TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Efsane boksörün hayatı kitap oldu

Türkiye’nin ilk profesyonel boksörü Garbis Zakaryan’ın hayat hikâyesinin anlatıldığı kitap raflardaki yerini aldı

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2017 06:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Efsane boksörün hayatı kitap oldu

Türkiye’nin ilk profesyonel boksörü Garbis Zakaryan’ın hayat hikâyesinin anlatıldığı kitap raflardaki yerini aldı.

Genç yazar Emina Temel’in kaleme aldığı, 87 yaşındaki Bitlis doğumlu Ermeni asıllı Türk boksör Garbis Zakaryan’ın başarı ve aşk hikâyesinin anlatıldığı “Garo Nerdesin” adlı kitap yayımlandı. Pera Palas Hotel Jumeirah’ta önceki  gün gerçekleşen kitabın tanıtım toplantısına, yazar Emina Temel ve Garbis Zakaryan’ın yanı sıra modacı Cemil İpekçi ve davetliler de katıldı.

Eve katkı için sabahın erken saatlerinde sokaklarda bağırarak gazete satan, aynı zamanda bir çorapçıda çalışan çocuğun 4 kıtada başarılarıyla nasıl bir efsane hâline geldiğinin ve ilköğrenimini bile tamamlayamamış Garbis’le, 5 dil bilen bir İtalyan kızı Ersilya arasındaki ölümsüz aşkın lirik bir üslupla anlatıldığı romanda, “6-7 Eylül Olayları”na da başka bir pencereden bakılıyor.

Garbis Zakaryan’ın, bir gazeteye verdiği röportajında yer alan, “Ölürsem beni Türk bayrağı sarılı tabuta koyup omuzlarda taşırlar mı?” ifadesinden etkilenerek kitabı yazma kararı alan Emina Temel, romanında efsane boksörün şu sözlerine yer vermiş: “Eski ring arkadaşım, uluslararası boks hakemi Vedat Karakurum’un cenazesindeydim. Tabutu Türk bayrağına sarılıydı. Çok duygulandım. İçimden ‘Ben de milli boksörüm onun gibi’ dedim. ‘Ülkeme çok büyük başarılar kazandırdım, ancak benim adım Garbis, öldüğümde beni de bayraklarla gömerler mi’ diye geçirdim içimden, arkadaşımın ardından gözyaşı dökerken…” (DHA/İSTANBUL)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.