TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Ardahan

Ardahan haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ardahan haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Ardahan’da tartışmalar son buldu! Başkan mazbatayı aldı Haber

Ardahan’da tartışmalar son buldu! Başkan mazbatayı aldı

AK Parti’nin Ardahan’da yaptığı itirazın YSK tarafından ret edilmesi üzerine Başkan Faruk Demir, İl Başkanı Yalçın Taştan, meclis üyeleri ve partililer ile birlikte Ardahan Adliyesine giderek Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkan Vekili Melike Arslantaş’tan mazbatasını aldı. Mazbata tesliminin ardından, Ardahan Belediyesine geçen Başkan Faruk Demir, Belediye personeli tarafından çiçeklerle karşılandı. Başkan Demir burada yaptığı teşekkür konuşmasında, Ardahan Türkiye Cumhuriyeti’nin parlayan yıldızı olmaya devam edecek dedi. Başkan Demir, “Bundan sonra ayrı gayrı yok. Seçim sürecinde emeği geçen il-ilçe teşkilatlarımıza, kent uzlaşısı ve demokrasi bileşenlerine, halkımıza, özellikle devlet kurumlarımızın samimi çalışması, emniyetimizin, jandarmamızın, yargımızın, seçim kurullarımızın Türkiye Cumhuriyeti devletine yakışır bir şekilde çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra daha güzel şeyler yapacağız. Ardahan Türkiye Cumhuriyeti’nin parlayan yıldızı olmaya devam edecek. Başladığımız projeleri bitireceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi çağdaş muasır seviyesinin de önüne geçeceğiz. Halkımız buna inandığı için biz bu seçimde oy talep etmenin dışında hiçbir enstrümana başvurmadık. Ama çok çeşitli çalışmalar yapıldı, ona rağmen onurlu Ardahan halkı dik durdu. Kişileri değil Ardahan’ı makama getirmeye oy verdi. Bana oy veren vermeyen demokrasinin tecelli etmesi için sandık başına giden herkese teşekkür ediyorum. Seçim bitmiştir, bundan sonra önümüzde 5 yıl var. Yine geçtiğimiz 5 yıl gibi kimseyle tartışmadan, kavga etmeden, siyasal, dil, din, ırk özellikle insanların etnik kökeninden ve inancından dolayı ayrıştırma ve ötekileştirme olmayacak. Ardahan’ı mutlu insanlar kenti yapacağız, barışın, kardeşliğin, özgürlüğün, refahın ve gelişmişliğin kenti yapacağız. Benimle birlikte 24 saat çalışan tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de her zaman destekçim olan sevgili eşim Zuhal Demir’e yapıyorum” dedi.

Seçim sonuçlarına bir itirazda Ardahan’dan Haber

Seçim sonuçlarına bir itirazda Ardahan’dan

Ardahan’da 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Adayı Faruk Demir, resmi olmayan sonuçlara göre, belediye başkanı oldu. AK Parti, Ardahan Belediye Başkan Adayı Yunus Baydar ise 174 oy farkla seçimi kaybetti. AK Parti Ardahan Belediye başkan adayı Yunus Baydar, pazar günü yapılan yerel seçimde ıslak imzalı tutanakların olmadığına ve sandık görevlisinin yerine başka bir görevli geldiği iddiasıyla seçimin iptal edilmesi için İlçe Seçim Kuruluna itiraz dilekçesi sunduklarını açıkladı. Baydar yaptığı açıklamada, oy kullanmış 640 oyun geçersiz sayıldığını söyleyerek, "Bizler seçim günü ciddi bir emek hırsızlığı yapıldığına inanıyoruz. Bundan dolayı İlçe Seçim Kurulu’na seçimin yenilenmesi ve olmazsa da sandıkların tekrar sayılması için Belediye Başkan Adayı olarak hukukçularımız tarafından itirazımızı gerçekleştirdik” dedi. Baydar konuşmasında şunları söyledi: "Malumunuz 31 Mart 2024 Yerel seçimleri sürecini yaşadık. Ardahanlı hemşehrilerimiz ve yaşayan vatandaşlarımızın iradesinin sandığa yansıması için elimizden ne geldiyse pozitif anlamda yapmaya çalıştık. Sandığa giderek demokratik hakkını kullanan insanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum." Ardahan’da seçim günü ve seçim akşamı bir emek hırsızlığı yapıldığına inandıklarını söyleyen Baydar, "Bir oy bile bizim için çok kıymetlidir. Vatandaşlarımızın iradesine saygı duymamız gerekiyor. Sadık sonuçlarını koruyup kollamakta sandık yetkililerine aittir. Sandıklarda kamuoyu adına görevli kişilerin maalesef hukuka aykırı davrandıkları tutanaklarımızda da bellidir. Bu hususları hukukçularımız vasıtasıyla Ardahan ilçe seçim kuruluna sunduk. Burada iki talebimiz var? Birincisi seçim güvenliği ortadan kalmıştır. Vatandaşın iradesi manipüle edilmiştir. Usulsüzlükler var ve bundan dolayı da seçimin tekrarlanmasını talep ediyoruz. İkinci olarak da sandıkların tekrardan sayılmasını talep ediyoruz. Buradan çıkacak sonuç ne olursa olsun biz sonuca tabii ki rıza göstereceğiz. Biz Ardahan’ın geleceği için her türlü fedakârlığı yapan insanlar olarak yine Ardahanlı hemşehrilerimizle beraber olacağız gönül gönüle olacağız kucak kucağa olacağız. Taziyesinde düğününde yine beraber olacağız. Hukukun vereceği seçim süreci ile ilgili kararlarda başımızın üstünde yeri var” dedi. Ardahan il merkezinde kesin olmayan sonuçlara göre, CHP adayı mevcut Belediye Başkanı Faruk Demir 5 bin 49 oy, AK Parti adayı Yunus Baydar ise 4 bin 875 oy almıştı.

Doğu Anadolu'da kar yağışı etkili oluyor Haber

Doğu Anadolu'da kar yağışı etkili oluyor

Erzurum'da dün akşam aralıklarla başlayan karla karışık yağmur, gece saatlerinde kara dönüştü. Sabah saatlerinde kar yağışının etkisi artarak devam etti ve kent beyaza büründü. Belediye ekipleri, karın ardından cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışmalarına başladı. Kars'ta dün başlayan ve sabah saatlerine kadar devam eden kar yağışı, şehir merkezini beyaza bürüdü. Özellikle Kars-Digor kara yolunda kar yağışı nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ekipleri, yollarda kar küreme çalışmalarına başladılar. Kentteki tarihi yapılar, beyaz örtüyle güzel bir görüntü oluşturdu. Ayrıca, karla kaplanan arazide yiyecek arayan tilkilerin görüntüleri de kaydedildi. Sarıkamış ilçesinde etkili olan kar yağışının ardından ilçe merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreye, Sarıkamış Kayak Merkezi'nde ise 165 santimetreye ulaştı. Kar yağışıyla birlikte ağaçlar ve bitkiler beyaz bir örtüyle kaplandı, bina çatılarında ise buz sarkıtları oluştu. Vatandaşlar ev ve iş yerlerinin önünde biriken karları temizlerken, bazı esnaflar da yaban kuşlarını besledi. Ağaçlar ve bitkilerin karla kaplanmasıyla birlikte manzara adeta kartpostal görünümünde oldu. Bina çatılarındaki buz sarkıtları ise soğuk hava şartlarının etkisini gösterdi. Esnaf Sergen Kılıç, mart ayında devam eden kar yağışına dikkat çekerek, "Soğuk kış günlerinde yaban kuşları için dükkanlarımızın önüne bulgur, buğday ve ekmek kırıntıları bırakıyoruz." şeklinde konuştu. Ardahan'da da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, kenti beyaza bürüdü.

Ardahan'da yoğun kar yağışı büyük hasara yol açtı Haber

Ardahan'da yoğun kar yağışı büyük hasara yol açtı

Ardahan’da 5 Şubat günü başlayan ve iki gün boyunca devam eden kar yağışı, son yılların en büyük tahribatını yaptı. Fırtına ve çığ yüzünden köylerde 10 konut, 12 ahır çatısı çöktü. Meydana gelen doğal afet sonucu 12 büyükbaş hayvan telef oldu. Yıkılan ev ve ahırlarda inceleme yapan Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, vatandaşların zararının karşılanması için çalışma başlattıklarını söyledi. Doğal afet sonucunda Kent merkezine bağlı Sulakyurt, Ardıçdere ve Bağdeşen köyü, Posof ilçesine bağlı Derindere köyünde ve Damal ilçe merkezinde 10 konutun çatısı ile 12 ahır yıkıldı. Ahırlarda 12 büyükbaş hayvan telef oldu. AFAD ekipleri, zarar gören konut ve ahırlarda inceleme yaparak hasar tespit çalışması başlattı. Vali Çiçek, köyleri ziyaret ederek hasar gören konutlar ile ahırlarda incelemede bulundu. Kar yağışı sonrası devlet kurumlarının harekete geçtiğini ve zararların karşılanacağını ifade eden Vali Çiçek, "Hemen hemen Cumhuriyet tarihinin en büyük kar yağışlarından bir tanesiydi. Kar rahmet ve bereket demek ancak beraberinde yolların kapanmasıyla birlikte çeşitli sıkıntılara sebebiyet verdi. Yağışın hemen akabinde Valilik, Kaymakamlık, İl Özel İdare ve Jandarma canhıraş bir şekilde çalışarak köy yollarını açtı. Yoğun kar ile birlikte Ardahan merkez ile Posof ve Damal ilçelerinde 6 köyümüzde vatandaşlarımızın çatı çökmesi, ahırlarının yıkılması ve ufak çaplı çığ sebebiyle afetler yaşadı. Devletimizin kurumları hemen afete müdahale ettiler. Ahırlarda kurtarılan ve ölen hayvanlar oldu. Şu anki tespitlerimize göre telef olan hayvan sayısı 12. 10 konut ile 12 ahırda hasar meydana gelmiş durumda. Ekiplerimiz gerekli tespitleri yaptılar. İnşallah önümüzdeki birkaç gün içerisinde bu vatandaşlarımızın zararını tazmin etme noktasında gerekenler yapılacak" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.