TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Avusturya

Avusturya haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Avusturya haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

A Milli Futbol Takımı, Avusturya sınavında Haber

A Milli Futbol Takımı, Avusturya sınavında

Başkent Viyana'daki Ernst Happel Stadyumu'nda oynanacak maç, TSİ 22.45'te başlayacak. Müsabaka TRT Spor'dan naklen yayınlanacak. Karşılaşmayı İtalya Futbol Federasyonundan hakem Daniele Chiffi yönetecek. Chiffi'nin yardımcılıklarını aynı ülkeden Giovanni Baccini ve Davide Imperiale yapacak. Milli Takım, 2024’ün ilk maçında üç gün önce oynadığı hazırlık maçında deplasmanda Macaristan'a 1-0 mağlup olurken Avusturya ise iki gün önce oynadığı özel maçta deplasmanda Slovakya'yı 2-0 yendi. Aday kadro Sakatlığı nedeniyle Rıdvan Yılmaz'ın çıkarıldığı A Milli Takım'ın aday kadrosunda şu isimler yer alıyor: Kaleci: Mert Günok (Beşiktaş), Muhammed Şengezer (RAMS Başakşehir), Okan Kocuk (Yılport Samsunspor), Uğurcan Çakır (Trabzonspor). Defans: Mert Müldür (Fenerbahçe), Zeki Çelik (Roma), Ahmetcan Kaplan (Ajax), Merih Demiral (Al-Ahli), Ozan Kabak (Hoffenheim), Samet Akaydın (Panathinaikos), Cenk Özkacar (Valencia), Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray). Orta saha: Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Galatasaray), Orkun Kökçü (Benfica), Salih Özcan (Borussia Dortmund), Oğuz Aydın (Corendon Alanyaspor). Forvet: İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Yunus Akgün (Leicester City), Barış Alper Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Semih Kılıçsoy (Beşiktaş), Abdülkadir Ömür (Hull City), Arda Güler (Real Madrid), Can Uzun (Nürnberg), Enes Ünal (Bournemouth), Kenan Yıldız (Juventus), Yusuf Yazıcı (Lille). Rekabette 17. randevu A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında rakibi Avusturya ile tarihinde 17. kez karşı karşıya gelecek. İki ülke A milli takımları arasında 7'si Türkiye, 9'u da Avusturya'da yapılan 16 maçta Avusturya 8, Türkiye 7 galibiyet alırken, sadece bir maç berabere bitti. 10'u resmi, 6'sı özel olmak üzere geride kalan maçlarda Türkiye'nin toplam 22 golüne, Avusturya 18 golle yanıt verdi. Öte yandan, rakibine karşı ilk 6 maçı tek gol bile atamadan yitiren Türkiye, son 10 maçın 8'ini gol yollarında boş geçmedi. A Milli Futbol Takımı, genel toplamda galibiyet sayısı bakımından 1 farkla geride bulunduğu Avusturya ile yaptığı son 8 maçtan 6'sını kazandı, 1'inde berabere kaldı ve 1'inde mağlup oldu. İki ülke milli takımları arasındaki son maç 29 Mart 2016 tarihinde Viyana'da oynandı. Maçın oynanacağı Ernst Happel Stadyumu'ndaki özel maçı Türkiye 2-1 kazandı. Ay-yıldızlı ekibe galibiyeti getiren golleri Hakan Çalhanoğlu ve Arda Turan attı. Avusturya'nın tek golü ise Zlatko Junuzovic'ten geldi.

A Milli Futbol Takımı özel maçta Avusturya ile karşılaşacak Haber

A Milli Futbol Takımı özel maçta Avusturya ile karşılaşacak

A Milli Takım, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) hazırlıklarını sürdürüyor. Kırmızı-Beyazlı ekip özel maçta yarın Avusturya ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Başkent Viyana'daki Ernst Happel Stadyumu'nda oynanacak maç, TSİ 22.45'te başlayacak. Müsabaka TRT Spor'dan naklen yayınlanacak. Karşılaşmayı İtalya Futbol Federasyonundan hakem Daniele Chiffi yönetecek. Chiffi'nin yardımcılıklarını aynı ülkeden Giovanni Baccini ve Davide Imperiale yapacak. Üç gün önce oynadığı hazırlık maçında deplasmanda Macaristan'a 1-0 kaybeden Milli Takım, maçın telafisini yapmaya çalışacak. Avusturya ise iki gün önce oynadığı özel maçta deplasmanda Slovakya'yı 2-0 yendi. Türkiye'nin hazırlık maçında karşı karşıya geleceği Avusturya da EURO 2024'te mücadele edecek. Ay-yıldızlı ekip, EURO 2024'te F Grubu'nda Portekiz, C yolu play-off galibi (Gürcistan, Yunanistan, Kazakistan, Lüksemburg) ve Çekya ile mücadele edecek. Avusturya ise şampiyonada D Grubu'nda yer alıyor. Avusturya, Fransa, Hollanda ve A yolu play-off galibi (Galler-Polonya) ile karşı karşıya gelecek. ​ Aday kadrosu Sakatlığı nedeniyle Rıdvan Yılmaz'ın çıkarıldığı A Milli Takım'ın aday kadrosunda şu isimler yer alıyor: Kaleci: Mert Günok (Beşiktaş), Muhammed Şengezer (RAMS Başakşehir), Okan Kocuk (Yılport Samsunspor), Uğurcan Çakır (Trabzonspor). Defans: Mert Müldür (Fenerbahçe), Zeki Çelik (Roma), Ahmetcan Kaplan (Ajax), Merih Demiral (Al-Ahli), Ozan Kabak (Hoffenheim), Samet Akaydın (Panathinaikos), Cenk Özkacar (Valencia), Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray). Orta saha: Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Galatasaray), Orkun Kökçü (Benfica), Salih Özcan (Borussia Dortmund), Oğuz Aydın (Corendon Alanyaspor). Forvet: İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Yunus Akgün (Leicester City), Barış Alper Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Semih Kılıçsoy (Beşiktaş), Abdülkadir Ömür (Hull City), Arda Güler (Real Madrid), Can Uzun (Nürnberg), Enes Ünal (Bournemouth), Kenan Yıldız (Juventus), Yusuf Yazıcı (Lille).

Avusturya arama ve kurtarma ekibine "üstün başarı madalyası" Haber

Avusturya arama ve kurtarma ekibine "üstün başarı madalyası"

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 11 ili etkileyen depremlerin yaşandığı bölgede arama ve kurtarma faaliyetlerinde bulunan Avusturya Silahlı Kuvvetlerine bağlı ekibe, Savunma Bakanı Klaudia Tanner ve Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun'un katılımıyla düzenlenen törende "üstün başarı madalyası" takdim edildi. Başkent Viyana'nın yaklaşık 20 kilometre dışındaki Korneuburg kasabasında düzenlenen törende, Hatay'da 9 kişiyi enkazdan kurtaran ve 52 yaralıya sağlık hizmeti veren ekibin 3 üyesi yaklaşık bir hafta süren arama kurtarma faaliyetleri süresince yaşadıkları dikkati çekici hususlara değindi. Ordu bandosunun seslendirdiği çeşitli marşların ardından konuşan Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ceyhun, depremlerden hemen sonra Avusturyalı yetkililer ve Başbakan Karl Nehammer başta olmak üzere bütün muhataplarının her türlü yardıma hazır olduklarını ilettiklerini kaydetti. Avusturya ordusunun alanında tecrübeli ekibinin deprem bölgesindeki destek ve yardımlarının önemine değinen Ceyhun, Avusturyalı uzman ekibin Türkiye’de yalnız yaptıkları çalışmalarla değil bir gecede her şeyini kaybetmiş onlarca mağdurla yaptıkları görüşmelerle de oradaki insanların umutlarının yeşermesine, olumlu yönde düşünmelerine yardımcı olduğunu dile getirdi. Ceyhun, "Avusturya arama kurtarma ekibinin ortaya koyduğu çabadan ötürü, şahsım, Cumhurbaşkanım ve burada yaşayan Türk kökenli vatandaşlarımız adına size çok teşekkür ediyorum." dedi. "Bize yardımda bulunmuş insanlar her zaman bizim dostlarımızdır." Hatay'da zor şartlar altındaki insanlara yardımcı olan Avusturya ekibinin Türkiye'nin "dostu" olduğunu vurgulayan Ceyhun, dost kelimesinin Türk toplumu için özel bir alam ifade ettiğini belirterek, "Bize yardımda bulunmuş insanlar her zaman bizim dostlarımızdır." ifadesini kullandı. Savunma Bakanı Tanner de söz konusu yıkıcı depremlerde çok sayıda insanın yaşamın yitirdiğini, tarifsiz acıların yaşandığını belirterek, bu zor süreçte Avusturya ekibine büyük bir özveriyle ihtiyaç sahibi insanlara yardımcı olduğu için teşekkür etti. Tanner, Avusturya ordusuna bağlı arama kurtarma ekibinin gösterdiği başarılı çalışmalardan ötürü çok sayıda vatandaşın kendilerine çeşitli yollarla teşekkürlerini ilettiğini, özellikle burada yaşayan Türk kökenli vatandaşların sonsuz minnettarlıklarını sunduğunu söyledi. En hızlı şekilde bölgeye yardım ulaştırılmasının önemine değinen Tanner, Avusturya ekibinin beraberinde götürdükleri çeşitli ekipmanları ve çadırları insani yardım kapsamında deprem bölgesinde bıraktıkları bilgisini paylaştı. Konuşmaların ardından Tanner, Avusturya ekibine madalyalarını takdim etti. Büyükelçi Ceyhun da askerlerle bire bir görüşerek Türk halkının teşekkürlerini bir kez daha iletti. AA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.