TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Musul

Musul haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Musul haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Irak'taki düğün yangınında yaralanan 3 kişi daha İstanbul'da Haber

Irak'taki düğün yangınında yaralanan 3 kişi daha İstanbul'da

Irak'ın Musul kentinde 26 Eylül'de bir düğün salonunda çıkan ve 114 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangında yaralanan bazı Iraklılar, askeri uçak ile İstanbul Gaziosmanpaşa'da bulunan bir özel hastaneye getirilmişti. Yangında yaralanan 82 kişiden 20'si sevk edildikleri hastanede tedavi görmeye devam ederken 4 kişi burada hayatını kaybetmişti. Irak'ta tedavilerine devam edilen 3 yaralı daha akşam saatlerinde İstanbul'a sevk edildi. Askeri uçakla İstanbul Havalimanı'na getirilen yaralılar, ambulansla Gaziosmanpaşa'da bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı. Yaralıları Irak Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Saleh Dhumad Munshid karşıladı. Munshid daha önce getirilen ve tedavisi devam yaralıları da ziyaret ederek hastane yetkililerinden sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Irak Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Saleh Dhumad Munshid basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Irak başbakanının talimatıyla Türkiye'ye toplam 23 hasta sevk edildi. Bu 23 hastadan maalesef 4 tanesini kaybettik. Şu an hastanede yatmakta olan toplam 19 hastamız var. 19 hastadan 11 tanesi serviste, sekiz tanesi ise yoğun bakımda yatmaktadır. 8 hastanın 3 tanesinin durumu kritik. Hastane, hastalarımızın bütün bakımlarını ve ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Hastaneye teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bundan sonra hasta gelip gelmeyeceğinin kararı oradaki sağlık ekiplerinin değerlendirmelerine bağlı. Oradaki yaralıların durumu hakkında bize bilgi gelecek, ona göre hastaların buraya sevk edilip edilmeyeceğinin kararını alacağız. Bizim ziyaretimizin amacı, hastaların son durumlarını takip etmek. Hastalarımızın aldığı hizmeti kontrol etmek. Hakikaten de hastanenin verdiği hizmetler çok kaliteli. Hastanenin sunduğu bütün hizmetler uluslararası kriterlere uygun bir biçimde. İçimiz hastaneye karşı çok rahat. Umarız en kısa zamanda yaralılar sağlığına kavuşup ülkelerine dönerler" ifadelerini kullandı. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Irak’ta düğün faciası: 1 haftalık yas ilan edildi

Musul'daki düğün salonu yangınından sağ kurtulanlar o anları anlattı Haber

Musul'daki düğün salonu yangınından sağ kurtulanlar o anları anlattı

Musul'da düğün salonunda çıkan yangında ölenlerin ve yaralananların yakınları, yangının çıkma anını ve yaşadıklarını anlattı. Yangından sağ kurtulanlardan Amir Abdu, düğüne biraz geç geldiklerini ve içeriye girdikten sonra kapıya yakın bir yere oturduklarını söyledi. "Havai fişeği yakar yakmaz tavana fırladı, tavan aniden alev aldı" Abdu, "Biz salona girdikten kısa bir süre sonra havai fişeklerini getirdiler. Havai fişeği yakar yakmaz tavana fırladı, tavan aniden alev aldı ve tüm salon alev aldı. Kendimizi dışarı zor attık, etraftaki herkes yaralandı. Ben yaralanmadım ama eşim yaralandı. Çoluk çocuk herkes yaralandı." dedi. Facia anlarını yaşayan Sleva Hamokan da halaydan sonra gelin ve damadın dans edecekleri sırada havai fişeklerin patlatıldığını ve kıvılcımların önce perdeleri tutuşturduğunu ve bir anda salonu alevlerin sardığını söyledi. "Kapıyı zorla kırdık ve çıktık" Çok büyük bir facia yaşadıklarını dile getiren Hamokan, yaşadığı dehşet anlarını şu sözlerle anlattı: "Her yer alev aldı, kapıdan çıkamadık, içeride mahsur kaldık. Kapıyı zorla kırdık ve çıktık. Yaralıları ve cesetleri çıkaramadık. Gelen ambulanslardan biri de kaza yaptı." Olaya tanıklık eden Lüey Bünyamin de düğünde bir anda salonun her bir tarafını alevlerin sardığını, itfaiye, sivil savunma, istihbarat, polis ve askerin olay yerine geldiğini ifade etti. "Çok büyük bir facia" Akrabalarından yaralananların olduğunu dile getiren Bünyamin, çok büyük bir facia yaşadıklarını, ambulansların gelmediğini ve cesetleri çıkaramadıklarını söyledi. Bünyamin, yangında iki yakın akrabasının öldüğünü ve birçok kişinin durumuyla ilgili henüz bilgi alamadıklarını belirtti. Olayda 66 yaşındaki kayınvalidesini kaybeden Adra Tamır, yangın sırasında salonda olduklarını ve çocuklarını zor kurtardığını söyledi. Alevlerin saniyeler içinde salonun her yerine yayıldığını aktaran Tamır, yaşlı kayınvalidesini kurtaramadıklarını ifade etti. Irak İçişleri Bakanlığı İletişim ve Halkla İlişkiler Müdürü ve Ortak Operasyonlar Komutanlığı Güvenlik Medya Ağı Başkanı Saad Maan, Musul'a bağlı Hamdaniye ilçesinde bir düğün salonunda çıkan yangında 93 kişinin ölüğünü, 100 kişinin yaralandığını duyurmuştu. Havai fişekler nedeniyle çıktığı bilgisi basına yansıyan yangın esnasında, düğün salonunda yaklaşık 800 kişinin bulunduğu ifade edilmişti. BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- Sigara nasıl bırakılır? Sigara bırakmada başarının sırrı nedir?

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.