TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Huzurevi

Huzurevi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Huzurevi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Büyükşehir Belediyesi huzurevi sakinlerini unutmadı Haber

Büyükşehir Belediyesi huzurevi sakinlerini unutmadı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yaşam Kampüsü’nde 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü sebebiyle anlamlı bir etkinlik düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen 300 kişilik baloda huzurevi sakinleri müzik ve eğlenceyle hoş vakit geçirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ulaş Aydın, “Dünya Yaşlılar Günü sebebiyle Sosyal Yaşam Kampüsü içindeki huzurevinde güzel bir etkinlik düzenlemek, huzurevi sakinlerini düşündüğümüzü, hatırladığımızı göstermek istedik” dedi. Tesisin sakinlere vermiş olduğu olanaklarla ilgili konuşan Ulaş Aydın, “İzmir Büyükşehir Belediyesi 425 yatak kapasiteli çok büyük bir huzurevine sahip. Türkiye’nin en iyi tesislerinden biri burası. Huzurevimiz 24 saat yaşayan bir yer. Sürekli sosyal etkinlikler yapılıyor. Huzurevi sakinlerimizle denize, pazara, alışverişe, tarihi yerlere gidiyoruz. Spor salonumuz var. Yüzme havuzumuz var. Eşrefpaşa Hastanemizin polikliniği var” ifadelerini kullandı. “Başkanımızın ortaya koyduğu vizyonla çalışıyoruz” Türkiye’de derinleşen ekonomik krize de dikkat çeken Ulaş Aydın, “Emekli ücretleri çok düşük kalmış vaziyette ama kiralar, gıda enflasyonu, giderler almış başını gidiyor. Bizim gibi huzurevleri bu durumda önemli bir alternatife dönüşüyor. Biz de elimizden geldiğince huzurevi sakinlerinin daha iyi koşullarda yaşamasını istiyoruz. Başkanımız Tunç Soyer’in de ortaya koymuş olduğu sosyal belediyecilik vizyonuyla 7 gün 24 saat, 365 gün onlar için çalışıyoruz. Memnuniyet oranlarımız çok yüksek. Hem kendi içimizde çalışmalar yapıyoruz hem de akademik çalışmalara konu olduk. Gelen bildirimler de son derece iyi” dedi.  BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: SOLOTÜRK, TEKNOFEST İzmir'de bir ilke imza attı

Huzurevinde tanışıp evlendiler Haber

Huzurevinde tanışıp evlendiler

Huzurevi bahçesinde düzenlenen törenle ikinci bahara evet diyen çift, alkışlar eşliğinde nikâh defterini imzaladı. Gelin Emine Kaya’nın damadın ayağına basması sonucu gerçekleşen nikâh akdinden sonra çiftler ilk danslarını yapıp pasta kesti. Törene huzurevi sakinleri ve personeli katılarak çiftlerin mutluluğuna ortak oldu. Mutlu olduğunu dile getiren Emine Kaya (79), "Bir sene bir buçuk sene koştu ama mutluyum. Şimdi kendisi beni beğenmiş, benim haberim yoktu. Sonra söyledi, hayır dedim. Sonra bir buçuk sene sürdü, hayırla burada tanıştıktan 3 ay sonra bana teklif etti, olmaz unut dedim unutmadı, mutluyum" dedi. "Ay parçama kavuştum" diyen damat İsmail Demir (63), "Çok mutluyum, sağ olsun Emine hanım bizi bir buçuk sene koşturdu. Seviyorum dedim, Allah nasip etti, güzel oldu sevdiğime kavuştum. Daha önce ben huzurevindeydim, o sonradan geldi. Kendisi çok güzel, ay parçam benim" dedi. Özden Huzurevi Müdiresi Yasemin Şentürk, "Yaklaşık 1 buçuk yıldır süren aşk hikayesiydi bu. İlk başta duygularını İsmail amca dile getirdi, teyzemiz biraz çekimser kaldı, biraz da sosyal çevreden çekindi galiba. Sonra arkadaşlıkları zamanla sevgiye dönüştü, biz de kendilerine destek verdik. Bunun ayıp bir şey olmadığını, ikinci bahar olduğunu, her zaman hepimizin mutluluğu hak ettiğini söyledik. Teyzemiz çocuklarından izin aldı, onay aldı, biz de destekledik bugün nikahımızı kıydık. Kendilerine huzurevinde bir oda tahsis ettik, burada ikamet edeceğiz, mutlu bir şekilde burada yaşayacağız" diye konuştu. BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- Çekici olmak için 7 ipucu! Çekici olmak için ne yapmak gerekir?

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.