TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#ROKETSAN

ROKETSAN haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, ROKETSAN haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Roketsan duyurdu: Yıl sonunda uzaya tekrar atış yapılacak Haber

Roketsan duyurdu: Yıl sonunda uzaya tekrar atış yapılacak

Roketsan tarafından Bilkent Otel ve Konferans Merkezi'nde Stratejik İş Ortaklığı Zirvesi düzenlendi. Burada İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirinin soruları cevaplayan Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, Roketsan’ın hem ihracat odaklı hem de yeni ürünlerle büyümesini devam ettirdiğini dile getirdi. Gayelerinin ekosistemle birlikte büyüyen ve gelişen bir savunma sektörünü hayata geçirmek olduğunu söyleyen İkinci, "Bizler büyürken organik olarak kendi içimizdeki kurumsallıkla büyümemizin yanı sıra, beraber hareket ettiğimiz, ailemizin bir parçası olarak gördüğümüz iş ortaklarının da hem kurumsallık hem de performans açısından büyümelerini sağlamakla görevliyiz. Bunu sağlayarak küresel rekabeti artırmaya çalışıyoruz" dedi. İkinci, Roketsan’ın ihracat odaklı büyümeye devam edeceğini belirterek, "Şu anda ülkemizi ihracat anlamında en başarılı bir şekilde temsil eden firmalardan bir tanesi. İhracat hedeflerimizi aslında bizim stratejik planımızda olan hedeflerden çok daha önce gerçekleştiriyoruz. Bu konuda da hızımızın çok da iyi olduğunun bir göstergesi" diye konuştu. "İhracatımızı 1 milyar dolara çıkartma konusunda hedeflerimiz var" Dünyanın en büyük 80’inci savunma şirketi olduklarını hatırlatan İkinci, Roketsan’ın hedeflerine ilişkin şunları aktardı: "Bunu hızlı bir şekilde 50’nci sıranın altına indirmek, ilk 50’de yer almak istiyoruz. Aynı zamanda ihracatımızı ilk etapta hemen 500 milyon dolara, sonrasında da 1 milyar dolara çıkartma konusunda hedeflerimiz var. 2024 hedefimiz 500 milyon doları geçmek. Bu sene de buna yaklaştık aslında. Şu anda 30’un üzerinde ülkeye ürün ihraç ediyoruz. Ama dünyanın en batısından en doğusuna kadar birçok ülke şu anda bizim müşteri portföyümüzün içerisinde yer alıyor. Ama bu bizim için yeterli değil. Biz özellikle yeni pazarlarda Roketsan'ın ürünlerinin çok daha ciddi bir potansiyeli harekete geçireceğini planlıyoruz ve bu konuda da çalışmalarımıza devam ediyoruz." Roketsan uzaya tekrar yeni bir atış yapmayı planlıyor İkinci, Türkiye'nin yerli ve milli sonda roketindeki fırlatma hedefinin 300 kilometre uzaya ulaşmak olduğunu kaydederek, "Roketsan'ın ödevlerinden, görevlerinden bir tanesi; ülkemizin uzaya bağımsız erişimini sağlayacak teknolojileri geliştirme. İnşallah bu yıl içerisinde, bu yıl sonu bitmeden uzaya tekrar yeni bir atış yapmayı planlıyoruz. İnşallah bu yılın sonuna doğru bu atışı gerçekleştireceğiz. Sonda ile olacak" ifadelerini kullandı. BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- Dünyanın en pahalı arabası hangisi? İşte Dünya’nın en pahalı 10 arabası!

Roketsan deprem yaralarını sarıyor Haber

Roketsan deprem yaralarını sarıyor

Roketsan'dan yapılan açıklamada, 11 ili etkileyen depremlerde kaybedilen canlar için derin bir üzüntü duyulduğu belirtilerek, tüm ülkeye başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dilendi. Depremlerin gerçekleştiği 6 Şubat'tan itibaren ülkede başlatılan seferberlikle yaraların hep birlikte kenetlenerek sarılmaya çalışıldığı vurgulanan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına (TSKGV) ait Türk milletinin bir şirketi olarak biz de bu çalışmalara tüm imkanlarımızı sonuna kadar kullanarak katkı sunmaya gayret ediyoruz." ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, "Milletimizin Roketsan'ı olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletimizin yanında olmaya ve güzel yarınlar için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulunuldu. Depremler sonrasında hem şirketin hem de çalışanlarının bölgeye sağladığı desteklere ilişkin bilgiler de açıklamada yer aldı. Buna göre, kurumsal olarak bölgeye 1000 jeneratör, 68 ton akaryakıt, 12 palet gıda, ısıtıcı, kıyafet ve hijyen malzemesi, 120 afet çadırı, 250 gıda kolisi, 950 hijyen seti ve 5360 kıyafet gönderildi. Şirket çalışanlarınca toplanan 233 gıda kolisi, 65 barınma kolisi ve 128 hijyen kolisini de Roketsan aracılığıyla bölgeye ulaştırıldı. Öte yandan, bölgede kurulan geçici barınma alanlarına destek için, ilgili makamlarla koordinasyon halinde, şirket tarafından 200 konteynerlik bağışta da bulunulacak. Ayrıca Roketsan merkez yerleşkesinin bulunduğu Ankara'nın Elmadağ ilçesine gelen depremzede öğrenciler için de 300 çantalı okul seti ihtiyaçlar doğrultusunda hazırlanarak hediye edildi. Şirket, bundan sonraki süreçte de öğrencilerin eğitimine katkı sunmayı sürdürecek. AA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.