TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Bayburt

Bayburt haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bayburt haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bayburt’un kurtuluş yıl dönümü mesajı Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bayburt’un kurtuluş yıl dönümü mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümünü gönderdiği video mesajla tebrik ederek, canları pahasına vatanlarına sahip çıkan kahramanları rahmetle andı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sevgili Bayburtlular, değerli kardeşlerim, sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Sizler aracılığıyla tüm Bayburtlu kardeşlerime selam ve sevgilerimi iletiyorum. Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümünü tebrik ediyor, canları pahasına vatanlarına sahip çıkan kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle anıyorum. Ecdadımızın bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni 81 vilayeti ve 85 milyon vatandaşıyla ilelebet payidar kılmak için mücadelemizi sürdürüyoruz. 21 yılı aşkın iktidarımız döneminde Bayburt ile birlikte tüm şehirlerimize hep aşkla hizmet ettik. Alt yapıdan üst yapıya kadar her alanda şehrimizin eksiklerini gidermenin, ihtiyaçlarını karşılamanın gayretinde olduk" şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bayburtlu kardeşlerimize ahdı vefaları için teşekkür ediyorum. Bayburt ve Bayburtlu kardeşlerimiz, her seçimde şahsımıza verdikleri güçlü destekle bizi bu kutlu mücadelemizde yalnız bırakmadı. Rekor oy oranlarıyla bizlerden desteklerini esirgemeyen, başta İstanbul olmak üzere ülkemizin farklı yerlerinde yaşayan Bayburtlu kardeşlerimize ahdı vefaları için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. "Türkiye yüzyılını da hep birlikte inşa edeceğiz" Türkiye'nin nice zorlukları ve engelleri aşarak bu günlere el birliği içinde getirildiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah Türkiye yüzyılını da hep birlikte inşa edeceğiz. Ecdadın emaneti olan cennet vatanımızı çok daha güçlü, müreffeh, özgür ve itibarlı bir ülke olarak gelecek nesillere teslim etmeyi hedefliyoruz. Bu yolda en kritik dönemeçlerden birisi olan 14-28 Mayıs seçimlerini tüm dünyaya örnek olacak bir demokrasi şöleni ile geride bıraktık" şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak, "Kandil’den Pensilvanya’ya kadar ülkemize yönelik sinsi hesapları olan şer odaklarının tamamını hüsrana uğrattık. 31 Mart mahalli idareler imtihanını başarıyla vererek durmak yok yola devam diyeceğiz. Nerede ikamet ederse etsin tüm Bayburtlulardan AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın gerçek belediyecilik idealine güçlü destek bekliyorum. Rabbim muhabbetimiz ve dayanışmamızı daim eylesin diyorum" dedi.

Vali Eldivan, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'Nde incelemelerde bulundu   Haber

Vali Eldivan, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'Nde incelemelerde bulundu  

Kurum personelleri ziyaretlerine devam eden ve çalışmalar hakkında bilgi alan Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleriyle bir araya gelerek, incelemelerde bulundu.   Vali Yardımcısı Yunus Coşkun, İl Müdürü Selami Ersen ve Şube Müdürleri tarafından karşılanan Vali Eldivan, müdürlük birimlerini gezerek tarımsal iş ve işlemleri yapmak üzere kuruma gelen vatandaşlarla selamlaştı. Eldivan, Bayburt'ta tarım ve hayvancılık faaliyetleri dahilinde 2023 yılında üreticilere yönelik yapılan; Seyyar Koyun Çadırı Projesi, Bahçem Tarımdan Ürünüm Dalından Projesi, Organik Kuşburnu Yetiştiriciliği Projesi, Büyükbaş Hayvanlara Sağlık Paketi Projesi, Yöresel Tıbbi Aromatik Bitkiler Kurutma Ünitesi Projesi, Arı Ürünleri Üretimi Projesini inceledi. Eldivan, 2024 yılında teklif edilen, Arı Sütü, Polen, Propolis ile Arı Ürünlerinin Katma Değerinin Artırılması Projesi, Yenilenebilir Enerji Sayesinde Çiftçi Güvenliği Sağlama Projesi, Bayburt Meralarında Otlatma Verimliliğinin Arttırılması Projesi, Koyunculukta işletme Altyapısının Geliştirilmesi Projesi, Seraların Naylonlarının Yenileme Projesi, Mobil Silaj Paketleme Projesi, Uzaktaki Meraların Değerlendirilmesi Projesi, Örtüaltı Sebze Yetiştiriciliği Projesiyle Bayburt'ta tarım ve hayvancılıkta verimliliğinin arttırılacağını vurguladı. Köylerde devam eden sonbahar dönemi şap aşılaması, yeni doğan buzağıların küpelenmesi, küçükbaş hayvanlarda aşılama ve küpeleme çalışması, çiftçi kayıt sistemi işlemleri, organik arıcılık başvurularının alınması gibi birçok çalışmaların devam ettirildiğini ifade eden Eldivan, İl Müdürü Selami Ersen’e ve şube müdürlerine teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.   BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü iletişim bilgileri: Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü iletişim numarası kaç?

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.