TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#DURAK

DURAK haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, DURAK haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

‘Arızaya’ takılan İZBAN ihalesi gerçekleştirildi: İşte teklif veren firmalar… Haber

‘Arızaya’ takılan İZBAN ihalesi gerçekleştirildi: İşte teklif veren firmalar…

TENZİLE AŞÇI Devlet Demiryolları (TCDD) ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak şirketlerinden İzmir Banliyö Hattı üzerinde mevcutta 41 durakla hizmet veren İZBAN duraklarına yenilerinin eklenmesi için geçtiğimiz yıllarda düğmeye basılmış ancak konu ihalelerin iptalleri nedeniyle yılan hikayesine dönen ihalenin 3.’sü bugün gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Şube Müdürlüğü, Kemer ve Buca durakları arasında kalan Lale Mahallesi ile Egekent ile Ulukent arasında Kâtip Çelebi durağı olmak üzere iki ek durak için adım atmış ancak “tahsis krizi” yaşanmıştı. Krizin çözülmesinin ardından İZBAN’ın iki yeni durağı için geçtiğimiz yıl iki kez ihaleye çıkılmış ancak hiçbir şirket ihaleye teklif vermediği için ihaleler ertelenmek zorunda kalmıştı. Firmaların tekli vermemesinde ise maddi nedenler gerekçe olarak gösterilmişti. EKAP ARIZASINA TAKILMIŞTI Yaşanan süreç sonrası İZBAN durakları için 31 Mart tarihinde 3. kez ihaleye çıkılmış ancak ihale ‘yaşanan EKAP arızası” yine yapılamamıştı. Arıza nedeniyle ertelenen ihale, bugün Kültürpark 2 Nolu Hol’de bugün gerçekleştirildi. YENİ İHALEDE 2 TEKLİF  Komisyon üyeleri gözetiminde elektronik ortamda gerçekleştirilen İZBAN ihalesine 2 firma teklif verdi. 3. El Grup Enerji Madencilik İnşaat Anonim Şirketi ve Arme Enerji İnşaat Limited Şirketi, İZBAN hattı üzerinden 2 durağın yapım işi için teklif veren firmalar oldu. 3. El Grup Enerji, Madencilik İnşaat Anonim Şirketi, 174 milyon 312 bin 46 liralık teklif verirken Arme Enerji ve Bertoğlu İnşaat Limited Şirketi ortaklığı ise 204 milyon 236 bin 080 liralık teklif verdi. İhalenin ilk ayağının gerçekleştirilmesinin ardından firmaların teklif dosyaları ihale komisyonunca incelenip ihaleyi alan firmaya karar verilecek. 

İZBAN durakları ‘sistem arızaya’ takıldı Haber

İZBAN durakları ‘sistem arızaya’ takıldı

TENZİLE AŞÇI Devlet Demiryolları (TCDD) ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak şirketlerinden İzmir Banliyo Hattı üzerinde mevcutta 41 durakla hizmet veren İZBAN duraklarına yenilerinin eklenmesi için geçtiğimiz yıllarda düğmeye basılmış ancak konu ihalelerin iptalleri nedeniyle yılan hikayesine dönmüşü. İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Şube Müdürlüğü, Kemer ve Buca durakları arasında kalan Lale Mahallesi ile Egekent ile Ulukent arasında Katip Çelebi durağı olmak üzere iki ek durak için adım atmış ancak “tahsis krizi” yaşanmıştı. Krizin çözülmesini ardından İZBAN’ın iki yeni durağı için geçtiğimiz yıl iki kez ihaleye çıkılmış ancak hiçbir şirket ihaleye teklif vermediği için ihaleler ertelenmek zorunda kalmıştı. Firmaların tekli vermemesinde ise maddi nedenler gerekçe olarak gösterilmişti. Öte yandan; yaşanan süreç sonrası İZBAN durakları için bugün 3. kez ihaleye çıkıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Kültürpark içerisinde yer alan 2 No’lu Hol’de gerçekleştirilen ihale de ‘yaşanan EKAP arızası” yine yapılamadı. Saat 11.00’de toplanan ihale komisyonu üyeleri, ihaleyi gerçekleştiremedi. Edinilen bilgilere göre; komisyon üyelerine “elektronik ortamda yapılacak ihale için EKAP’tan gelen teknik bir arıza olduğu gerekçesi ile ihalenin ertelendiği” bilgisi verildi. AYNI GÜNE 2. İHALE KONULMUŞTU İhale için EKAP tarafından ihale komisyonu üyelerine “aynı gün saat 17.00” olarak yeni tarih verilirken saat 17.00’de toplanan ihale komisyonu ihaleyi yine “teknik arıza” ve “EKAP’ın sorunu giderememesi” gerekçesiyle gerçekleştirilemedi. İZBAN durakları yapım işi ihalesi 3. kez ertelenirken ihalenin 3 Nisan Pazartesi yapılacağı ifade edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.