TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Alanya

Alanya haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Alanya haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Hacı Karanfil Konağı ödüle layık görüldü Haber

Hacı Karanfil Konağı ödüle layık görüldü

Tarihi Kentler Birliği (TKB) Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması 2022 sonuçları açıklandı. Alanya Belediyesi tarafından restore edilen Şekerhane Mahallesi’ndeki tarihi Hacı Karanfil Konağı, ‘Süreklilik Ödülü’ne layık görüldü. Konak, TKB tarafından 2019’da yapılan yarışmada da proje kategorisinde ödüle layık görülmüştü. Başkan Yücel: "Sivil mimarlık yapılarının en güzellerinden" Tarihi Hacı Karanfil Konağı’nın ikinci kez ödüle layık görülmesinden duyduğu mutluluğu ifade eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Hacı Karanfil Konağı Alanya’nın kent kimliğini ortaya koyan sivil mimarlık yapılarının en güzel örneklerinden biridir. Konağımızı, tüm özgün detaylarını koruyarak yerel ustalarla yöreye özgün yapı tekniklerini kullanarak restore ettik. Tarihi Kentler Birliği tarafından ikinci kez ödüle layık görülmesi ise bizleri ziyadesiyle sevindirdi; gururlandırdı” dedi. "Tamamen özüne uygun olarak restore ediyoruz" Restorasyonunu yaptıkları her tarihi eseri, kendi kimliğine uygun olarak tasarladıklarını vurgulayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Duvarındaki kitabesinde yapım tarihi 1899-1900 olarak belirtilen Hacı Karanfil Konağı, Alanya merkezdeki geleneksel konut dokusu içinde, kentin tarihi geçmişini ve kimliğini, mimari detayları ile bir bütün olarak yansıtan önemli yapılarımızdan biridir. Özgün tüm mimari detayları ile birlikte günümüze kadar ulaşmış olan bu yapının restore edilerek, belgelenmesi ve korunması bizim için önem arz etmekteydi. Alanya kent kimliğinin doğru veriler toplanarak arşivlenmesi açısından da önem arz etmeydi. Mülkiyet sahibi ile Belediyemiz arasında yapılan protokole göre binayı özgün haliyle restore ettik. Alanya’nın en işlek ve en kalabalık caddelerinden birinde yer alan, şehrin kültürel ve tarihi dokusunu yansıtan bu yapıyı, vatandaşlarımız ve turistler ile buluşturacağız” diye konuştu. Kazanılan ödüllerin, Alanya’nın değerine değer kattığını söyleyen Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Belediyemiz tarafından yapılan restorasyon ve kültürel çalışmalar yine ödülle taçlandırıldı. Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda şehrimiz adına kazandığımız ‘Süreklilik Ödülü’ bizi hem mutlu etti hem de gururlandırdı” dedi. Ödül, Tarihi Kentler Birliği tarafından ileri bir tarihte düzenlenecek ödül töreninde teslim edilecek. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Antalya’da trafik kazası: Motosiklet çöp kamyonuna çarptı

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Alanya'dan başlıyor Haber

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Alanya'dan başlıyor

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 58.'si, yarın Alanya’dan start alacak ve 135 kilometrelik Alanya-Antalya etabıyla başlayacak. Tur öncesi Alanya’da tanıtım toplantısı düzenlendi Bisiklet turu öncesinde düzenlenen toplantıda konuşan Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, yarışın Alanya’dan başlayacak olmasının kendileri için gurur ve mutluluk duyduklarını ifade etti. Alanya Belediye Başkanı Murat Adem Yücel ise ilçelerinden başlayacak olan bu yarışa ev sahipliği yapmaktan memnun olduğunu söyledi. “Türkiye'yi bisiklet ülkesi yapmak istiyorum” 100. yılla ilgili çalışmalarının güzel geçtiği söyleyen Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ise “Sportif anlamda gerçekten bugüne kadar olmadığı kadar başarılı bir sene geçirerek tarihi bir yıl geçiriyoruz, olimpiyata gidiyoruz. Uluslararası hakemimiz yoktu. Koray Cantez geçen hafta artık sınavları, tesisleri, hepsini gezerek bundan sonra ülkemizi dünyada her tarafta bisiklet hakemi olarak temsil edecek. En önemlisi de takım tarihte ilk defa 4 tane profesyonel takımımız oldu. 2010 yılına kadar profesyonel anlamda takımımız yoktu. Bizim ülkemize yeni bir hedef koydum. Türkiye'yi bisiklet ülkesi yapmak istiyorum" dedi. Toplantıya Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, İçişleri Bakanlığı TUR 2023 Güvenlik Genel Koordinatörü Muhammed Şahin ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkan Vekili Fikret Hayali, yol bisikletinden sorumlu asbaşkan Metin Cengiz ve Sağlık Kurulu Başkanı Yalçın Tabak ile Tour of Türkiye 2023 Yarış Direktörleri Viladimiros Petsas ve Mutlu Erçevik katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.