TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#SGK

SGK haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, SGK haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Elden maaş verenler dikkat! O kişilere ceza kesilecek! Haber

Elden maaş verenler dikkat! O kişilere ceza kesilecek!

Yeni yapılan açıklamaya ve bilgiye göre eskiye göre denetimlerin artığı vurgulanıyor. Yapılan yeni düzenlemeyle birlikte eksik prim yatıran ya da sigorta ödemesi yapmayan kişiler tespit edilecek ve gerekli ceza uygulanacaktır. Yeni yılla birlikte çalışan hakkını ihlal eden işveren sayısı artıyor. Peki, tespit edilen kişilere hangi tür cezalar uygulanacak? Cezaların ücretleri nelerdir? İşverenler hangi durumda çalışan hakkını ihlal ediyor? İşte tüm merak edilenler.. Tespit edilen kişilere hangi tür cezalar uygulanacak? Açıklanan yeni bir bilgiye göre çalışan hakkını vermeyen her işveren tek tek tespit edilecek ve gerekli cezalar verilecektir. İşverenlere para cezası uygulaması yapılacak. Yapılan bir diğer açıklamaya göre ise hem para cezası hem de tazminat ödemesi gerçekleştirilecek. Bazı cezaların ücretleri ise şu şekilde gündeme geldi: Gerçeğe aykırı meslek kodu düzenleyen işveren için, 1341 TL; geçersiz bordro düzenleyen işveren için, 6700 TL; İşe girişi bildirmeyen işveren için, 26829 TL; Kayıt ibraz etmeyen işverenler ise 161 bin TL para cezası ödemek zorunda kalacak. Ayrıca bu işverenlerin eksik bildirdiği primleri de yatırması gerekecek. İşverenler hangi durumda çalışan hakkını ihlal ediyor? Yeni gelen bilgilere göre çalışanın hakkını ihlal eden işverenlere cezai işlem uygulanacak. Yeni yılın gelmesiyle birlikte hem cezalarda hem de çalışan hakkını ihlal eden işverenlerde bir artış meydana gelmektedir. Bu artmalardan dolayı SGK, bir önlem alarak elden ücret ödeyen bütün işverenleri tespit edecek. İşverenlerin çalışan hakkını ihlal ettiği durumlardan bazıları da şöyledir. Bazı işverenler yanlış, eksik ya da hatalı kod girerek çalışanın sigorta priminden düşmeye çalışıyor. Bu girilen hatalı kodlar çalışanın maaşının da belirleyicisi oluyor. Ayrıca bu kodlarla birlikte eksik ücret verip vermediği de ortaya çıkıyor. Bu ve bunun gibi işverenler tespit ediliyor ve gerekli cezai işlem başlatılıyor.

SGK’dan Önemli Duyuru: 75 Memur Alımı Yapılıyor Haber

SGK’dan Önemli Duyuru: 75 Memur Alımı Yapılıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sitesinde yapmış olunan ve birçok kişiyi ilgilendiren açıklamaya göre Sosyal Güvenlik Kurumu içerisinde ihtiyaç olunan çalışan sayısına göre 75 Uzman Yardımcısı alımının yapılacağı alım bekleyen şahıslara duyuruldu. Sosyal Güvenlik Kurulunun yapmış olduğu açıklama üzerine yeni alınacak olan Uzman Yardımcısı adaylarının sınavlarına girmiş olmaları ve sınavlarında başarı kazanmış olmalarının yanında yanlarında getirmeleri gereken belgelerin bilgilendirmeleri de paylaşıldı. Sürecin Sonucu Açıklandı Mı? Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılacak olan alım süreçlerinin sonuçlarının ne olacağı adaylar tarafından büyük bir merak ve beklentiyle bekleniliyordu. Söz konusu süreç nihayete erdi, merakla beklenilen sonuçlar açıklandı. SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) kapsamı içerisinde ihtiyaç duyulan ve alım yapılacağı duyurulan Uzman Yardımcısı alımları için, Sosyal Güvenlik Uzmanlığı Yönetmeliği hükümleri içerisinde yer alan 10 Ocak 2024 ve 19 Ocak 2024 tarihleri arasında sözlü sınavların yapıldığı biliniyor. Meydana gelen sözlü sınavların sonuçlarının ne olduğu 29 Ocak 2024 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sitesinde adaylar ile paylaşıldı. Adaylar Atama İşlemlerini Nasıl Gerçekleştirecek? Öncelikle başarı kazanmış adayların mutlaka müracaatta bulunmaları gerekiyor. Aksi taktirde atama gerçekleştirilmiyor. Sonrasında, yapılacak atamaların Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması tamamlanmaları ile gerçekleştirileceği biliniyor. Aday, başvuru belgesinde herhangi bir şekilde yanlış bilgi vermişse bir suç kabul edilip ataması gerçekleşmeyecektir. Adaylardan istenen belgeler; Atama Başvuru Formu, kişinin T.C. kimlik numarası yazılı beyanı, yükseköğrenim diplomasının veya çıkış belgesinin atamayı yapacak idare tarafından onaylanmış bir örneği, askerlik durumu, Kamu Görevlileri Etik Sözleşmesi, Mal Bildirim Belgesi, İki adet vesikalık fotoğraf, SMS Talep Dilekçesi. Bu belgelerin, 1 Mart 2024 tarihinin mesai bitimine kadar Ankara’da bulunan SGK Başkanlığı’na posta yoluyla teslim edilmesi gerekiliyor. Ayrıntılı bilgi için adaylar, Sosyal Güvenlik Kurumu resmî web sitesini araştırmalıdır.

SGK Uzmanı Ete’den emekli aylığı yorumu Haber

SGK Uzmanı Ete’den emekli aylığı yorumu

Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, emekli aylıklarına ilişkin önemli bir değerlendirmede bulundu. KÖK aylık uygulamasına son verilmesi gerektiğini kaydeden Ete, “Prim günü fazla olanın alacağı emekli aylıkta fazla olmalıdır. Tüm emeklilere ayrım yapmadan aynı zam uygulanmalıdır” dedi. “Asgari ücret emekli aylıklarını doğrudan etkilemiyor” diyen Ete, şunları kaydetti: “Fakat asgari ücrete gelen zam hemen fiyatlara yansıyor. Bu nedenle emekli aylığı ile asgari ücret arasındaki oran oldukça önemlidir. SGK’nın sitesinde, her yılın en düşük SSK aylığı tutarını yayınlıyorlar. 2001 yılında en düşük SSK aylığı asgari ücretin 1,6 katı fazlayken, 2003 yılında 1,47 katına sonrasında zaman içinde düşerek en son 2016 yılında emekli aylığı asgari ücretin altına düştü.” TÜM EMEKLİLERE AYRIM YAPMADAN UYGULANMALI! Ete, şöyle devam etti: “Kaldı ki bütün emekliler aynı çarşıdan aynı pazardan alışveriş yapıyor. Emekliler önce enflasyona maruz kalıyor, sonra bu enflasyon farkı veriliyor. Bu da kabul edilebilir değildir. Enflasyon farkı her ay verilmelidir. 2024 yılında bütün emeklilere önce en az 10 bin lira seyyanen zam +enflasyon farkı verilmelidir. 2008 sonrası zaman içinde düşürülen emekli aylıklarının 2008 öncesi seviyeye gelmesi için düzenleme yapılması gerekir. 2008 öncesi emekli olan SSK-Bağ-Kur en düşük aylığı 7 bin 116 TL iken, bugün 2008 sonrası emekli olan SSK, Bağ-Kur emeklisinin aylığı 5 bin liraya kadar düşmüştür. KÖK aylık uygulamasına son verilmelidir. Prim günü fazla olanın alacağı emekli aylıkta fazla olmalıdır. Tüm emeklilere ayrım yapmadan aynı zam uygulanmalıdır.”

Babasının kalp ilacı için SGK’ya seslendi Haber

Babasının kalp ilacı için SGK’ya seslendi

Babasının kalp ilacının Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanmasını talep eden Cem Çapar isimli bir vatandaş, imza kampanyası başlattı. Aldıkları ilacın sürekli zamlandığını kaydeden Çapar, “Eczaneye her gittiğimizde ilacın ücreti artmaktadır. Asgari ücretle yaşayan ve her kutusunu zamlı alan insanların günün birinde bu ilacı almaya güçleri yetmeyecektir” dedi. Desteğe ihtiyacı olduğunu kaydeden Çapar, şimdiden binlerce imzaya ulaştı. HERKESİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR Kampanya metninde şu ifadeler yer alıyor: “Babam, Türkiye’deki milyonlarca kalp hastasından bir tanesi. Babama ve diğer kalp hastalarına kalp pili takılmaması ve hayati risklerinin önlenmesi adına doktorları tarafında Oneptus isimli ilaç verilmektedir. Bu ilacın ücretini, Sağlık Bakanlığı sigorta kapsamında karşılamamaktadır. İlaç, 28 film tablettir ve bir aylık bir sürede bitmektedir. Eczaneye her gittiğimizde ilacın ücreti artmaktadır. Asgari ücretle yaşayan ve her kutusunu zamlı alan insanların günün birinde bu ilacı almaya güçleri yetmeyecektir. Şuan için ilacın fiyatı bin 60 TL ve biz bir sonraki ilaç alımında ücretin daha fazla artacağını, bir önceki aldığımız fiyat olan 813 TL olmasından dolayı biliyoruz. İki ilaç arasında sadece 1 ay var ve arada 147 TL gibi bir fark var. Aynı şekilde 1 ay sonra aynı ilacı almak için eczaneye gittiğimiz zaman ilacı bin 60 TL'den alamayacağımızı biliyoruz.” “Asgari ücret ile kirada oturan insanlar var ve bu insanlar bu ilaçları almazsa ölecekler” denilen açıklamada, “İnsanların kaderlerini bir kutu ilaca bırakmak hiçbir sosyal devletin anlayışına sığmamaktadır. Bu doğrultuda, Oneptus isimli kalp ilacının ödemesiz olarak SGK kapsamında karşılanmasını talep etmekteyiz. Herkesin desteğine ihtiyacımız var. Lütfen desteklerinizi esirgemeyiniz” sözlerine de yer verildi. İmza kampanyasına burada ulaşabilirsiniz BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Eczanelerde ‘yok’ nöbeti… Aradığınız ilaca ulaşılamıyor!

İzmir'de kadınların işgücüne katılım oranı arttı Haber

İzmir'de kadınların işgücüne katılım oranı arttı

SGK İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt, çalışma hayatını düzenleyen Kanunlarımız ve istihdam teşvikleri aracılığıyla kadınların iş hayatına katılımının desteklenerek kolaylaştırıldığına böylelikle kayıtlı istihdam içerisinde kadınların işgücüne katılma oranının artırıldığına vurgu yaparak, kadınların iş hayatında aktif rol oynamalarının gerek toplumsal refah gerekse iş hayatındaki cinsiyet eşitliği ve fırsat eşitliğinin sağlanması açısından önem arz ettiğini belirtti. TÜİK verilerine göre Türkiye genelinde işgücüne katılma oranının erkeklerde %70,7 iken kadınlarda %35,5 olduğunu söyleyen Kurt, İzmir’de aktif çalışan kadın sigortalı sayısının 542.658 kişi ile toplam sigortalı sayısının %37’sine tekabül ettiğini ifade etti. Yavuz Kurt açıklamasında, kadınların istihdamının ve iş yaşamına katılımlarının artırılmasına yönelik bazı uygulamaların detaylarına da yer verdi. DOĞUM İZNİ KULLANILMASINDA SAĞLANAN İYİLEŞTİRME İl Müdürü Kurt; 13.02.2011 tarihinden itibaren kadın sigortalının erken doğum yapması halinde kullanamadığı doğum öncesi izinlerinin doğum sonrası iznine eklenmesinin sağlandığını, ayrıca yine bir yenilik olarak üç yaşını doldurmamış çocuğu evlat edinen eşlerden birine de sekiz haftalık analık izni kullanma hakkı tanındığını, Kadın işçilere bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verildiğini, Doğum sonrası analık izninin bitiminden itibaren çocuğunun bakımı amacıyla, kadın işçiye veya üç yaşını doldurmamış çocuğu evlat edinen kadın veya erkek işçilere istekleri hâlinde birinci doğumda altmış gün, ikinci doğumda yüz yirmi gün, sonraki doğumlarda ise yüz seksen gün süreyle haftalık çalışma süresinin yarısı kadar ücretsiz izin hakkı tanındığını, çocuğun engelli doğması hâlinde de bu sürenin üç yüz altmış gün olarak uygulandığını, belirtti. DOĞUM BORÇLANMASI 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi kapsamında sigortalı olan kadınlara, üç defaya mahsus olmak üzere her bir doğum tarihinden sonraki iki yıllık süre için borçlanma hakkı verildiğini belirten İl Müdürü Kurt, “Bu haktan faydalanabilmek için iki şart bulunmaktadır. Birincisi doğum yapan kadının söz konusu iki yıllık sürede uzun vadeli sigorta kolları açısından sigortalı sayılmaması, ikincisi ise çocuğun yaşamasıdır. Bu madde ile kadın sigortalılara doğum sonrası çalışamadıkları süreleri borçlanmak suretiyle daha kolay emekli olma hakkı sağlanmıştır.” dedi. SÜREKLİ BAKIMA MUHTAÇ ÇOCUĞU OLAN KADINLARA SAĞLANAN AYRICALIK Malul çocuğu bulunan kadın sigortalılar için ayrı bir düzenleme yapıldığını ifade eden Yavuz Kurt, “Emeklilik veya yaşlılık aylığı bağlanması talebinde bulunan kadın sigortalılardan, başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede ağır engelli çocuğu bulunanların, 5510 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten (01.10.2008) sonra geçen prim ödeme gün sayılarının dörtte biri, prim ödeme gün sayıları toplamına eklenir ve eklenen bu süreler emeklilik yaş hadlerinden de indirilir. Bu uygulama ile sürekli bakıma muhtaç çocuğu olan kadın sigortalılara hem daha az prim ödeyerek hem de daha genç yaşta emekli olma hakkı tanınmıştır. Örneğin, normal bir sigortalı bir tam yıl çalıştığında 360 gün prim ödeme gün sayısı kazanmaktayken, bahse konu durumda olan kadın sigortalılarımız bir tam yıl için ilave prim yükü de olmaksızın 450 prim ödeme gün sayısı kazanmaktadır. İlaveten her bir ilave prim ödeme gün sayısı kadın sigortalının emekliliğine esas yaş haddinden de indirilmektedir.” dedi. KADIN İSTİHDAMI TEŞVİK EDİLİYOR İl Müdürü Yavuz Kurt, kadınların çalışma hayatına katılımının kolaylaştırılması amacıyla kadın sigortalı çalıştıran işverenlere yönelik özel teşviklerin verildiğini belirterek “Bu teşviklerden ilki Genç, Kadın ve Mesleki Belge Sahibi Olanların İstihdamına Yönelik Teşviktir.  01.03.2011 tarihinden itibaren işe alınan her bir sigortalı için geçerli olmak üzere, özel sektör işverenlerince işe alınan ve işyerinde fiilen çalıştırılan 18 yaşından büyük kadınların, prime esas kazançları üzerinden hesaplanan sigorta primi işveren hisselerine ait tutarın tamamı (%20,5) Kanunda öngörülen sürelerle (24 ay ile 54 ay arasında) İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanmaktadır. Bahse konu teşvikin uygulanma süresi Cumhurbaşkanımızın kararıyla 31.12.2023 tarihine kadar uzatılmıştır.” dedi.   EV HİZMETLERİNDE ÇALIŞAN KADINLAR KAYITLI İSTİHDAMA KAZANDIRILIYOR Özellikle kadınların çalıştığı emek yoğun bir sektör olan ev hizmetlerinde kayıt dışı istihdamın azaltılmasına yönelik 01.04.2015 tarihinden itibaren yürürlükte olan 5510 sayılı Kanunun Ek-9 uncu maddesine dikkat çeken İl Müdürü Kurt, “Kayıt dışı istihdam oranının yüksek olduğu çocuk/yaşlı/hasta bakımı veya temizlik gibi alanlarda çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ev hizmetleri sektörünün kolay işverenlik kapsamına alınmasıyla birlikte sigortalılar çok daha kolay bildirim usullerine tabi tutulmuşlardır. Bu kapsamda ev hizmetlerinde çalışanların kayıtlı istihdamı desteklenmekte olup Ek-9 uygulaması Türkiye’de ev hizmetlerine verilen değeri artırarak bu sektördeki emeğin görünür hale gelmesine katkı sağlamıştır.” dedi. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - İzmir'de bugün hava nasıl olacak? İşte saatlik hava durumu 29.09.2023

SGK Narlıdere’den 76 milyon alacaklı Haber

SGK Narlıdere’den 76 milyon alacaklı

Her yıl kamu ve bağlı idarelerde denetim yaparak raporlayan Sayıştay Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 2022 yılı Denetim Raporu’nu yayımladı. Raporda, İzmir’e ilişkin dikkat çeken bir bulgu yer aldı. Raporda yer alan bulguda, SGK’nın aralarında İzmir’in de bulunduğu 4 bakım ve huzur evinin bedelini tahsil etmediği ifade edildi. Raporda, kurum mülkiyetindeyken Kanun Hükmünde Kararname hükmü gereğince Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına devredilen İstanbul, Ankara, İzmir ve Salihli’de bulunan 4 adet dinlenme ve bakımevi için ilgili komisyonlarca takdir edilen bedellerin tahsil edilemediği belirtildi. Raporda, 633 sayılı Kanun Hükmünde Kararname işaret edilirken, “Aynı maddenin birinci fıkrasında Kuruma ait Ankara 75.Yıl Dinlenme ve Bakımevi, İstanbul Etiler Dinlenme ve Bakımevi, İzmir Narlıdere Dinlenme ve Bakımevi ile Salihli Huzurevinin kadroları, taşınır ve taşınmazları, taşıt, araç, gereç ve malzemeleri, her türlü borç ve alacakları, hak ve yükümlülükleri, yazılı ve elektronik ortamdaki her türlü kayıtları ve dokümanları ile birlikte Bakanlığa devredileceği hükmüne yer verilmiştir” denildi. Raporda, dinlenme ve huzurevlerinin devrine ilişkin usul ve esasları belirlemek amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında Sosyal Güvenlik Kurumuna Ait Huzurevlerin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığa Devrine İlişkin 9 Şubat 2012’de protokol imzalandığı belirtildi. İzmir Narlıdere’de bulunan dinlenme ve bakımevinden toplamda 76 milyon 643 bin liralık tahsisin gerçekleştirilmediği belirtilirken raporda şu ifadelere yer verildi; “Protokol’ün 5’inci maddesinde Kurumun devredeceği huzurevlerine ait taşınırlar, taşınmazlar ve taşıtların tespitleri ile rayiç bedelin Protokol kapsamında kurulacak komisyonlarca belirleneceği belirtilmiş ve Kıymet Takdir Komisyonlarının kurulması ve çalışma esasları ise Protokol’ün 7’nci maddesinde düzenlenmiştir. Anılan protokole göre oluşturulan komisyonlar tarafından devredilen dinlenme ve huzurevlerine ait bina, arsa, taşıt ve taşınır eşyalar için; -Ankara 75. Yıl Dinlenme ve Bakımevi: 47.345.496,98 TL  -İstanbul Etiler Dinlenme ve Bakımevi: 32.800.978,76 TL  -İzmir Narlıdere Dinlenme ve Bakımevi:76.643.438,47 TL  -Salihli Huzurevi: 13.653.440,95 TL  olmak üzere toplam 170.443.355,16 TL değer takdir edilmiş olmakla birlikte bu tutar halen Bakanlık'tan tahsil edilememiştir. Kurum Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na devredilen 4 adet dinlenme ve bakımevine ilgili komisyonlarca takdir edilen bedellerin tahsili için 17.10.2022 tarihli yazı ile Bakanlık'tan talepte bulunmuştur. Bu tutar tahsil edilememekle beraber alacak hesaplarıyla da ilişkilendirilmeyip muhasebe kayıtlarına da yansıtılmamaktadır.” BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Karayolları’na İzmir ‘uyarısı’

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.