TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Afganistan

Afganistan haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Afganistan haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Öldürülen Afganistan uyruklu şahsın cenazesi ülkesine gönderildi Haber

Öldürülen Afganistan uyruklu şahsın cenazesi ülkesine gönderildi

Karaman’da yabancı uyruklu iki kişi arasında çıkan kavgada yaşamını yitiren Mümin Jura’nın cenazesi Afganistan’a  gönderildi. Jandarma tarafından kaçtığı Konya’nın Çumra ilçesine bağlı Okçu Mahallesi’nde yakalanan katil zanlısı ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi. Olay, 4 gün önce akşam saatlerinde Karaman’ın Kazımkarabekir ilçesi Emsal Hayat Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, tarım işçisi olarak çalıştıkları öğrenilen Afganistan uyruklu T.T. (25) ile Mümin Jura (25) alacak verecek meselesi yüzünde tartışmaya başladı. Kavgaya dönüşen olayda T.T. belinden çıkardığı bıçakla Mümin Jura’yı vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakladıktan sonra olay yerinden kaçtı. Mümin Jura ise olay yerinde hayatını kaybetti. Cinayete kurban giden Mümin Jura’nın cenazesi olay yerinde yapılan incelemelerin ardından Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Burada tamamlanan otopsi işlemlerinin ardından Jura’nın cenazesi ülkesine gönderilmek üzere Ankara Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracıyla Ankara’ya gönderildi. Olaydan sonra kaçan katil zanlısı T.T ise jandarma ekiplerinin takibi sonucu Konya’nın Çumra ilçesine bağlı Okçu Mahallesi’nde yakalandı. İl Jandarma Komutanlığındaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen T.T. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Karaman M Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Afganistan'a 19. 'İyilik Treni' Ankara'dan hareket etti Haber

Afganistan'a 19. 'İyilik Treni' Ankara'dan hareket etti

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla hazırlanan 508 tonluk yardım malzemesi yüklü 19’uncu ‘İyilik Treni’ Afganistan’ın Herat şehrinde meydana gelen depremden etkilenen afetzedeler için Ankara Garı'ndan yola çıktı. Afganistan’ın Herat kentinde 7 Ekim’de meydana gelen depremden etkilenen afetzedeler için, TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü ile AFAD koordinasyonunda, 26 sivil toplum kuruluşunun katkılarıyla organize edilen ve içerisinde 508 ton yardım malzemesi bulunan 19'uncu 'İyilik Treni' Ankara Garı'ndan törenle uğurlandı. “Biz asil bir coğrafya ve medeniyetin temsilcisiyiz” Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Türkiye’nin medeniyet temsilcisi olduğunu dile getirerek, “Biz asil bir coğrafya ve medeniyetin temsilcisiyiz. Yeryüzünün neresinde bir zulüm, gözyaşı ve felaket varsa, başta gönül coğrafyası olmak üzere tüm insanlığın yaşadığı coğrafyaya muhabbetimizi, sevgimizi ve yardımlarımızı götürmüşüzdür. Bugün Cumhurbaşkanımızın talimatı ile 19’uncu treni Afganistan’a götürüyoruz” değerlendirmesinde bulundu. “Kardeş ülke Türkiye ilk günden destek vermek için bölgeye ulaşan ilk ülke oldu” Türkiye'ye desteklerinden dolayı teşekkür eden Afganistan Ankara Büyükelçisi Amir Mohammad Ramin, “Afganistan halkı adına, depremden etkilenen bölgelere yönelik gösterdiğiniz dayanışma ve yardımlar için gönülden teşekkür ediyorum. Kardeş ülke Türkiye, ilk günden destek vermek için bölgeye ulaşan ilk ülke oldu. Türk yardım uçağı da Herat’a ulaşan ilk yardım uçağı oldu. Depremden etkilenen insanlara yönelik İyilik Treni'ne verdiğiniz desteklerden ötürü tekrar şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı. “31 vagonluk İyilik Treni ile toplamda 508 ton insani yardım malzemelerini Afganistanlı kardeşlerimize ulaştıracağız” AFAD Başkanı Okay Memiş ise açıklamasında, “10 binden fazla insan depremlerden doğrudan etkilendi. Binlerce kardeşimiz ise evlerine giremiyor, dışarıda kalıyor. Daha 9 ay önce asrın felaketi olan Kahramanmaraş merkezli depremleri yaşamış bir millet olarak Afganistanlı kardeşlerimizi çok iyi anlayabiliyoruz. Acılarını içtenlikle paylaşıyor, zor günlerinde yanlarında oluyoruz. Bugün 31 vagonluk İyilik Treni ile toplamda 508 ton insani yardım malzemelerini Afganistanlı kardeşlerimize ulaştıracağız. Trenimiz yaklaşık 4 bin 200 kilometreyi aşarak depremzede kardeşlerimize ulaşacak” diye konuştu. İyilik Treni dualarla Afganistan’a uğurlandı Açıklamaların ardından ‘İyilik Treni’ dualarla Afganistan'a uğurlandı. Trenin içerisinde bulunan malzemeler ise şu şekilde: 39 ton battaniye, 8 ton yatak, 85 ton çadır, 40 ton hijyen malzemesi, 33 ton giyim, 15 ton jeneratör, 240 ton gıda, 30 ton mutfak malzemesi, 400 kilogram seyyar tuvalet ve 18 ton ısıtıcı. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: İzmir'de Atatürk'ün ölüm yıldönümüne özel koreografi

Türkiye'nin yardımlarıyla ilk uluslararası yardım Afganistan'a ulaştı Haber

Türkiye'nin yardımlarıyla ilk uluslararası yardım Afganistan'a ulaştı

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, Afganistan'ın Herat vilayetinde meydana gelen depremler sonrasında Türkiye'nin yardımlarıyla ilgili, "Bu sabah ilk uçak kalktı. Yarın da inşallah ikinci uçak kalkacak. Oraya inen ilk uluslararası yardım, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yönlendirdiği ve gönderdiği yardım oldu." dedi. AFAD Başkanı Memiş, Libya'da tarihte görülmemiş bir sel afetinin yaşandığını hatırlattı. Derne kentinde iki barajın da yıkılması sonucu, selin şehirdeki 5-6 katlı apartmanların boyuna ulaştığını ifade eden Memiş, "Biz, Libya'ya da ilk giren ekiptik." diye konuştu. AFAD koordinasyonunda Milli Savunma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla Libya'ya 657 personel, 82 araç ve 6 acil müdahale aracı gönderildiğini aktaran Memiş, ekiplerin önemli kısmının halen bölgede insani yardımına devam ettiğini kaydetti. Memiş, Türkiye'nin afetlerdeki tecrübesinin çok yüksek olduğunu belirterek, "6 Şubat depreminden sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, AFAD olarak, kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımızla beraber Türkiye, müthiş bir kenetlenme içerisine girdi. Türkiye, arama-kurtarma, afete müdahale, afet sonrası iyileştirme konularında hakikaten çok deneyimli. Dünyadaki ilk 5 afet yöneten ülkeden birisiyiz. Bunu rahatlıkla söyleyebiliriz." ifadesini kullandı. "Oraya inen ilk uluslararası yardım, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gönderdiği yardım oldu" Cumartesi günü Afganistan'ın Herat vilayetinde meydana gelen 6,3 ve 5,5 büyüklüğündeki depremler sonrası Türkiye'nin yardım faaliyetlerine ilişkin bilgi veren Memiş, şunları paylaştı: "AFAD'ın koordinesinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları üzerine, Sayın İçişleri Bakanımızın takibiyle Milli Savunma Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımızla beraber operasyonumuzu yaptık. Bu sabah ilk uçak kalktı. Yarın da inşallah ikinci uçak kalkacak. Oraya inen ilk uluslararası yardım, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yönlendirdiği ve gönderdiği yardım oldu. A400 uçağında, AFAD'daki tecrübeli bir daire başkanını, 20 personelle beraber bir kurtarma aracını, 200 çadırı, 500 battaniyeyi, Sağlık Bakanlığının bize vermiş olduğu tıbbi malzemeleri, şu anda Herat şehrine ulaştırdık. Oradaki Sayın Büyükelçiyle birlikte, onlardan aldığımız bilgiyle hareket ediyoruz." Memiş, Türkiye'nin organizasyon kabiliyetinin artık çok yükseldiğini vurgulayarak, "Hem 81 vilayette hem de dünyanın herhangi bir yerinde, nerede afet varsa Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bütün imkanlarıyla orada oluyor ve oradaki yaraları sarmaya başlıyoruz." sözlerini sarf etti. AFAD Başkanı Memiş, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden sonra olduğu gibi, Türkiye'nin, dünyanın herhangi bir yerinde meydana gelen afetlere de aynı şekilde müdahalede bulunduğuna ve iyileştirme faaliyetlerine devam ettiğine dikkati çekti. BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.