TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#OY

OY haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, OY haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İran’da oy verme işlemi için süreler uzatıldı Haber

İran’da oy verme işlemi için süreler uzatıldı

Bugün İran'da halk, İslami Şura Meclisi ve dini lideri seçme ve denetleme görevi olan Uzmanlar Meclisi seçimleri için sandık başına gitti. Yerel saatle 08.00'den itibaren oylarını kullanmaya başlayan seçmenler için 50 binden fazla sandık kuruldu. Ülkede yaklaşık 61 milyon kayıtlı seçmen bulunuyor. Reformist cephenin boykot çağrıları gölgesinde gerçekleşen seçimlerde halk, Tahran'da bulunan Hüseyniyeyi İrşad Camii'nde kurulan sandıklarda sabah saatlerinden itibaren oy kullanmaya başladı. Sabahın erken saatlerinde başlayan ve ilk olarak 18.00'de sona ereceği açıklanan oy verme işlemi 20.00'ye uzatıldı. Oy kullanmaya gelen İranlı Zehra Ahvampurshapuri, "Ülkem ve dinim için oy vermeye geldim. Seçimin hayırla sonuçlanmasını umut ediyorum. Ülkemizdeki ekonomik sorunlar ve pahalılık son bulsun. Ben şu an kiracıyım, çünkü geçinemediğim için evimi satmak zorunda kaldım. Bu seçim ile birlikte sorunların çözülmesini istiyorum" şeklinde konuştu. İranlı seçmen Fatemeh Khamoshi, "Bugün seçimlere katılmak ve ülkemin geleceği hakkında rol almak için buraya geldim. Oy kullandığım için de çok mutluyum ve tüm vatandaşlarımızın seçime katılarak oy kullanmasını istiyorum" dedi. Bir diğer seçmen Ali Rıza Mesudi ise, “Sandık başına gitmek ve oy kullanmak aynı zamanda ilahi bir emirdir. Bugün eğer bir gücümüz varsa ve dünya ülkeleri bizi tanıyorsa, bu oyların kullanılmasıyla gerçekleşmiştir. Herkes seçimlere katılmalı ve oy kullanmalı" şeklinde konuştu. İran'ın 290 sandalyeli İslami Şura Meclisi için ülke genelinde 15 binden fazla aday yarışırken, dini lideri seçme, denetleme ve azletme yetkisine sahip Uzmanlar Meclisi'ndeki 88 sandalye için ise 144 aday seçimlere katılıyor.

Torbalı’da o sandıklar ilçenin kaderini belirleyecek Haber

Torbalı’da o sandıklar ilçenin kaderini belirleyecek

TENZİLE AŞÇI/KULİS HABER CHP Genel Merkezi’nin kurultay kararının ardından kongreler için hazırlıklara başlanırken geçtiğimiz haftalarda üye listelerinin de kesinleşmesiyle birlikte mahalle delege seçimleri heyecanı başladı. İzmir’de bugün ilçede mahalle delege seçimleri için sandıklar kurulurken gözler, sandıklardan çıkacak sonuçlara çevrildi.  Öte yandan; İzmir’de delege seçimleri merak edilen ilçelerden biri olan Torbalı’da bugün ilçenin iki büyük mahallesi olan Ertuğrul ve Tepeköy Mahalleleri'nde delege seçimleri için saat 20.00-23.00 arasında sandıklar kurulacak. Parti içi yarışın en yoğun olduğu ilçelerden olan Torbalı’da bugün kurulacak iki sandıkta da çift listeli yarışın geçeceği öğrenildi. Bugün ilçede 55 delegenin belirleneceği ifade edilirken ilçe genelinde çift listeli yarışın beklendiği ancak delege seçimlerinin ilk birkaç gününde sandıklardan çıkacak sonuçların ilçedeki diğer mahallerdeki yarışta da belirleyici olacağı belirtildi. Torbalı’da seçimin mevcut ilçe başkanı Övünç Demir ve Mesut Güler arasında geçmesinin beklendiği ifade edilirken Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin’in Güler’i desteklediği ileri sürüldü. SON SEÇİMLER 12 TEMMUZ’DA Torbalı’da delege seçimleri için son gün ise 12 Temmuz Çarşamba olarak belirlendi. İlçede delege seçimi için sandık kurulacak son mahalleler ise Pamukyazı, 19 Mayıs, Subaşı, Tulum, Naime, Kırbaş ve Atalan Mahalleleri olacak. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.