TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güzelbahçeli Kadınlara Takı Ve Tekstil Tasarım Eğitimi Verilecek

Güzelbahçe Belediyesi ve İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) ile yapılan işbirliği kapsamında semt merkezlerinde kurs gören kadınlar, takı, seramik ve tekstil tasarımı konusunda eğitim verilecek

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2023 07:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Güzelbahçeli Kadınlara Takı Ve Tekstil Tasarım Eğitimi Verilecek

Güzelbahçe Belediyesi ve İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) ile yapılan işbirliği kapsamında semt merkezlerinde kurs gören kadınlar, takı, seramik ve tekstil tasarımı konusunda eğitim verilecek.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, belediye olarak semt merkezlerinde kurs gören kadınlara çeşitli alanlarda sundukları eğitimlerin yanı sıra, kadın sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle projelendirilen eğitimleri kadınların ayağına götüreceklerini belirtti.

Başkanı İnce, “Merkezlerimizde biçki dikiş, nakış, seramik, makrome ve resim kursları alan kadınlarımız, ürettikleri ürünlerin pazarlanmasını ve markalaşmasını sağlayacak takı, seramik ve tekstil tasarımı eğitimi alacak. Ayrıca kadınlarımız sağlık okur-yazarlığı eğitimleri kapsamında doğru beslenme, doğru ilaç kullanma ve ilaçların yan etkileri konusunda bilgi sahibi olacaklar” dedi.

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği(İKKB) Yönetim Kurulu üyeleri ile makamında bir araya gelen Başkan Mustafa İnce, ”Kadınlarımızın sosyalleştiği Kadın Aktivite Merkezlerimizde kentlilik bilinci, kente sahip çıkma, kişisel gelişim, farkındalık yaratma adına önemli hizmetler veriyoruz’’diye konuştu.

İşbirliği ile yerinde eğitim

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Gülsen Çetiner Özkan da kurs gören kadınlara uzmanların desteğiyle vizyon kazandıran eğitimler sunduklarını belirterek şunları söyledi:

“Yerinde eğitimi savunuyoruz. Bünyemizde barındırdığımız 70’e yakın kadın derneği yönetici ve üyelerimizle belediyelere ait semt merkezlerinde kadınlarımıza ürün pazarlanmasında kolaylık sağlayacak ve markalaşmanın yolunu açacak takı ve tekstil tasarımı konusunda eğitimler veriyoruz. Sivil toplum olarak belediye işbirliğiyle kadınların eğitilmesi için elimizden geleni yapacağız.”

Ziyarete İKKB yönetim kurulu ve üyeleri Lütfiye Ceviz, Prof. Dr. Tülay Canda, Meliha Çevik, Dilek Yaltı, Fatma Tunç Köprülü ve Güler Bilgen katıldı. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.