TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Dubai

Dubai haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Dubai haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

2024 Dünya Hükümetler Zirvesi yarın başlıyor Haber

2024 Dünya Hükümetler Zirvesi yarın başlıyor

Türkiye'nin onur konukları arasında bulunduğu "2024 Dünya Hükümetler Zirvesi" Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Dubai şehrinde yarın başlayacak. Zirveye ait internet sitesinde yer alan açıklamaya göre 12-14 Şubat'ta "Geleceğin Hükümetlerini Şekillendirmek" temasıyla 11'incisi düzenlenecek zirvede, dünyanın karşı karşıya kaldığı acil sorunların gölgesinde geleceğe dair fırsatlar ve zorluklar ele alınacak. Türkiye, Katar ve Hindistan'ın onur konuğu olduğu zirveye 25'ten fazla devlet ve hükümet liderinin yanı sıra çok sayıda bakan, devlet adamı, alanında uzman katılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da "Sürdürülebilirlik ve Yeni Küresel Dönüşümler" temasıyla 13 Şubat'ta zirvede konuşma yapması bekleniyor. Açıklamada sözlerine yer verilen BAE Kabine İşleri Bakanı ve Zirve Başkanı Muhammed bin Abdullah el-Karkavi, "Zirvede Türkiye, Hindistan ve Katar'ın onur konuğu olarak seçilmesi, BAE'yi üç ülkeyle bir araya getiren stratejik ilişkilerin ve ortaklıkların derinliğini yansıtıyor." ifadelerini kullandı. Onur konukları, topluma hizmet eden stratejik sektörlerde başarılı deneyimlere sahip ülkelerle ortaklıkları güçlendirmek üzere seçiliyor. Zirvede ayrıca "etkin hükümetler için büyüme ve gelişim sürecini güçlendirme, yapay zeka ve gelecek sınırlar, kalkınma ve gelecekteki ekonomiler için yeni vizyon, eğitimin geleceği ve yarının toplumlarının beklentileri, sürdürülebilirlik ve yeni küresel dönüşümler, şehirleşme ve küresel sağlık öncelikleri" olmak üzere 6 ana temaya odaklanılacağı" kaydedildi. Konuk ülkelerin başarılı deneyimlerini ve en iyi kalkınma uygulamalarını aktaracağı zirvede küresel düzeyde gelecekteki akımlar ve değişimlerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası düzeyde işbirliğini geliştirmenin yolları tartışılacak.

İzmir Ekonomili gençlere 'Dubai' fırsatı Haber

İzmir Ekonomili gençlere 'Dubai' fırsatı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), öğrencilerin staj ve çalışma imkanlarını geliştirmek amacıyla geçtiğimiz kasım ayında İzmir merkezli şirketler grubuyla protokol imzaladı. Bu çerçevede İEÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, firmanın restoran zincirlerinde staj yapmaya başladı. Mezun olmadan önce iş hayatını tanıma fırsatı bulan gençler, kendilerine doğru bir kariyer hedefi belirleme noktasında da deneyim kazandı. İEÜ ve şirket, başlattığı bu örnek iş birliğini daha da geliştirerek gençlere Dubai’de çalışma fırsatı sunan yeni bir sürece imza attı. İEÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Betül Öztürk, mezunlara her zaman en iyi imkanları sağlamak için çalıştıklarını söyleyerek, "Bölüm olarak mezunlarımıza her daim güveniyor, onların en iyi yerlerde olmalarını istiyoruz. Bu hedef istikametinde da birçok seçkin kurum ve markayla güç birliği sağlıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz birliktelik de bunun güzel, açık bir örneği oldu. Mezunlarımız; Dubai'ye açılma, burada yeteneklerini gösterme fırsatı bulacak. Bunu çok değerli ve önemli bir adım olarak görüyoruz. Mezunlarımız, firmanın Dubai'de oluşturacağı yeni ekipte yer almak için CV'lerini teslim etti. Şu anda süreç devam ediyor, işe alınacak mezun sayısıyla ilgili net bir şey söylemek için erken; ancak Dubai'de binlerce kişiye ulaşacak birbirinden özel lezzetlerin hazırlanacağı mutfakta, İzmir Ekonomi Üniversitesi mezunlarının da görev alacağını söyleyebilirim" diye konuştu. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Bilsev de, yatırımlar hakkında bilgi vererek, “Geçtiğimiz yıl İzmir Ekonomi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile başlattığımız keyifli iş birliği sayesinde, bölümden mezun olan ve son sınıfta öğrenim gören öğrencilerimizle bir araya geldik. Yurt içinde ve yurt dışında süregelen çalışmalarını öğrencilerimizle paylaştık. Üç markamız Dubai’nin en hareketli noktalarında, çok farklı konseptlerle yer alacak. En önemlisi, Türk mutfağını ve dünya mutfağına yaptığımız özgün dokunuşları tüm dünyaya tanıtacağız” dedi. Bilsev, sözlerini şöyle sürdürdü: “En büyük farkımız ise kendi üretimimiz olan ürünlerle uluslararası arenaya adım atmamız olacak. Kendi zeytinyağımız, zeytinimiz, peynirimiz ile mutfağımızı en iyi şekilde temsil edeceğiz. Bu noktada kuracağımız ekip, mutlaka genç, iyi eğitim almış, dünyayı tanıyan geniş vizyonlu gençlerden oluşacak. Genç yeteneklerle çıtayı günden güne yükselteceğiz. Bu iş birliğinin hem öğrencilerimiz hem de şirketimiz için verimli bir yolculuk olacağına inanıyoruz. İş birliğimiz sayesinde, geleceğin başarılı şefleri ve gastronomi uzmanlarına destek vererek ülkemizin gastronomi sektörüne katkı sağlayacağız.” İHA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.