TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Koleksiyon

Koleksiyon haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Koleksiyon haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Sivasspor maçlarında görev alan hakemlerin kartlarından koleksiyon yaptı Haber

Sivasspor maçlarında görev alan hakemlerin kartlarından koleksiyon yaptı

Sivasspor'un Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda ev sahibi olduğu maçlarda görev alan hakemlerin sarı ve kırmızı kartlarını toplayarak koleksiyon oluşturan Çağlayan, Cüneyt Çakır, Mete Kalkavan, Halil Umut Meler, Zorbay Küçük, Fırat Aydınus, Halis Özkahya ve Ali Palabıyık gibi 30 hakemden kartlar aldı ve bunları hakemlerden imzalattı. Kemal Çağlayan, yaptığı açıklamada, hakemlerin imzaladığı kartlarla birlikte müsabakanın esame listesini de toplamaya başladığını belirtti. Çağlayan, 46 yıllık gazetecilik deneyimi içerisinde çeşitli sosyal sorumluluk projelerine katıldığını ancak hakemlere yönelik bu projenin önemli bir adım olduğunu ifade etti. Türkiye Spor Yazarlar Derneği Genel Başkanı Oğuz Tongsir ile yaptığı görüşmenin ardından hakemlere yönelik bir proje geliştirmek istediğini belirten Çağlayan, hakemlerin müsabakalarda kullandığı kartları, hakem triyosuyla birlikte imzalayarak TSYD Sivas şubesinde sergilemeyi planladığını dile getirdi. Hakemlerin, böyle bir teklifle ilk kez karşılaştığını ve projenin önemine vurgu yaptığını söyleyen Çağlayan, Türkiye'de bu tarz bir örnek projeye imza atmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. "Hakemler Çalışmadan Çok Memnun Kaldılar" Kemal Çağlayan, 30 hakemin kartının bulunduğu koleksiyon hakkında konuşarak, "Bu kartlar arasında hakemlik mesleğini bırakan hakemlerimiz de bulunuyor. Onların anılarını yaşatmak ve hakemliği bırakanları belirli aralıklarla Sivas'a davet ederek, bu kartlarla birlikte yaptıkları çalışmaları genç gazetecilere, İletişim Meslek Liselerine ve gazetecilik okuyan üniversite öğrencilerine örnek niteliğinde bir ders vermek istedik. Bu nedenle böyle bir çalışma yaptık. Şu anda elimizde, Cüneyt Çakır, Halil Umut Meler, Mete Kalkavan, Fırat Aydınus gibi Türkiye'de görev yapan ve halen devam eden hakemlerin kartları bulunuyor. Yeni hakemlerimiz Sivas'a geldiklerinde sarı ve kırmızı kartlarını alıp müzede sergilemek istiyoruz. Hakemlerimizin bu bakış açısını çok olumlu karşıladıklarını gördük. Bize verilen değeri ilk kez Sivas'ta böyle bir projeyle gördüklerini belirttiler. Bizi davet etmekten memnuniyet duyacaklarını ifade ettiler. Bu çalışmamız giderek büyümeye başladı ve sarı-kırmızı kart koleksiyonuna dönüştü. Bu koleksiyonu sergileyerek gelecek nesillere miras bırakmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu. "Kartları Görenlerde Büyük Heyecan" Çağlayan, kartları görenlerin büyük heyecan yaşadığını belirterek, "Arada sırada kartları görmek isteyen arkadaşlarımız oluyor. Özellikle müsabaka sırasında sporculara verilen kartlarda yazan dakikalar ilgi görüyor. En yakın zamanda Cüneyt Çakır'a bir teklifte bulunduk. Sivas'a gelerek gençlere mesleği anlatmak ve duygularını paylaşmak istediğini belirtti. Tüm hakem camiasına benzer tekliflerde bulunduk. Merkez Hakem Kurulu ile iletişim halindeyiz. Kartları gören veya duyanlar büyük heyecan yaşıyorlar" dedi.

Belleğin gizemli sandığından öyküler Haber

Belleğin gizemli sandığından öyküler

SULTAN GÜMÜŞ KAYA  Editörlüğünü Semih Gümüş’ün üstlendiği Köprü Kitaplar koleksiyonunun 28. kitabını, çağdaş edebiyatımızın dikkat çeken yazarlarından Tolga Gümüşay yazdı. Büyüme yolculuğundaki bir çocuğun ilk heyecanlarını, korkularını, sevinçlerini dillendiren 11 öykü, her yaştan okura, çocukluktan ilk gençliğe yaşanmış sihirli anları, anıları ve hayalleri ulaştırıyor.  ‘Ceplerine Çiçek Dolduran Çocuk’ kitabı ile güçlü öykücülüğünü incelikli ve duru anlatımıyla birleştiren yazar, çocukluk belleğinin derinlerine iniyor. Kusursuz bir öykü diliyle, her şeye rağmen çocuk duygularını koruyanlar için anlatıyor. ÖYKÜ ÖYKÜ ÖRÜLMÜŞ ANILAR  Çocuklara da, yetişkinlere de ulaşan bir yazarın, düşle gerçek arasında, öykü öykü örülmüş anıları: Sobanın sıcaklığına karışan bozacı sesi, yeni okuldaki ilk günlerin sıkıntısı, taptaze heyecanlarla rastlaşmak, suçluluk duygusuyla tanışmak, bir horozun yarattığı karmaşa, keçi inadıyla aynı tepeye tırmanan arkadaşlar, rüyayla gerçeğin iç içe girdiği kaygılar, dede evinde saklı kantinden bugüne çıkagelen bir yazar.  TOLGA GÜMÜŞAY KİMDİR? 1972 yılında Edirne’de doğdu. Babasının mesleği nedeniyle çocukluğu Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde geçti. Bursa’da başladığı ilkokul eğitimini Erzurum’da tamamladı. Yatılı okuduğu Kadıköy Anadolu Lisesi’nden 1990’da mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ndeki eğitiminden sonra Marmara Üniversitesi Örgütsel Davranış Bilimi Yüksek Lisans Programı’nı tamamladı. 1993’ten bu yana reklamcılık alanında çalışan Gümüşay adını ilk kez, 6 Yıl Tam Pansiyon adlı gençlik romanıyla duyurdu. Daha sonra, çocuklar için Geleceği Görme Ortaklığı, gençler için Keskin Naneli Öyküler adlı sevilen öykü kitaplarını yazdı. Yetişkinlere yönelik Pembe Tuvalet (2004), Anormal (2008) ve Hiç Kimsenin Kenti (2010) adlı romanları da bulunan yazarın gençler için yazdığı son roman Hazırlıksız. Kendi çektiği fotoğraflara yazdığı öyküleri Kareli Öyküler (2017) adıyla derleyen Gümüşay, eşi ve oğluyla birlikte İstanbul’da yaşıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.