TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#MHP

MHP haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, MHP haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İYİ Parti’den MHP’ye geçti, 29 milyonluk ihalenin sahibi oldu! Haber

İYİ Parti’den MHP’ye geçti, 29 milyonluk ihalenin sahibi oldu!

2018 yerel seçimlerinde İYİ Parti’den İstanbul Milletvekili seçilen Hayati Arkaz kısa süre sonra MHP’ye geçmişti. Hayati Arkaz, İstanbul’da 29 milyon liralık ihalenin sahibi oldu. Politikyol’dan Mehmet Baran Kılıç’ın haberine göre İstanbul Üniversitesi’nin düzenlediği 29 milyon lira tutarındaki yemek ihalesi, 27’nci dönem MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz’ın şirketine gitti. İstanbul Üniversitesi 20 Mart 2024’te ‘taşıma usulü malzeme dahil yemek hizmeti alımı işi’ isminde bir ihale düzenledi. Sözleşmesi 16 Nisan 2024’te imzalanan ihalenin tutarı 29 milyon 58 bin 400 lira. Pazarlık usulüyle yapılan ihaleyi ‘Zcatering Taşımacılık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret’ adlı şirket kazandı. İhaleyi kazanan şirket sağlık, inşaat, tarım, hayvancılık, gıda ve temizlik alanlarında faaliyet gösteren Arkaz Holding’in alt şirketlerinden birisi Arkaz Holding’in yönetim kurulu başkanlığını MHP 27’nci dönem milletvekili Hayati Arkaz yürütüyor. Haziran 2018’de İYİ Parti’den milletvekili seçilen Arkaz, meclis genel kurulunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin elini öpmesiyle gündem olmuştu. Bunun üzerine Arkaz Bahçeli’nin davetini kabul ederek 14 Ağustos 2018 tarihinde İYİ Parti’den istifa ederek MHP’ye katılmıştı. İstanbul Ticaret Odası’nda yer alan bilgilere göre Zcatering’in başındaysa Halil Burak Arkaz yer alıyor. Hayati Arkaz’ın oğlu olan Halil Burak Arkaz aynı zamanda MHP İstanbul yönetiminde yer alıyor.

YSK 2 il, 11 ilçe, 7 belde için yapılan itirazları karara bağladı Haber

YSK 2 il, 11 ilçe, 7 belde için yapılan itirazları karara bağladı

Yüksek Seçim Kurulu 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri çerçevesinde siyasi partilerin yaptığı itirazları değerlendirmeye devam ediyor. Bugün saat 14.00’da toplanan kurul, siyasi partilerin yapmış olduğu itirazlarda nihai kararları verdi. Toplantı çerçevesinde kurul, 8 siyasi partinin 2 il 11 ilçe ve 37 belde olmak üzere toplamda 20 seçim bölgesi için yaptığı itirazları sonuçlandırarak, verilen kararları açıkladı. Buna göre Yüksek Seçim Kurulu, AK Parti’nin; İstanbul’un Bahçelievler ve Şanlıurfa Halfeti ilçelerinde seçimlerin iptali talebini reddetti. CHP’nin; Osmaniye Toprakkale ilçesine bağlı Türkmen Beldesi seçimlerinde, seçimlerin iptali ve yeniden seçimlere gidilmesi üzerine yaptığı itiraz talebi yine YSK tarafından reddedildi. MHP’nin; Bingöl’ün Yedisu ilçesi ile Kütahya Simav ilçesine bağlı Güney, Afyonkarahisar İhsaniye ilçesine bağlı Döğer ve Sinanpaşa ilçesine bağlı Akören beldelerinde seçimlerin iptali ve yeniden seçime gidilmesi için yaptığı itirazlar reddedildi. Yeniden Refah Partisi’nin itirazlarını da değerlendiren Kurul, Şanlıurfa Siverek, Samsun Bafra, Giresun Doğankent, Iğdır Aralık ve Gaziantep Nurdağı ilçelerinde seçimlerin iptali ve yeniden seçime gidilmesi taleplerini reddetti. Ayrıca yine Yeniden Refah Partisi’nin Konya Çeltik ilçesi ve Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı Deredolu beldesinde mazbatanın iptali ve seçimlerde ikinci olana mazbatanın verilmesi talebi de Yüksek Seçim Kurulu tarafından reddedildi. BBP’nin Erzurum’un İspir ilçesi ve Aksaray’ın Gülağaç ilçesine bağlı Gülpınar Beldesi için seçimlerin iptali ve yeniden seçimlere gidilmesi talebi reddedildi. DEM Parti’nin Şırnak ve Kars illerinde, seçimlerin iptal edilmesi ve yenilenmesi üzerine yaptığı itirazlar da reddedildi. Öte yandan İYİ Parti’nin Aksaray Güzelyurt ilçesinde ve Türkiye İşçi Partisi’nin Tokat Niksar ilçesinin Yazıcık Beldesinde seçimlerin iptali ve yeniden seçime gidilmesi talepleri reddedildi.

Üst üste üçüncü kez seçildi: Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar mazbatasını aldı Haber

Üst üste üçüncü kez seçildi: Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar mazbatasını aldı

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen mahalli idareler seçimlerinde aldığı 27 bin 383 oy ile yeniden Şehrül-Emin oldu. Başkan Serkan Acar ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Aliağa Belediye meclis üyeliğine seçilen 13 üye ile yedek üyeler Aliağa İlçe Seçim Kurulu’nda düzenlenen törende 2024-2029 dönemi için mazbatalarını aldı. Törende MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, MHP Aliağa İlçe Başkanı Nuray Aydemir, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Demir ile çok sayıda partili yer aldı. Başkan Serkan Acar, “İlk Günkü Heyecanla” Başkan Serkan Acar, mazbata töreni sonrası belediye binası önünde coşkulu kalabalık tarafından karşılandı. Burada bir teşekkür konuşması yapan Başkan Serkan Acar, şunları söyledi: “Mazbatamızı mübarek bayram gününde almak nasip oldu. Seçim sürecinde desteklerini esirgemeyen sayın vekilime, il başkanıma, teşkilatıma, sahada gece gündüz mücadele veren gönüldaşlarıma, sandık görevlilerimizin her birine, seçimin demokratik bir şekilde yapılması için mücadele veren başta sayın kaymakamımız olmak üzere tüm kamu görevlilerine çok teşekkür ediyorum. Bizleri yeniden bu göreve layık gören Aliağa halkımıza yürekten teşekkür ediyorum. Bu göreve üçüncü defa layık olmanın onurunu yaşarken bunun büyük sorumluluğunu da biliyoruz. Halkımızın beklentilerinin farkındayız. Gece gündüz çalışmaya devam ederek beklentilerin karşılanması için mücadele edeceğiz ve şehrimizi çok daha iyi yerlere getireceğiz. Bizim hayallerimiz, bizim hedeflerimiz var. Uzunca bir yolumuz var. Bu kapıdan ilk günkü heyecanla tekrar giriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu’ndan İl Sözü Büyük bir mutluluk ve heyecan duyduğunu belirten MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, “Aliağa halkına bir söz verdik. Canla başla çalışarak Aliağa’yı il yapmak istiyoruz” ifadelerini kullanırken vatandaşlar da büyük bir coşkuyla “82 Aliağa” sloganları attı. MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “Aliağa Belediyesi Türkiye'ye Örnek Olmaya Devam Edecek” Aliağa Belediyesi’nin örnek teşkil eden bir belediye olduğunun altını çizen MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “Kampanya döneminde emek veren, ter döken gönüldaşlarımıza, gerek Milliyetçi Hareket Partili gerekse AK Partili arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İnanıyorum ki Aliağa Belediyesi İzmir’e ve Türkiye'ye örnek olmaya devam edecektir” dedi. Alkışlar eşliğinde belediye binasına giren Başkan Serkan Acar, daha sonrasında ise makamında tebrikleri kabul etti.   

MHP’den CHP’ye bayram ziyareti: Ortak hassasiyetlerimiz var Haber

MHP’den CHP’ye bayram ziyareti: Ortak hassasiyetlerimiz var

CHP Genel Merkez binasına Ramazan Bayramı dolayısıyla ziyaretler devam ediyor. Bu çerçevede MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz başkanlığındaki MHP heyetini, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka başkanlığındaki heyet karşıladı. Türkiye İttifakı mesajı “Belediyelerimiz üzerinden herkese hizmet vermeye devam ederek çalışmalarımızı yürüteceğiz” Nazlıaka, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçiminde büyük Türkiye ittifakını kurmak istediklerini belirterek, “Her siyasi partiden, her görüşten yurttaşımız var. Her birine karşı sorumluluk duyuyoruz. Bakış açımız her zaman şu oldu; kim milli maçı kazandığımızda duygulanıyorsa, kim Filenin Sultanları bir galibiyet elde ettiğinde onurlanıyorsa, kim kırmızı beyaz bayrağımızı gördüğünde o bayrağın altında görünmenin onurunu yaşıyorsa herkes Türkiye ittifakının bir parçasıdır. Dolayısıyla, bundan sonraki süreç içerisinde de bize oy veren, vermeyen her kim varsa onlarla halkın ittifakını kurarak, belediyelerimiz üzerinden herkese hizmet vermeye devam ederek çalışmalarımızı yürüteceğiz” ifadelerini kullandı. “Özel’in açıklamasını anlamlı buluyoruz” “Özgür Özel’in seçim sonrası yapmış olduğu değerlendirmeleri çok anlamlı ve kıymetli buluyoruz” "Umut ederim ki sizinle ittifak edenler de sizin hissiyatınıza katılırlar" diyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ise, "Ortak paydamız ülkemizin birliği, bütünlüğü ve düzeni. Bizim bu konularda ne kadar hassas olduğumuzu tüm millet biliyor. Bunun yanı sıra Özgür Özel’in seçim sonrası yapmış olduğu değerlendirmeleri çok anlamlı ve kıymetli buluyoruz. Biraz da espri olsun. İlk defa bu seçimde CHP'nin aldığı neticeler sonrası ‘tek adam rejimi’ değerlendirmelerini duymadık veya ‘trafolara kediler girdi’ gibi durumlar olmadı. Seçimlerin çok fazla insanımızın mağdur olmadan sonuçlanmış olması da son derece önemliydi" ifadelerini kullandı. “Ekonomik sıkıntılar giderilir” MHP olarak kırmızı çizgilerinin belli olduğunu ifade eden Sadir Durmaz, “Biz bayrak yere düşmesin, ezan susmasın diye mücadele eden bir siyasi partiyiz. O yüzden Türkiye ekonomide ilk defa birtakım sıkıntılar yaşıyor değil. Geçmişte de zaman zaman sıkıntılarımız oldu. Ekonomideki sıkıntılar bugün olur, yarın alınan birtakım tedbirlerle daha rahat bir zemine kavuşur ama Allah korusun ülkenin birlik ve beraberliğini tehdit altına alacak gelişmelere hep birlikte karşı durmalıyız” dedi. “Ortak hassasiyetler” Durmaz’ın bu sözleri üzerine ise Nazlıaka, "Sizin hassasiyetiniz bizim hassasiyetimiz" diyerek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk hem ülkemizin hem de partimizin kurucusu. Dolayısıyla ortak değerlerde zaten birleşiyoruz, buluşuyoruz” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.