TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#POMEM

POMEM haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, POMEM haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Yozgat'ta polis adaylarına zorlu eğitim Haber

Yozgat'ta polis adaylarına zorlu eğitim

Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde eğitim gören 880 polis adayı, mesleğe en iyi şekilde hazırlanabilmeleri için 8 aylık dönemde zorlu bir eğitim sürecine tabi tutuluyor. Hem teorik hem de pratik anlamda zorlu bir eğitim sürecinden geçirilen kadın polis adayları, mesleğe en iyi şekilde hazırlanıyor. Emniyet teşkilatına polis memuru yetiştiren POMEM'de, polis adaylarına polislik ve halkla ilişkiler, sosyal psikoloji, hukuk gibi dersler veriliyor. Teorik derslerin yanı sıra uygulamalı olarak da mesleğe hazırlanan öğrenciler, pusudan kurtulma, meskun mahal ve spor eğitimleriyle kendilerini geliştiriyor. Atıcılık derslerinde de eğitmenler nezaretinde bol bol uygulama yaparak tecrübe edinen polis adayları, silah tutma teknikleri, şarjör takma, atış ve silah temizleme talimleri yapıyor. Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde eğitim gören 880 kadın polis adayına birinci eğitim döneminin sonunda meskun mahal eğitimi verildiğini söyleyen Yozgat POMEM Müdürü Zafer Kişi, özellikle silah atış eğitimleri, araç tahliye, sokak geçişi, bina giriş çıkışlarıyla ilgili polis taktik ve teknikleriyle ilgili eğitim verildiğini aktardı. Kişi, “Bu onların meslekte temel davranışlarını oluşturmalarını ve konuyla ilgili tecrübelerini artırıcı eğitimler çerçevesinde düşünülmüş bir program. Öğrencilerimiz eğitimlerde yoğun tempoyla bu tür polis taktik ve tekniklerini öğreniyorlar. Okulumuzda eğitim gören 880 kadın polis adayımızı eğitimlerini tamamlandıktan sonra Türk Polis Teşkilatı saflarına göndereceğiz” dedi. BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Yozgat’taki kazada yeni gelişme! 

Polis adayları dikkat! Şark hizmet süreleri değişti Haber

Polis adayları dikkat! Şark hizmet süreleri değişti

Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. MÜRACAATTA YAŞ ESNEKLİĞİ Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre; 2023 yılında yapılacak POMEM müracaatlarında, 30 yaş olarak belirlenen ve 1/1/1994 tarihi ve sonrasında doğanlara tanınan müracaat hakkı, 1/1/1993 tarihi ve sonrasında doğanların da müracaat etmesini sağlayacak şekilde genişletildi. AFET BÖLGESİNE ŞARK STATÜSÜ Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre; Depremden etkilenen Kilis ve Osmaniye il ve ilçeleri 2. Bölge  (şark) statüsüne alınmıştır. Böylece depremden etkilenen tüm illerimiz emniyet mensuplarımız için 2. Bölge (şark) statüsüne geçti. HİZMET SÜRESİ İkinci şark görevine giden Emniyet Müdürü ve Emniyet Amiri rütbesindeki personel hariç diğer rütbelerdeki personelinin hizmet sürelerinde düzenleme yapıldı. Bu çerçevede ikinci şark görevine giden personel; Hizmet süresi 6 yıl olan birimlerde 4 yıl,  Hizmet süresi 5 yıl olan birimlerde 3 yıl, Hizmet süresi 4 yıl olan birimlerde 2 yıl, Hizmet süresi 3 ve 2 yıl olan birimlerde 2 yıl görev yapması durumunda ikinci şark görevini tamamlamış sayılacak. İHA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.