TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Mudanya

Mudanya haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Mudanya haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Türkiye'nin yeni kültür rotası Bursa'da Haber

Türkiye'nin yeni kültür rotası Bursa'da

Mudanya Belediyesi’nin ilçenin doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtmak için “Rota Myrleia” adı altında çalışmalarını tamamladığı “İnanç, Yürüyüş, Bisiklet ve Trekking” rotaları,Bursa Valiliği’nin oluru ile kültürel maksatlı rota ilan edildi. 2700 yıllık bir geçmişe sahip olan Mudanya’nın tarihi, kültürel ve doğal değerlerini kapsayan 131,6 kilometrelik kültür rotası, Turizm maksatlı Sportif Yönetmeliği gereğince turizme kazandırıldı. Bu çerçevede 20 kilometrelik Yürüyüş Rotası, Tirilye Mahallesi Çamlı Kahve, Aya Yani Kilisesi, Kapanca Antik Limanı, Ketendere SahiliEsence Sahili, Söğütpınar Sahil Yerleşkesi, Eğerce Sahil Yerleşkesi Mesudiye Bakıştepe Seyir Alanından oluşuyor. 31,6 kilometrelik Bisiklet Rotası, Tirilye Mahallesi Çamlı Kahve, Aya Yani Kilisesi, Kapanca Antik Limanı, Esence Sahil, Yalıçiftlik Mahallesi, Yaman Mahallesi, Çınarlı Mahallesi, Kaymakoba Mahallesi, Tirilye Sahilini,17 kilometrelik Trekking Rotası ise Kumyaka Ayastafoni mevkii, Kumyaka Kirya mevkii, Çepni Mahallesi, Üsküptepe, Akyeller Selvilik mevkii, Kumkaya Lotus, Mavriya, Mankafa mevkii, Kumyaka köy meydanını kapsıyor. Uğur Mumcu Kültür Merkezi, Aydınpınar Kilisesi, Dereköy Kilisesi, Yaylacık Tatianos heykeli,Mirzaoba Tarihi Minare, Sancak heykeli ve Yörük Meydanı, Kaymakoba, Çınarlı, Yaman, Yalıçiftlik, Tirilye ve Kumyaka’nın bulunduğu 63 kilometrelik güzergah ise İnanç Rotası olarak kabul edildi. 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti’ni insanlığın ortak mirası olarak gün yüzüne çıkarmayı hedeflediklerinin altını çizen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz koordinesinde Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin danışmanlığında hayata geçirdiğimiz bu proje çerçevesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz ve Meclis Turizm Komisyonumuzun da katkılarıyla Mudanya’nın değerlerini ortaya çıkardık. Rota Myrleia ile tüm tarih ve doğaseverleri Mudanyamızda keyifli bir yolculuğa çıkarıyoruz. Rotanız, Myrleia olsun” ifadelerini kullandı. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Bursa'da cinayet! 30 yerinden bıçaklandı

Mudanya Mütarekesi 2023 Barış Yolu Ödülü Filenin Sultanları’nın Haber

Mudanya Mütarekesi 2023 Barış Yolu Ödülü Filenin Sultanları’nın

Mudanya Belediyesi tarafından Mudanya Mütarekesi’nin yıl dönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde geleneksel hale getirdiği "Mudanya Mütarekesi Barış Yolu Ödülü"nün seçici kurulu 22-23 Ağustos 2023 tarihleri arasında SHP eski Genel Başkanı, önceki dönem Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı ve önceki dönem Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın’ın başkanlığında toplandı. Mudanya Mütarekesi Barış Yolu 2023 yılı ödülünün seçici kurulu, Tarih Vakfı Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Ö. Alkan, İstanbul Gedik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süha Atatüre, YazarAyşe Kulin, Emekli Büyükelçiler Ünal Çeviköz ile Onur Öymen, Gazeteciler Murat Yetkin, Sedat Ergin, önceki dönem CHP Ankara Milletvekili, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Onur Üyesi Gülsün Bilgehan, Başkent Üniversitesi Ord. Prof. Enver Ziya Karal Tarih Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Seçil Karal Akgün ve Emekli Tuğgeneral Ali Er’den oluştu. Seçici kurul, Milletler Ligi’nin ardından Avrupa şampiyonu da olan Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı'na Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında dünya çapında kazandığı başarı ile büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunu çizdiği çağdaş Türkiye'yi temsil ederek tüm yurtta coşku ve gurur uyandırdıkları gerekçesiyle “Mudanya Mütarekesi Barış Yolu Ödülü"nün verilmesine karar verdi.Aynı gün,Mudanya Mütarekesi'nin ve Lozan Barış Antlaşması'nın kahramanı, Cumhuriyetimizin ilk Başbakanı ve ikinci Cumhurbaşkanı Sayın İsmet İnönü’yede “Şükran Ödülü” verilmesi kararlaştırıldı. Türkiye’nin bağımsızlığına giden yolu açan Mudanya Mütarekesi’ni Cumhuriyetin 100. yılına yakışır bir etkinlikle kutlayacaklarını kaydeden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “11 Ekim 2023 tarihinde Mudanya'da yapılacak Mütareke kutlamalarında ödüllerimizin takdimi gerçekleştirilecektir. Mudanya Mütarekesi ile atılan barış ve kardeşlik imzasının ışığında bu yıl adımıza yakışır bir kutlamaya imza atacak, Atamızı ve Mudanyamızın fahri hemşerisi İsmet İnönü’yü anacak, Cumhuriyetin ön sözünün yazıldığı Mudanya’da hep birlikte ‘Cumhuriyet, çok yaşa’ diyeceğiz” ifadelerini kullandı. BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- Dünya “Filenin Sultanlarını” konuşuyor: Sultanlar destan yazdı!

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.