sektöründe piyasa gözetimi ve denetimi yapma görevi, 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun ile Piyasa Gözetim Laboratuvarı Müdürlüğüne (PGM) verildi. Kurum tarafından da 2007'de Piyasa Gözetim Laboratuvarı kuruldu. Piyasa gözetimi ve denetimi genel olarak, AB'nin malların serbest dolaşımını temel alan yaklaşımı çerçevesinde, üretilen cihazların birliğin ortak teknik mevzuatının gereklerine uygun üretildiğinin beyanıyla piyasaya sürülebilmesine ve piyasaya sürüldükten sonra denetlenmesi esasına dayanıyor. Kurum, sektörde kullanılan ve kullanılacak sistemler ile terminal ekipmanlarının teknik düzenlemelere uygunluğu bakımından test/deney prosedürlerini oluşturma, ilgili standartları takip etme, prosedürleri güncelleme ve testleri/deneyleri yapma veya yaptırma görevlerini üstleniyor. Türkiye'de piyasaya arz edilen telekomünikasyon terminal ekipmanlarının teknik düzenlemelere uygunluğunun denetimi Telsiz Ekipmanları Direktifi (RED) kapsamında yürütülüyor. BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- Yeni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu kimdir?

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.